Jesper Kleis

Typescript 2.0 gør kål på Javascripts frygtede 'undefined'

Hvis man arbejeder med C# projekter i gennem visual studio, så kan typewriter virkelig anbefales.

Den muliggør f.eks. at lave automatiske interfaces til alle ens klasser, så client koden bruger samme datastrukturer som serveren.

Den har reddet os en del gange - og derudover gør det så meget lettere at kode sine requests op mode serveren.

https://visualstudiogallery.msdn.microsoft.com/e1d68248-f30e-4a5d-bf18-31399a0bcfa6

12. oktober 2016 kl. 11:04
Et lille lækkert mac forum

Hvis nogle skulle være interesset - er der et lille lækkert mac forum www.macbay.dk - det bygger på google code, og passer også ind på iPhone platformen.

Det skal siges at jeg ikke selv har lavet det - men jeg synes det ville være synd hvis det store arbejde som bagmanden har lavet gik til spilde.

27. september 2016 kl. 17:20
Uofficiel app syncher e-Boks-dokumenter uden brug af NemID

Det kunne også være at E-post skulle have lært noget af post væsenet.

Der har de anbefalede breve og almindelige breve. Anbefalede breve er lidt mere besværlige for afsender og modtager og kunne med fordel kræve login i et lukket miljø.

Tilgengæld er de resterende breve mindre problematiske, og her kunne man jo tilbyde muligheden for automatisk download.

Det kunne jo også være ret praktisk med notifikationer når man fik ny post (alså ikke i gennem email). Søgning i pdf dokumenterne (men det kan man jo klare med download app'en). Eller hvad med at hvis man åbner et brev der kun har et pdf dokument inden i, simpelthen åbner det dokument med det samme, i stedet for at lade brugeren gøre det.

Deruodover vil jeg oftest gerne se det næste ulæste dokument - hvad med en genvej til det?

I øjeblikket er jeg dog ligeglad, jeg bruger Postboks app'en med største fornøjelse.

11. januar 2016 kl. 10:41
Sådan sikrer Saxo Bank teknisk at daglig valutahandel for milliarder sker med ekspresfart

Man kan være nok så kritisk overfor High Frequency Trading - men hvor kunne Nem Id og Pbs lære noget af saxo bank.

5. oktober 2015 kl. 15:15
Dansk E-boks forsinket i Norge: Ikke god nok til nordmændene

Det er DIG der opererer efter laveste fællesnævner. Du kan få det præcis så sikkert som du vil have det - og du vil ikke have det sikkert.

Nu er det ikke kun MIG der bruger det - men en ganske stor del af befolkningen der skal bruge det. Og jeg har ikke det store problem med at dele af min post er åben, og hvis du gerne vil se min årsopgørelse, så sender jeg den gerne til dig.

Men der er ikke nogen grund til at gøre ting uforholdsmæssigt besværlige i forhold til at åbne sin normale postkasse. Hvis du kan nævne eksempler på at pin-kode id'et er blevet udnyttet tror jeg gerne danske bank vil vide det.

Jeg du alligevel mener at en iPad er et usikkert device (på trods af at den ikke har et hackable usb port), så kan man vel ligeså godt have en usikker pin kode.

Med et touch id til at komme ind - og derefter en pin kode + et device specifikt aktiveringskode - så skal man godt nok være interesseret i at se på min post fra det offentlige.

Hvis det handler om mere fortrolig information, så vil jeg nok gå helt andre veje - men nej, jeg gider ikke have sikkerhed hvis jeg skal skrive 20 karakters password for at se en betalingsoversigt.

8. december 2014 kl. 20:28
Dansk E-boks forsinket i Norge: Ikke god nok til nordmændene

Hvad mener du med det? At adskillelsen mellem frontend og backend er skidt? Eller at man skulle have skrevet en native app i stedet? Jeg må sige, jeg ikke er enig i nogen af delene... eller måske er det noget helt tredje?

Nej - der skal altid være klar adskillelse mellem front end og backend. Jeg skrev forkert - det virker som om at de har oversat en web applikation mere eller mindre direkte - noget der for mig altid leder til kringlede og ikke optimale arbejdsgange.

Danske bank kunne have gjort det samme med deres tablet bank. Lavet en 1 til 1 kopi af deres web netbank - hvilket nok ikke havde ført til den success som de har haft med tablet bank.

Men hvis back-enden sætter restriktioner i hvordan en app kan udformes - bør backenden også ændres. F.eks. når man markerer x antal post som værende læst, og der så sendes et request af sted pr gang i stedet for et samlet request. Det virker simpelthent amatøragatigt.

