Bjarne Hjortø

Bill Gates beklager ctrl+alt+delete kommandoen

Det var ikke en DOS kommando, det er en BIOS kommando, så uanset hvad PC lavede så kunne du lave et reset af den med CTRL+ALT+DEL, det gør den sådan set også i dag, men nu opfanger OS'et bare kombinationen og sender ikke et soft reset til BIOS (som du stadig kan før OS/keyboard driverne er indlæst).

https://en.wikipedia.org/wiki/Control-Alt-Delete

21. september 2017 kl. 13:15
Dansk spil-promotor efter ny piratkopi af Amiga-klassiker: Ulovligt videresalg er et stigende problem

". Her opdagede folkene bag Cope-com pludselig, at netop spillet Battle Squadron lå på en joystick-computer, som Dansk Supermarked solgte i sine butikker. "

Jow de opdagede det, da undertegnet skrev til Version 2 som tog fat i Cope-com, blandt andet fordi BS lå som i en cracked version sammen med de andre spil på den CD der fulgte med joysticket :)

Syntes det var lidt sjovt man ikke have fjernet crack introet på spillet den gang, men det var klart en kopi. Mon det også var med på Steam/Amazon.

4. juli 2017 kl. 23:25
Firecifret NemID-kode får Datatilsynet til at kræve godkendelsestekst fjernet

Speciel tegn rykker ikke ret meget på din sikkerhed, hvis dit password kun er 8 tegn, det er længden der gør en forskel.

(Det er dog latterligt de ikke ser forskel på store og små tegn, jamen det kan Danskerne ikke finde ud af.. tak)

9. juni 2016 kl. 13:12
Sådan blev opkomlingen Samsung kongen af smartphones

Mon ikke et reklame budget uden loft også har hjulpet til :)

8. oktober 2013 kl. 11:13
Trine Bramsens længsel

Michael Oleson, du er ikke alene i håbet om man kunne få nogle ordføre som havde en baggrund på det område der er ordføre for.

6. august 2013 kl. 22:36
Opråb til it-nørderne: Smid tennissokkerne - og tal, så vi kan forstå det!

Som jeg mange gange før i indlæg har beskrevet sidder IT beslutningstagerne ofte højt i hierarkierne og har (desværre) ofte ikke megen indsigt i IT teknik.

Det der er forskellen på den gode og den dårlige beslutnings tager her, er ham der lytter til sine folk og tager deres argumenter alvorligt når de kommer med et forslag og stille spørgsmål til det. Så er der ham som bare lytter til, hvad er billigst.

Så er problemet i dem der skal modtage budskabet ikke kan se ud over deres elitær snude, eller dem der ikke går i det rigtige tøj, for det lyder i bund og grund som problemet der startede i folkeskolen, hvis ikke du har den lille krokodille siddende det rettede sted, så skal du mobbes og nedgøres. Er vi ikke kommet over det?

6. august 2013 kl. 22:14
Trine Bramsen taler ud: Nødvendigt at prikke til fordomme med kække metoder

Hvad baggrund har hun for og være it-ordføre? Hvad gør, at hun har indsigt i IT, at man er politiker og har haft et word kursus er jo bare ikke noget, der må være strammer krav til ordføre generelt, skal du udtale dig om noget, skal du også være klar til og sidde tilbords med dem du er ordføre for og ikke være bange for deres forkortelser.

https://www.tv2fyn.dk/article/419672?autoplay=1&video_id=64307

Hun siger her, hun ikke ville såre nogen, men af alle mennesker, så må hun da som ordføre indenfor IT vide, at du kan ikke forvente noget på nettet forstås som det er skrevet med et glimt i øjet, især ikke når man på den måde forsætter med igennem et helt indlæg med og støde til fordomme og kritisere en gruppe mennesker uden der kommer en reaktion. Du kan på TV godt med et smil sige ting, der bare ikke forstås på samme måde sort på hvidt.

Det er jo ikke en debat, når man sviner folk og siger man vil puste til ilden også holder sig væk fra debatten efterfølgende og ikke vil deltage i noget uden for sine rammer på Christiansborg med en hær af spindoktorere i ryggen.

6. august 2013 kl. 12:57
Opråb til it-nørderne: Smid tennissokkerne - og tal, så vi kan forstå det!

Kære Trine, det er kvinder som dig der gør, at flere vælger og blive hjemme, at blive mødt med så mange fordomme er der jo ingen som kan kæmpe imod. Du kan jo sende dine veninder ind forbi, jeg er sikker på der er masser af IT Nørder herinde der gerne tager en eller flere blind dates med dem, men det er lad os være ærlig, det er jo mest snak for vi er dømt på forhånd.

4. august 2013 kl. 21:19
Piratkopi-sag breder sig til Merlin.dk og Happii.dk

Uskyldige var vi nok ikke, men ja det meget sjovt at se, hvordan vi æder den her retro bølge, men omvendt så er nogle af de her spil bare så gode, at det ikke betyder så meget om grafikken er 20 år gammel, for gameplayet holder.

Det er lidt ligesom og komme forbi nogle bestemte arcade maskiner, nogle af dem er du bare nød til og smide en 5 eller 10er i, kom forbi en Outrun og Bubble bobble i sidste uge og det kostede mig 10pund inden jeg kom videre... :)

28. august 2012 kl. 11:56
Piratkopi-sag breder sig til Merlin.dk og Happii.dk

Der er rigtigt mange af de her produkter, men det der gøre Joysticks fra Magnussoft falder igennem er jo de rent faktisk stadig har Crack intros og trainers på deres spil. Andre samlinger fra dem er med op til 185 spil på, de har jo ikke spurgt en eneste om det er ok de er på, de har bare hentet det ned og tjent kasse på andres arbejde.

27. august 2012 kl. 23:01
Dansk Supermarked politianmeldes for at sælge piratsoftware

Det er måske urimeligt og ved holde en copyright på noget du ikke længere sælger, men er det så rimeligt andre tjener penge på det du har lavet uden du bliver kompenseret for det efterfølgende?

Hvornår er noget frit tilgængeligt og hvis jeg som programmør har lavet et spil og firmaet der tidligere har solgt det lukker, er mit produkt så gratis til rådighed for alle herefter eller er det mig der holder rettighederne til det.

Syntes Torben har en vigtig pointe her, netop fordi at firmaer i dag genudgiver deres klassiker og har mulighed for og tjene noget mere på det, set i lyset af, det var nok de færreste små udvikler i 80ern der blev rige af det de lavede. De fleste husker nok stadig, at det ikke var unormalt med 2-3 sider i dba med spil der blev solgt i 30-40 stk på et bånd.. ja det var nok også abandonware dengang ;)

27. august 2012 kl. 22:56
Spilfirma og Dansk Supermarked begraver strid om crackede spil

Uhh, mon ikke der kunne komme lidt mere kød på den her sag, fik man Taito med i den, sikker på de ikke syntes deres Arkanoid er abondonware :)

Sid Meyers Pirates har vist også været og finde på deres cd/dvd'er

@Torben, ja det er sket igennem længere tid også været solgt fra Amazon og andre sådanne websites, så omfanget er rigtig stort.

En debat der har kørt i tyskland også, solgt med 185 spil på. En hurtig google søgning og man kan se en masse andre steder man har og kan købe dem i dk endnu.

27. august 2012 kl. 22:40