Sune Mølgaard

Nets har fundet erstatning for sårbarhedsramt NemID-hardware

https://github.com/OpenSC/OpenSC/wiki/Feitian-ePass2003

"The ePass2003 was designed for Free Software communities, especially the OpenSC community to provide a “universal” cryptographic token.

Feitian offers Windows CSP drivers and also provides Linux and Mac OS X drivers.

On the other hand, Feitian takes an active part in the development of OpenSC, offering a free sofware driver to the OpenSC community. The driver of ePass2003 in OpenSC is called “epass2003”. It is currently available from GIT and being reviewed for inclusion in OpenSC. GOOZE and Feitian take active part in the OpenSC project."

16. januar 2018 kl. 15:01
Cyber-politichef om logning: »For at give alle i vores samfund tryghed«

Jeg kan ikke huske, om det var Franklin selv, eller en ligesindet, der udvidede citatet med "... and will lose both.", men det er lige så sandt nu, som det var dengang.

Man kan, måske, endda mene at det bliver mere og mere relevant, i takt med at mængden af data, og mulighederne for deres indsamling, stiger...

19. juni 2017 kl. 13:35
Halvdelen af de offentligt ansatte kender til brud på it-sikkerheden

Skal vi virkelig tro, at 50% af de offentligt ansatte ved, hvad der er brud på IT-sikkerheden?

1. april 2015 kl. 14:43
Hypercomputere og beregning af det uberegnelige

Kunne man forestille sig, at et moderne og teknisk medium som Version 2 kunne foranledigede til at krydre artiklen med en reference eller to?

13. februar 2015 kl. 16:03
Et vemodigt farvel til Windows

...eller lade være med at købe Apple-produkter, før de skrotter HFS+, hvilket de skulle have gjort fra starten...

Ja, det har bidt mig - heldigvis var det ikke mig selv, der var OSX-ramt...

9. januar 2015 kl. 17:43
Styrelse om Nets’ NemID-problemer: To ærgerlige eksempler

...og hvis vi ser bort fra, at oppositionen med al sandsynlighed er lige så inkompetente, så kan man naturligvis svare, at den (ir)relevante minister har stolet på Digitaliseringsstyrelsen, og at statsministeren har stolet på vedkommende, og at vi derfor blot skal stemme på nogen andre, når den tid kommer.

Jeg kan dog ikke lade være med at tænke, at det blot svarer til ikke at forny en kontrakt efter dens timelige udløb, hvilket ikke rigtigt står mål med fadæsens omfang.

Er det juridisk baggrund for mistillidsvotum?

Rigsretssag?

Omstrukturering?

?

12. november 2013 kl. 17:44
Styrelse om Nets’ NemID-problemer: To ærgerlige eksempler

...og hvis vi ser bort fra, at oppositionen med al sandsynlighed er lige så inkompetente, så kan man naturligvis svare, at den (ir)relevante minister har stolet på Digitaliseringsstyrelsen, og at statsministeren har stolet på vedkommende, og at vi derfor blot skal stemme på nogen andre, når den tid kommer.

Jeg kan dog ikke lade være med at tænke, at det blot svarer til ikke at forny en kontrakt efter dens timelige udløb, hvilket ikke rigtigt står mål med fadæsens omfang.

Er det juridisk baggrund for mistillidsvotum?

Rigsretssag?

Omstrukturering?

?

12. november 2013 kl. 17:44
Styrelse om Nets’ NemID-problemer: To ærgerlige eksempler

" »Vi har haft en forventning om, at der var styr på det. Der står ikke præcist beskrevet i kontrakten, hvordan det skulle foregå,« siger Cecile Christensen."

Så Nets stoler på Oracle, og Digitaliseringsstyrelsen stoler på Nets...

Hvem har kunnet og har faktisk stolet på Digitaliseringsstyrelsen, og hvem stoler på vedkommende?

Og hvilke sanktionsmuligheder har vi?

12. november 2013 kl. 17:20
Windows 8 Metro interface - tablets only?

Er det ikke også lidt det samme Gnome folkene gjorde med Gnome2/Gnome3?

Jo da - er det dit indtryk, at det blev vel modtaget (se evt. http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTAwMjY )?

For min egen part var det den direkte anledning til et skift til XFCE, men jeg er vendt tilbage (omend i det skjulte), i kraft af Cinnamon.

Jeg mener at kunne huske, at Gnome for nylig bebudede, at man ville begynde at se lidt på at lave en mulighed for en traditionel desktop, men det skulle ikke undre mig, om det viser sig, at de er for langt udenfor pædagogisk rækkevidde til, at det bliver brugbart i nogen seriøs sammenhæng...

25. december 2012 kl. 02:18
Ny tjeneste: Lav telefonchikane på det offentliges regning

Jeg må erklære mig enig med Sune Marcher i, at pengene nok var givet væsentligt bedre ud på skolepsykologer, hvilket kunne være en post, som der er mere brug for efter dette svineri, som jeg vil betegne som statssanktioneret mobning.

