Morten Pedersen

Farvel til halogen: 1. september bliver halogenpæren forbudt (Ing)

Jeg har ofte muntret mig med at se hvordan man i f.eks. sommerhuse med elvarme, i lande hvor elprisen gør elvarme attraktiv, alligevel er faldet for markitecture og har installeret halvgustne elsparepærer (CFL) eller LED belysning, samt A+++ hvidevarer.

  • Nå ja, så må elvarmepanelerne så bare levere det mere, imens vi famler rundt i halvmørke rum, med grøn samvittighed... høhø.
25. august 2018 kl. 11:39
Google Translate anno 1957: Elektronhjernen oversætter til russisk (Ing)

Maskinoversættelse i 1957 bliver til 'negersprog' jævnfør artiklen.... Det var helt andre tider dengang.

9. juni 2018 kl. 19:17
Solcelletaget er på vej ud til masserne (Ing)

Hvad mon lavspændingsnettet siger til en massiv udbygning af solceller med høj peakproduktion på tidspunkter der ikke matcher forbruget på nogen måde. Ofte er et distributionsnet dimensioneret efter et forbrug på 4-6 A til hver husstand. Hvad sker der når de samme husstande alle pludselig sender 16A den anden retning? Der sker også en spændingsstigning. Kan de tekniske forskrifter overholdes eller vil de forskellige anlæg koble sig af nettet skiftevis pga. For høj spænding. I øvrigt vil der også opstå problemer ved for stor udbygning med elbiler som pludselig alle lader samtidig med kogespidsen.

25. marts 2018 kl. 17:16
Hillarys livsforsikring (Ing)

" Tror du seriøst på at Clinton har den mindste risiko for at blive anklaget for noget som helst (af en domstol)? Og komme foran en dommer? Og risikere at blive dømt? "

Der burde være rigeligt at gå efter, men hvis hun bliver dømt for et eller andet, så vil det ganske givet være et eller andet papirnusseri. At have undladt at udfylde en eller anden formular, eller løs omgang med Information af semioffentlig karakter. Eller en let økonomisk forseelse som kan tilskrives en afløser for den vanlige revisor. Så kan man lægge låg på sagerne og sige at Justice is served... hurra

15. juni 2016 kl. 14:00
Hillarys livsforsikring (Ing)

"Massiv indgriben blev prøvet længe før, i Irak og Afghanistan, og det holdt ikke. Alt i alt må Libyen anses for at være et acceptabelt kompromis mellem massiv indsats og slet ikke at gøre noget."

Tankevækkende at den samme mand, som skulle modtage FNs Menneskerettighedspris viste sig at være en ond brutal diktator på vippen til at begå massakre mod sit eget folk - som han på alle måder havde sikret fremgang for.
https://libyanfreepress.wordpress.com/2011/11/14/smoking-gun-gaddafi-was-to-receive-u-n-human-rights-award/

12. juni 2016 kl. 16:26
Hillarys livsforsikring (Ing)

"EU har vi P.T. 28 sprog og når diktaturet Tyrkiet kommer med så vil alt blive kaos! Så lad være med at for højrøvet, men arbejd for at EU ikke løber løbsk."

Til den tid så vil et Br3X17 (det forbudte b-ord) formentlig have startet en eskalerende fragmentering af unionen. Forhåbentligt noget der kunne genstarte EU

12. juni 2016 kl. 00:19
Jagerfly vi ikke har råd til (Ing)

"Nej, vi står ikke foran en verdenskrig, og Rusland har næppe ambitioner om kontrol med land udenfor deres interessesfære i Baltikum, Ukraine, Kaukasus og Moldavien, men idéen om at man køber sig til fred er ret naiv og temmeligt historieløs."

Hmm.... Marshallplanen comes to mind.

22. maj 2016 kl. 14:31
Jagerfly vi ikke har råd til (Ing)

"en sejlivet myte! Har du nogen dokumentation for din påstand??"

