Thomas Ardal

Check dit JavaScript
4. juni 2013 kl. 10:58
Hobbyprojekter

Jeg er vist også typen der kan nikke genkendende til et overforbrug af hobbyprojekter. Senest har jeg udviklet en lang række rating apps til Windows Phone og Android. Jeg har også løbende gang i min website validator ved navn HippoValidator.

Tidligere har jeg brugt enormt meget tid på adskillige UI og arkitektur ændringer på nogle af mine ældre projekter: myrating.dk, KmTjek, NuGetFeed, SmileyAPI, StartupHQ.

Min udfordring med hobby projekter har altid været, at jeg får startet op på alt for meget. I det seneste par år har jeg prøvet at dedikere mig til få projekter og så til gengæld grave mig dybere ned. Det kan helt sikkert anbefales.

8. marts 2013 kl. 20:04
Microsoft lukker sikkerhedshul i Internet Explorer

Hvis du ikke vil have oplysninger om vigtige sikkerhedsproblemer for diverse IT-leverandører, så burde du måske finde et andet sted at tilbringe din tid!

Jeg nyder skam mange af nyhederne her på Version2, men synes at alt for meget drejer sig om patches fra forskellige firmaer. Så inden du smider mig på porten vil jeg dog lige understrege, at jeg blot spurgte til om andre end mig fandt nyhederne overflødige. Svaret på det spørgsmål må være nej.

20. september 2012 kl. 20:10
Microsoft lukker sikkerhedshul i Internet Explorer

Hvorfor er det egentligt at vi skal høre om alle sikkerhedsopdateringer fra Microsoft og andre firmaer? Ved ikke om det kun er mig der finder dette uinteressant, da diverse updaters automatisk klarer patches for mig. Ellers må der eksempelvis være en side hos Microsoft man kan følge for interesserede?

20. september 2012 kl. 13:12
Danske iværksættere på liste

Hej Mario. Jeg repræsenterer startuphq.dk og kunne rigtigt godt tænke mig at vide, hvad det er du ikke kan få til at virke. Jeg har netop oprettet et startup og observerede ikke nogle problemer.

29. november 2011 kl. 07:25
21-årig vestjyde får gennembrud med SMS-service

Nyheden er vel at en 21 årig uden nogen form for IT eller anden teknisk uddannelse har præsteret af banke et successfuldt firma op. Det skulle der måske have været spillet lidt mere på artiklen.

12. juli 2011 kl. 12:40
Indhold til kursus i TDD

Hej Peter

Det gør jeg helt bestemt. Du kan sende en mail til tar@trifork.com med en kort beskrivelse af hvad du er på udkig efter. Så skal jeg nok vende tilbage til dig.

Hilsen Thomas

11. marts 2010 kl. 15:42
Indhold til kursus i TDD

Hejsa

Nu er det ved at være lang tid siden nogen har kommenteret denne tråd, men i forhold til kurser på Sjælland, kom jeg til at tænke på den da jeg så indholdet på JAOO Agile Day i år. Hele eftermiddagen er dedikeret TDD og Continuous Integration, så der skulle være noget at komme efter for Københavnerne :)

http://jaoo.dk/days/agile-cph-2009/

/Thomas

12. januar 2009 kl. 13:45
Scrum certificering - nu med eksamen

Jeg er enig med dig i, at en certificering som Certified Scrum Master godt kan snyde på cv'et. Jeg synes dog, at arbejdsgiverne skal være lidt bedre til at sætte sig ind i de forskellige begreber. En multiple choice er efter min mening ikke nok til at kunne "måle" om du som kursusdeltager har forstået eller kan udføre Scrum i praksis. F.eks. tror jeg heller ikke på, at en medarbejder er hundrede meter mester i Java, blot fordi han eller hun har en Java Programmer certificering. Derfor siger en Scrum Master certificering, selv med en afsluttede multiple choice prøve, intet om det enkelte talents evner (igen min mening).

Jeg synes i stedet at vi bør fokusere mere på certificeringen "Certified Scrum Practitioner". Denne certificering er for scrum masters, der rent faktisk har prøvet at udføre Scrum. Dette er efter min mening en meget bedre test, selvom man (med lidt hjælp), sikkert også kan fuppe sig til en CSP.

