Klaus Skelbæk Madsen

SAP: Analyse af brændstofforbrug gav Magnussen Formel 1-podieplads

Er det ikke nok at udlevere x liter brændstof til hver racer?

Der er 2 regler der skal overholdes: Der må ikke bruges over 100kg på et helt løb (som typisk varer 1,5 timer), og under løbet må de ikke på noget tidspunkt have et brændstofflow over 100kg pr. time.

Det er teknikaliteter omkring den sidste regel Ricciardo blev ramt af.

Jeg kan garantere dig for at der ikke er nogen teams der har mere end 100kg brændstof med. De går pænt meget op i at bilen ikke vejer mere end mindste vægten ;-)

28. marts 2014 kl. 21:38
Nets solgt til tre kapitalfonde for 17 milliarder kroner

Problemstillingen har været behandlet en del i Berlingske i den seneste tid. Læs fx <a href="http://www.business.dk/finans/usa-kan-kraeve-foelsomme-data-udleveret">…; og <a href="http://www.b.dk/nationalt/datatilsynet-er-magtesloest-over-for-nsa">htt…;

Men IBM (som sidst jeg kiggede efter også var en amerikansk virksomhed) er dem som drifter NETS. Så den eneste ændring er vel reelt kun at NSA, når handlen er gået igennem, kan lægge pres på 2 virksomheder i stedet for en?

Om ikke andet, så burde Snowden have lært os at system-administratorer har adgang til det meste...

24. marts 2014 kl. 21:56
Nyt lovforslag: Få nyt CPR-nummer, hvis det gamle bliver misbrugt

Hvad vil det koste at rette alle offentlige IT-systemer til så man kan skifte CPR-nummer på en person?

Drop dog lappeløsningen, og lav i stedet en lov som siger at CPR-nummeret ikke kan bruges til authentificering.

21. januar 2014 kl. 12:17
Dansk turbo-startup udfordrer Chromecast og Apple TV

Selvom v2 har vurderet at det ikke er relevant med et link til kampagnen, så vil jeg spare jer andre for at skulle finde det selv:

http://www.indiegogo.com/projects/airtame-wireless-hdmi-for-everyone--2

27. november 2013 kl. 07:42
CISC & RIS[CK]

Det jeg prøver at sige er, at offentligheden er stort set uvidende om at CPU'er kan (om)programmeres og at der kan ligge skjulte programmer på CPU'en der bare venter på den rigtige aktiveringskode.

Men det har jo ikke noget med microkode at gøre? Så længe du ikke selv har lavet din CPU (og her mener jeg alt fra at designe maskerne til at stå i renrummet og fysisk lave den) ved du reelt ikke hvordan den fungerer. Og det gælder forøvrigt i alle lag af systemet.

Der var en som tidligere i tråden linkede til "Reflections on Trusting Trust". Læs den artikel, og tænk imens på at C-koden og compileren lige så godt kunne være maskinkode og CPU'en.

5. september 2013 kl. 23:01
Haves: Skod ADSL linje. Ønskes: Virtuel server

Jeg har brugt transip.eu i ca. et års tid nu, og det har virket ret fint. Når der har været problemer har de været rimeligt hurtige til at svare på support.

Fordelen ved dem, er at man får rimeligt meget RAM og disk for pengene (1GB/50GB for 10 EUR om måneden), og hvis man har brug for mere, kan det let tilkøbes.

23. maj 2013 kl. 07:27
Pizzagigantens kovending: Forærer snyltedomæner til konkurrenten

Han forklarer videre, at Just-Eat angiveligt ikke kendte til eksistensen af den konkurrerende virksomhed hungry.dk, da man registrerede domænerne.

