Morten Madsen

Amerikansk by vedtager omfattende forbud mod ansigtsgenkendelse

Jeg tror du har misforstået hvad "Defund the police" går ud på, det handler om at man vil have politiet til at lave politi opgaver, ikke misbrugs behandling/håndtering og mange andre opgaver som politiet i USA varetager men ikke har kompetence til samt det giver heller ikke mening at det ligger hos politiet.

11. september 2020 kl. 09:23
Digitaliseringsstyrelsen kritiserer e-Boks efter adskillige nedbrud

PostDanmark (aka PostNord) ejer 50% af e-boks, så denne situation er næppe noget godt for PostNord.

24. januar 2020 kl. 12:42
Betalte for anden kundes kalveflanksteak med app: Nets peger på for kraftig bluetooth som forklaring

Brugen af bluetooth til betaling er helt uegnet og er lavet som en lappeløsning fordi de ikke teknisk kan anvende NFC, som fx Google Pay og Apple Pay bruger. NFC er netop lavet til dette, men da Nets "også vil være med", så forsøger de med bluetooth, selvom det på flere måder er helt uegnet.</p>
<p>Indtil der kommer en løsning på dette, er det kun "smertefrit" at anvende trådløs betaling direkte med kortet eller via løsninger fra Apple og Google.

Ja Apple har lukket for at 3-part kan bruge deres NFC, men hvor fra har du at google skulle gøre det samme?

På android bruger Nets app (som der omtales i denne artikkel) NFC til betalinger. Så det er nok kun et problem for æble folket.

Disse terminaler vil med en enkelt softwareopdatering kunne modtage betalinger med Dankort på mobilen – både med NFC (Android) og QR (Android og iOS).

https://www.nets.eu/dk/merchants/kortbetaling-butik/mobilbetalinger-i-butik/

3. juni 2019 kl. 22:20
Facebook sluger data fra folk, der ikke engang har en konto

EU gør måske via bøder, men forbrugeren får ikke de penge de pågældende firma får i bøde.

22. maj 2018 kl. 15:08
Donald Trump skifter til iPhone

Artikel beskriver Android som usikkert og iPhone mere sikkert. Man må da håbe at præsidentens telefon er sat korrekt op og derfor vil en iPhone ikke være mere sikker.

"Desuden sender helt almindelige apps legalt tonsvis af data ud fra telefonen, bl.a. om præsidentens lokation." Det gør både en Android og en iPhone... så hvorfor står den linje overhovedet i artiklen.

29. marts 2017 kl. 23:26
Jurist: Facebooks dataspredning er fuldt lovlig

Dvs alle mine SMSer er hidtil bag om ryggen på mig læst af Google.

Det er meget usandsynligt at Google har læst nogen af dine SMS'er. Funktionen bruges til 2 faktor autentifikation, hvor software på din telefon læser en kode sendt via SMS så du ikke selv skal taste den ind. Så SMS'en bliver ikke sendt til google.

Og man kan vel ikke kalde det "bag om ryggen" når det er vilkår man selv har accepteret, ligegyldigt om man har læst dem eller ej.

10. marts 2017 kl. 12:24
Rigshospitalet efter Sundhedsplatformen: Nu ryger lægesekretærer ud stille og roligt

Så man flytter administrative opgaver over til personale med væsentlig højere løn? (fra sekretærer/sygeplejesker til læger) det lyder umiddelbart ikke som en smart løsning.

Den overlæge jeg er tilknyttet hos på hospitalet er heller ikke særlig imponeret over at han skal sidde og lave administrative opgaver der før lå hos en kombi af sekretærer og sygeplejesker. Tidligere tog en konsultation hos ham max 5 minutter + 2 minutter til indtaling i diktafon samt min accept af hvad han indtalte. Derefter brugte jeg så nogle gange 5-10 minutter hos en sygeplejeske. Nu tager en konsultation 15-25 minutter inde hos overlægen.

7. december 2016 kl. 16:16
Jyske Bank dropper også Swipp

DOH!

27. oktober 2016 kl. 12:18
Nordea dropper ud af Swipp til fordel for MobilePay

Der er allerede gebyre på Mobile Pay (og på Swipp) og det har der hele tiden været. Private ser det bare ikke, da det "kun" er firmaer der skal betale. Men det betyder jo bare at den vare du køber bliver tilsvarende dyre. Mobile pay koster 1% af transaktionen, dog maks 5 kr. Swipp koster 40-90 øre pr. transaktion afhængig af typen og mængden af transaktioner.

90 øre hos swipp er meget højt, 5 kr hos danske bank er sindsygt. Derfor er det syndt at ingen går op i hvordan Mobile Pay virker, for vi ender med at vi alle skal betale 5 gange så meget for det samme produkt.

13. oktober 2016 kl. 22:35
Fejl i iOS 8 sletter iCloud-dokumenter

Jeg vil da håbe at Apple har en backup af deres brugers data som de bare ikke har fundet frem endnu,det er den eneste sikkerhed de har mod software bugs. Da google havde et "lignede" problem med gmail, så genskabte de data fra backup (bånd)

Jeg er helt enig med Jacob Hansen omkring at sync tjenester ikke er backup og det bliver kun være af at Apple markedsføre det som backup, selvom de bestemt ikke er de eneste der gør dette.

