Brian Christensen

Enhedslisten vil forbyde Google Analytics, men bruger det stadig selv

David: Når du kigger i en servers logfiler sidder du med en omgang ipadresser o.s.v der ikke siger dig noget specielt. Du kan inden for din egen server se hvor brugeren går hen o.s.v, men KUN på dit eget domæne.

Hvis du installere GA, kan DU stadigvæk kun se besøgsstatistik på din side, men google har muligheden for at hive massere info ud om brugeren. Når brugeren går ind på en helt anden hjemmeside som også bruger GA, vil de stadig ha et link til brugeren, og se at brugeren har været på din hjemmeside samt den nye. Det lyder måske lidt ligegyldigt, men så meget man er på nettet kan man meget specifikt profilere en bruger.

9. maj 2012 kl. 16:05
Enhedslisten vil forbyde Google Analytics, men bruger det stadig selv

Nu er der jo forskel på en annonym tælleknap i brugsen og en central database fra ALLE sider der bruger GA. Alle steder der bruger GA + Google søgemaskine bidrager til den samme database, og ud fra den, ville man kunne fastlægge politisk overbevisning, sexuel orientering, interesser o.s.v da det er muligt for GA at genkende præcis dig uanset hvilken side du er på.

Det er det samme med alle sider der har en facebook "like" knap eller bruger andet fra deres API. Da det er fra samme domæne, vil facebook kunne genkende dig uanset hvilken side du besøger (der bruger noget fra deres API)

9. maj 2012 kl. 15:58
Afgørelse snart klar: Få dit eget topdomæne

... at adresser ikke længere kun ender på .dk eller .com? :S

(og ved godt der er meget mere, men det er nu der vi er nået til i det private hjem)

12. maj 2011 kl. 12:16
Se videoen: Udvikler kører Android på sin iPhone

Så må vi se om han bliver likvideret af en fyr i hvid t-shirt og med bløde kanter ;)

og er der nogen der ved om det han har gjort overtræder nogen brugsbetingelser? Jeg ved de ikke er glade for at man installere OSX på andet end mac hardware...

22. april 2010 kl. 14:23
Android-skolen del 3: Snak satellitter og Google-kort med den grønne robot

Fin artikkel, glæder mig til at komme igang... Ved du noget om hvorvidt det er muligt at sende værdierne ud af telefonen over usb?

Den ville jo være fin at sætte til en microprocesser el. lign, så har man lige pludselig en masse fine sensore :D

26. marts 2010 kl. 11:06
Kommuner kan spare 86 millioner ved at skrotte papirbreve

Nu syntes jeg hellere vi skal snakke om om skatten skal sættes op eller ned for at få råd til det hele...

Endeligt! Kan være sådanne tiltag kan få politikerne til at kigge lidt mere på at få optimeret det nuværende istedet for at snakke skat hele tiden.

Det har længe været kendt at det bedre kan betale sig at investere i termo ruder end at justere varmen

29. oktober 2008 kl. 14:04
Softwareproblemer plager engelske iPhone-købere

Ellers go humor at kræve at man bruger IE til et apple produkt ;) (self. ikke sikkert at alle IPhone købere bruger mac, men alligevel)

12. juli 2008 kl. 10:44
Microsoft: Tre gratis våben mod SQL-injektion

...er det altid en god ide, at holde styr på sine database rettigheder... hvis der kun skal læses, er der absolut ikke nogen grund til at kunne udføre noget som helst andet. (kræver jo så man har adgang til det, men alligevel)

25. juni 2008 kl. 22:54
Top 10 sårbarheder i webapplikationer

Yep...de filtre jeg har brugt, har kun valideret på efternavnet af filen.

Jeg er dog hovedsageligt interesseret i hvordan man omgår det. Er man nød til at gå ind og kigge i fil headeren på alle filerne?

20. juni 2008 kl. 11:46
Top 10 sårbarheder i webapplikationer

Hej Sidder og roder med at teste mit eget system igennem, og faldt over : boot.ini%00.txt for havde ærlig talt aldrig hørt om det før.

Kan nogen uddybe lidt, eller sende videre til noget mere læsestof? Har nogen upload felter rundt omkring og kender en der blev offer for et ligende angreb, så vil gerne ha gjort noget ved det ;)

18. juni 2008 kl. 23:55
Hackerne får store muligheder med cross site-scripting

Kunne man evt få et par links til nogen gode scannere? Hvis de også kan søge efter muligheder for sql injections ville det være godt...så nemt at overse noget når man sidder og udvikler...

11. juni 2008 kl. 14:17