Jonas Maturana Larsen

Århusiansk app-tester solgt til amerikanere: Nu kan vi få tid til at kode

Tak Rune :)

Optagelsen af keynoten er netop kommet ud: http://xamarin.com/evolve/2013. Som I kan se, var der fuld gas på lyd, lys og sej teknologi.

3. maj 2013 kl. 14:12
Unge testpiloter skal sikre friskt blod til KMD's mainframes

Mon ikke der menes en 3270 terminal og hvad der dermed følger af pinsler og begrænsninger?

1. august 2012 kl. 08:45
Mozilla stopper udviklingen af mailklienten Thunderbird

Hvis du sætter din konto op til det kan du logge på flere konti på en gang. (Det gælder også kalender og andre google produkter)

Prøv at at se:http://gmailblog.blogspot.dk/2010/08/access-two-gmail-accounts-at-once-in.html

9. juli 2012 kl. 15:43
Derfor skal du kode mobile apps i HTML5

Den nye LinkedIn app til iPad er 95% html5 og den er virkelig lækker.

Her er lidt om den:http://venturebeat.com/2012/05/02/linkedin-ipad-app-engineering/

19. maj 2012 kl. 00:43
Så splittet er Android: 3.997 forskellige enheder

I øvrigt vil jeg lige sige at det er et kæmpe plus at Android er open source ellers ville det godt nok være svært at finde ud af hvad der sker.

18. maj 2012 kl. 02:39
Så splittet er Android: 3.997 forskellige enheder

Hvis vi ser bort fra hardware eller software bugs, i en bestemt enhed, hvordan passer det så ikke?

Fordi det alt andet lige er nemmere at kode til få konfigurationer - præcist som I de "gamle" web-dage. Det kan lade sige gøre, men det er da nemmere på iOS (Lad os nu ikke starte en religionskrig)

Det er det som "Android Support Package" - <a href="http://developer.android.com/sdk/compatibility-library.html">http://dev…; - er til for. Kod din app, med nye API'er, og det kører på gamle versioner af Android.

Det er egenligt ikke så meget de nye API'er jeg brokker mig over, det er de bugs der var i API'et da det udkom. Og de kan af tekniske grunde ikke fikses med Android Support Package.

Jeg hacker på Calabash-Android som er et test-framework og har virkelig mærket hvor nas forskelle mellem versionerne gør. Random eksempel er: XPath (og flere andre dele af javax.xml) findes først i Android 2.2 og andre dele er fyldt med fejl.

For de interessede kan Calabash-Android findes på GitHub: https://github.com/calabash/calabash-android/

18. maj 2012 kl. 02:37
Så splittet er Android: 3.997 forskellige enheder

Jeg er stor fan af de mange muligheder Android giver, men når folk siger at man bare skal kode op imod Android og spiller det passer altså ikke.

At få layout og grafik til at se super fedt ud på alle opløsninger tager tid og mange forsøg med enten en emulator eller en bunke devices.

Jeg synes personligt at det størte problem fragmenteringen er alle de ældre versioner af Android der stadig er i brug. Det problem skyldes ikke naturen i Android, men håndteringen af opdateringer.

Random bug-fact: BigInteger.modPow er ikke trådsikker før Android 2.3 - det er stadig mere end 25% af Android devices. Det er sgu da fragmentering.

16. maj 2012 kl. 16:29
Så splittet er Android: 3.997 forskellige enheder

Jeg skulle lige til at skrive et indlæg om hvordan fragmentering reelt er et problem, men da jeg begyndte at kigge nærmere på graferne i artiklen løb jeg lidt i problemer.

Afsnittet om API levels er helt galt. I 2011 var 2.3 den mest udbredte version. I 2012 er der 0%. I 2011 bruger 0% 2.1, men i 2012 brugte 6.6% den version.

Jeg gad godt vide om de har tilføjet deres app til alternative markeder i løbet af det sidste år eller på andre måder udvidet deres distribution.

Burde denne titlen på denne artikel ikke omtale "konfigurationer" i stedet for "enheder"?

16. maj 2012 kl. 16:12
5 minutters telefonkø skal bremse stormløb på dyr NemID-support

Det koster ikke dig nok at ringe til et 80-nummer.

Det koster ikke dig noget at ringe til et 80-nummer. - skulle der stå

28. juni 2011 kl. 14:23
5 minutters telefonkø skal bremse stormløb på dyr NemID-support

Hvorfor tror du det tager 15 minutter at komme igennem til kundeservice hos TDC.!!!

Det er nok fordi der er lang kø. Det koster ikke dig nok at ringe til et 80-nummer.

28. juni 2011 kl. 14:21
Ny hjælp til Android-udviklere: Test din app på 13 devices - samtidig

Hej Jacob

Det er godt at høre at du ikke har haft de store problemer med fragmentering. Jeg kan forestille mig at det er fordi i dine apps bruger en del af de interface-elementer der kommer med Android.

Vi har på alle de apps vi har testet på fundet forskellige "mærkelige" fejl. Det kan være alt fra crashes på enkelte telefoner til subtile gui-fejl. Det skal lige siges at størstedelen af de testede apps har brugt rigtigt meget krudt på at lave et lækkert interface.

