Marc Munk

Firewalls virker, Zero Trust er pop

Der er forskellige muligheder. Onsite kan man vælge at bruge en af de mange elk løsninger.

Hvis man er åben for cloud findes der også en del cloud elk løsninger. Humio har også nu en community version der kan dække de fleste hjem godt.

19. oktober 2021 kl. 21:31
Pind og glidebanen

Jeg har læst et sted, jeg kan desværre ikke huske hvor, at nogle af de telefoner der bliver brugt i fængslerne er plantet af politiet selv som led i en efterforskningen. Jeg kan ikke afvise at der er findes en vis grad af inkompetance hos kriminalforsognet men det er så åbenbart ikke den fulde forklaring.

1. marts 2016 kl. 14:41
It-advokat: Dommerne kan ikke vurdere værdien af sessionslogning

Som man kunne se i går på dr i dokumentaren fra Mariager så er maste data ikke nok til at fjerne mistaken fra ham der er sigtet for chikane. Grundet at det kun beviser at telefonen har været i nærheden af masten. Hvordan i alverden vil de så kunne bruge meta data fra telefonen til en evt domfældelse...

23. februar 2016 kl. 09:22
Små byer i det nordlige Vestjylland må undvære fibernet

Jeg kan ikke forstå, hvad private hjem skal med 300 Mb/s eller 1 Gb/s og jeg kan slet ikke forstå, hvis samfundet direkte eller indirekte skal finansiere en sådan hastighed.

Hvordan kommer du frem til at det er samfundet der direkte eller indirekte finasierer folks fiberforbindelser..?

Hvis jeg ikke tager helt fejl så er der tale om arbejde lavet for penge elselskaberne har taget for meget over tid og alternativet var at give nogle få basører tilbage til de enkelte forbrugere. Alt andet lige vil samfundet få en højere gevist ved at få rullet et fornuftigt netværk ud til forbrugeren.

17. oktober 2015 kl. 15:43
Er højhastighedsinternet en landingsbane for cargo fly fra himlen?

"Vi skulle måske i stedet styrke centraliseringen, nemlig omkring København"

Fordi alt godt kommer fra København... Just eat opstod så vidt jeg ved i Aarhus. Hvor er argumentationen for at flytte alt til København? Dit forslag om at centralisere omkring København er vel lige så meget en cargo cult som højhastighedsinternet i yderområderne.

14. august 2015 kl. 13:54
10 ting du skal vide om Windows 10

Men for os andre der har fået nok af Microsoft for flere versioner siden ( i mit tilfælde omkring W2K EOL ). Og derfor ikke har en relativt ny licens koster det kassen at prøve W10.

Egentlig ikke. Jeg har hentet en win10 iso og kører nu win10 i en virtuel maskine. Du vælger bare at skippe den del hvor du skal indtaste en key og så har du vel sagtens 30 dage eller noget i den stil hvor du kan teste løs. Ganske som på win7.

6. august 2015 kl. 08:19
10 ting du skal vide om Windows 10

Privacy: These statements reiterate what we’ve said in the past: We don’t use customer communications to serve targeted ads to customers and we are committed to putting customers in control of their information.

Og så husker man lige tilbage på get the facts og scoogle kampagnerne. Troværdighed..? Ikke ret meget ud over den der har investeret meget energi i at sprede det gode ms budskab.

3. august 2015 kl. 11:19
10 ting du skal vide om Windows 10

Et tænkt eksempel

Jeg har en retail win7 licens. Denne licens jeg har brugt på en pc som jeg nu opgraderer til win10. Vil det ikke ændre min retail licens til en oem licens?

30. juli 2015 kl. 13:04
10 ting du skal vide om Windows 10

https://edri.org/microsofts-new-small-print-how-your-personal-data-abused/

Burde også være på listen over ting man oplyser når man nu så gerne vil oplyse om det nyeste fra Microsoft.

29. juli 2015 kl. 12:15
TDC: Vi har verdens hurtigste mobilnet

Hvis folk vil have dækning, må de naturligvis også anskaffe det gode og rigtige udstyr.

Det er en kende besværligt at slæbe rundt på det udstyr telefolket plejer at mene man skal have. Jeg ved ikke hvor jeg skulle placere en 5 meter gittermast når jeg er på farten. Eller hvorfor jeg skulle have et simkort med fra hver mobiludbyder blot for at kunne være så nogenlunde sikker på at kunne ramme et signal.

15. juni 2015 kl. 09:13
Microsoft vil tvangsfodre opdateringer til Windows 10 Home

Forsøgte at ignorere jeres ubehøvlet retorik, men kunne ikke rigtigt nå jer. Så tænkte jeg at hvis nu jeg kommer ned i øjenhøjde med selv samme retorik, at det ville hjælpe på kommunikationen - men får så at vide at man er usaglig når man rammer jeres niveau. Er det ikke i første kapitlet i MS håndbog (blog rhetoric and damage control) at denne teknik beskrives.

Det er vist ikke helt sandt det her. Du kører på med personangreb på personangreb. Det eneste der er kommer fra 'ms siden' var et fejlskridt hvor folk blev omtalt som konservative tosser. Men det er altså vand i forhold til den debat tone du har benyttet dig af her på siden.

