Carsten Olsen

Sådan finder vi forsker-navne med Linux-kommandoer på Windows

Vi går ind i Windows’ App-store og vælger Ubuntu

På Chrome/71.0.3578.21 kan man som noget nyt vælge at bruge Linux/Debian apps. Alle de kommadoer der bruges i artiklen er unix commandoer og virker derfor osse i Debian.

Hvis man skal installere apps gøres det med "sudo apt-get" (Det er osse det samme i ubuntu). Man kan osse trykke CTRL-C CTRL-V. (copy paste til/fra CB/Debian) Man skal dog lige huske at holde SHIFT nede i terminalen. Mus højreklik i terminal giver CTRL-V

Alle filer i ~/ (Min Hjemmemappe) Ligger osse inde i "filer" på Chromeos skrivebordet. Man skal huske at tage backup af sit hjemme katalog på f.eks. Drive (Normalt tages der ikke Backup af en Chrombook)

2. november 2018 kl. 09:29
Linus Torvalds vender tilbage til Linux

Det jeg fornemmer Linus er vred over er hardware fejlene som Intel er skyldige i. Normalt er Linus mere positiv overfor Intel, men her føler han at de har lavet hærværk mod operativsystemerne , kun for at gøre dem sårbare så bagdøre bliver mulige. (Dette kan han ikke sige offentligt om en af hans største sponsorer)

Se film

25. oktober 2018 kl. 09:46
Amerikansk stat sagsøger Google og Twitter for ulovlig dataindsamling om børn

Ja app.udviklerne på Android er måske: "nogle være slemme nogen" ,men det er ikke noget imod Apple Ipad Systemet.

Her er det apple systemet der stjæler f.eks. 4000-13000kr fra forældre hvis forbrydelse det er at de sender deres barn hen i folkeskolen:

Se bare her

Men Apple er ikke på hade-listen hos in-humansegmentet: Politikere/Journalister/DJØFer+Margrethe Vestager (Konkurence-obstruktions-kommisær EU)

18. september 2018 kl. 18:08
Idag er det FreeBSD's fødselsdag (25 år!)

Tillykke Det er godt at der er alternativer til Linux.

19. juni 2018 kl. 17:13
Politiet kan ikke gendanne slettede mails efter 30 dage

Politiet stoppede mig, jeg skulle blæse i alco meter: 0.00%.

Så spurgte de mig hvem ejer den bil du kører i. Jeg sagde det gør jeg og den er registret 29/12-2016 i mit navn. Så siger politiet: Nej den er registreret af en der hedder Mohameth og forsikret i IF. Jeg siger Alka.

Nå men efterfølgende finder jeg ud af der er en Android app der hedder bilinfo. Der kan efter jeg som anonym har indtastet reg nr fortælle at reg dato/ forsikringsselskab er det jeg siger.

Senere er jeg en i E-mail korrespondance med en betjent der lover at sende en E-mail der bekræfter at deres register stemmer overens med virkeligheden. Det er så ikke sket endnu men hvis betjenten venter mere end 14 dage fra nu, så vil IT systemet jo åbentbart slette korrespondancen med min E-mail adresse. Det er da godt at jeg har en kopi af alle mails på et sikkert sted (Google)

13. marts 2018 kl. 13:41
Køb af bitcoins anses som spekulation - og derfor er gevinster skattepligtige

Fra ovenstående artikel:

Hvis man konstaterer en gevinst på sine bitcoins, er den skattefri. Ligesom man sælger et maleri, og man tjener på det, er det skattefrit,« siger formanden for Skatterådet, Hanne Søgaard Hansen til Epn.dk og fortsætter:

og:

Bitcoins er ikke erhvervsmæssigt begrundet i en virksomhed. Det betyder, at man betragter bitcoins som et privat aktiv.

Jeg har osse set at de har sagt at: Bitcoin-speculation er ikke skattepligtigt, fordi bitcoin ikke er en valuta, men istedet at sidestille med med glasperler. Selv hvis bitcoin var en valuta er gevinsten heller ikke skattepligtig, fordi valutaspeculation jo heller ikke er det.

9. marts 2018 kl. 15:38
Kontaktløs betaling uden pinkode sættes op fra 200 til 350 kroner

Men hvis alternativet er at Apple kan kræve 3 kr pr betaling med Apple pay fra butikken, uden at butikken må fortælle om det (EU (vaste)ager anti-konkurence regel) så er jeg med på at betale 0,65 kr til nets. Og det vil osse ske hvis beløbet bliver sat op til 350kr. (De fleste køb er under 350 kr)

14. december 2017 kl. 19:44
Tilsyneladende heftig stigning i desktop-Linux var en fejl

Der er nogen der er blevet bange for at linux rykker ind på desktoppen, derfor skriver de en artikel om at det forholder sig modsat.