8. december 2014 kl. 20:20
Dansk E-boks forsinket i Norge: Ikke god nok til nordmændene

Jeg bruger ikke personnummer i loginsammenhæng - overhovedet.

Ergo - du bruger ikke eboks på en iPad, eller f.eks. Tablet Bank for danske bank. Forskellen mht tabletbanken er at personnummeret er skjult og kun skal skrives ind en gang.

Det er også hen i hegnet.

Fint - har du eksempler på at den simple pin kode sikkerhed er brudt for e banken. Den er jo ikke blot en pin-kode der skal brydes - man skal også have det specikke device i hånden. Ligesom eboks, hvor der også et device også kunne aktiveres med en aktiveringskode. Hvis jeg finder din pung med dit kreditkort er du umiddelbart meeget dårlige stillet, end hvis jeg fandt din telefon.

Det er ikke min skyld at du opererer efter laveste fællesnævner.

Som jeg ser det er det e boks der opererer efter den laveste fællesnævner. Jeg går ud fra at deres back end system ikke kan håndtere mere end en type post - så der er ikke mulighed for at lave afgrænsede bokse. Derudover virker det som om de har lavet en web frontend til deres system. Noget der altid ender dårligt.

Om du kan lide Nem-Id eller ej - så er det en måde hvorpå man kan øge sikkerheden for mere fortrolig information - og noget der i hvert fald er noget sikrere end et standardiseret password flertallet af befolkningen bruger til log ind.

8. december 2014 kl. 19:34
Dansk E-boks forsinket i Norge: Ikke god nok til nordmændene

Som tidligere foreslået - kunne der ligesom postvæsnet har anbefalet post være forskellige niveauer af sikkerhed.

umiddelbart ser jeg eboks som en kravspecifikation der er fulgt uden brugerindragelse.

8. december 2014 kl. 17:24
Dansk E-boks forsinket i Norge: Ikke god nok til nordmændene

ps - mit cpr nr er 120174-1337 btw

8. december 2014 kl. 15:28
Dansk E-boks forsinket i Norge: Ikke god nok til nordmændene

Min bank viser kun kontonumre og beløb via app'en der tilgås med den 4-cifrede PIN kode. I e-boks der dokumenter med bl.a. mit CPR-nummer.
Det er en væsentlig forskel og kræver forøget sikkerhed.

Wov - de sikre cpr numre!!!

Og hvis man går ud og checker en papircontainer - så har alle mennesker selvfølgeligt sørget for at alle deres cpr numre er overstreget eller makuleret bort.

8. december 2014 kl. 15:27
Dansk E-boks forsinket i Norge: Ikke god nok til nordmændene

Jeg er glad for at du ikke står bag sikkerheden indenfor vigtige områder!

Hvorfor - jeg har meget svært ved at se hvorfor jeg skal skrive personnummer samt et længere password for at checke min betalingsoversigt.

Mens at jeg kan checke min bank data med en 4 cifret pinkode.

Jeg så meget gerne flere lag af sikkerhed - så ligesom det er muligt at sende et anbefalet brev, kan der også være større grad af sikkerhed i e-boks. Her kunne man passende kræve et nem-id token - i stedet for et mere eller mindre sikkert password som brugeren har valgt.

8. december 2014 kl. 14:56
Dansk E-boks forsinket i Norge: Ikke god nok til nordmændene

Hvorfor er det et problem at der bruges store og små bogstaver i et kodeord på en iPad?

Heldigvis er det krav blevet fjernet nu, men man skal stadig skrive sit person nummer ind hver eneste gang man vil logge ind.

I stedet for at skifte tastatur, og fokus 3 gange for at komme frem og tilbage mellem forskellige muligheder - vil jeg hellere bruge de tastetryk på et længere password.

Umiddelbart ville jeg gerne nøjes med en pin kode på 4 cifre - og intet andet. Samt få en notifikation gennem notifikationssystemet når der er ny post.

Endelig, er det et enormt langsom brugergrænseflade. Man kan ikke søge på ulæste. Når den skal markere x-antal ting som læste, så sender den et enkelt request pr ting, i stedet for at sende det pakket sammen til et request.

Derudover er det stadig sådan at jeg f.eks. kan gå til betalingsoversigt - fino, kommer betalingsoversigten frem. Nej, jeg skal trykke endnu engang for at læse den. Og når jeg har læst den, skal jeg gå tilbage - i stedet for at kunne navigere til næste besked eller ulæste besked.

Det er ikke just raketvidenskab - og app'en er irriterende langsom

8. december 2014 kl. 14:21
Dansk E-boks forsinket i Norge: Ikke god nok til nordmændene

E-boks burde se på hvordan apple prototyper deres applikationer.