I.flg. http://trendsonline.dk/2013/01/10/den-nye-takeaway-startup-hungry-dk-vil-udfordre-just-eat/ blev planerne om at lave hungry.dk offentliggjort d. 9/1. Lidt whois information fra de 3 domæner:

  1. $ whois ungry.dk | grep -E 'DNS:|Registered:'
  2. DNS: ungry.dk
  3. Registered: 2013-01-10
  4. $ whois humgry.dk | grep -E 'DNS:|Registered:'
  5. DNS: humgry.dk
  6. Registered: 2013-01-10
  7. $ whois hungy.dk | grep -E 'DNS:|Registered:'
  8. DNS: hungy.dk
  9. Registered: 2013-01-10

25. februar 2013 kl. 17:23
Pizzagigantens kovending: Forærer snyltedomæner til konkurrenten

Når man trykker gem på en kommentar, og siden skriver "Websitet stødte på en fejl", så ville det være smart hvis ens kommentar ikke blev gemt. Så undgik man nemlig at dobbelt poste.

25. februar 2013 kl. 17:25
Dansk pizza-gigant snylter på konkurrentens domæner

Samme firma som fik nedlagt fogedforbud mod just-meat (som ville sælge slagtervarer over nettet), syntes at det er helt fint at typosquatte en 100% direkte konkurrent?

Heldigvis skulle det være muligt for hungry at få Just-Eats domæner suspenderet. Alle 3 kriterier nævnt på https://www.dk-hostmaster.dk/klager-og-suspension/suspension/typosquatting/hvornaar-kan-reglen-bruges/ er så vidt jeg kan vurdere opfyldt.

Så det kan ikke rigtigt svare sig for JustEat at beholde domænerne. Hvis de derimod overdrager dem til Hungry, har de da i det mindste mulighed for at redde en smule ansigt.

7. februar 2013 kl. 14:35
Google lancerer ny Nexus 10-tablet - iPad’ens ærkerival

Det bedste ved den bliver helt klart at den kommer med Android 4.2 som har multi-bruger support... Det er klart en af de mest savnede features ved vores Android tablet herhjemme.

Og samtidigt er det en feature som konkurrenterne ikke har ;-)

30. oktober 2012 kl. 16:23
Android-systemet CyanogenMod logger brugernes adgangskode

Så vidt jeg ved, så havner outputtet fra Log.v og venner ikke i en fil. Det ender derimod i en cyklisk RAM-buffer som så kan aflæses.

Dvs. en backup af telefonen giver dig ikke mønstret fra loggen (at det er nødt til at være gemt i indstillingerne på en eller anden måde, så det kan læses fra backupen alligevel er en anden ting).

Risikoen ved at det ryger i loggen, er at andre applikationer kan læse det, hvis altså de har rettigheder til at læse fra loggen. Derudover kan loggen læses af en PC, hvis telefonen har slået USB debugging til.

Så alt i alt ikke den store risiko.

24. oktober 2012 kl. 17:16
Netto lader piratspil blive på hylderne

Er den seriøse måde at håndtere det her på, ikke at stoppe med at sælge potentielle piratkopier, indtil man er sikker på at de er fuldt legale?

Inden de er færdige med deres "undersøgelser", har de vel solgt alle produkterne, eller taget dem af hylderne som en del af den almindelig vareudskiftning.

23. august 2012 kl. 19:25
Googles mobil-succes: Over halvdelen af solgte smartphones er med Android

Det er bare noget skrammel på devices med små skærme, idet menu-knappen er erstattet af et menu-felt

Det felt kan naturligvis slås fra (i buildet) på telefoner som har en menu-knap. De er ikke helt idioter.

21. februar 2012 kl. 15:56
13 Watt for en fin lille fit-PC3 #WIN

Det der har gjort de tidligere versioner af FitPC uinteressante for mig, har været at der ikke var support for lyd over HDMI stikket. Er det langt om længe kommet med?

2. februar 2012 kl. 07:41
Internt notat dømmer it-beredskabet på Københavns Universitet som mangelfuldt

Sandt, men GratisDNS.dk vel ikke rigtigt hjælpe på, at KU benytter interne DNS servere, fordi de har nogle interne adresser der skal kunne slås op?

Det ville da i det mindste give mulighed for at informere brugerene om nedbrud via de berørte sider. Selv med manglende intern DNS, skulle maskinerne være i stand til at vise en statisk HTML side.