20. november 2008 kl. 08:50
BuildControl

Hej Frank

Vi bruger CruiseControl.NET, Subversion og MSBuild som du også selv nævner som rimelig benyttet. Jeg synes generelt at disse produkter virker ret godt sammen. Har dog leget lidt med TeamCity fra Jetbrains på det sidste, der er et alternativ til CruiseControl.NET. Den understøtter både Subversion og Team Foundation Server. Eneste ulempe er, at den koster penge, hvis du har brug for mere end 20 brugere og 20 projekter. Den findes dog også i en open source udgave, så hvis du har et open source projekt, kan du få en enterprise licens gratis!

Jeg har også erfaringer med TFS. Versionsstyringen virker OK og kan konfigureres både som sourcesafe og subversion. Altså med og uden låsning. SourceSafe har jeg kun arbejdet lidt med, men synes ikke at det fungerer særlig godt. Men det er en smagssag, da flere af mine kolleger elsker det. Byggeserver delen i TFS virker dog stadig en anelse beta. Som bonus har TFS et ret fedt process værktøj, som integrerer med Visual Studio. Ulempen ved TFS er, at en server licens er temmelig dyr og du betaler ligeledes for hver connection til serveren, så alt i alt er det en dyr løsning.

Med hensyn til byggeteknologi, kommer du ikke udenom MSBuild. NAnt er stadig benyttet, men MSBuild ser i mine øjne ud til at vinde den krig.

Hvis jeg selv skulle sætte et nyt projekt på i dag, ville jeg vælge Subversion som versionsstyringssystem, TeamCity som byggeserver og MSBuild som byggeteknologi. Til test vil jeg benytte NUnit, men jeg er stille og rolig begyndt at acceptere MSTest som et værdigt alternativ.

/Thomas

26. maj 2008 kl. 17:17
Indhold til kursus i TDD

Hvis jeg kan, vil jeg også meget gerne bidrage med noget til et evt. kursus i Kbh. Jeg kan mailes på thomasardal_at_gmail_dot_com.

Med hensyn til begreberne systemtest, integrationstest og unittest så tror jeg, at alt for mange misforstår dem, netop fordi der ikke er nogen fast definition af dem. Her er min opfattelse:

Unittest: test af selvstændig enhed f.eks. en klasse. En sådan test må ikke være afhængig af andre klasser eller resourcer. Afhængigheder mockes eller stubbes. Man kan selvfølgelig argumentere for, at indbyggede typer i de forskellige sprog ikke skal mockes. Generelt er det nok også svært at holde testen på een klasse af gangen, men forsøg at holde dig indenfor samme komponent i det mindste.

Integrationstest: test af samspillet mellem forskellige klasser eller assemblies/jars. Det er efter min opfattelse ok at være afhængig af en database i dine integrationstests.

Systemtest: test af det fulde system fra brugergrænseflade til database.

Efter min mening bør du have flest unittests, færre integrationstests og få systemtest. Hvorfor? Fordi jo mere du bevæger dig over mod systemtest, jo mere omfattende og tidskrævende bliver dine tests at udføre.

13. april 2008 kl. 16:11
Indhold til kursus i TDD

Tak for input Thomas.

Jeg blev lidt nysgerrig omkring dit punkt "Strukturering af test suites for god CI performance". Er det noget du vil uddybe? Litteraturen fortæller os jo, at automatiserede tests ikke må være afhængige af hinanden. Men på den anden side vil vi jo også gerne have gennemført vores build så hurtigt som muligt. Så der er en konflikt der, som jeg ser det.

Og til sidst omkring dine tanker om et TDD kursus i kbh. Jeg har på ingen måde eneret på dette emne. Tværtimod. Det er i min interesse, at så mange som muligt mestrer test og TDD disciplinen. Så du "maver" dig bare alt hvad du vil :o) For øvrigt mener jeg ikke, at Trifork (firmaet jeg arbejder for) holder åbne kurser på Sjælland. Så min pointe er: jo flere forskellige kursusmuligheder jo bedre. Så kan jeg nemlig selv tage på TDD kursus og høre hvad andre mener om emnet ;)

5. april 2008 kl. 09:27
Bøger?

