Henrik Moeslund

Teleoperatører som banker – glem det!

Teleselskaberne har så dårligt ry at de færreste har tillid nok til dem.

Men mobil producenterne er allerede begyndt i det små. Div. markeder (play, app store o.l) formidler betalinger mellem folk og producenter af apps.

Google har allerede deres google wallet som er klar til nfc, så det bliver nok den vej det går.

19. marts 2012 kl. 21:51
Skal du på Tastselv Erhverv - så brug Internet Explorer

Som selvstændig skal sygdom og refusion foregå via nemrefusion.

men da vi ikke har IE i huset kom jeg da godt nok på opgave. Opstarten SKAL laves i safari eller firefox - fandt vi ud af efter at havde prøvet med chrome et par dage. Der er flere sider der er blanke når man kommer ind på dem - man skal så lige scrolle 6 sider ned for at komme til afkrydsningen der står i bunden.

Når man så endlig har lavet sit login og gemt en nøgle fil på computeren (man kan ikke bruge nemid!!) så kan man komme til at melde sig syg - bare ikke på safari eller firefox. Når du er tilmeldt er det kun chrome browseren der dur!!

Offentlig it - you can keep it.

25. januar 2012 kl. 12:39
Bedstemor-pad

Amazon ser ud som om de kommer med noget smart og helstøbt i Aug-Sept. så mon ikke den kan købes fra oktober. De har lavet (siger rygterne) en tablet hvor der også er mulighed for at slå over på boglæsning med E-ink, lækkert og meget strømbesparende. Den anden del bliver en Android tilpasset version.

Fordelen er at du ikke skal tilslutte til iTunes hvergang der er et lille problem der skal rettes og hvis en computer kyndig sætter den op med mail o.l. så er det ret nemt med android, billeder og lign. overføres nemt fra en Linux computer til tableten.

Jeg ved ikke med ældre damer, men mine børn 11 og 14 år syntes at Android er meget nemmere end deres mors iPhone. 7-kabelen (solitaire) er også god på Android ;-)

13. juli 2011 kl. 10:35
Facebook lancerer ny Skype-videochat - med Microsofts hjælp

Har lige skypet med konen der er i Orlando, over en hotel net forbindelse og Skype virkede af h.... til. Dårlig lyd elendig billed. Så slog vi over på video funktionen på vores Gmail og det var helt fantastisk. Forskellen var virklig stor. Så jeg ser mere frem til Google+ end en ned-skalleret Skype forbindelse på FB.

7. juli 2011 kl. 16:59
Uendelig fup-harddisk simulerede 500 gigabyte med to møtrikker og en USB-nøgle

På overfladen ser alt godt nok ud, men går man på whois kan man se at sitet er ejet af en fyr fra Litauen og man nok ikke får meget andet end en tom bankkonto ud af det og ikke et billigt kamera.

www.laylandelectronic.com/

12. april 2011 kl. 08:20
Internet Explorer 9 får pæn modtagelse ? men er det for sent?

Jeg syntes da det er på sin plads at bruge tid og spalteplads på en ny browser - bruger ikke selv MS men er da interesseret i hvad de finder på. Det påvirker i høj grad de andre browsere hvad konkurenterne finder på.

Så en højest relavant nyhed

18. marts 2011 kl. 14:42
Dansk ekspert: Nokia-direktør fik smæk hele ugen

Hvorfor tog Nokia ikke bare en Android og lagde sit super, hyper, ultra seje skin ovenpå?

De har Mee-go der er linux baseret, så det må da være enkelt at lave de apps om de allerede har lavet i Meego til Android.

I Android kan de se kildekoderne og lave deres skin så det passer og ikke blot er noget tilpasset gætværk til noget WP 7 hemmelig kode.

Som forbruger ville jeg da hellere købe noget med masser af apps til, istedet for noget fra Microsoft der måske frigiver en dansk app-store til jul.

Jeg ved ikke hvor mange udvikler de har på verdensplan - men det virker underligt at man har 1200 stk. i DK og så kan man ikke lave et mobilstyresystem selv?

18. februar 2011 kl. 11:35
Nokia får ikke kildekode-adgang til Windows Phone 7

Jeg kan ikke se hvorfor NOKIA vil giftes med MS. Hvis de alligevel vil smide deres eget skin ovenpå.

Det kunne de havde gjort med Android eller lavet deres Meego færdig, nu når de alligevel skal til at lave nyt skin.

Meego er også linux baseret, så må da være nemmere at få de apps til at passe som de har lavet, alt skal jo laves om til MS.

Jeg fatter det bare ikke.

16. februar 2011 kl. 22:39
Banedanmark i snekaos: Windows Azure-flytning var det rigtige at gøre

Artiklen i Berlingske tidende siger det modsatte!!!

http://www.berlingske.dk/danmark/dsbs-hjemmeside-kan-ikke-klare-presset

Hvad er rigtigt?