Derudover er en uvane at forvente at brugere søger informationer om nedbrud på sociale netværk. Det er vel ikke et krav for at studere på KU at man har en Facebook konto?

30. januar 2012 kl. 09:52
Brancher, der hader kunder

Men i denne sag er der jo ingen parter, der lider tab

Er det nu rigtigt? Som jeg har forstået det, bliver film og musik almindeligvis licenseret sådan at, moderselskabet som ejer rettighederne, "sælger" eksklusiv licenser til deres lande-/område specifikke datter-selskaber.

Dvs. hvis jeg ser en film via Netflix, så får det amerikanske firma royalties for at vise mig en film som det eurpoæiske/danske firma har ene ret på at distribuere i EU/Danmark. Dvs. det selskab som ville modtage royalties hvis jeg så filmen via lovefilm, eller en anden dansk service går glip af indtjening.

Noget andet er så at hele denne licens-konstruktion formelig skader film og musik branchen mere end den gavner, nu om dage.

30. januar 2012 kl. 09:16
Symantec efter kildekode-tyveri: Afinstaller vores software

Det kan godt være at det bare er mig der er kynisk, men det lugter af at de har haft kendskab til sikkerhedshullerne i lang tid. Fra http://www.symantec.com/connect/blogs/important-information-pcanywhere :

On Monday, January 23, 2012, Symantec released a patch that eliminates three known vulnerabilities affecting customers using pcAnywhere 12.5 running on Windows. Additional patches are planned for release during the week of January 23 for pcAnywhere 12.0, pcAnywhere 12.1 and pcAnywhere 12.5. Symantec will continue to issue patches as needed until a new version of pcAnywhere that addresses all currently known vulnerabilities is released.

Altså de har patchet 3 huller, planlægger at patche flere i denne uge, og vil fortsætte indtil de ikke flere kendte sikkerhedshuller. Hvorfor har de pludseligt "fundet" så mange huller?

Syntes ærlig talt ikke det er godt nok for et firma der sælger sikkerhedsløsninger.

26. januar 2012 kl. 10:26
Mac-brugere kan ikke kryptere e-mails med NemID uden at bryde brugerbetingelserne

Linux versionen af NemID softwaren har skam større problemer end den manglende support for Thunderbird 9.

Fra https://www.nemid.nu/support/sikker_e-mail/i_gang_med_sikker_e-mail/hent_program/ubuntu/

2. Dog skal filerne i undermappen "Qt" kopieres til /usr/lib

Qt mappen er der 3 symlinks (libQtCore.so.4, libQtGui.so.4 og libQtNetwork.so.4) og 3 libraries (libQtCore.so.4.5.3, libQtGui.so.4.5.3 og libQtNetwork.so.4.5.3).

Min Ubuntu 10.04-LTS har Qt version 4.6.2, og har også libQt*.so.4 symlinksne.

Så NemID kræver at jeg overskriver den version af Qt som er blevet leveret med min distribution og som stadigvæk modtager sikkerhedsopdateringer, med en ældre version. Og så er der ikke engang alle dele af Qt med, så det vil højst sandsynligt betyde at f.eks. KDE holder op med at virke, da den pludselig begyder at linke med libraries fra to forskellige Qt versioner.

Det er ikke rigtigt til at bruge til noget.

19. januar 2012 kl. 08:58
Stregkoder sladrer om CPR-nummer på nettet

De skal checke i CPR om du er den du udgiver dig for at være, du har lige præcis valgt 2 ud af en håndfuld som rent faktisk har noget at bruge CPRnr. til

Hvorfor skal Codan bruge mit CPR-nummer for at give mig en pris på en bil-forsikring? De kunne da bare spørge mig om min alder og mit køn istedet. Der er alligevel ingen verification af om navn og CPR-nummer passer sammen.

Når jeg rent faktisk vil oprette forsikringen, så giver det mening at de kan have behov for CPR-nummeret, men ikke et sekund før.

17. januar 2012 kl. 12:56