Nu har jeg rent faktisk læst den bog jeg refererede til fra ende til anden (http://www.amazon.com/Test-Driven-Development-Microsoft-NET-Professional/dp/0735619484/ref=sr_11_1?ie=UTF8&qid=1205417972&sr=11-1).

Umiddelbart synes jeg, at de første par kapitler giver en ok introduktion til emnet TDD og refactoring. Men jeg er meget uenig i flere af pointerne fra de sidste kapitler, hvor et "stort" system udvikles vha. TDD. F.eks. forsøger forfatterne, at argumentere for det fornuftige i at skrive unit tests af en database. Dette er efter min mening en stor fejl, da jeg aldrig personligt ville skrive unit tests imod en database. Her vil jeg altid bruge skrive integrations- eller system-test. Eksemplerne i bogen er med til at udbrede misforståelsen om hvad en "rigtig" unit test er.

1. april 2008 kl. 08:36
Indhold til kursus i TDD

Jeg er helt enig. På den anden side bør man aldrig glemme integrationstest. Min holdning er, at man skal gå efter en masse unit tests, færre integrations tests og få system tests. Hvorfor? Fordi jo nærmere vi kommer system test, jo længere tid tager testene at udføre og jo mere manuelt arbejde er der som regel forbundet med testen.

21. marts 2008 kl. 19:33
Indhold til kursus i TDD

Hvis der er tilslutning til det, vil kurset blive holdt flere gange. Vi havde faktisk tidligere et opslag på et kursus indeholdende både unittest, TDD, Continous Integration osv. Men det var da ikke særlig stor tilslutning til. Men umiddelbart synes jeg også, at netop disse emner går rigtigt godt i spænd. Måske at jeg skulle arbejde tilbage i den retning. Hvad mener folk om dette? Kan man forsvare over for sin projektleder, at man gerne vil deltage i et 1 dags kursus i TDD, eller skal der mere kød på, i form af msbuild, cc.net osv.?

15. marts 2008 kl. 15:43
Bøger?

Jeg kigger selv i denne, når jeg har brug for at slå noget op:

http://www.amazon.com/Test-Driven-Development-Microsoft-NET-Professional/dp/0735619484/ref=sr_11_1?ie=UTF8&qid=1205417972&sr=11-1

Bogen henvender sig til .NET udviklere, der skriver unit tests med NUnit. Jeg synes, at det er en god starter bog, som holder sig til emnet og essencen i TDD.

Hilsen Thomas

13. marts 2008 kl. 15:21
BDD'erne?

Jeg kodede engang et full-blown poker-spil i en brandert med grafisk brugergrænseflade og det hele. Det sidste jeg husker fra den aften var et simpsons-skin, som vist aldrig blev til noget.

13. marts 2008 kl. 08:49
Indhold til kursus i TDD

Frank: Umiddelbart ser jeg ikke noget krav til at den klasse du tester skal ligge bag et interface. Det der tit of ofte er vigtigt er (også ved brug af mocks), at de afhængigheder som den klasse du tester, er "skjult" bag interfaces. Men du har ret i, at den klasse du tester højst sandsynlig vil indgå som en afhængighed til en anden klasse, så du vil nok implementere et interface alligevel. De fleste mock frameworks idag kan dog mocke andet end interfaces, men det stiller selvfølgelig nogle krav til den klasse du mocker. I .NET skal metoderne eksempelvis erklæres virtual.

Umiddelbart er der ikke planlagt noget kursus i Kbh, medmindre det selvfølgelig er noget der er overvældende interesse for :)

Kaspar: Gå-hjem-mødet i februar var en præsentation, mens kurset i marts er et egentligt kursus. Det vil sige at der vil komme en masse hands-on, således at kursus-deltagerne selv vil få lejlighed til at skrive unit tests og blive "test-drevne".

Tak for input til jer begge.

13. marts 2008 kl. 08:41
Indhold til kursus i TDD

Helt enig. Jeg gjorde et rimeligt stort nummer ud af netop dette emne på det gå-hjem-møde jeg holdte i februar omkring TDD.

Tak for input :)

10. marts 2008 kl. 08:38
BDD'erne?

Det må jeg nok sige. Der var en del jeg aldrig havde hørt om før. Men med god grund må man sige :) "Asshole driven development" LOL!

10. marts 2008 kl. 08:27