Der er vel nogle stykker derude, der blot er ligeglade med at møde, og disse burde, som en selvfølge, og efter individuel vurdering, overgives til andre offentlige instanser end undervisningsanstalten, men jeg vil mene, at der for de fleste dog stadig må være et ønske om at lade sig undervise, og at såfremt udeblivelse eller lignende alligevel forekommer fra disses side, kunne det være udtryk for problemer af psykologisk art.

Hvis man tror, at det hjælper på en psykisk belastet persons generelle og/eller specifikke problemer at lave den her slags stunts, så hænger man vist desværre fast i en tid, der forlængst burde have været forgangen, og jeg ser dermed denne kampagne som et frontalangreb mod den indsats, der blev/bliver gjort med kampagnen "En af os", og vil ikke tøve med at anmelde en eventuel spasmageragtig nulhjerne, der bestiller et opkald til mig, uagtet at jeg ikke altid er punktlig, for chikane, samt medinddrage den kampagneansvarlige i anklagen.

2. december 2011 kl. 03:37
Rystet hospitals-boss: Ansatte bruger 4.000 timer på Facebook og Dating.dk

Hvorfor man vel næppe kan forvente, at han kan forholde sig kritisk til medieomtale, eller forstå et tal som "0,7%".

Dermed må jeg tilslutte mig dem, der mener, at det faktisk er imponerende, at tallet ikke er højere, men samtidig henstille til, at man er venlig (omend bestemt) i sin kritik af Vicedirektørens udtalelse, da den slags typer jo dog sjældent ved bedre, og næppe lærer noget af blot at blive hudflettet argumentatorisk, uagtet hvor meget han måtte synes at have fortjent det...

Sune Mølgaard Århus C

2. december 2011 kl. 03:26
Kom med dit forslag: Hvem skal kigge i NemID-kildekoden?

Ivan Damgaard, Aarhus Universitet...

21. november 2011 kl. 14:45
Microsoft forærer Officepakke til LibreOffice-testere

Bo Grünberger: Well, hvad der er forkert i, at et firma udnytter monopollignende tilstande til at at forhindre andres "entry-to-market", herunder ved at forære software, som for andre koster penge, til dem, der skal vurdere et gratis alternativ, det kan du jo spørge EU-domstolen eller det amerikanske DOJ om jævnfør http://www.groklaw.net/article.php?story=20090421111327711 . Jeg kan i øvrigt ikke forestille mig, at du ikke, ved nærmere eftertanke, kan se det konkurrenceforvridende i netop dette; at man tager penge for et produkt, men forærer det til netop dem, der overvejer at skifte til noget andet, uden at ændre prisen for andre, når man, ad ulovlig vej, har tiltusket sig en markedsposition, der ligner et monopol. Det er næsten lige så flabet som at foreslå, at man betaler bøden, hvis man bliver dømt, i form af kopier af selvsamme software (gæt selv, om det er sket, og hvem, der foreslog det)...

15. november 2011 kl. 19:49
Offentlige myndigheder vil udvikle smartphone-apps - men borgerne vil ikke have dem

Jeg var en overgang på revalidering, hvor det er rigtigt rat, at man kan få dækket udgifter til bøger. Der kunne det være fint med en app til fotografering, underskrift fra underviser på og indsendelse af kvitteringer direkte til rådgiver...

28. september 2011 kl. 13:12
Jurist slår fast: Ad-blockere er ulovlige

Skal der ikke være noget for vinding eller noget? Som injektionen af bannerreklamer hos GratisDanmark i Arriva-tog?

11. februar 2011 kl. 11:23
Et hurtigt kig på Git

Siden flere andre nævner Mercurial, så vil jeg da bare nævne, at Martin Geisler, som jeg er helt sikker på, at du kender fra DAIMI, er dybt involveret i det projekt, så siden du eksperimenterer med interviews, så ville han sikkert være glad for at stille op til et, og så er han samtidigt rigtigt god til at forklare - også hvis du bare spørger ham af personlig interesse :-)

26. oktober 2010 kl. 17:11
Poul-Henning Kamp vs Lenovo - se hele retssagens forløb her

Smukt, sagligt og gennemtænkt - hvor er det da fantastisk... :-S

13. oktober 2010 kl. 17:53
Poul-Henning Kamp vs Lenovo - se hele retssagens forløb her

Mig bekendt er der ikke nogen, der forhindrer RH, IBM, Google eller andre at lave tilsvarende aftaler med Lenovo om installation af Linux på deres PC'er.

Er der ikke et eller andet med, at der var en større sag, hvor MS' mand, for at følge analogien, samtidigt sagde "Og nå, ja, hvis du siger nej, så vil vi forresten ikke sælge licenser til jer"? Dét er nemlig et problem, når man har så stor en markedsandel, eftersom de fleste kunder nemlig gerne vil have windows...

13. oktober 2010 kl. 15:57
Poul-Henning Kamp vs Lenovo - se hele retssagens forløb her

Der har i hvert fald været pænt mange historier om det. Også fra "respektable" kilder ;-)

13. oktober 2010 kl. 15:54
Poul-Henning Kamp vs Lenovo - se hele retssagens forløb her

Hmmm, hvis der er nogen frivillige her i Århus, så slår jeg også gerne et slag for det :-)

13. oktober 2010 kl. 13:57