Michael Bjerregaard-Pedersen

Nye screenshots af Windows 9

Det er såmænd i operativsystemet jeg oplever lag. En CPU-intensiv proces på Windows server 2012 kan tage så meget energi at man kun med meget stor tålmodighed kan åbne Task Manager og placere musen på processen og klikke STOP!

22. juli 2014 kl. 14:31
Nye screenshots af Windows 9

Skiftet til USB keyboard er jo faktisk en voldsomt god forklaring. Hardware-siden af ligningen havde jeg glemt. Tak og undskyld.

22. juli 2014 kl. 14:28
Nye screenshots af Windows 9

Jeg er da glad for at høre at ikke alle har samme problemer som jeg oplever. Jeg er kun kommet til Windows 7, måske har Win8 løst nogle af mine ankepunkter. Det jeg beskriver er jævnlige oplevelser som bruger med Win7 som udviklingsplatform og Windows server 2012 på Hyper-V som hosting platform.

Win7 start-op bliver altså langsommere med tiden, ligesom XP. Bemærk at det er tiden fra jeg tænder for strømmen til der vises Ctrl-Alt-Del på skærmen. Efter login forstår jeg godt det kan tage tid at starte en masse op.

Jeg ved ikke om det er locked-down OS jeg ønsker. Generelt ønsker jeg bare at operativsystemet tager lidt ansvar, det kan være et spørgsmål om smag.

@Thomas Andersen Tak for de pæne ord. Hvis noget lagger så er det fordi operativsystemet giver en proces lov til at bruge så mange ressourcer at der ikke er noget tilbage til andre. I et timesharing OS burde den proces der håndterer bruger-input have en væsentlig højere prioritet end stort set alt andet, og det er ikke den oplevelse jeg har med hverken Win7 eller Win Server 2012 (i mine rosenrøde minder om NT 3.51 havde userinterface processen altid en prioritet der var 2 niveauer over selv high-priority bruger-processer).

Nu er det jo ikke fordi jeg ikke kan finde ud af at installere et program i Windows. Min anke er at INGEN heller ikke operativsystemet har nogensomhelst hånd i hanke med hvad der rent faktisk bliver smidt ind hvor. Prøv eksempelvis at afinstallere McAfee.

Det ville da være fantastisk hvis det omsider kunne lade sig gøre at skifte til en nyere Windows version uden at skulle geninstallere alle komponenter i sit udviklingsmiljø. Det er lige før jeg glæder mig til at skifte fra win 7 til Win 8.

22. juli 2014 kl. 14:25
Nye screenshots af Windows 9

Hvad med en kerne der rent faktisk kan schedulere og prioritere flere tasks? Det er stadig dagligdag i Windows at en proces kan stjæle al CPU så ikke engang mus og keyboard reagerer uden lag.

Hvad med at løse problemet med at en Windows maskine bliver langsommere og langsommere med tiden. Min Lenovo 420 med SSD disk kunne vise velkomst-billedet i løbet af 5 sekunder de første par måneder, efter et år kan man nå at lave kaffe inden man kan få lov at logge ind.

Hvad med at få styr på den horrible og totalt uoverskuelig proces som installation af et nyt program er? Prøv noget nyt: lad OS'et tage sit job seriøst og sørg for at alt hvad en installation lægger ind også fjernes igen ved af-installation.

Hvad med at arbejde lidt på at adskille OS og installere programmer er? Tænk hvis man kunne opgradere/ominstallere Windows uden at skulle rydde alt hvad man har installeret og konfigureret.

Nå, en ny farve på nogle af ikonerne vil da også være dejligt.

22. juli 2014 kl. 08:34
91 folketingspolitikere får offentliggjort CPR-nummer

Vi vil snart se en tilføjelse til "offentlighedsloven" der betyder at man i særlige tilfælde ikke behøver offentliggøre hvem der har stemt for og imod i folketinget.

19. juni 2014 kl. 14:34
Se og Hør-kilde sigtet

Jeg ville ikke holde vejret hvis jeg var dig. Det er just blevet klart at man bevidst kan lyve for folketinget uden straf. Det er efterhånden tydeligt at man kan snakke udenom til fornuftige folk er ved at brække sig over løgnene uden straf hvis bare staten har gjort sig tilstrækkelig afhængig af ens firma.

Hvis man skal trække det lidt hårdt op, så virker det som om der er en klasse af jakkesæt i dette land som mere eller mindre er udenfor strafferettens rækkevidde: højtstående embedsmænd, bankdirektører, Nets m.fl. Til gengæld kan vi glæde os at retssystemet prompte slår ned når borgere med farlige tanker om frihed eller reel fri konkurrence råber op om kejserens manglende indsigt.

7. maj 2014 kl. 08:51
Vestager: NemID skal erstatte CPR-validering ved nethandel

@Jan Warming: Du har ret. Jeg har muligvis misforstået udtrykket CPR-validering.

@Morten Saxov: Ved Paypal er man vel kædet sammen med et kreditkort, så vidt jeg husker, (det er længe siden jeg har brugt paypal.) og der er var så vidt jeg husker ikke CPR blandet ind. Interflora og lignende giver vist ikke mulighed for at købe på klods og få regningen tilsendt.

Det jeg refererede til var historierne om folk der nærmest blev ruineret fordi en tyv anvendte deres CPR-nr til at købe ting og sager på nettet og i forretninger. Jeg er formentlig for regelret og dermed naiv til at forstå hvordan f... det kan lade sig gøre, når varen ovenikøbet skal sendes til en adresse end CPR-nummer/sygesikringskort peger på.

27. marts 2014 kl. 14:03
Facebook satser milliarder på virtual reality-brille

Jeg ville gerne have købt en Oculus Rift, men nu sparer jeg da de penge.

