Anders Hedelund

Hård kystbeskyttelse truer kystens naturlige geologi og biologi (WaterTech)

Det er pudsigt som stenrev er smart og moderne, så de får politisk bevågenhed og redaktionel omtale, også i dette medium, mens ekspertvurderinger skal stå for deres egen regning.

Nærværende indlæg er interessant, både fordi det er holistisk - tværfagligt, og fordi det fastslår en overset og truet naturtypes værdi.

Sammenlign med dem, der kom til orde i https://ing.dk/artikel/nyt-projekt-skal-undersoge-stenrev-kystsikring-244452

PS. Jeg kontaktede efter sidstnævnte artikel Jon Svendsen, der straks fastslog, at stenrev IKKE er et interessant alternativ på Sjællands nordkyst.

Alligevel er misforståelsen, nu den en gang er plantet, blevet fastholdt og videreført, specielt i politiske kredse.

22. maj kl. 09:03
Efter GDPR og Schrems: Massiv stigning i antallet af europæiske datacenter-projekter på vej

Vi varåbenbart forud for vores tid da der for ca 20 år siden blev indrettet co-location i IBM. Fin maskinstue med det hele, men der kom aldrig så meget som én kunde....

15. september 2021 kl. 09:19
Nu kan du tjekke, om du er blevet udspioneret

Et jagtgevær er jo heller ikke beregnet til at skyde mennesker.

23. juli 2021 kl. 09:25
Amerikansk politi bruger Clearview til at finde demonstranter efter angreb på Kongressen

Mon ikke de (som i alle sådanne tilfælde) i første omgang finder ud af, hvem der ligner? I næste trin drejer det sig vel om, om vedkommende faktisk var på åstedet...

12. januar 2021 kl. 11:20
Google-søgninger bliver lagt frem som beviser mod Britta Nielsen

Det er jo gammel visdom, at hvis man føler jorden brænde, skal man skaffe beviserne af vejen, ikke skabe nye.

Håndbog for nuidige kriminelle: Køb en billig android-tablet nede hos Kineserharald. Foretag at potentielt inkriminerendeaktivitet på nettet derpå, og tøm og nulstil den til fabriksindstillinger hver aften. I påkommende tilfælde smid den direkte i syrespanden.

I stenalderen var det nok at have en IBM Thinkpad, åbne låget og skaffe harddisken af vejen, før politifolkene havde taget den i forvaring.

6. november 2019 kl. 09:14
Folketinget: Hvordan kan vi stoppe offentlige hjemmesider, der sladrer til Google og Facebook?

Det er godt, at der nu er focus, og selvfølgelig skal eksperterne have lov til i enrum at snakke, analysere og forhåbentlig rekommmandere, uden at det straks skal være et offentligt politisk møde. Klør bare på!

14. februar 2019 kl. 11:56
Sundhedsplatformen printede forkerte pilledoser: Derfor gik det galt

Selv oplevet: Lægen på hospitalet vil ordinere mig en medicin med bestemt årsag "mod xxxx'" Sundhedsplatformen indeholder kun "mod smerter". Nåja, vi ved begge hvad det er, og jeg bliver får fortalt under hvilke omstændigheder, jeg skal tage tabletterne. Alt tilsyneladende OK.

Ved næste besøg hos praktiserende læge tager det lidt tid at forklare hende, at jeg IKKE har nogen smerter, som hun ikke kender til., og at det IKKE er derfor, at jeg har recepten.

I tælle-og-kontrolsystemerne er der nu en statistisk fejl. Hvor mange af den slags mon platformen introducerer?

29. oktober 2018 kl. 12:37
Patient døde efter mangelfuld behandling: Medicin forsvandt i Sundhedsplatformen

Ja, hvorfor så overhovedet behandle nogen: Vi skal jo allesammen dø alligevel....

20. september 2018 kl. 14:05
Mystisk censur fortsætter: Endnu en dansk Facebook-gruppe forsvinder

Nemlig: Der er forskel på sider og grupper, og der er mange, der ikke lægger mærke til det. Har netop selv fortalt det til en forening, jeg er medlem af, og som påstår at have lavet sig en gruppe, men det er altså en side og kan derfor påregnes slettet.

Men det er få - også her i debatten - der læser det med småt.

