Max Kjeldgaard

Samling af vandrensning kræver Danmarks længste udløb i havet (WaterTech)

Hvorfor begynde forfra med Avedøre Holme. Hvad er der galt i at bruge lynetteprojektet, som allerede er godt i gang?

Max R Kjeldgaard.

24. juni 2021 kl. 14:03
Virksomheder mangler arbejdskraft - især højtuddannet (Ing)

Atter problemet med manglende forståelse af en fundamental naturlov - "Prisen afhænger af udbud og efterspørgsel". Altså udbuddet for lavt.

Max R Kjeldgaard.

24. juni 2021 kl. 03:13
PODCAST: Nye kunstige øer vil give bilismen et boost (Ing)

Skulle vi ikke blive færdige med Lynetteholmen, inden vi kaster os ud i et nyt "opfyldningsprojekt" ved Avedøre Holme, som måske er overflødigt, hvis alt affaldet ender i Hellerup??

Max R Kjeldgaard

0 0

22. juni 2021 kl. 10:31
PODCAST: Nye kunstige øer vil give bilismen et boost (Ing)

Skulle vi ikke blive færdige med Lynetteholmen, inden vi kaster os ud i et nyt "opfyldningsprojekt" ved Avedøre Holme, som måske er overflødigt, hvis alt affaldet ender i Hellerup??

Max R Kjeldgaard

22. juni 2021 kl. 10:28
Rådgiverbranchen tørster efter ingeniører (Ing)

Rådgiverbranchen tørster efter ingeniører Af Trine Reitz Bjerregaard 28. apr 2021 kl. 16:201 Den danske rådgiverbranche er desperate efter ingeniører, skriver Dagens Byggeri. I en konjunkturundersøgelse fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) svarer hele 93 procent af medlemsvirksomhederne, at de mangler ingeniører. Ifølge adm. direktør i FRI Henrik Garver er det alle størrelser og typer af rådgivere, der melder om mangel. "Vi har simpelthen uddannet for få ingeniører til at løfte de opgaver, den teknologiske udvikling og den grønne omstilling kræver", siger han til Dagens Byggeri.

Max R Kjeldgaard Økonomiske naturlove. Dem er der ikke så mange af, men loven om prisens afhængighed af udbud og efterspørgsel er en velkendt sammenhæng. Altså er "prisen" for ingeniører for lav med deraf følgende mangel på udbud. Det er efter min mening et røgslør, som indlægget lægger over den enkle problemstillimg.

1. maj 2021 kl. 08:58
Rådgiverbranchen tørster efter ingeniører (Ing)

Økonomiske naturlove. Dem er der ikke så mange af, men loven om prisens afhængighed af udbud og efterspørgsel er en velkendt sammenhæng. Altså er "prisen" for ingeniører for lav med deraf følgende mangel på udbud. Det er efter min mening et røgslør, som indlægget lægger over den enkle problemstillimg.

30. april 2021 kl. 01:41
Giv dit bud: Hvorfor revner facaden på Bohrs Tårn? (Ing)

Hvad med cementen???

Cembrit er afløseren for de gamle Eternitplader med asbestfiberdug, hvor aspestdugen er erstattet af et andet fibermateriale.

Tilsyneladende "smuldrer" cembritpladerne ligesom de gamle eternitplader, så det var jo nok ikke asbesten der i sin tid var "skurken", så det er - altså cementen -.

2. april 2021 kl. 14:43
AI er fremtidens teknologi (Ing)

Har man taget juraèn i ed?

Hvad nu, hvis en selvkørende bil kører et menneske ihjel - Kan ejeren stilles til ansvar??

24. februar 2021 kl. 11:37
Bagsiden: Femerntunnel bliver en sværvægter (Ing)

Man behøver ikke at være professor i økonomi for at regne ud, at der vil opstå en global mangel på cement, og når projektet først er sat i gang vil forbindelsens efterspørgsel med rimelig sikkerhed få prisen på cement til at stige voldsomt, så hvor er økonomerne henne??, og hvorfor er der ikke regnet på konsekvenserne af prisstigninger og i så fald, hvor høje prisstigninger?

13. februar 2021 kl. 14:08
Fra nytår kan du få beton med 25 procent lavere CO2-udslip (Ing)

Igen - igen. Miséren med holdbarhed af beton bunder i en massiv ændring af cementegenskaberne, og nu er der så igen blevet lavet om igen, så nu melder spørgsmålet sig: Hvordan ligger det nu med langtidsholbarheden?

Dette logiske spørgsmål besvares ikke i artiklen - af gode grunde- men et bud ville efter min mening være relevant i betragtning af den evindelige ballade med betonholdbarhed.

Max R. Kjeldgaard

16. december 2020 kl. 12:46
Kæmperegning svæver over ny metro: Entreprenør kræver milliarder (Ing)

Berlingske net 02032020 Kæmperegning svæver over ny metro: Entreprenør kræver milliarder

Citat: "Om kort tid ventes afgreningen til Nordhavnen at blive tilkoblet metrosystemet, der med åbningen af Cityringen forventes at fordoble antallet af rejser til cirka 122 millioner passagerer i 2020."

Det kan man kalde for et ”økonomisk råderum” der vil noget. Bare nu ikke alle pengene er brugt på forhånd?