26. marts 2014 kl. 14:04
Vestager: NemID skal erstatte CPR-validering ved nethandel

Hvad er det for netbutikker hvor man kan betale med sit cpr-nr og ikke skal hive et kredit/debet-kort frem? Jeg kan ikke mindes jeg er stødt på en sådan.

Dumt spørgsmål nummer 2: hvis man skal angive cpr-nr, navn og adresse tillader butikken så virkelig at varen sendes til en anden adresse?

og så lige nummer 3: hvorfor ikke bare vedtage at butikker der er så lemfældige i deres bruger-validering selv må tage eventuelle tab?

26. marts 2014 kl. 14:03
Partier skal kunne samle digitale underskrifter - men hvordan holdes politiske sympatier hemmelige?

så alle argumenterne imod e-valg kan vel genbruges her.

28. februar 2014 kl. 11:47
Hvordan vi kunne undgå milliontab på fejlslagne IT projekter

Hvad er gået galt? At ingen beslutningstagere åbenbart har læst og forstået Bonnerup-rapporten.

Iøvrigt helt enig med Thomas: Easy does it.

27. februar 2014 kl. 15:18
Teleindustrien: "Gratis internet i kommuner er en helt skæv udvikling"

så kunne de skide teleselskaber jo begynde at levere et produkt der kunne få kommunernes gratis tilbud til at blegne. Der hvor jeg bor, 500 meter fra en mindre landsby, kommer der nok ikke gratis kommunalt wifi, men man kan ikke engang få lov at betale for at få fiber. Kære TDC, Fullrate og hvad i nu hedder: stop whining og kom igang med at betjene jeres kunder.

20. december 2013 kl. 15:32
Læger bruger Google Glass ved operationsbordet

Data kommer ikke omkring googles servere på vejen fra ens egen server til ens egen app. Mit erfaringsgrundlag er to apps til Android, så jeg skal måske moderere mit udsagn til: data tager den lige vej fra din server til din app hvis det er det du har udviklet den til, med den undtagelse at man jo ikke rigtig ved hvad diverse routere laver undervejs.

Det er ok at have et lidt paranoidt forhold til en IT gigant. Tillad mig at udvide feltet til alle store virksomheder og alle regeringer.

22. november 2013 kl. 08:34
Sådan hjælper Fonas 'instrumentbræt' sælgerne med skarp pris på ny fladskærm

Hvis de har seneste prisinformation fra alle netbutikker til rådighed, og ved hvad Fona's egen margen er og har mandat til at prutte, så kan de måske sælge fjernsynet til en konkurrencedygtig pris. Men det fremgår ikke klart af artiklen.

30. oktober 2013 kl. 12:03
Java and the F-word

Jeg har da en mening. Her er den: Om java er cool blandt hipster programmører kunne næsten ikke interesse mig mindre. Om java "gets the job done", er stabilt og har en stor community interesser mig meget.

Venlig hilsen den sure gamle mand der har kodet java næsten lige siden det var så hipt det gik med sparkedragt.

10. oktober 2013 kl. 13:11
Åbent brev fra CSC-mistænkt: Undskyld, at min pc har voldt Danmark skade

ahh, det er næsten også for nemt.

CSC har budt på opgaven med at administrere offentlige data, har vundet opgaven og tager sig pænt betalt for det. Om de overholder kontraktens bestemmelser for sikkerhed skal jeg ikke kunne sige, men moralsk/etisk/professionelt mangler der sgu da lidt.

7. oktober 2013 kl. 15:44
ITU-lektor: Hypede VR-briller er lidt gammeldags

Helt enig Michael. Jeg tror ikke Miguel er gamer.

4. oktober 2013 kl. 15:30
Mareridt for mor til svensk mistænkt for CSC-hacking: "Udlevering er mangel på medmenneskelighed"

Vel kun hvis han er skyldig?

De undrer mig lidt at man ikke kan give ham en stationær computer uden netkort og lade ham se bevismaterialet på en cd-rom. Det er vel ikke cpu-tid han skal afskæres fra, men bare kommunikation med eventuelle kumpaner på fri fod.

Jeg er ikke jurist, og har ikke set hele sagen, men hvis man undlader at give en anklaget adgang til at se hele bevismaterialet er det vel på grænsen til at stride mod artikel 6 i menneskerettighederne.

1. oktober 2013 kl. 08:41
Tidligere Nokia-chef vil lave Android-telefoner med Nokia-teknologi

Jeg kan huske jeg savlede over Palm Treo i Heathrow for mange år siden, formentlig omkring 2003.

16. september 2013 kl. 13:20
Skat, det her holder altså ikke...

Helt enig. Jeg kan ikke heller ikke se nogen som helst ændring.

En god del af problemet er formentlig min mor (beklager mor), og alle som hende, og jeg er bange for der er mange: stem på ham med det pæneste hår (beklager Søren Pind, ikke denne gang) eller hende der taler så pænt. Indhold og opgør med et vanvittigt og nedbrydende lov-cirkus er simpelthen ikke en del af tankesættet hos en stor del af befolkningen.

Eksempel på at grundlæggende forandring ikke er velkomment: jeg forsøgte at diskutere basisløn med en veninde (der er DJØF men dog ikke i statsapparatet), og hendes eneste bidrag var: præcis hvor mange penge ville en enlig mor med fire børn få? Ethvert argument om at sætte befolkningen fri istedetfor at slavebinde dem i ansøgningshelvedet, eller bruge landets ressourcer bedre ved ikke at skulle administrere 100.000 sider selvmodsigende lovtekst om millimeter-demokraturisk fordelingspolitik prellede fuldstændig af.

4. september 2013 kl. 15:47