Et par eksempler: En apps bagrundsbillede forsvandt på alle vores LG telefoner. Men det forsvandt på en sådan måde at kan sagtens kunne bruge app'en og kun ville ane uråd hvis man vidste den skulle være der. (Dette var en ukendt fejl på en udbredt app der havde været i market i flere måneder)

Samme app havde problemer med alignment i bunden af appen.

En anden app crashede på en minor version af Android 2.1.

På nogle telefoner giver webviews sort kant.

Stort set alle producenterne har deres egne standardfarver som påvirker hvordan en app ser ud. En del udviklere bliver f.eks. overrasket over at Motorola telefoner som default giver markerede inputfelter en rød ramme. Det er ikke så heldigt hvis man i sin app markerer fejl med en rød ramme.

mvh Jonas medstifter af LessPainful

27. juni 2011 kl. 23:33
CSC erkender genbrug af fyredes bruger-id

Hej Per

Hvilket regelsæt taler du om her?

4. maj 2011 kl. 12:55
Bliv mere effektiv: Vend skærmen 90 grader og se mere kode

Lektor John Paulin Hansen forsker og underviser i usability på ITU. Han har også observeret, at de fleste udviklere og programmører har en skærm på højkant og en laptop ved siden af. Skærmen på højkant bruger de til at kode på, mens alle værktøjskasserne ligger på skærmen på den bærbare computer.

Hvis man går en tur ned af vores kodegang ser man ikke en eneste skærm der vender på højkant. Hvor har John Paulin Hansen mon gjort sig sine observationer?

28. april 2011 kl. 10:51
Manglen på mainframe-folk truer: Unge gider ikke Cobol

Jeg ved at Danske Bank ansætter folk uden programmeringserfaring blot for at sende dem på 3 måneders COBOL kursus.

Det er ikke helt rigtigt. Danske Banks kursus i COBOL er 4 eller 5 dage. De tre måneder du sikkert har hørt om dækker over en hel bunke kurser om Danske Banks måde at gøre tingene på.

Jeg var selv i Danske Bank i en kort periode, men kunne ikke affinde mig med at man der ser programmering som produktionsarbejde og ikke som noget kreativt.

Det er kulturen omkring hvordan man udvikler i virksomheder der bruger mainfraimes og COBOL der skræmmer folk ikke teknologierne - efter min mening.

30. marts 2011 kl. 14:02
Ny Apple-censur: Dansk iPhone-app om Android bandlyst

Men i det mindste er det et argument... Modsat dit svar der ikke kommer med et modargument men degenerere til niveau DH0 ved at kalde mit argument grimme navne.

Hvis du ligger mærke til det, udtalte jeg mig ikke om emnet i debatten, men udelukkende din form. Det er derfor ret svært at kalde det vi to har gang i en diskussion (Med mindre du føler du bliver nødt til at svare med en anden DHX og vi så kan diskutere om vi har en diskussion i gang)

28. november 2010 kl. 13:04
Ny Apple-censur: Dansk iPhone-app om Android bandlyst

Han mener måske også at hvis der var en blad reol i de fysiske Apple Stores at de skulle føre PC World og Android blad x ?

Tåbeligt "argument", men en velkendt argumentationsteknik. Formuler modpartens holdninger med dine egne ord, men gør dem svagere med din egen formulering.

26. november 2010 kl. 13:16
IBM er Danmarks bedste it-virksomhed

Helt enig!

Var det ikke også Microsoft der vandt for et par år siden?

11. november 2010 kl. 19:50
Unge it-løver skal på mainframe-tæmmerkursus

Hvordan definerer du oppetid? Hvornår kan man kalde en mainframe for nede?

12. oktober 2010 kl. 08:11
Unge it-løver skal på mainframe-tæmmerkursus

Der er ikke nedetid på en mainframe. Der kan være nedetid på routere og switche, men ikke på mainframen.

Kan du underbygge den påstand? Jeg synes at kunne huske flere tilfælde med mainframe nedbrud.

Jeg har aldrig påstået at 100% oppetid er nødvendig for netbanker. Jeg siger at 100% oppetid er nødvendig for banker!

Men bankernes MFs er jo heller ikke i luften 100% af tiden. Påstår du virkeligt at bankerne kører med 100% oppetid på deres mainframes? Når jeg skriver 100% mener jeg ikke 99,9 eller 99,999999, men 100%.

12. oktober 2010 kl. 06:19
Unge it-løver skal på mainframe-tæmmerkursus

100% oppetid er en nødvendighed ellers koster det penge, mange penge. Spørg bare Danske Bank.

Men de har jo ikke en oppetid på 100%. Så vidt jeg ved holder de deres oppetid hemmelig, men eftersom de har nedetid, kan deres oppetid ikke være 100%.

Så når du påstår at det koster dem mange penge, savner jeg nogle tal der underbygger det. Jeg tror ikke det ville koste DB alverden hvis de, når det var nødvendigt, satte en forside på netbanken der siger. "Vi har tekniske problemer, men regner med at være tilbage om to minutter igen". Kunderne skal nok få klaret deres bankforretninger et øjeblik senere.

Jeg ville i øvrigt elske at spørge Danske Bank, men jeg er ret sikker på at de ikke er behjælpelige med data til denne debat :)

11. oktober 2010 kl. 20:00