Ken Friis Larsen

Ugens it-profil: DIKU-forsker kæmper mod dårlige it-systemer

Jeg ser bestemt Universiteterne som software-producerende organisationer, historisk set har universiteterne fx bidraget stærkt til mange Open Source projekter.

Men om vi skal producere vores egne administrative systemer, det ved jeg ikke om det er en god ide (jeg ved på den anden side heller ikke om det er en dårlig ide). Men det er fx frustrerende at give en indledende forelæsning i indledende websecurity, og ikke en gang nå tilbage til sit kontor efter forelæsningen før man modtager den første email fra en studerend hvor de spørger om det virkeligt kan passe at der er i sikkerhedshul i det ene eller det andet system der bliver brugt til undervisningen. Det er jo ellers en åbenlys mulighed for at vise de studerende hvordan et veldesignet system kunne være, i stedet står vi bare og ser uprofessionelle ud over for de studerende.

17. oktober 2012 kl. 11:28
Dødstød til DIKU?

Torben, sprøgsmålstegnet i din titel er nem at overse :-)

Torben og Fritz, jeg er sådan set enig med jer begge. Som Torben er jeg også bekymret over den geografiske opsplitning af DIKU og følgerne heraf.

Men som Fritz, synes jeg også at man skal se på de positive muligheder der er ved, at være kommet tættere på de andre naturvidenskabelige institutter (igennem eScience) og på ved at være kommet tættere på, fx, ITU, center for sprogteknologi og film og medie her på KUA (jeg er også blandt udflytterne).

Som del af DIKUs ledelse kan jeg også fortælle at netop DIKUs geografiske opsplitning ser vi som en af de store udfordringer vi skal arbejde på (og er gået i gang med at arbejde på), så ulemperne ved opsplitningen bliver mindsket. Vi vil derfor også gerne have input til, hvad der kan gøres for at mindske ulemperne ved opsplitningen.

[Disclaimer: Som sagt, er jeg er med i DIKUs ledelse. Men ovenstående skal ikke opfattes som et svar fra ledelsen.]

--Ken

27. februar 2008 kl. 14:29