2. marts 2020 kl. 10:54
Homo Sapiens Cyborgensis - en ny art? Cyborg #1 (Ing)

Man kan få computere til at udføre imponerende ting, MEN først når de er blevet programmeret, så hvis en computer skal fungere "intelligent", så skal den selv "finde ud af det". Det er efter min mening hèr, at begrebet AI strander, for hvor sidder intelligensen hos mennesker?

Efter min mening sidder den ingen faste steder inden for hjernekassen, hvor et enormt antal neuroner individuelt kan "ringe hinanden op".

I tilfælde af hjerneskade i en del af hjernen, som f. eks. lammer "bentøjet", så begynder de "overlevene" neuroner at med at "vælge"? et "nyt hold" til varetagelse af gangfunktionen, så folk kan "lære at gå" igen.

Her må der ligge en strategi bag den måde neuronerne samarbejder, og hvordan de bliver "enige om", hvem der skal overtage gangfunktionen, dvs en intelligent handling.

Men den har vi ikke styr på.

27. februar 2020 kl. 12:35
Rapport: Fremtiden for verdens børn er usikker (Ing)

Jeg sidder med en fornemmelse af, at Danmark er ved at forvandle sig til et diktatur, hvor et middel til at holde folk nede er at gøre dem utrykke, bange oma. Ingeniøren er ikke dem værste, det er dagspressen der hver dag svælger i katastrofemeldinger.

23. februar 2020 kl. 14:32
Hollandske FBC skal bygge arbejdshavn til maj (Ing)

Hollænderne "gør" i slaggebeton, så man kan håbe på, at de bringer denne type "på banen" i stedet for den danske "kugleforstyrrede" do.

18. februar 2020 kl. 11:22
Podcast special: H.C. Ørsted – opfinderen, digteren, geniet (Ing)

*1: HC Ørsted: Hold fingrene i strømmens retning og magneten svinger ud til: A: Tommelfingersiden B: Lillefingersiden To parametre 2: Isac Newton F=ma (Kraft = masse acceleration) Tre parametre 3: Albert Einstein E= mcc Tre parametre

Disse korte formuleringer havde store konsekvenser, da en masse mennesker kunne overskue budskaberne. 1800-tallet: Den industrielle revolution båret af Ørsted og Newton. 1900-tallet: Atomalderen båret af Einstein.

Ludvig Holberg er inde på samme spor når han lader en befalingsmand i forsvaret ”trylle” en meget velformuleret Erasmus Montanus om til en menig soldat ved hjælp af en daler. *

15. februar 2020 kl. 10:43
Leder: Nysgerrigheden lider, når forskning bliver forretning (Ing)

1: HC Ørsted: "Hold fingrene i strømmens retning, og magneten svinger ud til (2 parametre): a: Tommelfingersiden. b: Lillefingersiden. To parametre. 2: Isac Newton: F = ma (kraft = masse * accelleration) Tre parametre. 3: A Einstein: E = m c*c Tre parametre.

Bemærk hvor "korte" formuleringerne er, og hvor store konsekvenser det fik, at en masse mennesker kunne overskue budskabet. ad. 1: HC Ørsted: Der kom i hvert fald gang i elektromotorerne, med alle de fremskridt de bevirkede. ad. 2: Isac Newton: Tjah den industrielle revolution i 1800 - tallet. ad. 3: Albert Einstein: Verden gik ind i atomalderen.

Ludvig Holberg er inde på det samme spor. En løjtnant i landeværnet tryller den meget velformulerede Erasmus Montanus om til en soldat med en daler, så mon ikke tiden er kommet til at kalde "taledeliristerne", "verbaljunkierne" og de "autoriserede båthorn" til orden?

14. februar 2020 kl. 15:39
Kinesisk byggeplads vækker undren: Kan man bygge et hospital på 10 dage? (Ing)

Det er tydeligvis politikere, der udtaler sig, for så skulle det kinesiske bureaukrati være det danske ekstremt overlegent. Tænk på disse "luftkasteller":

Niels Bohr bygningen. Mærsk tårnet "Supersygehuse" Bestsellers "Europas højeste" Tower & Village.

Har jeg glemt nogen?

29. januar 2020 kl. 11:37
Når angst fører til overvågning og omvendt. Overvågning # 2 (Ing)

Tjah - Eric Honneker´s STASI og Stalins´KGB har åbenbart ikke levet forgæves, men lever tilsyneladende i bedste velgående.

29. januar 2020 kl. 11:20
Sygesikringssystem blev skrottet efter fem års udvikling: »Vi kan ikke sige noget om de økonomiske konsekvenser for regionerne og kommunerne endnu« (DigiTech)

Den nye "røde" regering bør efter min mening fortsætte med at støvsuge regeringsapparatet for den slags "luftkasteller", og forlange, at projektet støvsuges for retorikerer og formulører. Og - forresten - Hvor mange af disse projekter er bogført på forhånd som forventede aktiver. ALTSÅ: Optræder de som "disponibelt råderum" i stats- og kommunalbudgetterne???

25. november 2019 kl. 12:41
Derfor opretter skatteministeren nyt it-tilsyn: »Det er åbenlyst, at der er for mange ting, der ikke fungerer« (DigiTech)

Efter min mening er det ikke et tilsyn, der er brug for, men en "ommer", startende med at definere en opgave mht et fast format på input til systemet, og herefter forlange, at alle de 800 systemer, at de skal overholde denne outputstandard.

19. november 2019 kl. 16:26