Jeg må sige at jeg mente den ville være nem at finde, men det viser sig, som du siger, at det er svært at finde dokumentation for, da det er fortolkning af ånden af de aftaler der blev indgået dengang. Jeg er dog stadig af den overbevisning, at der blev givet håndslag på ikke at udnytte situationen, mod at Soviet ikke blodigt nedkæmpede oprøret.
Så må man vurdere hvem der har brudt flest løfter, for hverken USA eller Rusland er bestemt duksedrenge i den respekt. Og russerne er heller ikke vanvittige krigsliderlige voldspsykopater. De er jo mennesker ligesom alle andre og ønsker jo bare at leve et liv i fred. Uheldigvis er de ligeså meget spændt for en propagandavogn som vi i vesten er, hvilket får os til at ville i krig med hinanden, istedet for at søge at leve i sameksistens. Kunne man ikke bare en gang for alle sende en lineal til alle hæres generaler, så de kunne få afgjort hvem der har den længste penis.

22. maj 2016 kl. 14:23
Jagerfly vi ikke har råd til (Ing)

Jep. Da jerntæppet faldt lovede NATO ikke at udvide mod øst, mod at russerne ikke hårdt nedkæmpede den nyvundne frihed fra Sovjetunionen. En af parterne holdt ikke aftalen....

21. maj 2016 kl. 22:49
Opskriften på svensk konspirationsteori: En kugle med metalspåner, knækkede master og it-nedbrud (Ing)

Klart et udslag af Gremlins.

Vi må da selv kunne brygge en god konspirationsteori på dette her.

Jeg er sikker på at ISil/Sis/daesh eller hvad vi nu skal kalde dem, i et sjældent samarbejde med mossad står bag.

Tanken er, at når tv signalerne fejler, så slår folk på siden af fjernsynet, som jo plejede at virke i tidligere tider. Denne gang skærer de sig på de efterhånden sexede, men også skarpe kanter, og får håndfladen skadet, så det bliver svært at være våbenfør.

Nu sælger israelsk ejede virksomheder tilfældigvis bandager til at dække den slags sår. Mange mister så meget blod at de må have blodtransfusion, hvilket hurtigt tømmer blodbankerne, og masser af døde bliver følgen. IS sejrer.

20. maj 2016 kl. 23:23
Jagerfly vi ikke har råd til (Ing)

..."Billigt og alle kan få al den stealth de vil have. :-)"

Hvis vi i forvejen var igang med at aftale alt muligt, kunne vi så ikke bare aftale ikke at føre krig mod hinanden, og bruge et stadigt eskalerende militærbudget på civile formål istedet.

Hvis nu vi sagde til Rusland: vi havde egentlig planer om at bruge 20 mia på at holde jer ude af vores luftrum, vi tilbyder jer at bygge f.eks vandrensningsanlæg for 15 mia, og så sparer Vi 5 mia, som vi kan give i skattelettelser så vores borgere vil købe russiskproducerede et eller andet... (Skitur til Rusland. F.eks... y NOT). Til gengæld angriber I os ikke. Så kan I jo også sætte hæren i sving med mere fornuftige ting.

20. maj 2016 kl. 16:40
Jagerfly vi ikke har råd til (Ing)

En kollega hørte om det nylige egyptiske flystyrt. Han udbrød: hvorfor bruger vi x antal mia på kampfly med begrænset stealth, når passagerfly tilsyneladende bliver usynlige bare ved at trykke på en knap. Måske skulle vi alligevel købe af Boeing. Eller måske Airbus.

20. maj 2016 kl. 06:00
Foretrækker Hillary Trump ? (Ing)

"...som at der skulle finde et militærkup sted i USA."

Det behøver militæret heller ikke gøre direkte. Eisenhower advarede efter 2. Verdenskrig om farerne ved at have en for stærk militærsektor, til en nyindsvoret JFK. Han fik vist ret.

USA er vel defacto kuppet af et korporatokrati med en privatiseret Nationalbank som trækker i alle trådene og sørger for at få valgt de rigtige folk demokratisk ind, så systemet består. Men noget ulmer når folk som Sanders kan trække så stor opbakning, trods hans prædikat som socialist ( aka det onde selv).
På et tidspunkt har folk fået nok, og når modstanderne - 1% Erne, i mandtal kun udgør en hundrededel, så kan vi håbe på at det kommer til at forløbe fredeligt. Men så vidt jeg forstår har kongressen just nyligt vedtaget gummiparagraffer som skal kunne sende militæret ind mod f.eks. Occupy bevægelsen.... Rent præventivt naturligvis.

