Henrik Bastholm Hansen

Tech-giganter føler sig forfulgt af Schrems II: »I USA er perspektivet i høj grad et andet«

Jeg bemærkede denne udtagelse:

»Mit globale mandat går ud på at søge dialogen med de her virksomheder. Danmark kan være en brobygger og alliancepartner mellem de hårdt optrukne linjer."

Så den officielle danske politik er at være brobygge til nogen som ikke overholder reglerne....

Ville det ikke være bedre at have en politik om, at regler skal følges?

21. marts 2021 kl. 14:30
Lappeløsninger i Det Digitale Motorregister

Som så meget andet der har med vores skattepolitik at gøre, vil det sømme sig at forsimple reglerne, da de komplicerede regler spænder ben for en simpel implementering. Generelt tænker politikerne for lidt på, hvordan det digitale Danmark kan implementeres når de laver nye regler.

Jeg tror problemerne stammer fra den måde, der føres politik i folketinget. Traditionen omkring forligne er en stor styrke i det danske folkestyre, man kan sole på hinanden og stole på indgåede aftaler. Men det giver også nogle problemer.

Et emne diskuteres i folketinget og der laves et forlig mellem et antal partier. Disse forligspartnere stemmer for loven, og giver håndslag på at man ikke ændre mening senere hen. Denne praksis gør at man kan stole på hinanden og at en aftale er en aftale. Forligsbrud er absolut ikke velset i folketinget.

Efter en årrække, med en ny regering, med en ny konstellation af partier, med nye flertal, men med nogle af partierne der allerede har været med at underskrive det første forlig, bliver det nødvendigt at lave en ny aftale. Det er derfor nødvendigt at opnå et nyt politisk forlig som lapper gamle forlig, men uden at ændre dem. For at undgå forligsbrud, laver man lappeløsninger.

Når der så er gået rigtigt mange år, med rigtigt mange forlig, så er det svært at lave andet en lappeløsninger, man kan ikke ændre meget i det eksisterende. Et forlig som vil føre til forsimpling af systemerne, eller omrøring efter mere overordne rammer vil ikke kunne gøres uden at bryde tidligere forlig.

Så for at få en oprydning og simplificering af reglerne, vil det være nødvendigt enten at lave forligsbrud eller at få alle folketingests partier med til ændringerne. Begge dele er reelt politisk umuligt.

Så indtil politikerne erkender deres eget ansvar for rodet, og finder en måde at rydde op uden at lave forligsbrud, så fortsætter vi nok med lappeløsninger.

22. september 2020 kl. 11:33
Politiet geo-blokerer coronasmitte.dk af frygt for DDoS-angreb

Siderne er dermed kun tilgængelige i rigsfællesskabet og i Tyskland, og danskere der opholder sig andre steder kan ikke komme ind på dem.

Det er ikke særligt smart. Polititets hjemmeside indeholder al information vedrørende rejseregler til og fra Danmark. Den slags skal være tilgængligt også fra udlandet.

3. juni 2020 kl. 10:48
Hackerangreb rammer det italienske retssystem

I det italienske retsystem foregår de fleste ting stadigvæk med dynger af papir. Så skaden kan ikke være så stor.

20. november 2018 kl. 16:23
EU enige om »fri bevægelse for data«

Hvis der er f eks. som i dag, er pris og udbuds forskel på netflix i Norden og England. Så er det allerede i dag ulovligt. Du har ret til at købe og bruge et engelsk netflix abonnement, men ikke et amrikansk.

Virkeligt? Jeg har lige tjekket Spotifys priser i forskellige EU lande. (Sjovt nok er DK det absolut dyreste land)

Priser Spotify (Premium pr md.): DK: 99 DKK DE:10 € (74 DKK) IT: 10 € (74 DKK) FR: 10 € (74 DKK) NL: 10 € (74 DKK) UK: 10 GBP (85 DKK) SE: 99 SEK (72 DKK)

21. juni 2018 kl. 11:52
Personfølsom fuldmagt blev tilgængelig for 1.400 personer på sundhed.dk

Digitaliseringsstyrelsen har fjernet alle registranter med tomt cpr-nummer, indført et tjek, så man ikke i fremtiden kan oprette sig under tomt cpr-nummer

Og hvad så med dem der ikke har et CPR nummer? (der er nok ikke så mange, men der skal nok være nogen)

13. februar 2018 kl. 21:44
Teleselskaber i USA stopper salg af Huawei-mobiler: Spionagefrygt angives som årsag

Mon det ikke nærmere er "America first" der er den drivene årsag? Trusler og pres på ikke amerikanske virksomheder har vi jo set før.

1. februar 2018 kl. 10:45
Politiet: Vores nye superdatabase er designet med privacy for øje

Hvorfor sidder jeg og tænker på Stasis arkiver?

26. oktober 2017 kl. 10:24
Amazon Web Services ser 'dybt på' Danmark: »Vi vil have fysisk infrastruktur i alle storbyer i Norden«

Amazon kommer til Danmark!

Jammen så lad os da håbe på at de også begynder at betale skat i Danmark....

6. oktober 2017 kl. 11:12
Afdødes Facebook-profiler sender reklamer til pårørende

Min søster var på hospitalet, lå i koma og kæmpede for livet. Det var alt andet end givet at hun ville overleve.

