Kasper Grubbe

Fagblad sender webcam-klistermærker til 18.000 journalister og mediefolk

Journalister tænker slet ikke i privacy baner, jeg ved ikke om det er fordi de fokuserer på historien, eller om det er fordi det ikke er en del af deres uddannelse.

Politiken havde udgivet en historie om en gut der havde fået job på en datingside, og hans job var at sende beskeder til hjemmesidens mandlige brugere, så de blev ved med at fornye deres månedlige abonnement.

Journalisten havde så taget et par screenshots af admin-interfacet, hvor man kunne se en stakkels ensom mand der havde delt sin e-mail adresse, hvis man så derefter lavede et opslag på Google og et på Facebook så kunne man hurtigt finde mandens identitet.

Ud over at lække hans e-mail (så man kunne finde hans identitet), så lækkede de også detaljer som navn, by, en række meget små billeder af ham, hans alder, vægt, højde, kønsbehåring, hvor mange børn han har, og at han lige havde haft en operation og for hvad.

Hvorfor bliver dette ikke fanget inden nyheden publiceres? Hverken af journalisten, redaktionen, eller chefredaktøren?

Jeg kontaktede dem 3 timer efter artikeludgivelse, og jeg skød med spredhagl, og ramte både chefredaktionen@pol.dk og en gut der Jakob Nielsen som er Redaktionschef.

Jeg prøvede også at få fat på journalisten over Facebook, og det lykkedes, men han kunne ikke gøre noget.

21 timer efter artikeludgivelse, og 18 timer efter jeg kontaktede dem, var det stadigvæk et problem, og de reklamerede stadigvæk for artiklen på Facebook, med nye opslag hele tiden.

Jeg hørte aldrig noget fra dem, men de rettede billedet.

Hvordan kan man som medie tage sig selv seriøst når man ikke kan kan svare på læk, og hvordan kan man kalde sig redaktionschef, når man ikke svarer på henvendelser når man har sovet i timen?

10. marts 2017 kl. 14:43
London eksporterer billetteknologi bag offentlig transport - men ikke til Danmark

Det dumme ved alle disse løsninger er at de stiller turister i en meget dum situation, de skal købe noget som de for det meste kun skal bruge en eller få dage, og de har svært ved at få de penge tilbage der er på kortet når de forlader byen/landet.

Du kan købe et Oyster card når du lander i lufthavnen, og du kan aflevere det igen når du forlader landet.

Hvis du køber tidsbestemt Oyster-card afleverer du bare kortet, og får dine 5 pund tilbage som du har betalt i depositum. Hvis du har fået et optankningskort får du dit indestående udbetalt og dine 5 pund i depositum.

Det kan ikke være meget nemmere.

14. juli 2016 kl. 13:09
Facebook beskyldes for snedig Brexit-manipulation

Facebook kan motivere og påvirke ret mange mennesker, man kan selv se grafen her: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3629397/How-Facebook-sway-EU-referendum-Site-gets-100-000-young-people-sign-vote-just-one-day.html

Hvis du har en fjern idé om folk vil stemme for eller imod, så kan du påvirke et valg ret kraftigt ved kun at influere Ja- eller Nej-siden.

Radiolab har et afsnit om dette kaldet "The trust engineers", som man kan lytte til her: http://www.radiolab.org/story/trust-engineers/Det handler om en A/B-test som Facebook kørte, som sendte positivt indhold til nogle personer, og sendte negativt indhold til andre, de spekulerer så i om Facebook i yderste konsekvens kan påvirke personer der har selvmordstanker til at begå selvmord.

16. juni 2016 kl. 11:56
DNS-fejl sendte Ingeniørens hjemmeside til tælling i timevis

Er det bare mig, eller lyder "Cloud-baseret intranet-løsning" ret sjovt?

15. juni 2016 kl. 16:44
How we Slack

Jeg har optaget hvordan forskellige tråde i det samme rum fungerer her: https://v.usetapes.com/Z76H9x5R1A

25. april 2016 kl. 14:42
How we Slack

Jeg kan se hvad du mener, men jeg syns ærligt talt ikke at jeg visuelt får meget mere overblik af det eksempel du har sendt.

Mit eksempel viser kun det samlede overblik, hvis du trykker på samtalerne har du mulighed for at "zoome ind" og kun se den samtale.

25. april 2016 kl. 14:37
How we Slack

Jeg forstår ikke al den Slack-praise, for mig er det ikke andet end en pæn IRC-klient med history.

Og den løser ikke IRC-problemet. Og hvad er så IRC-problemet? Det er når samme rum har to eller flere samtaler kørende simultant. Det er også et problem hvis man vil følge op på en tråd fra 3 timer tidligere, eller dagen før.

Det eneste software som jeg kender som løser dette problem er Flowdock, der kan samme rum have flere tråde, og det fungerer flydende. Du kan se lidt af interfacet her: https://d2cxspbh1aoie1.cloudfront.net/propaganda-assets/images/landing/default_promo_screenshot-e4e347fb.jpg hver tråd har sin egen farve.

