Tim Lauridsen

Forskelsbehandling: Youtube kører fem gange langsommere, hvis du ikke bruger Chrome

Sådan kunne også havde vinklet artiklen.

Der er jo typiske noget underliggende teknologi som gør at chrome kører hurtigere, det er jo nok ikke fordi at Google bevist lægger delay ind når det er en anden browser, eller som i de gamle IE6 dage, hvor man fik et banner op med at en eller anden side kun kunne tilgåes under IE. Der er masser af sider som kører bedre under firefox, skal man så slå dem oven i skallen med at chrome kører langsommere her ?. Det er klart at hvis man både kontroller server og klient delen, så kan man bedre optimere, men det er ikke det samme at man bevist sløver andre ned.

30. juli 2018 kl. 15:03
Forsker: Fascination over iPads til skoleelever minder om plastikbegejstringen i 70'erne

Det er en typisk standard fejltagelse i den danske folkeskole, man fokusere på at købe bærbare, ipads, smartboards og meget lidt på hvad de skal bruges til udover at spille candy crush. En af mine drenge havde nogle sanse motorisk problemer i sin tidlige skoletid, der gjorde at han bruge rigtig meget energi på skrive i hånden, skolens eneste tilbude var en iPad, så vi måtte selv købe en Chromebook til ham, som var det idelle værktøj til ham, billig, lang batteri levetid, et rigtigt tastatur og den vejer ikke som 4 mursten i skoletasken. Men det vigtigste er et behov som et givent værktøj udfylder og ikke omvendt.

29. marts 2017 kl. 10:19
Nyt sikkerhedshul i password-manager kompromitterer millioner af brugere

https://labs.detectify.com/2016/07/27/how-i-made-lastpass-give-me-all-your-passwords/

Den vigtigste information er at hvis man kører med 2 faktor så virker hullet ikke. samt at de har lappet hullet hurtigt.

27. juli 2016 kl. 12:53
Da Google droppede plugins, kostede det dansk spiludvikler 2,5 millioner brugere

Ja, hvis de er blevet taget med bukserne nede er det kun deres egen skyld, det er jo 2 år siden at Google annocerede at de ville fjerne det, det har været væk fra linux og mac i lang tid, de har holdt de i live lidt længere på windows.

15. oktober 2015 kl. 12:11
YouTube-ændringer er et spadestik dybere i en grav til Google+

Ændringen har ikke noget med G+ at gøre, det giver bare mulig for at en google bruger selv kan vælge om man vil havde en G+ profil tilknyttet youtube. G+ er meget levede, så stop nu alt det fis med G+ er en spøgelses by, lige som med twitter, så bestemer du selv hvor meget indhold du får alt efter hvormange og hvem du følger. Ja, opretter du en profile og laver en enkelt post, så for de nok ikke mange +1 eller kommentarer, det kræver at man poster godt og spændende indhold og deltager aktivt i debatter, før nogen finder det interessant af følge en, men det er der mange så kaldte "journalister" ikke rigtig forstår.

28. juli 2015 kl. 18:22
YouTube-ændringer er et spadestik dybere i en grav til Google+

Når man skal logge på en Google service, så bruger men en Google konto Så kan man aktivere de service man ønsker at bruge med samme userid, password og 2 factor app. Alt andet vil da være ulogisk.

28. juli 2015 kl. 18:14
Nu virker Dankortet også med MobilePay på nettet

Mon ikke det er rent dankort som ikke har virket, tror dog de flest har et Visa/Dankort

24. marts 2015 kl. 18:04
Google dropper opdateringer til Android 4.3 Jelly Bean og ældre versioner

Det er meget normal at man kun laver sikkerheds opdateringer til den nyeste version(Lollypop) + den forrige version (kitkat). Jelly Bean er fra 2012, så mobil fabrikanterne har haft masser af tid til at sørge for at telefonerne bliver opgraderet og det er dem som har ansvaret for opdateringer af softwaren til deres telefoner, så det er det hjælper ikke pege fingre af Google. Selv om google rettede fejlen i jelly bean kode, så vil det jo stadig kræve at mobil producenterne skulle implementer det på deres telefoner og hvis disse telefoner stadig kører Jelly bean, så kommer det ikke til at ske, for så ville de allerede havde opgraderet til min. kitkat.

14. januar 2015 kl. 09:42
Europaparlamentet har stemt: Split Google op

Internettet er globalt, det giver ingen mening at dele det op i geografisk regioner hvem er interesseret i at lave en internet søgning på kun europæiske sider og er det europæisk hvis serveren er hosted i EU , det giver ingen mening. Folk bruger google fordi det funger bedst og giver de bedste resultater, ikke fordi de er tvunget til det og ikke har andre muligheder.

