Sune Vuorela

Nu vil Swipp for alvor give MobilePay konkurrence i butikkerne

Det ville være rart hvis der dels lå en specifikation sådan at man kunne skrive sine egne apps der lavede ting via enten mobile pay eller swipp.

Det ville også være rart hvis det i det mindste var muligt at få adgang til swipp eller mobile pay applikationerne uden at skulle blande google, apple eller microsoft ind i sine bankforretninger. (Læg dog .apk-filen ud til fri download!)

23. juni 2015 kl. 21:21
Sidste uge med privatliv

Jeg mener ikke Radikale overrasker på den liste (udover de ca. 4 fejl) men skuffende at vi ikke har kunnet forhindre mere end det vi har gjort.

Nu var jeg til høring om e-valg (marts 2013) og efter at have hørt M. Vestager stå for introduktionen er jeg ikke overrasket over at regeringen har gjort som de har gjort, men glad for at der er ved at komme nye holdninger til hos de Radikale.

12. juni 2015 kl. 23:52
Hvad mener din folketingskandidat om overvågning?

For mig er det ikke så meget IT-politik som frihedspolitik.

Den dag vi for alvor har mistet vores privatliv har vi også tabt vores frihed og dermed demokratiet.

Det er lidt mærkeligt at man stort set skal stemme på de gamle kommunister og ikke på liberalisterne for at stemme på dem der går op i personlig frihed. Men sådan må det vel være.

Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety. -- Benjamin Franklin

/Sune

11. juni 2015 kl. 20:31
Digitalisering af kurturarven – hvem skal betale?

en enkelt gang.

Det kan ses på www.dedanskesland.dk hvis nogen er nysgerrige.

10. juni 2015 kl. 19:17
Jeg pønser på at lave en konference om udvikler-værktøjer på Linux/BSD

Jeg tager gerne en halv times tid og fortæller om IDE'er til c++-udvikling - med fokus på Visual Studio, QtCreator og KDevelop.

13. januar 2015 kl. 08:22
Når mit studium forhindrer mig i at få et job

Jeg er uddannet HA. dat. Sikkert noget der ikke ligger så langt fra bloggerens uddannelse.

Det der især har hjulpet mig i mit professionelle liv er min involvering i diverse opensource-projekter. Der er praktik fra starten af med simpel [emne], måske med tiden praktik i lederskab og evnen til at lære at videreformidle til andre. [emne] kan dække over aktiviteter softwareudvikling, grafisk design, marketingsmateriale, copywriting, hjemmesideudvikling, opkvalificering af fejlrapporter og værktøjer som versionsstyring, fejlrapporteringsværktøjer og meget andet.

Jeg kan kun anbefale andre - uanset baggrund - at kaste sig ud i det. Man kan sagtens finde noget der kan spille sammen med ens studie.

Åh ja. Og jeg har arbejdet den sidste del år som softwareudvikler. Og åbenbart en popuplær en af slagsen.

/Sune

7. november 2014 kl. 21:55
Vil du hjælpe mig med at skrive en bog?

Hej

Jeg kan måske godt lokkes til at levere et par intense sider om et par forskellige vinkler på Fri Software.

Derudover en smule om objektorienteret udvikling fra en praktiker (som synes at den OOA/D-undervisning han fik i tidernes morgen var defekt)

Og måske lidt om opmærksomhed på Lock-In set fra en køber-side (Der de fleste af os ender)

Det kunne måske passe godt i en bog under CC-BY-SA eller lignende.

/Sune

7. november 2014 kl. 21:48
Hvad er FOSDEM ?

Spørgsmålet er så hvor meget FOSDEM har gjort ud af forplejning etc til speakere - jeg kan ikke umiddelbart se fra deres hjemmeside hvor meget man får som speaker.

Jeg har for de foredrag jeg tidligere har givet i diverse devrooms fået præcist ingenting. Og selv stået for min transport, overnatning og forplejning.

Vel var det i 2009 og 2010, men jeg tror ikke noget rigtig har ændret sig på det punkt siden da.