2. oktober 2014 kl. 15:57
Hackere bruger ur-servere til koordineret angreb

Overskriften på artiklen burde nok ændres til noget ala:Hackere bruger tids-servere til koordineret angreb

Jeg tviler på at serverne levere ure til de klienter der spørger dem, men jeg er rimelig sikker på at de levere tiden til klienterne

12. februar 2014 kl. 09:46
Flash memory disk - en ny vidunderkur mod langsomme systemer

Jeg kan ikke lade være...

Der er ikke noget der hedder: SSD-diske

SSD står for: Solid State Drive (den indeholder ingen disk) HDD står for: Hard Disk Drive (den indeholder en eller flere diske)

13. juni 2013 kl. 16:05
Kommune køber 4.000 pc'er med SSD - så holder de 2 år længere

Nå, nej, det kan jo umuuuligt være Windows 8 der er noget galt med det er jo heelt utænkeligt. Så jeg må ikke sammenligne hastigheder imellem Arch linux og Windows 8?!

Du må sammenligne alle de hastigheder du har lyst til, men du forslår selv tidligere i debatten at kommunen skal benytte Windows 7 i stedet for Windows 8. Så jeg forstår ikke hvad sammenligning med linux skal bruges til?

Hvis du mener at linux udnytter hardwaren bedre og kommunen derfor skal benytte linux, så fair nok? Det kom bare ikke rigtig frem i dit indlæg.

Hvad er der i vejen med dig?

Kan vi venligst holde os til emnet og lade være med at lave "angreb" på hinandens person.

Det giver da i høj grad mening at sammenligne, man kan på den måde se at det ikke er hardwaren der er noget galt med, som du jo antyder.

Jeg har nok ikke skrevet det tydeligt nok. Jeg mente at der var noget galt med computeren som helhed, det være kan være problemer med en eller flere af følgende dele: hardware, software, firmware, driver mm.

Windows 7 er på mange punkter væsentlig hurtigere end Windows Vista. Windows 8 har forbedret hastigheden på mange punkter fra Windows 7. Så hvis computeren overholder Microsofts system requirements, så er Windows 8 hurtigere end Windows Vista ellers mener at der er noget galt med computeren som helhed.

Man skal selvfølgelig ikke installere Windows 8 (eller tidligere versioner) hvis hardware'en ikke lever op til Microsofts system requirements.

8. januar 2013 kl. 22:02
Kommune køber 4.000 pc'er med SSD - så holder de 2 år længere

Har du taget tid?

Windows 8 skal lave mindre under boot end Windows 7, så jo det går hurtigere.

Håndtering af printdriver er bestemt ikke irrelevant på en skole eller andre steder hvor man skal administrere mange computere. Og mange af de store forbedringer i Windows 8 er netop rettet mod administration af mange computere: bedre sikkerhed, forbedret administration, færre reboots, updates giver mindre gene for brugerne, bedre power mangement/mindre strømforbrug, bedre håndtering af nulstilling af en computer (eks. hvis en anden bruger skal overtage den) Og oven i det kommer selvfølgelig bedre integration med Windows server 2012 og alle de nye features den har.

8. januar 2013 kl. 19:11
Kommune køber 4.000 pc'er med SSD - så holder de 2 år længere

Der er noget helt galt med den computer, hvis Windows 8 ikke kører hurtigere end Vista. Øhh hvad har linux med en sammenligning af hastigheden af Windows 7 og 8 at gøre?

At Lenovo med vilje laver drivere der kun virker med det OS den kommer med, har nok mere at gøre med Lenovo's interesse i at sælge nyt hardware end Microsofts hardware support.

Hvad bygger du på at 8 er bedre end 7 andet end sælgeren (Microsoft)?Min og andres erfaring, alene boot tiden er markant hurtigere på windows 8. Hvis du ikke har opdaget det, så har du nok ikke testet Windows 8 nok til at vide om det er bedre end Windows 7. På min 4,5 år gamle desktop (med BIOS) med en 1-år gammel ssd starter op på under 20 sekunder med Windows 8, det var det dobbelte med Windows 7

Hurtigere startup:http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2011/09/08/delivering-fast-boot-times-in-windows-8.aspx

Hurtigere grafik:http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2012/07/23/hardware-accelerating-everything-windows-8-graphics.aspx

Større support af printere, med færre printer drivere installeret.http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2012/07/25/simplifying-printing-in-windows-8.aspx

8. januar 2013 kl. 18:45
Kommune køber 4.000 pc'er med SSD - så holder de 2 år længere

Men er det billigere med Windows 8 end 7? Ellers ville 7 nok være mere fornuftigt da den er mere kompatibel med programmer og ekstern hardware.

Hvad bygger du ovenstående på?

I følge Microsoft selv (Building Windows 8) er der bedre hardware support i Windows 8.

Desunden er Windows 8 mindre resource krævende og hurtigere end Windows 7, hvilke betyder at kommunen vil få den samme performance for mindre penge.

8. januar 2013 kl. 17:52