Morten Pedersen

Eksamensstart i dag: Folkeskoler kæmper med prøver på forældede cd-rom'er

Kunne en løsning være at eleverne fik en krypteret fil med eksamenerne downloadet i god tid, som skulle åbnes med en nøgle, der offentliggjordes på prøvetidspunktet ?

2. maj 2016 kl. 21:43
Ansigtsgenkendelse i realtid kan plante dit ansigtsudtryk på Donald Trump

Nu er der nok et stykke vej før denne teknik bliver helt almindeligt tilgængelig, men der er bestemt mulighed for noget sjov manipulation. Klippet med Varoufakis som giver fingeren til Tyskland er stadig i frisk erindring. Men prøv at lægge mærke til baggrunden i videoerne. Folk går baglæns, og gør de samme bevægelser igen og igen i baggrunden.

22. marts 2016 kl. 21:42
Kommentar: Netflix vil tabe kampen mod VPN med vilje

Hvis jeg som producent kunne nå 200 mio brugere i 190 lande mod en fornuftig licensbetaling, hvilken interesse har jeg så i kun at nå f.eks 10 mio. Brugere og så skulle bruge en masse kræfter på at sælge mit produkt igennem mange salgskanaler.

21. januar 2016 kl. 12:36
Skepsis over at presse programmering ind i fysiktimerne i folkeskolen

Jeg er helt med på ideen om at IT bør være noget som indstuderes i alle fag, a la det engelske system med Computational thinking. Altså at elever lærer fra barnsben: hvordan ville en computer / robot løse dette problem. For det er den verden de kommer til at leve i:

Lægesekretæren skal suppleres af en tale-til-tekst computer som lytter med på telefonopkaldet og finder patientjournalen frem. Snedkeren skærer komplicerede strukturer ud med computerstyret udstandsningsmaskine. Kloakmesteren dokumenterer til sit SKS system, og styrer en inspektions og reparations drone i rørerne. gartneren programmerer vandingssystemet. Skal vi have innovative unge mennesker i fremtiden, så duer det ikke at de kun er kreative i "kreative" fag. De er nødt til også at kunne være "makers"... også for at blive bedre bullshit detektorer.

29. juli 2015 kl. 13:09
Thailandsk kvinde mistede dansk opholdstilladelse ved Nemid-misbrug

@johnny R.L. jamen så er den sag jo ude: ....hæfter du selv for de transaktioner.... Jeg går ud fra NemID har en accepteret slutbrugererklæring, som er personhenførbar til kvinden. Det er en bedragerisag uanset hvad, men det kan være svært at påvise med mindre man analyserer på tempo for indtastninger og en masse andet. Hvis hun stadig har ret til at opholde sig her i landet, så må det være surt hvis ikke ændringerne kan omstødes. Der er en temmelig lang sagsbehandlingstid på sager som burde være lige ud ad landevejen.

29. juli 2015 kl. 12:50
Skepsis over at presse programmering ind i fysiktimerne i folkeskolen

Vi vil jo gerne have vidensarbejdere som er effektive og deres høje løn værd, så vi kan opretholde en velfærdsstat i fremtiden, fordi der stadig er produktion her til lands.

Det harmonerer jo meget godt med at vi ikke vil investere flere penge i uddannelse i f.eks. IT, programmering, automatisering, selvom det er noget som vil fylde ekstremt meget i de unges fremtid. Næh, så hellere bygge en Femernforbindelse, og give skattelettelser til de mest velhavende. Vi ligger som vi har redt, og så kan vi jo sende alle IT opgaver til Ukraine når vi ikke selv kan løse dem fordi der ikke findes et ikon i vores officesuite.

27. juli 2015 kl. 13:14
Når computere slår ihjel

PH, du har jo selv tidligere påpeget at mennesker bliver computerens forlængede arme, når f.eks. man på baggrund af regnearket siger - løb hurtigere, kør hurtigere, brug det mere forurenende brændstof, forring arbejdsmiljøet osv.
De afledte effekter må være skjulte dræbere i systemet.

