Kim Jensen

CIO i Region Sjælland gør status efter 40 år som it-chef: »Vi skulle have arbejdet mere med implementering«

Og her kunne et problmet ligge, nemligt at en dansk virklighed skal tilpasse sig et (amerikansk) system, for ellers får man ikke udbytte af systemet.

Minder mig om engang, hvor vi skulle implementere SAP, og bad om at få en proces ændret. SAP konsulentens svar var, at vi ikke gjorde det korrekt, hvis vi ikke kunne følge systemets indbygget processer og workflows...

14. juli kl. 20:00
»Helvedesplatformen:« Norske læger raser over pendant til Sundhedsplatformen

Jeg er ikke sikker på, at jeg forstår din pointe?

Du mener, at EPJ Syd er ligeså slemt at bruge som Sundhedsplatformen? Og det skyldes, at der med EPJ er brug for rette dage, da journalerne ikke opdateret (noget, som Sundhedsplatformen krævede inden start)? Eller misforstår jeg dig?

Det synes jeg bare ikke stemmer overens med udlægningen i medierne? Der er hverken shit-storm eller trusler om opsigelser fra personalet i vest (som vi jo til stadighed oplever i øst). Tværtimod hører vi, at der blev leveret til tiden, personalet kan bruge systemet, det er ikke tungt, og en forbedring fra det de havde.

Det kan selvfølgelig være, at jeg ikke har set/læst de samme artikler som dig (eller måske har du endda førstehånds-erfaring), og så vil jeg da være den første til at indrømme, at jeg har taget fejl.

14. juli kl. 19:54
»Helvedesplatformen:« Norske læger raser over pendant til Sundhedsplatformen

Både denne og region hovedstadens forløb, står i skærende kontrast til udrulningen af Systematic's EPJ.

Når EPJ SYD er taget i brug på Sydvestjysk Sygehus, Sygehus Lillebælt og psykiatrienhederne i områderne, er hele Region Syddanmark overgået til EPJ SYD. Det er virkelig imponerende, at organisationen bag har været i stand til at komme i mål med så stort et projekt så relativt smertefrit. Det vidner om et grundigt forarbejde, og jeg glæder mig til, vi kommer helt i mål. Vores medarbejdere på sygehusene har taget rigtig godt imod det nye system, og jeg ser frem til, at vi kan høste fordelene af det nye patientjournalsystem

https://www.linkedin.com/posts/systematic_nyt-patientjournalsystem-tages-i-brug-i-sydvestjylland-activity-6934834102835556352-ldl9?utm_source=linkedin_share&utm_medium=member_desktop_web

14. juli kl. 12:28
Op af stolen, stop aflytningen.

Du skriver, at det ikke er en partipolitisk sag, for så at med et rødt udfald og bashe liberalister....

11. februar 2014 kl. 18:34
CPR-registeret flytter fra mainframe til Linux-servere

Det er nu ikke helt rigtigt. Oracle kræver (sidst jeg tjekkede) en licens per core, hvilket meget hurtigt ryger op i rigtig mange penge på x86. På Z kan du køre det hele på 1 eller 2 kerner (IFL) næsten uanset hvor mange virtualiserede maskiner du laver; og det betyder, at du kan spare mange penge på licenser.

17. september 2013 kl. 22:35
Sikkerhedsfirma: Danske virksomheder risikerer cyberangreb efter opbakning til angreb mod Syrien

Privatperson: Sikkerhedsfirma har ganske givet ret i deres overfladiske og gratis "analyse" om at risikoen øges - lidt, måske, hvis altså, det er jo sket mindst engang før .... gaaab man bliver så træt

2. september 2013 kl. 20:38
Trine Bramsens længsel

Du glemte den nu obligatoriske save-my-ass klausul ";-)"

6. august 2013 kl. 21:40
Microsoft får ny stor Android-licensaftale med kinesisk gigant

Hej Jesper Tak for dit uddybende svar, det giver god mening - især årstallet taget i betragtning.

Om patentet er simpelt og trivielt eller det modsatte kan selvfølgelig diskuteres. Og hvorvidt reglen "opfindelsen skal ikke være triviel for andre i samme branche" holder kan ligeledes diskuteres. At NS ikke havde denne feature kunne jo skyldes mange ting.