23. december 2010 kl. 11:45
Ny konkurrent til Google Apps: Prøv indiske Live Documents

Har lige prøvet det og det ser faktisk ret spændende ud. Der er enormt mange funktioner, som man nok lige skal prøve sig frem med.

Det er bare ikke lavet til dansk endnu, "Danish" ligger som en valg mulighed, men giver fejlmeddelse.

Men mon ikke det kommer i en opdatering :-)

28. oktober 2010 kl. 20:42
Københavns Politi tyvstarter med open source

Nu tror jeg ikke at man skal underkende det danske politis intelligens, mon ikke de kan formå at lave den omstilling der skal til, at gå fra en kontor pakke til en anden. Der er jo ikke tale om at de skal gå fra MS til Linux eller Mac. Jeg har en søn der på 14 der bruger Ms i skolen og OO derhejmme og det går rigtig fint. Det er jo ikke sådan at politiet bruger office pakken til kæmpe regneark med mange formler, de skriver breve og åbner breve modtaget på mailen. Så jeg personligt tror nok det skal gå.

23. august 2010 kl. 09:14
Dansk hostingfirma knaldet af Microsoft for licensrod

Jeg havde selv hosting hos Talkactive i en periode, men da jeg ikke havde fået en eneste mail i 5 dage prøvede jeg at kontakte firmaet, men ingen svarede på mails, ingen besvarede telefon opkald. Efter 5 dage fik jeg noget online support og fik at vide at mine mails for 10 dage var slettet! Ingen yderlige hjælp :-(

Så at der er rod i licenserne kan ikke undre mig.

9. juni 2010 kl. 13:32
Hvordan hjælper vi flere folk til at bruge Linux?

Nordea driller i Linux - specielt ved kodeord.

Men ved at taste "tab" + "alt" ophæves blokkeringen og kodeordet kan indtastes.

4. april 2010 kl. 18:57
Hvordan hjælper vi flere folk til at bruge Linux?

Det er lige bestemt derfor at Linux ikke er mere udbredt.

Spørg om en net butik og man får 6 amerikanske steder - tror du selv at fru Jensen tør købe en laptop i USA - hvad med garantien, hvad med rep. hvor skal den sendes hen - til Dell, efter den tv-omtale de har fået! Hvad med moms og import told hvor skal alm. mennesker finde ud af hvad det koster?

Der mangler en Dansk Web-butik hvor man kan føle sig tryk ved at handle, hvor man føler at man kan få maskinen repareret hvis den fejler noget og der mangler at man kan købe/få en eller anden form for support, ved samme butik.

Folk er ligeglade om det er windows, Linux eller noget 3. det de vil have er tryghed i deres køb.

1. april 2010 kl. 16:27
Hvordan hjælper vi flere folk til at bruge Linux?

Hvis Linux skal udbredes mere, er der nød til at være et sted hvor intresseret kan få en bare-bone maskine der virker med linux. Folk bliver trætte af at det ikke virker og syntes at det er for besværligt at skal installere backports og mærklige terminal indtastninger der måske - måske ikke får det til at virke.

Men et net-sted hvor man kunne få en billig maskine hvor alt hardware var testet så det virkede med Linux, det skulle nok udbrede det til knap så it-skrappe mennesker.

1. april 2010 kl. 13:17
Statslige myndigheder: Hvad er ODF?

Jeg var fornyelig til info møde om at søge EU midler hos Energi-Styrelsen.

Den It ansvarlige, samt 4 medarbejdere ved energi styrelsen, vidste intet om ODF-formater og forlangte at alle dokumenter kom i Windows formater.

24. marts 2010 kl. 13:49
Mac forbudt: Windows-tvang til HHX-eksamen

Nu har Chalotte da chancen for at komme ind i kampen og gøre noget ved skævvridningen i undervisnings systemet.

Alle skal ikke bruge en bestemt IT løsning, der bør være fuld valgfrihed. Ellers er det tilbage til blyant, kuglepen og papir.

9. marts 2010 kl. 08:37
Mac forbudt: Windows-tvang til HHX-eksamen

Fjern alt stats- regionalt- og kommunalt-tilskud til skolen indtil de har løst deres problemer og fået en nutidig indstilling til IT.

Det kan ikke være rigitg at der er tvungen MS-skat på en offentlig skole i DK. Prøv at indfør tvungen Linux og se hvilket rama skrig der så ville blive!

9. marts 2010 kl. 07:59
It-ordførere: Hvem er Charlotte Sahl-Madsen?

Mit kendskab til Chalotte er hun er myreflittig, kan sætte sig ind i nye ting på rekord tid og er rigtig god til at få tingene ført ud i verden. Hun er god til at bringe de rigtige menneseker sammen og få det bedste ud af lidt.

Hun førte Ebeltoft glasmuseum fra en lille sød lokal ide til et internationalt museum der havde vægt ude i den store kunst verden. Hun kendte ikke meget til glas til at starte med - men det kom hun til på rekord tid.

23. februar 2010 kl. 13:31