De laver et mockup - f.eks. i power point. Derefter går spørger de en bruger - ved du hvad du skal gøre for at komme herhen. Etc. Processen bliver ved indtil de har fundet et design der virker.

E-boks kunne starte med at lytte på brugerne.

Selv har jeg hadet deres applikation fra den kom frem. Bare det at man skal gentaste både sit personnummer og derefter en kode med store og små bogstaver på sin iPad for at checke at man har fået en kvitering er omsonst.

Derefter var der dobbeltklik for at hente dokumenter mm.

Og så kan man se noget som de forskellige bank-apps. Hvor man kan nøjes med en enkel pinkode for at se hvordan en status ser ud. Nej, det er måske ikke lige så sikkert som et langt password og et personnummer, men det svarer meget godt til det arbejde der er med at åbne min postkasse derhjemme. Det kan jeg i hvert falde finde ud af.

8. december 2014 kl. 12:30
Startup-land: Gymnasieelevers hobbyprojekt blev kæmpe app-succes

Ahh, med mindre polynium er blevet et ord så er der nogle småfejl ;-)

Ja- der er med sikkerhed sneget sig stavefejl ind, men det jeg så igennem, var generelt udmærket skrevet - og med gode figurer. Noget der må have taget ganske lang tid bare at få formateret passende på en telefon

3. december 2014 kl. 19:48
Startup-land: Gymnasieelevers hobbyprojekt blev kæmpe app-succes

Jeg har downloadet app'en - og det virker som et generelt gennemført produkt.

Det er flot og enkelt sat op - ikke bare nogle formler der er klistret ind med tekst, der er brugbar information, der er regneeksempler og ikke stavefejl.

Mange af ovenstående er indlysende krav - men rigtig mange falder i, og får ikke gennemarbejdet deres produkt.

I stedet tages blot data fra en hjemmeside, eller gør det ekstra besværligt og gammeldags at bruge (jeg tænker på jer e-boks - store og små bogstaver i login på iPad er bare et nogo)

3. december 2014 kl. 12:47
iPad, e-bøger og et halvt år ekstra

Jeg har lidt den samme holdning - jeg har selv været stor fortaler for kun at bruge ebøger. Og det fungerer,hvis man kun skal en ting. Men hvis man skal flere ting, er det temmelig besværligt.

Selv ville jeg sætte pris på at man kunne bruge et keyboard, få spotlight ned vha af keyboardet og søge - hvor man ville få svar på sidder. Og derefter gå direkte tilbage til dokumentet.

Mht roterende dna etc. Det er rigtigt svært at lave interaktive applikationer der ikke begrænser folk. Fedt, jeg kan rotere et dna, men hvad får jeg ud af det. Selv har jeg ikke fået meget større forståelse for dna'et end hvad jeg har set i en bog.

Til gengæld har vejrkort med en roterende klode, og vindhastigheder gjort mig klogere.

Men al den interaktivitet og spil hvor reglerne er fastsatte ser jeg mere som hæmmende for læring end for udviklende.

I hvert fald er mine ungers iPad tid kraftigt begrænset - og de leger i stedet for med lego og andet. Og det synes både de og jeg er ganske fedt.

6. november 2014 kl. 08:26
Danskerne er imod film-afgift på bredbånd

Er det ikke blot et ondt forsøg på at få kulturradikale til at stemme på de konservative?

6. oktober 2014 kl. 15:38
Plugin fjerner irriterende cookie-advarsler fra hjemmesider

Så mangler der bare et plugin til at sige nej til spørgeskemaundersøgelser

18. august 2014 kl. 12:59
Sådan holder spionprogrammer sig skjult på din iPhone

Så vidt jeg ved er MIN iPhone ikke Jailbroken - ligesom flertallet af de mennesker jeg kender, heller ikke har en jailbroken udgave.

Så med mindre Version 2 kan sandsynliggøre at MIN iphone er Jailbroken - så burde titlen ændres.

26. juni 2014 kl. 18:59
Æblet blev alligevel ramt: Apple patcher for Heartbleed

Artiklen her på V2 bærer efter min opfattelse desværre præg af en hoverende negativ tone, hvor skribenten ærinde først og fremmest er at udstille Apple.

Ikke enig - umiddelbar virker det blot som en dårlig artikel, hvor der skal være en fed overskrift og nogle der indrømmer noget.

Jeg synes ikke der er noget hoverende eller andet. Men man kan håbe at V2 bestræber sig på at være faktuel og ikke have catchy titler.

24. april 2014 kl. 21:28