4. juni 2015 kl. 13:02
Navnejoke på wifi-netværk forsinkede fly en dag

Hvad vi skriver: Måske får vi besvær i lufthavnen næste gang vi skal igennem sikkerhedstjek, hvis vi sidder her og deler bombe-fjollerier. Hvis det kan bevises at vi har gjort noget med fuldt overlæg, så falder hammeren vel ekstra hårdt. Nå, men her er et par fif. Når jeg finder ubeskyttede netværk med SSID som f.eks. DLink, eller default, eller levelone eller hvad det nu er, så plejer jeg at logge ind med standard passwords, og ændre navnet til Password er PASSWORD eller lignende og koble kryptering til (for hvad det nu er værd). Er der regler for at man ikke må lave sjove SSID ? Lufthavnen kan da bare lave en vejledning som er offentlig tilgængeligt hvor man advarer mod andre end de officielle AP's. Det kunne jo ligeså vel være en Man-in-middle som sniffer trafikken, når man pusher sit AP.

29. oktober 2014 kl. 13:14
Estlands tilbud til digitale iværksættere: e-borgerskab og 0 pct. i skat

Det lader til at Estland har fat i noget man kunne betegne som samfund version 2.0 Det er et interessant eksperiment med e-borgerskab. Med den store trafik af varer og tjenesteydelser, fysiske eller virtuelle, så er det da spændende med ideen om et statsborgerskab som transcenderer fysisk tilstedeværelse. det kan man kalde for konkurrencestat. Når det så er sagt, så kan det let blive til det rene skattecirkus hvis man ikke sikrer sig mod spekulation på den front. det er jo let at være en miniputstat som snylter på andre landes skattesatser, men det bliver en kamp mod nul, og ikke noget der får en i godt lys internationalt.

23. oktober 2014 kl. 12:37
Estlands tilbud til digitale iværksættere: e-borgerskab og 0 pct. i skat

@ Martin Kofoed: Som jeg læste dit oprindelige indlæg så var det noget i retning af at Kristian havde ret i sin opdeling mellem kvikke og ikke-kvikke mennesker, og at kvikke mennesker ubetinget skabte arbejdspladser og derfor ikke skulle bebyrdes af den "dræbende" offentlige sektor, men have lov at putte i egen lomme i videst muligt omfang.

Så altså - Overlægen som har lagt vanvittigt mange år i sin uddannelse, og er ansat i det offentlige til en løn godt under hvad han eller hun kunne få i det private, er en af de fodslæbende sløvsindede, regelorgieelskende - ikke-kvikke som dræner det private erhvervsliv? (-fantastisk menneskesyn! )

Jeg er altså ikke betonkommunist, men jeg synes det er lige skrapt nok at mene at hele det offentlige Danmark er som Kristian beskriver. Mon ikke også der inden for det offentlige findes kvikke foretagsomme mennesker der arbejder for andet end personlig vinding? For eksempel med at strømline arbejdsprocesser så det offentlige kører længere på literen, og ikke må hæve skattebyrden selvom der bliver flere der har brug for hjælp fra sektoren.

Kom nu... verden er ikke så sort/hvid. Det offentlige og private går jo hånd i hånd på mange måder her i Danmark. Og der er skam kvikke mennesker begge steder heldigvis.

PS. jeg er selv privat ansat.

22. oktober 2014 kl. 22:12
Estlands tilbud til digitale iværksættere: e-borgerskab og 0 pct. i skat

@Martin Kofoed.

Hvad med den her -
1 - Kvikke mennesker har brug for kvalificeret arbejdskraft, altså andre kvikke sunde mennesker med arbejdstid til rådighed, infrastruktur osv. for at skabe forrentning af deres investering. 2 - Det offentlige er en udmærket kilde til punkterne i pkt. 1 3 - muligvis vil der ud af ovenstående punkter være arbejde til knap så kvikke folk. 4 - Når flere har en stabil indkomst vil der være ro på de indre linjer. Nogle af de knapt så kvikke og de nogenlunde kvikke får råd til at købe produkter skabt af de første kvikke.
5 - De knapt så kvikke vil ikke være tilbøjelige til at stjæle de kvikkes ejendom. Så de sparer det private vagtværn, og kan handle uden en hær af advokater og kontrolorganer fordi der er tillid blandt mennesker.