Men tak igen for din uddybning

17. april 2013 kl. 23:52
Microsoft får ny stor Android-licensaftale med kinesisk gigant

Hej Jesper Du har helt sikkert ret i, at jeg med fordel kan læse mange blogs, bøger og artikler om emnet. Men jeg antager, at du mener, at jeg enten ikke har forstået patentet korrekt eller set dybten og kompleksiteten i den? Men hvor er det, du mener jeg tager fejl?

Det er da smart, at man kan vise en side før alle elementer (i dette tilfælde grafik) er hentet. Det er også smart, at det kan gøres parallelt. Det er også fikst, at billederne vises efterhånden som de ankommer og det er lækkert, at man får et estimat for hvor lang tid det vil tage og at der tænkes over hvor mange connections der laves. MEN er det et patent værd? God ide, ja, men imho ikke noget der burde kunne patenteres.

17. april 2013 kl. 21:53
Microsoft får ny stor Android-licensaftale med kinesisk gigant

Hej Thomas Det omtalte patent er i mine øjne simpelt/basic også når man læser de ca 15 sider. Dermed ikke sagt at det gælder alle patenter - men det jeg undrede mig over er imho på ingen måder unikt.

17. april 2013 kl. 19:26
Microsoft får ny stor Android-licensaftale med kinesisk gigant

Omtalte patent er ret basic:https://docs.google.com/viewer?url=www.google.com/patents/US5778372.pdf

Fx: If the HTML document also contains tags for other images to be incorporated into the HTML documenL the Navigator requests these images in the order that the tags appear in the document. If more than one image is incor- porated in the HTML document` the Navigator requests all the images without waiting until the images are received This causes the images to download concurrently from their site on the Internet. which divides the data communications bandwidth between the downloading images. As these images arrive. the Navigator redraws the display of the HTML document with the newly anived image or images.

A problem with Internet browsers in general is that the speed of human visual response is much faster than the speed at which HTML documents can be retńeved and displayed at common modem speeds. Further. the public is accustomed to information systems. such as television chan- nel controllers~ which appear to have near instantaneous response. Browsing HTML documents from the Internet therefore appeals very slow. and thus affects the quality of user experience.

17. april 2013 kl. 11:48
Microsoft får ny stor Android-licensaftale med kinesisk gigant

Som jeg skrev: Det er utroligt hvad man kan få patenteret. Teaseren beskriver, hvordan man skal kunne vise en side før alle billeder er hentet. Patentet beskriver hvordan dette kan gøres. Ret basic: Er der et img tag, så åben en ny connection og hent billedet....

Patentet er fra 1998, og dengang var det måske state-of-the-art - men jeg tvivler.

17. april 2013 kl. 11:29
Microsoft får ny stor Android-licensaftale med kinesisk gigant

Tak for linket. Det er da utroligt, hvad man kan få patenteret, fx: No. 5,778,372 from 1998, titled "Remote Retrieval and Display Management of Electronic Document with Incorporated Images," covering a browser that initially displays electronic documents without background images so they can be loaded more quickly.

17. april 2013 kl. 11:04
Microsoft får ny stor Android-licensaftale med kinesisk gigant

Vides det hvilke patenter Android/Chrome OS bryder/anvender?

17. april 2013 kl. 10:50
OOXML Strict smoke test

Tak fordi du deler dine resultater med os

4. oktober 2012 kl. 23:54
Nationaliser KMD

Så hvad er mon billigst: At betale for en service, eller at betale for samme service OG for den profit, firmaet forlanger?

Hvis dette var de eneste parametre, så ville du have ret - men verden er jo ikke så triviel. Det er jo netop ikke samme pris og service plus noget profit...

21. august 2012 kl. 11:17
Nationaliser KMD

Der er mange firmaer der leverer løsninger til det offentlige, heriblandt fx også CSC og IBM. At KMD af historiske årsager har mange opgaver for det offentlige betyder jo ikke, at de har monopol på dette - kommunerne kan vælge en anden leverandør.

Det med skatten holder heller ikke - med mindre man er af den opfattelse, at ingen private må løse opgaver for det offentlige, og det er jo gisp kommunisme...

21. august 2012 kl. 10:28
Nationaliser KMD

citat: "Hvis skatteborgerne skal betale, var det så ikke også rimeligt at skatteborgerne blev de nye ejere ?"

Og med det argument i hånden, er der så noget der ikke skal nationaliseres?

21. august 2012 kl. 09:12