Carsten Sonne

Kulturministeren stoler på digital tinglysning - vil destruere papir-tingbøger

Statens Arkiver har vurderet, at bevaringsmæssige hensyn ikke kan retfærdiggøre en dobbelt bevaring af tingbøgernes oplysninger og således heller ikke omkostningerne, der vil være forbundet med at bevare både de fysiske og de digitale dokumenter

Dansk kulturarv står antageligvis ikke i særlig høj kurs - og det er sikkert også svært at retfærdiggøre omkostningerne til arkivering. Tvivlsomt er det dog om eftertidens generationer vil have samme opfattelse, som den i tiden gældende. Et lille regnestykke kunne vise hvordan en deponering blot ville optage 50 - 75 m3 (alt efter aktuel størrelse på bøgerne).

Jeg syntes det er tragisk.

16. april 2012 kl. 07:43
Ny dansk piratlov klar inden sommerferien

I Danmark foregår piratefterforskningen i de forskellige politikredse, men i Sverige har man haft succes med at samle efterforskningen af pirateri hos én enhed. Det giver flere ressourcer, og mulighed for at gå efter de store bagmænd i stedet for at jagte danskere som har downloadet et par musikalbums

Måske skulle regeringen overveje at samle diverse efterforskningsenheder - bagmandspoliti, efterretningstjenester og lignende ET sted. Som verden ser ud i dag - med nutidens teknologiske muligheder - kan det da kun være en fordel, om ikke andet så i forhold til effektivisering.

13. april 2012 kl. 07:16
IT-folk er holdningsløse

... Det betyder, at det er uhyre sjældent, at IT-folk diskuterer principielle forhold vedrørende den teknologi, de arbejder med. F.eks. teknologiens filosofiske, samfundsmæssige og politiske dimensioner ...

Mon ikke det nærmere skulle tilskrives den relative korte historie informationsteknologi har i forhold til mere veletablerede fag som f.eks. diverse håndværksfag? Af andre eksempler kunne nævnes alskens traditionelt elektronik, der ligeledes har været produceret igennem årtier.

13. april 2012 kl. 07:11
600.000 Mac-brugere ramt af trojaner - Apple lapper Java-hul

“Macs kan ikke få virus” er et udtryk, du sikkert har hørt før. Det stammer fra den kendte “Mac vs. pc”-reklame fra 2006.

Der findes ikke virus-persistent operativsystemer, det være sig MacOS, Linux, Android etc etc. Alle systemer hvor der kan installeres ikke-præfabrikeret programmer (og med kommunikations HW) kan potentielt rammes af virus (alt efter hvordan man vælger at definere virus self.)

At tro nogle systemer på den måde skulle være definitivt sikre, er rent idioti.

13. april 2012 kl. 07:06
C vælter Java af tronen som mest populære programmeringssprog

Ifølge dem skulle Logo være det 19. mest populære sprog, og LEGOs NXT-G nummer 20? ... Jeg ved sku ikke helt hvor seriøst man kan tage et indeks hvor legetøj rangerer så højt.

Nej. Nok lidt ligesom det er svært at tage seriøst at diverse udenlandske kunstnere kan tjene milliarder på at lave noget så useriøst som musik - for ikke at tale om virksomheder som Blizzard der laver noget så useriøst som computerspil.

13. april 2012 kl. 06:58
C vælter Java af tronen som mest populære programmeringssprog

I et land hvor alt skal måles og vejes med Business Intelligence er det interessant at reaktionerne, når programmeringssprogene selv udsættes for BI :p

12. april 2012 kl. 19:54
Sådan spærrer kineserne for det hemmelige Tor-netværk

De kinesiske myndigheder gør det stadig sværere for kineserne at undgå statens overvågning på nettet.

I modsætning til Vesten ligges der ikke skjul på myndighedernes overvågning i Kina. Hvad der værst er efter min mening blot en smagssag.

12. april 2012 kl. 09:28
Nyt notat fra Kromann Reumert punkterer myter omkring Patriot Act og myndigheders adgang til cloud-data

... at Patriot Act eller reglerne i retsplejeloven bør tillægges større vægt i forbindelse med evt. valg af én given cloud-ydelse ...

Afgørende må vel være niveauet af fortrolighed hvormed data opbevares. I den forbindelse bør opmærksomhed rettes dels mod leverandørens egen omgang med data samt evt. eksterne interessers (herunder diverse myndigheder) mulighed for at presse en leverandør til udlevering af data. Sådan illustrativ kunne man jo betragte nævnte leverandøres placering af datacentre målt per nation.

9. april 2012 kl. 21:25
Det er altsammen Kampmanns skyld

Hvis vi kan klare os med et Monopoltilsyn, et DMI og et Vejdirektorat kan vi helt sikkert også klare os med et takstsystem for offentlig trafik, et EPJ system og et offentligt IT-center for alle databaserne.

Det skal nok komme. Det er i hvert fald svært at tage fejl af i hvilken retning udviklingen går.

http://www.version2.dk/artikel/vicedirektoeren-i-digitaliseringsstyrelsen-vinder-it-prisen-2012-44483

29. marts 2012 kl. 10:01
Nokia laller rundt...

