Morten Lind

Kaspersky vil nu lade uvildige parter gennemgå antivirus-software

Kun indsyn, bygning og idriftsætning tilsammen kan sikre tilliden til et system.

25. oktober 2017 kl. 16:54
Google indsamler data om amerikaneres offline-køb - vil ikke oplyse hvordan

@ Emil Stahl, Jeg tror, at det Peter Christiansen mente var, at baseret på en brugers online aktivitet og et efterfølgende offline-køb i én eller anden størrelsesorden af købesum, da kan Google med god sikkerhed udlede hvad der blev købt.

4. august 2017 kl. 22:49
Byg din egen blockchain: Open source-værktøjskasse klar til brug

@ Jesper Lillesø: Dobbel bogføring er fint. Hvis N deltager i en transaktionsbase, så er N-fold bogføring også fint; men typisk er det M-fold, hvor M<<N. Det er blandt andet det, blockchain er; til stor forskel fra en bank og dens brugerbase, som kun benytter enkelt bogføring. Men M-fold bogføring giver også en stor revisionsopgave, da der, traditionelt, kan være bogført forkert to steder i hver transaktion. Blockchain-noderne sikrer at den slags "bogføring til egen fordel" bliver opdaget, fordi der nu er en bog der har en block som ingen andre er enige i passer i kæden.

Igen, hvis dette ikke er i overensstemmelse med, hvordan blockchain faktisk fungerer, vil jeg meget gerne høre om det.

28. juli 2017 kl. 21:42
Byg din egen blockchain: Open source-værktøjskasse klar til brug

Blockchain handler om transaktioner og mange ikke-interesserede i størstedelen af disse. Hvordan kan en blockchain mellem to eller sågar tre parter fungere som fælles konsensus?

Blockchain er softwareteknologi, det er en flydel ikke. En flydel kan IKKE blive en del af en blockchain. Serienummeret som er graveret ind i en flydel kan godt blive en del af blockchain, ligesom det kan blive et dataelement i etvhert andet softwaresystem. Men det garanterer ikke mere end andre softwaresystemer.

Jeg er ikke veloplært i blockchain-teknologi, så jeg vil meget gerne høre, om de to ovennævnte forklaringer ikke stemmer.

26. juli 2017 kl. 19:19
Støvsugerrobotten Roomba har mappet dit hjem - nu skal dataen sælges

Hvorfor er det ikke ejeren af støvsugeren som også ejer det kort den laver?

26. juli 2017 kl. 14:18
Stanford dropper Java som eneste introduktionssprog

Hvorfor står påstanden om Javas alderdom så alene? Hvorfor er der ikke bare ét punkt der understøtter denne påstand om Java; eller i det mindste en definition af, hvad der menes med "alderdom"?

22. juli 2017 kl. 10:40
Robotsoftware løfter tonsvis af idiot-opgaver i Københavns Kommune

Jeg er ikke uenig i betragtningen om, at man ikke skal eller kan stoppe udviklingen. Men siden der ikke er nævnt noget om, hvad de frigjorte ressurser og sparede midler skal bruges på, så kan vi nok antage med nogen sikkerhed, at de bliver brugt i konkurrencen mod bunden eller øget saldo på representationskontoen for kommuneledelsen.

21. februar 2017 kl. 09:38
Gør Europa stort igen

... de to små lande der skulle konkurere på militærteknologi. Det ene lille land fik hvert år $3 G (som i milliarder ... dollars) af sin storebror, fordi det ville teste de nye våben for storebroren på sine naboer, der var fyld til randen af mennesker, som alligevel ikke var noget værd. Det andet lille land fik ikke nogen penge af sin storebror, og skulle rejse langt for at teste sine våben. Slut.

9. februar 2017 kl. 19:57
KL efter ny KMD-forsinkelse: Situationen er fuldstændig uholdbar

Uha, du må endelig ikke nævne at det er OSS. Da tror alle straks, at det er af lav kvalitet, klampet sammen i en garage, og at man ikke have en driftsaftale tilknyttet et system, der baserer sig derpå.

19. januar 2017 kl. 18:32
Hollands parlamentet gør åbne standarder obligatoriske

ODF og OOXML er begge åbne (indsyn) standarder, men bare ODF er fri (libre). OOXMLs "frihed" består i at Microsoft har lovet ikke at gøre nogen krav gældende overfor software som benytter standarden; under nogle betingelser. Værende standarder, og ikke software, kan man vel ikke sige at nogen af dem er Open Source.

14. oktober 2016 kl. 22:10
Twitterbot overvåger automatisk diktatorlandinger i Genève

... for åbenhed!

14. oktober 2016 kl. 21:53
It-revision har afsløret malware på sydtysk atomkraftværk

Jeg håber man fortsat kan udelukke kernekraftværker fra IoT-filosofien "ALT på internettet".

27. april 2016 kl. 07:55
USA vil open source offentlig it

Mon ikke der menes libre eller free source. Open source har man bare ret til at inspicere, free source har man ret til at genbrug og integrere, men libre source kan man i tillæg frit modificere i. Normalt benyttes betegnelserne OSS, FOSS of FLOSS, henholdsvis.

Forøvrigt et spændende koncept med krav om 20% XXOSS i offentlige softwaresystemer. Mon det bliver hver femte kodelinie?

5. april 2016 kl. 22:10
Ingeniørforeningen dropper Android

Følgende har jeg sendt til IDA og forsøger nu at melde mig ud, på ida.dk.

""" Kære IDA,

Siden I har besluttet at støtte kun nogle bestemte mobiltelefonplatforme, fremfor at forholde jer til åbne standarder, er IDAs principper ikke længere i overensstemmlse med mine. Derfor ønsker jeg at melde mig ud.

Vennligst / Venlig hilsen / Best regards, Morten Lind. """

28. november 2015 kl. 11:52
Adblock er solgt og vil fremover tillade flere reklamer

Er der nogen der kender en ad blocker som er FLOSS og under comunity control?

12. oktober 2015 kl. 11:28
Bitcoin-boom i Grækenland efter gældskrise

Kan man købe bitcoins for sine indestående bankpenge i Grækenland? Så ligger det da lige til højrebenet at skifte valuta for private og handlende.

17. juli 2015 kl. 16:46
Snart kan Mobilepay-kunder købe varer ved at scanne en kode - også i udlandet

men virksomheder skal betale et transaktionsgebyr

19. maj 2015 kl. 22:29
Snart kan Mobilepay-kunder købe varer ved at scanne en kode - også i udlandet

Man kan da gøre det samme med en Bitcoin-pung på sin mobil ... tsk tsk. Det er endda en del billigere.

19. maj 2015 kl. 20:56
Har vi virkelig ikke brug for programmører? - lidt data

Hvis jeg ejede en bygning som jeg kunne leje dyrt ud, så ville det glæde mig, hvis man stoppede tilgangen af arbejdskraft til byggesektoren. Faktisk ville jeg grine hele vejen hen til banken :-)

OK. Det var måske lidt langt ude, men den første tanke der faldt ud af hovedet på mig.

21. januar 2015 kl. 09:13
Boas Specialister: Autister skaber orden i it-kaos på rekordtid

Bliver deres løn så sat højt, fordi de er uhyggelig kompetente indenfor deres område, og voldsomt effektive når omstændighederne bliver tilrettelagt? Eller bliver deres løn sat lavt, fordi de simpelthen ikke har andre steder at gå hen?

Indledningen antyder det sidste, men det bliver ikke videre berørt.

10. juli 2014 kl. 11:06