25. april 2016 kl. 13:23
EU klar til afstemning om overvågning af flypassagerer

Det må nödvendigvis betyde at man skal vise pas ved check-in, hvilket betyder at man genindförer og samtidigt outsourcer pas kontrol til flyselskaberne?

Man skal da vise pas til en betjent i Kastrup før du får lov til at boarde, og efter det skal du fremvise boardingkort og pas til fly-selskabet.

11. april 2016 kl. 20:03
Amazon udsender kritisk Kindle-fix: Opdater nu eller mist internetadgang

Mit gæt er at de skifter væk fra gamle usikre OpenSSL varianter som de gamle Kindles supporterer. Ved denne update får de gamle Kindles support for de nyere versioner som fremadrettet bliver brugt på deres servere.

Det er en rar nyhed for de af os som har en jailbreaket Kindle, for nu er der nok ingen chance for at den på magisk vis opdaterer sig selv, og fjerner setuppet (Jeg bruger den som vejr-udsigt: https://mpetroff.net/2012/09/kindle-weather-display/ )

21. marts 2016 kl. 13:55
Intel sætter en stopper for overclocking af billige Skylake-processorer

Er der nogen der forhindrer dig I at bruge din egen BIOS der ikke har denne forhindring?

Ja. Intel har installeret deres Management Engine i deres CPU'er, som måske både fungerer som bagdør, og showstopper for at køre din egen BIOS (libreboot eller coreboot) - https://libreboot.org/faq/#intelme

10. februar 2016 kl. 13:14
Huller i Java

At Scala har alle disse, bortset fra den sidste, som vel kræver JVM-ændringer

Nu kan forfatteren jo godt semi-kolonner, så du får ham nok ikke over på Scala :)

8. februar 2016 kl. 14:29
Chikane og trusler: Dansk Airbnb for frugt og grønt møder heftig teknologi-modstand fra gammel branche (podcast)

Jeg ville sende en frugtkurv til en god kollega på grund af en intern joke.

Jeg var ikke i Danmark så jeg kunne ikke selv lave den, men da jeg kiggede online, så kunne jeg enten købe frugt til kontoret som et abonnement, eller bestille den mellem 7-14 dage i forvejen.

7 dage er lidt for lang tid synes jeg, jeg havde forventet at vente mindst det halve, og jeg ville gerne have betalt ekstra for samme-dags levering.

21. oktober 2015 kl. 12:08
Dansk Tinder-konkurrent får millioninvestering til selfie-dating

Jeg tror de får meget svært ved at sikre app'en hvis den får samme traction som Tinder. Der er intet der forhindrer en robot i at sende en fake "selfie" når der sker et match.

Jeg undersøgte sikkerheden i Teazr for et par måneder siden, og der kunne man gennem API'et hente de nøjagtige GPS-lokationer på brugerne, og det betød at man kunne se hvilket hus folk befandt sig når de brugte app'en.

Jeg skrev om det her:http://kaspergrubbe.com/teazr-a-secure-dating-app-with-security-issues

Men de havde løst problemet næste gang jeg kiggede, så thumbs up for det.

24. september 2015 kl. 16:48
Opfordring: Vis os, hvem du er

Fordi de ikke rager andre hvad jeg laver på internettet, og fordi det vil gøre det langt sværere at lave MITM-angreb, og skumle public wifis ikke kan injecte ting ind på siderne.

20. august 2015 kl. 17:03
Medie: Microsoft investerer 680 mio. kr. i taxi-appen Uber

"Uber har ikke umiddelbart så meget til fælles med softwaregiganten Microsoft,"

Andet end deres lyssky og umoralske forretningsmetoder.

3. august 2015 kl. 11:52
VIDEO: Sådan kan du deploy'e til produktion ti gange om dagen

Vi er glade for Shippable.

Det er ret interessant, jeg testede dem ud for et halvt år siden, opgraderede til deres betalingsversion, og så at de havde problemer med tests der var "stuck" og aldrig kom videre. Jeg måtte skrive til dem for at få dem til at markere det som værende frosne, og et par timer efter var de stuck igen.

Det lyder som om det er blevet bedre.

12. marts 2015 kl. 09:41
VIDEO: Sådan kan du deploy'e til produktion ti gange om dagen

Vi bruger Git, hosted på Github. Vi kører Ruby on Rails, og vi er 9 udviklere i alt. Det fungerer ret smooth, det var dog lidt af uhyggeligt at tænde for continous integration første gang og lade en ekstern service deploye, men nu er det bare hverdag.

11. marts 2015 kl. 19:51
VIDEO: Sådan kan du deploy'e til produktion ti gange om dagen

Vi deployer nogle dage lidt mere end 10 gange om dagen, vi bruger CircleCI og er glade for det.

11. marts 2015 kl. 16:28