Man kan heldigvis stadig læse http://en.wikipedia.org/wiki/Beer hvis man blot har javascript slået fra.
Men man kan jo undre sig over, at kendskab til et CPR-nummer i praksis kan bruges til at "identificere" nogen som helst. Hvis et firma, eller det offentlige, bruger den form for "identifikation", bør den forretningspraksis vel være strafbar.
Jeg ved ikke om den er ekstrem, men den er lærerig: http://spn.dk/andensport/atletik/article2633087.ece
...men hvordan forhindrer det Man In The Middle-angrebet?
Ja, båndbredden er fin, men latency er måske en kende for høj til fx WoW.
Ja, Rasmus. Det link siger li'som noget helt andet end overskrift og indhold i version2s artikel. Faktisk kunne man hælde til den mening at version2s artikel er ... ehm ... misvisende.
Så overskriften og under-overskriften (eller hvad det nu hedder) er helt misvisende. Helt ærligt, version2, det er simpelthen alt for dårligt! Ok, i artiklen kan man nok genkende hvad Morten Storm Petersen er så flink at fortælle os.
... at hvis man har glemt sit nøglekort hjemme, så skal man køre hjem efter det, hvis man skal have lavet noget den dag? Og hvis man har et invalideret password (3 forsøg, eller nogen der driller), så må man vente et par dage på at komme på systemerne, til man får nyt password tilsendt?
Uanset hvad man ellers må mene om NemID, så virker ovenstående som noget helt unødvendigt bøvl. Hvis jeg ikke kan logge ind på min arbejdsplads, så går jeg ned til helpdesk, så griner vi lidt over at jeg ikke kan huske mit password, og så får jeg det ændret. 3 minutter.
Min tanke var, at Danmark også er en fremmed nation, relativt set. Så hvis hackeren sidder på Lærkevej i Lillekøbing, hvordan vil den danske regering så se på et amerikansk missil på vej ned i skorstenen? Er det ikke en trussel? Skal man ikke reagere på trusler?
Det er et "demokratisk underskud", hvis unge mennesker ikke gider stemme.
Hvad løsningen skal være, det ved jeg ikke. Men sidde hjemme i sofaen, og stemme med sin NemID dur ikke.
Måske skal vi bare udlodde et passende antal iPad2 til dem, der møder op og stemmer ;)
Man kan vel i dag sælge sin stemme ved at tage et foto af den udfyldte stemmeseddel i stemmeboksen - bortset fra at den er blevet lidt vel stor.
Under een forudsætning kan jeg heller ikke se problemer. Men forudsætningen er at stemmesedlerne hver gang også bliver talt op manuelt. Det kan så vente en dag eller to.
Ellers er det fint i tråd med alt hvad vi ser for tiden: vi bruger en hulens masse penge på at opnå ganske lidt.
Nu skal den private nøgle jo heller ikke nødvendigvis genereres på din PC, men kunne genereres i en ekstern dims, tamperproof osv, hvor du selv kunne vælge producent og hvor du vil købe den. Men ja, et eller andet sted i processen skal vi stole på noget.
Selv om den ikke ligger paa deres server, er det stadig dem der har genereret din private noegle.
Det behøver da ikke være tilfældet. Man kan jo sagtens generere den private nøgle selv. Og gemme den selv. Det er li'som grundideen. Det er temmelig farligt hvis du begynder at tro på at myndighederne har den eneste løsning på problemet ;)
Som jeg læser det, er det kun en erstatning for papkortet. Min private nøgle ville i givet fald forsat ligge på deres maskiner.
Det er jo i denne sammenhæng bare en strid om ord. Ved en digital signatur i daglig tale forstås netop en "kvalificeret elektronisk signatur".
I lovteksten kan man jo læse, at en ikke-kvalificeret elektronisk signatur ikke kan bruges til noget.
Ingen hemmelighed at jeg synes dette forslag er .... øh .... dårligt, for nu ikke at bruge alt for grimme ord.
Lad os sige at det svarer til at foreslå at der opstilles flere telefonbokse (sådan een her: http://1.bp.blogspot.com/_gqfeNuSOnY8/S-_onE9jcpI/AAAAAAAAAGk/wQy143u3zGI/s1600/london_telefonboks.jpg - ok den er engelsk), fordi det er meget vigtigt at kunne snakke sammen.
Hvorfor er det mon lige, at der bliver færre telefonbokse for tiden?
Jamen, det kan da godt være nogen får glæde af det.
Men det er fremsat af en person, der intet ved om emnet, og muligvis har valgt det ud fra en populistisk tilgang. Det koster penge, naturligvis, men der er intet der tyder på at det er undersøgt, endsige bare sandsynliggjort, at pengene isoleret set er givet godt ud, eller kunne bruges bedre andre steder, eller slet ikke skulle bruges.
Disse inderligt ligegyldige enkeltsager, der popper op som afpresning i forbindelse med finanslov og økonomiske pakkeløsninger burde være en del af en regerings langsigtede politik. Nå, ja, jeg tror også på storken.
Hvorfor kommer jeg til at tænke på små børn, der hyler op, når de skal forbi slikhylderne i supermarkedet?
...de der folketingsmedlemmer. De ved ikke hvordan DNS fungerer. Det skal de nok heller - de skal ikke være specialister i alting.
Det er derimod dybt bekymrende at den rådgivning de får omkring dette emne ikke er bedre. I denne sag kan vi gennemskue svaghederne, men der er jo tusindvis af andre sager, som kan være rådgivet ligeså dårligt.
Ssh, Jørgen - pas på med den slags forslag. Politikerne kunne lytte med.
Problemet med digitalisering er at få presset en stor rund og blød verden ned i et par firkantede tabeller. Det kender vi nok lidt til her på v2.
"Almindelige" mennesker oplever det måske på en anden måde. Et gammelt eksempel, frit efter hukommelsen: 2 nybagte forældrepar skal have skrevet vidunderet op til vuggestuen. Det ene par sætter et par krydser digitalt, mens det andet par møder op og snakker med en person, der ved om institutionerne, ventelister, udskiftning. Det sidste par får hurtigt passet ungen.
Det er svært at digitalisere "tacit knowledge".
Så god offentlig digitalisering er dyr, hvis vi ikke skal miste værdi personligt og samfundsmæssigt.
I stedet for at fokusere på at spare lidt penge, kunne man fokusere på at give borgerne en meget bedre service, og valgfrihed efter behov. Lur mig om ikke der kunne risikere at være økonomi i det...
- Forrige side
- Nuværende side
- Side
- Side
- Side
- Side
- 6
- Næste side
Erik Jacobsen