Jakob Bruun Hansen

Juleønske: Herstedvester Radiostation

I øvrigt i overskuelig afstand fra Kroppedal Museum, som udover at være lokalmuseum på vestegnen med arkæologisk ansvar, har 'Landsdækkende ansvar for dansk astronomishistorie' (Ole Rømer havde sit observatorium i det, der i dag er vestskoven). Der må da være en fællesinteresse om at kunne åbne det område for formidling (omend de uden tvivl er fattige som kirkerotter).

19. december 2020 kl. 22:41
Hvem stoler du *nu* på ?

LASER stråle HIV virus PDF format LCD skærm ... også kendt RAS syndrom (redundant acronym syndrome). Indført i 1995 af NSA for at distrahere pedanter fra at beskæftige sig med virkelige problemer.

26. december 2015 kl. 21:46
Kontrolgruppen

Trine Bramsen ville nok klage over hans sokker.

27. april 2015 kl. 10:44
Nets og Digitaliseringsstyrelsen advarer mod nøglekort-apps

Jeg er uenig med dig Steen omkring sikkerheden. Hvis sikkerhedsforanstaltningerne er strikse nok, vil der altid være nogen der finder en måde at omgå det med uansvarlige handlinger, men i det mindste giver nøglekortet dig muligheden for at beskytte dig. Og det er simpelt at tage sine forholdsregler, også for folk der ikke er teknisk kyndige. Det er evigt populært at hakke på nets, af mange gode grunde, men her synes jeg de har en god pointe.

29. oktober 2014 kl. 12:43
Version2 og Mediehuset Ingeniøren udsat for hackerangreb

Du kan jo i den situation bruge sidens domæne, som en del af passwordet.</p>
<p>F.eks. DitPassWordversion2.dk

Det vil ikke beskytte det, hvis passwordet er gemt i klartekst eller bliver opsnappet fra en ukrypteret http session. Så ville det være lige til at læse dit "hovedpassword". Du kunne scramble dit sammensatte pasword selv først, f.eks

  1. read -s | sha256sum | awk '{print $1}' | xclip -i
  2. skriv sammensat password

Så er det i det mindste ikke lige til at aflæse, og sikkert, hvis dit hovedpassword er sikkert. Men så er man jo næsten ovre i at gemme password i en password manager, og hvorfor så ikke bare gøre det?

26. oktober 2014 kl. 21:00
Version2 og Mediehuset Ingeniøren udsat for hackerangreb

Præcis - og når de gør det, så har de sikkert brugt det på et site, som har lavere sikkerhed end SHA512+salt. KDF løser ikke dette problem. Det kan kun løses gennem en adfærdsændring, brug af password managers eller 2-faktor.

Men nu er det jo altså site her der er blevet hacket. Så hvad det andet site har er underordnet. Lad os sige, at angriberen er interesseret i et password tilhørende en enkelt debatør her, for at angribe ham et andet sted. Så er salt delen ikke længere relevant. Og beskyttelsen på det andet system heller ikke (forudsat det ikke er 2 faktor). Kun den superhurtige sha2 står så mellem angriberen og passwordet. En kdf ville hæve den nødvendige reaktionstid og sænke den nødvendige passwordkompleksitet med 3-4 størrelsesordner ift ren sha2. Jeg er enig i det ikke nødvendigvis er gratis, men det er heller ikke irrelevant.

25. oktober 2014 kl. 15:15
Version2 og Mediehuset Ingeniøren udsat for hackerangreb

Dit password kan først og fremmest bruges til at logge ind på andre konti, hvor du har brugt det samme password. Mest oplagt, hvis du bruger det til den mailadresse, som din konto er registreret med. Der er mange der genbruger password på tværs af sites, ikke mist fordi der har været så stor fokus på at vælge sikrere passwords, som er svære at huske. Dem der gør det har en tillid til, at sites indehaver passer godt på passwordet. Derfor er det vigtigt at have en stærk passwordkryptering, også selvom man ikke mener man har noget vigtigt. Passwordet er vigtigt.

24. oktober 2014 kl. 21:03
Ubuntu 14.10 er ude - HURRA! ... øh, er det ikke bare 14.04?

Ja, det spændende er så bare, hvorfor det lige knækker efter opgraderingen til 14.10? Har rsync ændret funktionalitet?

24. oktober 2014 kl. 15:59
Ubuntu 14.10 er ude - HURRA! ... øh, er det ikke bare 14.04?

Det kan vel tilføjes at det er 10 års jubilæum, fra 4.10 til 14.10!

24. oktober 2014 kl. 11:13
Ubuntu 14.10 er ude - HURRA! ... øh, er det ikke bare 14.04?

Den bevarer symlinket til /storage? ln ---no-dereference ? Hvis din maskine har skriverettigheder til /backup risikerer du vel at en fejl sletter din backup med?

24. oktober 2014 kl. 10:51
Shellshock: Statsligt it-system stod pivåbent efter advarsler

Tror at IBM var lige på trapperne med at opdatere Bash, min de skulle først lige have afklaret, om z/os var unix lignende eller ej. Godt vi kan hjælpe dem med de vigtige ting her på v2.