19. maj 2016 kl. 13:02
Foretrækker Hillary Trump ? (Ing)

Ingen tvivl om at valgene i visse af delstaterne er blevet "stjålet" med ensidig dækning af Hillary i de BigCO(tm)-ejede medier istedet for Sanders.

Trump er stadig bagud ift. Hillary, men Trump kan sagtens ende med at få del i Sanders stemmer, al den stund at hverken Trump eller Sanders må siges at være voldsomt partiloyale. Sanders står jo på at hvis valget endte med at blive ham mod Trump, så ville det give en større sejr, end hvis det bliver Hillary mod Trump.

Men nu skal man ikke tro at fornuften sejrer, når Hillarys magtfulde investorer har bestemt sig for at det skal være hende. Så må resten af verden bare se til, mens vi får 4 år mere med Nato-skabt/støttet uro i Verden, overalt hvor corporatokratiet vil have sin vilje.

Jeg tror faktisk Trump kunne være et gode at få i præsidentembedet, hvis ikke det bliver Sanders. Trump har meldt mange mærkelige ting ud, og det lader til at han tror han er enevældig som præsident. Men han har vist nogle takter hvor han hellere ser at USA lader verden passe sig selv, og så vil han hellere koncentrere sig om de problemer USA selv døjer med. Og så er han imod skadelige frihandelsaftaler.... og mexicanere!. Gad vide om det var muligt at lave et duelighedsbarometer på de tre kandidater. Hvem har størst sandsynlighed for at komme igennem med deres erklærede mål?

Trump Hegn mod Mexico, indrejseforbud mod Muslimer, udvisning af uønskede immigranter, bombetogter mod en svært forskanset fjende, bedre forhold for veteraner, modstand mod frihandelsaftaler, modstand mod abort (sådan da), reformering af skatten. genovervejelse af udenrigspolitik.

Sanders kraftigt forhøjet mindsteløn, gratis sundhedssystem, gratis uddannelse, modstand mod frihandelsaftaler, lukning af skattehuller, hævelse af erhvervsskatter og marginalskatter, indførsel af transaktionsskat. stærk regulering af den finansielle sektor. Homovielser, fri abort. genovervejelse af udenrigspolitik.

Hillary Alt hvad den kan trække af frihandelsaftaler, et billigere sundhedssystem, men ikke så billigt at medicinalindustrien lider nød, en marginal forøgelse af mindstelønnen. Homovielser, fri abort. aktivistisk udenrigspolitik.

Både Trump og Sanders fisker protestvælgere, så hvor går de hen når Sanders fravælges af mafiadelegerede købt af big$ Ltd?

18. maj 2016 kl. 22:06
Spræng Olympiaden i Stykker (Ing)

Publikum forbudt, sportsudøverne selv bliver ikke noget problem mht. Mikroencephali, da deres dopingindtag alligevel har gjort dem sterile.

Zika er imo i stil med SARS, influenza H5N1 mv., endnu en usynlig fare vi skal gå og frygte, så medicinalindustrien i alle afskygninger ( herunder det personale som skal forestå overvågning af hjemvendte turister) kan fylde lommerne, når der forudsigeligt udråbes en pandemi, med tilhørende behandlingsprogram. Så ved vi hvad der kommer til at stå i aviserne her i sommerens agurketid.

Tid til at købe aktier i medicinalfirmaerne.

18. maj 2016 kl. 13:04
Jagerfly vi ikke har råd til (Ing)

Købe os fred fra Russerne ved at købe russiske kampfly?

en radikal idé: Måske er russerne slet ikke så krigeriske og irrationelle som vi tror de er. I hvert fald næppe dem alle. Hvad nu hvis vi købte kampfly af dem, og så købte de flæskesider af os.

Hvor lang tid der mon ville gå før end Lars Løkke blev udråbt som ond diktator af "verdenssamfundet", og folk, hvoraf flere formentlig var importerede, ville kræve hans afgang i spontant opståede protester, med skilte printet perfekt og på perfekt engelsk foran rullende kameraer. Nato ville oprette en flyveforbudszone gennem massiv bombning af civil infrastruktur som vand og kraftværker, for at undgå at diktatoren brugte sine F16 fly til at begå massakre på sine egne borgere.