Det var ikke særligt sjovt for min kone at modtage beskeder på Facebook, der påstod at min søster havde det godt, spillede givne computerspil og anbefalede dem til os andre.

25. september 2017 kl. 11:47
Kommentar: Gammeldags teknologi gjorde det nemmere at lære it

Jeg er samme generation. Min ven og jeg har de to første studerende der fik email på Kemisk Institut tilbage i 1995.

En anden sjov ting var øvelses kurset i Fysik 2, her var bussen ført helt ud af computeren, og vi skulle selv lodde et interface på. Herefter skulle vi måler på og styre en opstilling ved at allokere kommandoer direkte på bussen...

25. juli 2017 kl. 08:21
1.500 årlige hospitalsdødsfald kan nedbringes med dataanalyse

Jeg har meget god kendskab til myndighedskravene til farmaceutisk produktion, og jeg har desværre også stiftet kendskab til hospitalerne... Det er ikke svært at se hvor problemet er. Dataanalyse er helt overflødigt. Problemet er i bund og grund af hygiejnen og rengøringen på hospitalerne er helt ude af kontrol.

Der er en enkelt hurtig løsning på det her problem, stil de samme lovkrav til hospitalerne som man stiller til den farmaceutiske industri omkring hygiejne og renhed.

Herved vil hospitalerne være nød til at opbygge et kvalitetssystem gøre noget ved problemet.

7. juni 2017 kl. 19:41
Hvor er de it-kompetencer, der skal gøre ambitionerne til virkelighed, mens vi venter på fremtiden?

Hej Klavs

Kunne du bruge en hånd fra en dansker der bor i Italien? Jeg er netop nu jobsøgende, men boende i Italien. En af de jobmuligheder der interesserer mig meget, er netop det at have et job i Danmark, der kan udføres fra Italien. Årsagen er naturligvis, at jeg nødig vil flytte familien væk fra hvor vi bor nu.

Min baggrund er inden for kemi, fysik og matematik, Jeg har arbejdet som forsker, og jeg har arbejdet inden for farmaceutisk produktion, og Supply Chain. Jeg står nu i den situation at jeg skal ændre min karriere vej nu (eller flytte et andet sted hen).

Jeg har god flair for IT,og har brugt mange forskellige instrumenter gennem min tid. Eksempelvis har jeg brugt Linux på desktoppen gennem snart 20 år.

Hvis du vil have yderligere oplysninger kan du søge mig på LinkedIn, eller sende mig en mail på henrik.bastholm.hansen(snabela)mail.dk, så skal jeg sende dig et CV.

Mvh Henrik Bastholm Hansen

PS. Jeg er en af de der kedelige personer, der næsten kun fik 10, 11 og 13 taller gennem studietiden.

25. maj 2017 kl. 16:47
Er 1 Gbps nok?

Hos mig er vi to om at dele en 6 / 0,6 MB. Og det kan jeg egentligt godt klare mig med.

21. april 2017 kl. 13:09
Anbefaling til danske politikere på vej til Rusland: Lad iPhone, iPad og computer blive hjemme

Lad være med at tage iPhone, iPad eller computer med til USA, idet der er en risiko for, at vi bliver overvåget og tappet af Amerikanerne.

7. marts 2017 kl. 12:35
Velmenende EU-forslag om roaming kan gøre din mobilregning dyrere

Jeg finder det relevant at sammenligne priser på den samme vare: 1Gb data på dansk mobilnet.

  • I eksemplet nævnt i artiklen koster 24GB 129 kr, altså 5,37 kr/Gb

  • hvis jeg tager min italienske mobil til damark og bruger den på de danske mobil net koster det 0,007cent per kilobyte, altså 550,50 kr/Gb.

Jeg betaler altså 10000 % mere for at købe det samme ydelse.

Jeg glæder mig til at kommissionen gør noget ved den voldsomme diskriminering. (hvem syntes det er sjovt at skulle betale 800 kr for en liter mælk....)

Jeg er i øvrigt helt ening med den anden Henrik der har skevet herover, brancen har haft masser af tid til selv at gøre noget ved det.

26. november 2016 kl. 15:24
Google Translate nærmer sig menneskelig præcision

Google er ret dårlig til at oversætte mellem tysk og dansk, eller for den sags skyld italiensk og dansk...

28. september 2016 kl. 13:37
Efter Safe Harbour-dommen: Irlands data-vagthund vil undersøge Facebook

Volkswargen har gennem 7 år overtrådt amerikansk lovgivning. Nu falder der så bøder i milliardklassen, millioner af biler skal kaldes tilbage og lovligøres, der kommer masser af sagsanlæg, og store dele af ledelsen skiftes ud.

Når nu Facebook bliver dømt for at for i gennem 15 år at have overtrådt Europæisk lovgivning og ulovligt indsamlet informations om hundredevis af millioner personer, så håber jeg der sker det samme. En stor bøde, genindsamling af de data der er ulovligt behandlede, sags anlæg og udskiftninger i ledelsen.

Men jeg er desværre bange for at det hele bare ender i lidt sniksnak uden konsekvenser overhovedet….

21. oktober 2015 kl. 09:02