22. oktober 2014 kl. 14:19
Estlands tilbud til digitale iværksættere: e-borgerskab og 0 pct. i skat

Ja vi får jo tit tudet ørerne fulde af at Danmark har en IT-førertrøje på. OG ja, man må da sige at det er hammersmart at man kan ordne en masse digitalt, og ikke skal stå i kø foran skrankepaver med korte arbejdsdage for at ordne rutineopgaver i det offentlige. Men vi skal da helt klart lære af Estland her. Man skal jo ikke sælge det som skattefritag, men beskatning i en model som er mere innovativ og investeringsfremmende. For man er jo nødt til at opkræve noget skat for at drive samfundet, infrastruktur osv. Hvis man undlader at drive samfundet, så driver man firma i et ustabilt land, og det er i det lange løb ikke ønskeligt. Jeg mener også de har programmering som grundfag i folkeskolen der. Det er godt, for så opdager de unge at det ikke er magi som foregår på deres telefoner, og man kan ikke drives rundt i manegen så let. Men det kræver selvfølgelig at man opkræver nogle penge til at drive den undervisning....

22. oktober 2014 kl. 10:14
Estlands tilbud til digitale iværksættere: e-borgerskab og 0 pct. i skat

"Et evt. yderligere bidrag i form af penge til den offentlige sektor har mere tvivlsom værdi for samfundet, idet det flytter kapital væk fra det private hvor initiativ, virkelyst og dygtighed er styrende og over til den offentlige sektor hvor regelorgier, sædvaner, traditioner, velerhvervede rettigheder og anden fodslæbende sløvsind styrer."

Ja da, for sygeplejersker, læger, børnepasning, undervisning, ældrepleje, politi, fængsler og forsvar ville klart blive meget mere effektive og bedre fungerende hvis der sad en aktionærgruppe og skulle hive overskud ud af disse samfundsmæssigt vigtige funktioner.
Så kunne vi alle betale 10% i skat og så hyre vores eget vagtværn, børnepasning, miljøtjenester, vejvæsen som vi nu har lyst og behov.

22. oktober 2014 kl. 10:07
Bill Gates: Bitcoin er en overlegen valuta

Jeg kan også godt tilslutte mig ideen om en slags international evt. crypto-valuta som ikke var Fiat-valuta, som var nemt at overføre mellem mennesker. Men jeg synes ikke det vi har set med bitcoins er optimalt. Forestil dig at du den ene dag modtager betaling for en liter mælk med bitcoins, og den næste dag har markedet spekuleret værdien op, så du kan købe et hus med den samme mængde bitcoins. Når nye folk skal handle bolig skal de tage et lån i bitcoins, og da værdien pludselig er steget vil deres arbejdsgiver nu kun give dem det kvarte i løn, men de står nu med en boliggæld som vil tage 4 gange så lang tid at afdrage. Det er ikke optimalt med så voldsomme udsving i nogen valuta.

I den forstand er det da bedre at have en nationalbank der står som en form for garant for værdien af dine penge, med en nogenlunde acceptabel inflationsrate.

21. oktober 2014 kl. 22:43
Krypto-professor: Derfor døjer politiet med krypteret laptop i hackersag

Men jeg har glemt passwordet. Det må være et symptom på PTSD efter al den varetægtsfængsling. Men jeg kan dog huske at krypteringssoftwaren er sat op til at forvanske den krypterede fil efter 3 forkerte forsøg... sjovt som man husker og glemmer visse ting.

15. september 2014 kl. 12:45
Se og Hør-kilde sigtet

Men måske kunne et civilt søgsmål komme på tale, når den ansvarlige ledelses ansvar bliver afklaret i en eventuel retssag.

7. maj 2014 kl. 09:41
Tidligere Nets-ansat: Alle i kundeservice har adgang til danskernes kortoplysninger - og det bliver misbrugt

Når nu Nets er blevet solgt til et konsortium af investorer med en mindre hær af jurister til sin rådighed, mon så ikke hurtigt man vil have meget svært ved at forklare at u-logget snagen kan finde sted, når nu det er i strid med persondataloven, som joda temmeligt entydigt stipulerer at sådan praksis er ulovligt.

2. maj 2014 kl. 13:09
Sådan afslører mobilen din færden

En raspberry pi løsning... fint. Endelig et offentligt it projekt hvor simple løsninger ikke løber op i milliarder. Jeg er sikker på en anden lykkeridder ville kunne narre kommunen til at betale 200000 pr registreringsenhed i en vild cost/benefit analyse. Mht til manglende mac bluetooth mv, mon så ikke man kan tage højde for det i sine prognoser?

17. august 2013 kl. 08:07