Statcounter: 2009-11 Linux 0,9 ChrOS:0 Ialt 0,9 Statcounter: 2017-10 Linux 1,88 ChrOS:1,48 Ialt 3,36 Statcounter: 2017-11 Linux 1,87 ChrOS:1,94 Ialt 3,81 (counting)

7. november 2017 kl. 13:51
Bill Gates beklager ctrl+alt+delete kommandoen

Et citat fra nedenstående link:

And when Microsoft developed Windows NT, IBM wasn’t designing hardware for NT, it was the other way around—Microsoft designed NT to run on PC compatibles. The statement is fairly typical of Microsoft’s self-aggrandizement.

http://www.os2museum.com/wp/ctrl-alt-del-myths/

IBM designede PCerne på et tidspunkt hvor der ikke engang var planer om at der skulle køres Microsoftware på dem. Efter OSet er booted er det OSet der suverænt bestemmer over hvad alle key-kombinationer skal gøre. DOS vælger dog at kører videre med at bios ctrl-alt-delete hiver i resetpinen, efter boot. (Hvem er det nu lige der er ansvarlig for DOS)

Så hvad er BG utilfreds med ? At IBM sælger hardware, hvor IBM selv bestemmer hvad hardware gør før boot? Hvad forhindrer BG i at overbevise nogle klone fabrikanter om at bygge keyboardene efter BG specifikationer ?

21. september 2017 kl. 10:59
Eugene Kaspersky skal vidne i den amerikanske kongress

Ja, det er deres job. Og som så mange andre mennesker så passer de deres job. De gør endda hvad de kan for at blive gode til det.

Ja og jeg er osse enig i andres kommentarer ovenover. Men NSA laver mange ting der f.eks. forbedre sikkerheden. De har også en del folk som er meget dygtige og tillidsvækkende . De laver SElinux SEandroid Thor mv. (det er så osse nemere at få bagdøre ind ad den vej)

Her er en film hvor NSA fortæller om hvordan man beskytter sig.https://www.youtube.com/watch?v=bDJb8WOJYdA

17. september 2017 kl. 02:10
Virksomheder bliver ramt af angreb fordi ansatte ikke er gode nok til it

De ligger jo bare som de har redt.

Der findes OSer der (default) opdatere hele OSet med ca 14 dages interval, uden at spørge (eller forstyrrer)brugeren. Til servere findes der OSer hvor (default) er at man skal være root for at enable kryptering af en partition. Til servere findes der OSer hvor selv en superbruger kan være logget ind som alm. bruger når man ikke har brug for privilegier (f.eks. kryptering af diske)

Så æv,bæv busse - de skal hånes. Skam jer.

2. juli 2017 kl. 09:43
NotPetya-bagmænd havde aldrig en chance for at dekryptere data: ID-kode er helt tilfældig

Altså, inkompetencen består i at kører Windows på et system hvor man bruge data til noget som helst.

29. juni 2017 kl. 16:14
Tilbagegang i Mac-salget for første gang siden 2001

http://gs.statcounter.com/#desktop-os-DK-daily-20161214-20170131

Bemærk outsider til odds 777 Chrome OS er værd at holde øje med.

25. januar 2017 kl. 12:39
Tilbagegang i Mac-salget for første gang siden 2001

Så der er penge i at lave artikler med vildledende indhold.

Win10 ser ud til gå tilbage (uge3) i DK, panik panik snart er OSX større i DK.

Men Apple kan glæde over at dårlig omtale er langt bedre end ingen omtale.

Apple kan læne sig tilbage og se på, medens Microsoft selv afliver Win10.

IOS/Android kører osse ok i DK.

25. januar 2017 kl. 12:28
Trump afleverer usikker Android-telefon til Secret Service

Telefonen er for usikker og er blevet erstattet af en anden, ukendt mobiltelefon.

Ukendt == SE Android. Jo mindre man offentliggør, jo bedre (sikkerhed)

21. januar 2017 kl. 10:48
Gooligan: Over én million mobile enheder hacket af gammel Android-malware i nye klæder

Det er utroligt at version2 linker til en FUP adresse. Du skal indtaste din email adresse, når du så har indtastet den, får du en masse spam. (Men du får ikke nogen som helst oplysninger om din adresse er inficeret)

1. december 2016 kl. 12:02
Chrome 15 Becomes World's Most Popular Browser
Denne kommentar er blevet fjernet af en moderator.