29. september 2014 kl. 17:56
Forskere: Computer gennemfører Turing-test

Hvis eleven ikke var forberedt på, at det kunne være et program, har det ikke så meget med intelligens at gøre, men mere indlevelsesevne og erfaring med computere, om han gennemskuer hvad der sker. I en rigtig Turing test ved dommerne, at den ene kanal er et program og en anden et menneske, og de har haft tid til at forberede sig, og kan stille spørgsmål, som de ved er svære at takle med kunstig intelligens.

Det vil næppe blive betegnet som en fair Turin test at bruge dommere med IQ 50 (0,1% af befolkningen), eller dommere fra det ydre rum (Tror ikke Turing havde overvejet den mulighed).

12. juni 2014 kl. 14:17
Efter 283 millioner kroner: Proask bliver skrottet

Dertil kommer de 900 mio kr, som skat har måtte opgive at forsøge at inddrive pga it problemer. Forsinkelsen på rejsekortet og en del af problemet med IC4 togene er også relaterede til it. Det er et ret grimt billede.

28. maj 2014 kl. 11:27
Man får hvad man betaler for

En af konklusionerne om de dobbeltagenter og muldvarper der spionerede for KGB under den kolde krig, var at det sjældent var pengene eller ideologien der var den drivende kraft, men følelsen af at gøre en forskel og betyde noget. Forfængelighed, som Henrik skriver.

Hvor lang tid han har brugt på det er underordnet. I betragtning af værdien for S&H og risikoen for ham selv, virker 10.000 som overraskende lidt, og S&H har lukreret på hans forfængelighed. Eller også er der noget vi ikke ved. Flere kunder til oplysningerne f.eks.

30. april 2014 kl. 17:49
Corydon's nej = IT Havarikommisison en god ide ?

Beklager jeg går på et sidespor, men jeg bliver nød til at spørge: Skal citatet fra rigsrevisionen forstås sådan, at en halv milliard skattekroner blev hældt ud af vinduet, fordi rigspolitiet insisterede på at få døgnrapporter i wordformat? De lange svartider blev jo hele tiden nævnt som det primære problem for polsag.

19. februar 2014 kl. 21:31
Boghandlergigant dropper Android-tablet

Nook'en var den bedste allround ebogslæser, og eneste konkurrent varKindle, der staddig ikke læser epub.

Kobo?

28. juni 2013 kl. 09:45
Hvis der skete et mirakel...

Eller det kan skyldes, at folk synes forslaget ganske simpelt er dårligt? Ofte har den, der stille et "ingeniørmæssigt" forslag, ikke sat sig særligt godt ind i problematikken.

"Der er intet komplekst problem, som ikke har en løsning, der er ligetil, smuk, simpel og forkert."

"For en mand med en hammer ligner alle problemer søm."

Man kan læse hvad som helst af motiver ind kommentaranmeldelserne; hvilket folk flittigt gør. Forhold dig hellere til, hvilke svar der kommer.

3. januar 2013 kl. 13:01
Hvis der skete et mirakel...

Hvordan er det anderledes end den eksisterende mulighed for at bestikke eller true en person til at lave brevafstemning og lade en anden kontrollere stemmen inden indsendelse?

Det er det vel i bund og grund ikke. Brevstemning er nok en sikkerhedsmæssig svagere del af valgsystemet. Men det er også en noget mindre del, så i det mindste er der et mindre "kundegrundlag" for folk der vil manipulere valget. Det ville også være lettere at opdage, hvis der pludselig kom 10.000 brevstemmer på kandidat X i et mindre valgdistrikt, specielt hvis det ikke modsvares i stemmefordelingen ved fremmødevalget.

3. januar 2013 kl. 10:36
Hvis der skete et mirakel...

Men man må kunne sikre anonymiteten med en autogenereret ID, som kun vælgeren selv kender.

Tror ikke den holder. Du kan ikke forhindre, at folk opgiver deres ID efterfølgende, evt under pres ("Giv mig din id, eller du er fyret!" "Stem X og dokumenter med din ID for 100 kr"...).

3. januar 2013 kl. 10:02
Hvis der skete et mirakel...

</p>
<p>Teknik muliggør ændringer. Så spørgsmålet er derfor. Kunne det ikke tænkes at en nemmere tilgang til det at afvikle valg, kunne muliggøre at demokratiet kunne udvikles ud over stenalder systemet som vi har i dag?

Hvad ville være nemmere? Man skal stadig ned og stemme. Processen vil bare blive mere uigennemsigtig.

Og hvad er det, der er stenalderagtigt ved vores demokrati? I et stenaldersystem ville vi prøve at kradse øjnene ud på hinanden med blyanten, i stedet for at sætte et kryds.

Måske man skulle sætte et lille apple-logo i børstet aluminium på blyanterne, hvis det kan berolige folk, der savner teknologi i stemmeboksen.

Jeg ser for mig at borgere kunne inddrages på en helt anden måde end nu, og løbende påvirke styringen af landet efter interesse og behov i forskellige vigtige sager. Måske på tværs af partiernes opdelinger i vigtige sager.

Eller i tilfældige retninger. Var det ikke i Californien, at to folkeafstemninger samtidig pålagde politikerne at øge bevillingerne til skolerne, og forbød dem at hæve skatterne til formålet?

3. januar 2013 kl. 00:05