Arj... den slags sker nok aldrig.

17. maj 2016 kl. 23:10
Eksamensstart i dag: Folkeskoler kæmper med prøver på forældede cd-rom'er

Kunne en løsning være at eleverne fik en krypteret fil med eksamenerne downloadet i god tid, som skulle åbnes med en nøgle, der offentliggjordes på prøvetidspunktet ?

2. maj 2016 kl. 21:43
Hævet over enhver kritik (Ing)

Jeg husker da Vanuatu blev ramt af Tyfonen Pam, som skabte omfattende ødelæggelser.

Nu skulle man tro, at alle de industrikoncerner, som tilsyneladende havde produktionsfaciliteter på ø-gruppen, havde en vis interesse i at genopbygge landet, så deres produktion kunne komme på fode igen.
Med andre ord: Hvorfor bad Vanuatu pludselig skatteydere i alle andre lande om hjælp, når landet med 250000 indbyggere tilsyneladende var så vigtigt et produktionsland for alle disse store virksomheder? De burde have mia. og atter mia. at gøre godt med. Svaret fra omverdenen burde jo være: Desværre! I har hjulpet med så massiv skatte-unddragelse, at vi ikke har overskud til at hjælpe Jer på vores statsfinanser. Hvis vi nu gjorde det samme med alle skattelylande, så må vi jo se hvor langt Luxemburg, Lichtenstein, Caymanøerne kommer, med et miniput militær, skulle der opstå en trussel.

På samme måde kunne man kigge på virksomheder, og så lave en regel der hed: hvis ikke skattebetalingen minimum udgør x% af omsætningen, så kommer politiet ikke ved indbrud, ambulancen ikke ved uheld, brandvæsenet ikke til brand, medarbejdere får lov at betale højere pris af børnepasning, og jeres biler pålægges højere afgifter, eller roadpricing.

På den anden side set, så er meget af vores skattesystem baseret på lønmodtagerkultur, og virksomheder som har mange ansatte for at få en høj produktion. altså en idé om at kun storindustri kan kaste overskud af sig. Sådan er det jo ikke idag. Små virksomheder kan opfinde apps, eller udvikle smarte produkter, som sælges med stor profit, og uden en masse folk kommer i arbejde. Den slags virksomhed kan være svær at beskatte med argumentation om at virksomhedens aktivitet slider på infrastruktur og medarbejderne tilgodeses med gratis sundhedspleje osv., og virksomheden kan flyttes på få timer til et land hvor ejerne får lov at beholde mere, og så er vi i hvert fald sikre på at der ikke kommer nogen arbejdspladser ud af det.

Vi lever i et demokrati, bilder jeg mig ind. Det må betyde at vi kan smide vores magthavere på porten hvis de ikke regerer godt nok. Så lad os gøre det, og stemme på nogle politikere som har viljen til at lukke skattehuller. (og ikke selv gør brug af dem)

5. april 2016 kl. 11:33
Det dersens opsving... (Ing)

Med så stort et komplekst system kan politikere da umuligt begå fejl. Ihverfald kan ethvert fejlskøn tilskrives fejlkalibrering. Interessant bliver det, når LA kommer frem til at en trækprocent på nul betyder lykkelige mennesker - gennemregnet i DREAM, og en kørsel med EL's våde drøm om en trækprocent på 102 resulterer i lykkelige mennesker. Det burde give politikerne ret frie hænder.

26. marts 2016 kl. 13:23
Det dersens opsving... (Ing)

Når opsvinget kommer, i form af at der bliver trykket på de knapper som bnp bon'er ud på, så får vi lov at bruge penge på sager som renovering af skoler, hospitaler, plejehjem osv. Igen. For enhver kan jo sige sig selv, at det er penge ud af vinduet, at gøre den slags når bnp-regnedrengene ryster på hovedet og vender tomlen ned fordi økonomien står stille, imens ordrebøgerne skrumper hos entreprenørerne og folk fyres overalt. Ham Keynes er, og bliver, en fiasko. Det er soleklart for enhver. Især de tyske EU politikere, som altid vil spænde ben for Keynes vanvittige ideer.

/sarkasme OFF.

26. marts 2016 kl. 10:25