... behøves ikke nødvendigvis at være negativt. Jeg har noteret mig hvordan Nokia, som den eneste producent af mobiltelefoner, formår at favne 4 forskellige platforme - Nokia OS, Symbian, MeeGo og Windows Mobile.

Nokias lallen rundt kan vel bedst af alt sammenlignes med Googles eksperimenteren - og det er der jo kommet meget sjov ud af; Google Earth, GMail og Google Translate for at nævne nogle få. I visse kredse kaldes den slags vist innovation.

Wikipedia har en fin artikel om Nokia og deres systemer:http://en.wikipedia.org/wiki/Nokia#Operating_systems

1. marts 2012 kl. 07:42
Uidentificeret Programmeret Object

Til inspiration kunne man jo prøve at se Terminator filmene :)

13. januar 2012 kl. 15:39
Fremtiden for Operativsystemer

Hvem gider at hooke sig ind i andre sprog hver eneste gang man vil lave noget andet end en optimeret søgealgoritme eller udføre en aktion på alle elementerne i en liste.

Tja, gider eller gider ikke. Mon ikke det nærmere er et traditionel cost/benefit spørgsmål ? Jeg vil mene årsagen er den simple, at det er nemmere at lade være - og så bare gøre som man plejer.

I øvrigt ville en mobil platform baseret på QNX være noget af scoop. Det er vel nok verdens mest sikre og stabile OS (platform?). Bl.a. benyttes det som styresystem på ISS's store robotarmen. Meget meget info kan findes på de officelle hjemmesider: http://www.nasa.gov/mission_pages/station/main/index.html & http://www.qnx.com/

Carsten

13. december 2011 kl. 12:34
Fremtiden for Operativsystemer

For at kunne drage sammenligninger på tværs, af ellers usammenlignelige elementer, er det nødvendig at acceptere abstraktionen "platform" som en laveste fællesnævner, hvilket bloggens eksempler da også fint anviser.

Til sammenligning er .Net ligeledes igennem en sådan udvikling hvor hardware bliver yderlig bortabstraheret for hver nye version. Eksempelvis har seneste version bortabstraheret antallet af processorkerner, så det ikke længere i samme grad, er nødvendigt at interesserer sig for multi-threating.

Som sådan er der ikke noget nyt i øget abstraktion. Det er nærmest essensen af udvikling. Det nye må vel består vel primært i at centrale elementer som operativ systemer, også begynder at blive ramt ?

9. december 2011 kl. 16:27
Computer Sikkerhed: Game Over (play again ?)

Det ved ingen - og derfor manglen på tillid. Eneste vej ud af den situation, er at give individet sin suverenitet tilbage - at han/hun selv kan bestemme hvem han/hun vil stole på, at han/hun selv kan bestemme hvem der må vide hvad om ham/hende, at eliminering af alle lange øre - enhver politimyndighed og efterretningstjenestes mareridt, eller som i Danmark, enhver myndigheds mareridt.

Som vores faktiske produktion (primær sektoren) stille og roligt bevæger sig mod 0 således gør vores tillid - og sjovt nok hænger det sammen. Det minder vel efterhånden mest af alt om en stor børnehave.

15. november 2011 kl. 00:49
Android rooting, hvem stoler du på ?

... så producenter skal stå til ansvar og ikke bare kan dække sig ind via løse skrivelser?

Vel det der blev kald klamphuggere før i tiden, hvilket da også passer fint ind i det heksdokterbillede mange har af AV.

14. november 2011 kl. 13:32
Android rooting, hvem stoler du på ?

Imod hvem ?

Præcis ! Kontrollen ligger ikke hos ejer, men hvad endnu værre er: Vi forsøges overbevist at vi har kontrollen. Her må siges at Apple melder noget mere åbent ud.

14. november 2011 kl. 13:24
Android rooting, hvem stoler du på ?

Har folk virkelig generelt bare givet op overfor computersikkerhed ?

Jeg tror groft sagt at folk kan deles i 2 grupper: Dem der ikke rigtig betragter det som et problem og så dem som ikke magter at gøre noget ved det - manglende tid, kundskaber, økonomi etc etc.

Det kunne oversættes til de der ikke rigtig forstår IT sikkerhed - og her kan ikke lade være at med at henvise til Stephan Engberg og ligesindende (med modsat fortegn selvfølgelig) - og så de der mener at det går jo nok alt sammen.

Jeg foranledes til at tænke stærke interesser ikke er interesseret i at "løse" problemet idet botnet, hackere og andet godtfolk gang på gang udstiller hvor sårbar IT (og ultimativt hele vores samfund) er. Det er sådan lidt som et tveægget sværd.

14. november 2011 kl. 10:09
Android rooting, hvem stoler du på ?

Poker-robotter giver Skat panderynker:http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2011/11/13/130101.htmmen

14. november 2011 kl. 09:27
Android rooting, hvem stoler du på ?

Men hvor(dan) finder man et troværdigt projekt der leverer ROM images til Android telefoner ?

Hvis man kan undvære friheden, er det værd at overveje at pare sige æg med æbler - så ved man da i det mindste hvem der passer på en. Selv har jeg opgivet, og antager per default at min telefon i et eller andet omfang, er komprimiteret.

Det er tragisk at IT er blevet så komplex at ingen - ikke engang en ekspert som PHK - længere kan overskue det.

14. november 2011 kl. 09:19