Og Fjæsebogen ville selvfølgelig gøre brugerne - og ikke mindst sin egen anseelse - en tjeneste ved at tillade at de fejlplacerede/oprettede fik mulighed for at skifte type.....

4. januar 2017 kl. 13:29
Nets-kunde: »Nets er en mur af elendighed og modvilje«

Sidste år var vi i IuG i flere måneder udelukket fra adgang til og dermed ændringer i vores registreringer mod betalingsservice fordi Nets ikke havde kapacitet/medarbejdere nok til at tage sig af kunderne med ændringer (ny verifikation med nye fomularer blanketter at aflevere - som i øvrigt var rene koier af de samme fra året før), som de selv havde lavet. Deres kundeservice er af arten 'optagettone', 'ikke mit bord' eller i bedste fald 'næste uge', men om det derefter er næste uge i denne måned eller år står hen i det uvisse.

Samme situation i år da vi skulle gå over til en anden implementering (Ingeniørforeningens fulde/alm. opsætning). Det skulle have været i foråret, men IDA kæmper stadig for at få os integreret mod Nets.

Jeg sidder nu for andet år i træk og skal håndtere tingene mod et Nets-webinterface over en dårlig forbindelse fra Tyrkiet....

Nets er en pengemaskine og et forbandet møgfirma, simpelt hen.

21. november 2016 kl. 11:14
Virtualisering og nye antenner giver mobilt bredbånd 23 sømil nord for Skagen

Jeg forstår, at net1 benytter det gamle 450MHZ NMT til bredbånd: https://www.net1.dk/daekning/

19. januar 2016 kl. 10:58
Borgere må fortsat trækkes med Java trods lancering af ny Javascript-NemID

Det er ikke min favoritbank, men alle og enhver kan faktisk bruge deres - helt konservativt opsatte - oprydder/installer, der meget omhyggeligt sørger for at smide gammle versioner og Ask-toolbar væk, og så nydeligt inastallerer en frisk Java.

Som IT-hjælper i ældresagen bruger jeg den rigtig meget.

5. august 2014 kl. 11:03
Datatilsynet: CPR-nummeret er ikke en følsom personoplysning, men du må alligevel ikke offentliggøre andres

Så hudt jeg visker er der andre nordiske lande, hvor personnummeret IKKE betragtes som noget, der skal beskyttes. Tvært imod offentligt tilgængeligt. Er der nogen, der ved mere eller er jeg på vildspor?

25. juni 2014 kl. 11:33
Jurist åbner debat: Hvis Windows XP var en kopimaskine var Microsoft tvunget til at fortsætte support

Jeg - og en masse andre håbløse IT-dinosaurer - var til 50-års jubilæum i går. Det sætter det lidt i perspektiv:

The result is that "Programs for the original System/360s can still run, sometimes with only slight modification, on IBM mainframes today," IDG News Service reporter Joab Jackson noted. While complete compatibility over many decades and system changes isn't possible, IBM tries to give users at least a year's warning before they'd need to make software changes. Hele artiklen:

http://arstechnica.com/information-technology/2014/04/50-years-ago-ibm-created-mainframe-that-helped-bring-men-to-the-moon/

8. april 2014 kl. 11:46
Odense tyvstarter med digital post - borgerne står i kø for at blive fritaget

Eller fritage alle født 1. april..

1. april 2014 kl. 11:30
Sådan kom EU-forbuddet mod roaming-priser på bordet

Ingen brok her. Politik er det muliges kunst. Godt gået, håber det kommer i mål....

5. marts 2014 kl. 11:21
Hvem vogter vogterne?

Herre Gud, Aldi havde et IP-kamera med pan og bevægelsessensor på tilbud for en måneds tid siden. Kunne selvfølgelig styres fra debilen og sende mail og billede ved aktivitet. Hvad der virkelig overraskede mig positivt var, at det også havde tilslutning til privatalarm, så det kan være aktivt sammen med alarmen. Og alt det for bare ca. 500 dask.

31. januar 2013 kl. 14:40
Hårdhudet smartphone fra Motorola

Men ikke samtidig med, at jeg skvadrede i den. Har i øvrigt lige hentet den op fra bad i Middelhavet. Markedsintroduktionen medfører forhåbentlig, at den kan komme til at tale dansk :-)

10. maj 2011 kl. 12:59