5. februar 2014 kl. 11:25
Valg af versionskontrolsystem anno 2014

Må indrømme, jeg er lidt overrasket over at se, at subversion stadig er så udbredt

Der hvor jeg er bruger vi primært et mix af subversion og git. Ting i git er generelt kildetekst og lignende, hvor "dataklodser" ryger i subversion.

Til det sidste er der ingen planer om at skifte til et distribueret versionsstyringssystem - simpelt hen fordi der for den type data ikke i samme grad er behov for branching/merging eller for at have historikken lokalt. F.eks. excel-filer, databasedumps og binære klodser er ret dårlige til at blive sammenflettet af f.eks. git.

Jeg mener bestemt at til nogen ting har centraliserede versionsstyringssystemer stadig deres force. Men ikke til min kildetekst.

/Sune

27. januar 2014 kl. 10:58
Tomcat og hvad jeg lærte af den arrogante softwareudvikler

Hej Bolette

Tomcat er ikke et rigtigt venligt bæst synes jeg, så jeg er glad for når begyndere der lige har lært noget om tomcat rent faktisk beskriver hvordan man gør .

Så, hvordan gør man når man skal have tomcat installeret som service? Og hvordan får man tomcat til at logge til de rigtige filer?

/Sune

10. december 2013 kl. 09:11
Undgå evalg: Find den bedste algoritme til optælling af papirstemmer

Jeg brugte første del af min tirsdag på at putte folk ind i stemmebåse og sidste del på at folde stemmesedler ud og havde derfor lidt ledig hjernekapacitet til at spekulere over denne udfordring.

Bemærk også at den er specifik for valg med meget store stemmesedler. Ved mindre stemmesedler eller færre valgmuligheder holder denne fremgangsmåde måske ikke.

Der er to udfordringer som ikke er så specielt algoritmeorienterede:

  • Den enkelte 'processor' kan nogen gange tænke for meget selv og forsøger at lave systemet om for alle undervejs
  • Der er ikke altid lige meget central styring på præcis hvad man skal gøre.

De to første ville jeg forsøge at løse med meget firkantede instrukser - og et 'fremmed' dedikeret team der kommer og gør klar fra kvart i otte til kvart over otte. Det de skal gøre klar til er følgende:

Der skal være en startstation hvis eneste opgave er at folde stemmesedler ud. Derefter skal der være en eller flere kæder af stationer, sandsynligvis lidt i et 'træ'. Det er disse der er interessante. Til sidst skal der være en slutstation der fanger alle småtingene.

Stemmesedler i disse valg er meget store, så en sorteringsstation har svært ved at have mange bunker liggende, lige som hvis man skal finde krydser over hele stemmesedlen kan det være svært.

De interessante mellemstationer har et input og 3 outputs. output 1 og 2 er to partier/lister. Output 3 er resten. Output 3 er samtidig input til næste station.

På Brønshøj Skole, hvor jeg var, ville jeg lade første niveau have liste A og liste B som output. Andet niveau have liste Ø og V som output. Tredje niveau, måske O og I. Fjerde niveau C og F.

Jeg ville lade der være flere førsteniveaustationer end andet niveaustationer og så videre.

Slutstationen skal have et langt bord hvor alle partier er markeret op, også dem der har andre outputs.

Derudover skal der allokeres en resurse til dobbeltcheck af blanke stemmer.

Vi var vist cirka 24 på Brønshøj Skole. Dem tror jeg jeg ville allokere således:

folde ud: 8 Niveau 1 (AB): 6 Niveau 2 (VØ): 4 Niveau 3 (OI): 2 Niveau 4 (CF): 1 Resten: 2 Dobbeltcheck af blanke: 1

Alle stationer, undtagen resten-stationen og folde ud, skal bare bestå af et bord pr mand hvor der er plads til 4 stakke med sedler.

Inden optællingen kunne det være rart at stakke sedlerne pænt, så hvis man kunne få et par lectrojogs til rådighed ville det gøre verden lettere.

Men det var cirka mit forslag til sortering til kommunalvalg københavn / regionsvalg hovedstaden.