28. november 2014 kl. 12:11
Ny Javascript-NemID kræver en engels tålmodighed på billig smartphone

Det tog 20s på en Samsung Galaxy SIII med Android 4.4.4

Det er nok med vilje at det er langsomt, så kan men bruge 40 millioner på at optimere det senere ved at fjerne det indbyggede delay, den gamle java version er også langsom. Det største problem er det super dårlige ui som ikke passer til mobile skærme, selve logon boksen er for lille og skærmen der fyldt op med en kæmpe header og footer bar. folk med dårligt syn vil havde svært ved at læse det som står i logon boksen.

2. juli 2014 kl. 13:11
Google lægger kortene på bordet: Vi scanner alle e-mails

De fleste online services scanner de informationer der bliver lagt i dem og bruger dem til at vise specifikke reklamer eller anden info til dig. Facebook, twitter, Google og alle de andre. Så længe de ikke vidregiver/sælger dem til andre er det ikke et problem. Hvornår gå det op for folk at alt bliver scannet og analyseret i hoved og r** på internettet, så hvis man ikke kan lide det, så skal man lade være med at lægge ting ud på nettet. Fx. Google bruger informationerne til at give mig smarte informationer, som fx. via Google Now på min android mobil. der er ikke noget lusket i det, de har da været rimelig åbne med det.

Så smid skyklapperne og se hvordan verden hænger sammen, hvis noget er gratis, så er det dig som er varen, accepter det og kom videre med jeres liv.

23. april 2014 kl. 13:19
Fejl i IBM-system giver kanylemangel på sjællandske hospitaler

Tror ikke det har noget med outsourceing at gøre. Det er endnu et fejl designet offentlig IT system til den lange liste. man bestiller en firkant, som man får og det var en trekandt man skulle bruge, sørgeligt

27. januar 2014 kl. 11:27
Fejl i IBM-system giver kanylemangel på sjællandske hospitaler

Tror ikke det har noget med outsourceing at gøre. Det er endnu et fejl designet offentlig IT system til den lange liste. man bestiller en firkant, som man får og det var en trekandt man skulle bruge, sørgeligt

27. januar 2014 kl. 11:27
Sikkerhedskaos for verdens hæveautomater: Kører stadig på Windows XP

Pengeautomater er typisk et meget minimalistisk setup, som kører på et lukket net, så de kan ikke sammenlignes med en alm. computer som har adgang til internettet. Sikkerhedsopdateringer til xp vil typisk ikke havde den store betydning på en pengeautomat. Så om der er support for Windows XP eller ej, betyder nok ikke så meget

20. januar 2014 kl. 12:59
Windows 8 ligger nu på 10 procent af alle pc’ere

Jeg er sikker på at mange virksomheder vil opgradere til Windows 7 fra XP og ikke til Windows 8. Virksomheder kigger meget på at bruger oplevelsen ikke må skifte for meget, da det giver for meget uddannelse og Window 7 kan konfigureres til at ligne XP rigtig meget. Hr og Fru Danmark kører vidre med XP, indtil de kører en tablet istedet for deres gamle PC.

3. januar 2014 kl. 10:59
Google fratager Android-brugerne kontrollen med deres apps

Hold da op engang FUD.

Google fjerne bare noget debug kode, der aldrig har været tiltænkt anmindelige brugere, hvilket er helt fint, da de ødelage app kompabilteten når man piller ved disse rettigheder. Android har en fin rettigheds model, som for tæller hvilken rettigheder en app har når man installere dem, hvis man ikke ønsker at en app skal kunne havde adgang til dem, så kan man lade være med at installer den. Google arbejder hele tiden på at forbedre model fx. kan man nu lukke for en app mulighed for at lave notifikationer, men disse ting skal laves på en måde så applicationerne stadig kan virke, ikke ved at misbruge noget debug kode

17. december 2013 kl. 09:57
Trine Bramsen overvejer forbud mod at bruge TOR

Kriminelle bruger følgende thing, som skal forbydes.

Internettet Mobil telefoner Styrthjelme Motorkøretøjer Offentlig transport Værktøj (Koben, skruetrækker, boltsaks mm.) Banker Hospitaler osv.

Tilbage til middelalderen, så stopper vi de farlige forbrydere som Ole på 14 år, som downloader det sidste nye afsnit af en amerikansk tv serie, fordi han ikke gider vente 4 år før den kommer på den dansk tv kanal, proppet med reklamer.

14. november 2013 kl. 09:56
Billig 11-tommers HP Chromebook til 1.500 kroner får blandet modtagelse

"Chrome OS er berømt og berygtet for kun at tilbyde browseren Chrome og de applikationer, der kan køre deri." Det er vel hele meningen med Chrome OS at det bare er en Chrome browser og alt andet ligger i skyen.

Grunden til at man ikke kan købe Chromebooks i danmark, skyldes at den ikke kan kører Java og derfor ikke kan kører NemID, så derfor har Google ikke været interesset i at sælge den i Danmark, det det vil skufte nogen at det ikke kan bruge den til Netbank og diverse offentlige portaler.

15. oktober 2013 kl. 20:20