5. juni 2015 kl. 20:08
Microsoft vil tvangsfodre opdateringer til Windows 10 Home

Sssshhh... ikke tale for højt om sådan noget. Man kan ikke overbevise religiøse med logik. Det er blasfemi.

Mit indtryk er nu at folk gerne svarer i samme tone som de bliver tiltalt så skriver men i en ordentlig tone så får man igen i samme ordentlige tone. At omtale folk som religiøse i en nedsættende kontekst er ikke, at tiltale folk i en ordentlig tone og det er måske der dit problem findes...

5. juni 2015 kl. 12:11
Microsoft vil tvangsfodre opdateringer til Windows 10 Home

Jeg tror ikke der er nogen der postulere, at det er det ypperste i verden. Jeg tror bare de mener, at det fungerer udmærket - hvilket det egentlig også gør.

Det er jo så din holdning. For mig at se er en lille notifikation, der popper op en bedre vej at gå men sådan er vi jo så forskellige.

Nu skal du jo huske, at du ikke behøver, at bruge live tiles. De kan jo komprimeres ned til et lille ikon, som svarer til størrelsen på programmer i din taskbar, som ikke viser informationer.
Men jeg synes nu de er ganske brugbare. Jeg har omtrent 10 tiles, der viser relevant info for mig. Jeg klikker en gang på Windows tasten, ser lynhurtigt om der er sket noget nyt på alle 10 tiles, og så ellers tilbage. Det tager ikke mere end 5 sek, og så er jeg videre.

Men du skal lige huske at du kommer du af din kontekst så de 5 sekunder holder ikke helt vand. Du skal først tilbage i kontekst og tilbage til den tankeproces du havde gang i, hvilket du ikke ville opleve hvis du kun fik en notifikation.

Men jo, på desktop er live tiles ikke super nødvendige. De har absolut mere at gøre på en tablet/telefon. Og forhåbentlig når MS får lavet dem interaktive, så begynder der at ske ting og sager.</p>
<p>Men igen, det fede er jo, at du bare kan lade vær med at bruge dem, hvis du ikke lyster :)

Jeg har lagt Windows bag mig. Så der er ingen live tiles i min fremtid.

5. juni 2015 kl. 12:09
Microsoft vil tvangsfodre opdateringer til Windows 10 Home

Man kan mene om konceptet hvad man vil, men Microsoft har brug for en løsning der smelter de 2 paradigmer sammen - det ville ikke have fungeret hvis man bare bragte den gamle start menu tilbage, det ville have været en nedsabling af Windows Apps og dermed en meget stor del af det Windows 10 står for og markedsføres på.

Nu er jeg så ikke helt med på hvad det nye er. Er det ideen om at ma skal køre det samme os på sin telefon som man gør på sin desktop eller laptop? Og der med får mobil apps på desktoppen? Eller hvad er det nye?

I det mindste har de anerkendt at det ikke giver mening at køre start menuen i fullscreen mode på desktoppen, men det er umuligt at gøre alle tilfredse og nu er "live tiles" så pludselig det store problem, suk ... :-)

De har anerkendt at det ikke giver mening med en fuldskærms start menu på desktoppen ja. De hardcore MS folk påstår jo så stadig at det giver mening med touch og fullscreen menuer på desktoppen men fred være med dem og det.

Jeg har som sådan intet problem med Live Tiles. Jeg kan ikke se hvilket problem det er man forsøger at løse ved at bruge live tiles. Min kommentar gik mest på at i alt den stund at jeg skal skifte kontekst for at få den information jeg kan få i live tiles så mister de meget af den påståede brugbarhed, ihvertfald i min verden.

4. juni 2015 kl. 17:38
Microsoft vil bygge SSH ind i Windows

Eller Remote Powershell ;)

Kræver det ikke en local powershell?

4. juni 2015 kl. 16:03
Microsoft vil tvangsfodre opdateringer til Windows 10 Home

Pointen er vel at "Windows Apps" er fremtiden og det skinner endnu mere igennem i Windows 10 hvor de nu også er blevet brugbare på Desktoppen.

Altså har man nu fundet ud af hvordan man kan lave live tiles i en "gammeldags" start menu. Så kan man jo mene hvad man har lyst til om hele live tiles konceptet. men i alt den stund at man skal forlade kontekst for at få informationen er de i min verden ikke særligt brugbare.

4. juni 2015 kl. 15:56
Microsoft vil bygge SSH ind i Windows

@Troels

Den information kan du trække ud via WMI. Det er måske en kende overkill til dit behov men det er muligt. :)

4. juni 2015 kl. 15:48
Microsoft vil tvangsfodre opdateringer til Windows 10 Home

Nu har jeg ikke prøvet win10. Jeg har udelukkende set et par videoer på youtube. Så jeg kan ikke udtale mig om win10.

Jeg undrer mig dog over hvorfor folk der mener at start menuen i win8 ikke var et skridt frem i verden er tosser.

lad og endlige høre hvordan en fuldskærms menu der tager fokus fra det arbejde man sidder med kan være bedre end en menu der ikke tager fokus.

Jeg vil da også gerne høre hvorfor den nye menu der i de videoer jeg har set har lignet en sær krysning af de 2 menuer pludselig er vejen frem? For mig at se så er det nærmere en erkendelse fra ms og en måde de kan bruge til at komme ud af det mudderhul de var end i med deres fuldskærms touch start menu.

4. juni 2015 kl. 15:33