/Sune

20. november 2013 kl. 20:01
Samfundsengagement: Det virker!

Det er dog et spørgsmål om de nye er bedre! Hvad forestiller de sig der skal ske med de krydser der er sat uden for firkanten? Er de ugyldige?

I sorteringen og optællingen på Brønshøj Skole var de helt klart gyldige.

Det var forøvrigt en interessant dag som tilforordnet og stemmetæller. Jeg overvejer om jeg nu efter feltstudier skal komme med et bud til Poul-Hennings tidligere indlæg om DM i sortering.

/Sune

19. november 2013 kl. 23:58
Debugging konference - for rigtige programmører

Jeg vil absolut mene du er velkommen hvis du er over en eller anden basis-niveau. Om du er videre end copy/paste 'hello world' i et sprog eller to. Om du kan kende forskel på en pointer i c/c++ og en sko (sådan en du har på fødderne) hvis det er et af 'dine' sprog.

Jeg tror jeg vil forvente af mit primære publikum (gdb, segfaults og sårn (og derfor c/c++)) at de har skrevet et program. at de ikke stiller spørgsmål om hvad * eller & betyder i forbindelse med datatyper. At jeg ikke skal forklare 'new'. At vi ikke havner i en diskussion om byggesystemer. Omvendt, hvis man hyppigt bruger conditionals i gdb eller bare skriver x/i 0xdeadbeef og løser dit problem, så er der en chance for at man kommer til at kede sig. (Sidstnævnte kommer jeg ikke ind på da det ikke er en del af min værktøjskasse)

Men jeg er kun oplægsholder, ikke arrangør.

/Sune

14. oktober 2013 kl. 22:18
Debugging konference - for rigtige programmører

Hvis det kun er peter toft-kloner og phk-kloner der kommer som tilhørerer så vil jeg i hvert fald føle mig fejlcastet som taler :)

/Sune

11. oktober 2013 kl. 01:29
Flash på Linux er døende - kan jeg være ligeglad?

Tillad mig at tvivle på dette. Med archlinux bruger jeg selv chromium med pepper-flash. I den medfølgende licens fil kan jeg kun finde en begrænsning i at man kun må bruge Flash pluginet i en browser.

Jeg er enig i at jeg ikke kan finde noget der forhindre anvendelse i en anden browser.

Men når der nu er paragraffer som:

12. Update. Sublicensee will not circumvent Google’s or Adobe’s efforts to update the Adobe Software in all Sublicensee’s products incorporating the Adobe Software as bundled with the Google Software (“Sublicensee Products”).

så synes jeg ikke det helt er til at se at det er i overensstemmelse med dette at fjerne dele af installationen.

Herudover indeholder de der terms også andre sjove ting

Sublicensee agrees, notwithstanding anything to the contrary in its agreement with Google, that Google may disclose Sublicensee’s identity to Adobe

22. august 2013 kl. 20:28
Flash på Linux er døende - kan jeg være ligeglad?

Der er også licens-udfordringer om pepper flash. pepper-flash må kun distribueres sammen med google chrome. Du må ikke en gang pakke den ud af google-chrome-pakken for at bruge den sammen med en hjemmebygget chromium. Så selvom andre ville understøtte pepperAPI, så er der ingen brugere på det.

22. august 2013 kl. 14:54
Trine Bramsens problemer

men jeg forstår ikke helt hvorfor man skal svare på en stereotyp med en anden stereotyp.

De sidste par linjer kunne være udeladt. Se også http://www.version2.dk/blog/it-branchens-skurvogn-51254

2. august 2013 kl. 22:51
Opråb til it-nørderne: Smid tennissokkerne - og tal, så vi kan forstå det!

Nerds like us are allowed to be unironically enthusiastic about stuff. Nerds are allowed to love stuff, like jump-up-and-down-in-the-chair-can’t-control-yourself love it. When people call people nerds, mostly what they’re saying is ‘you like stuff.’ Which is just not a good insult at all. Like, ‘you are too enthusiastic about the miracle of human consciousness’. -- John Green.

2. august 2013 kl. 13:11