Benn Christensen

Humor i IT

Ikke helt på højde med xkcd, men vær at følge.

15. november 2018 kl. 14:27
Isenkræmmerkæde lader BI udpege svageste led: »Jeg kan ikke forestille mig en verden uden«

Når I udregner en butiks gennemsnitlige indkøbskurv ud, gør I så noget for at korrigere for placeringen af butikken?

Jeg gætter på at der må være butikker der ligger i områder med en større købekraft end andre. Og det er jo en lidt svær praksis at udbrede til andre butikker.

17. maj 2016 kl. 13:55
Netflix: Torrent-trafikken falder, når vi ankommer

Man behøver vel ikke have alle streaming tjenester på een gang. En af fordelene ved streaming, i forhold til flow-tv, er jo at man ikke er bundet af, at skulle se et afsnit af en serie på et bestemt tidspunkt. Tag et halvt år med Netflix, efterfulgt af et halvt år med HBO.

6. maj 2013 kl. 11:16
Apple brugte fejlagtige beviser mod Samsung i Galaxy 10.1-strid

De fleste biler har 4 hjul, 2 forsæder, 3 bagsæder, 5 døre og en motor der sidder foran. Hvordan kan det være at bilfabrikanterne ikke konstant sagsøger hinanden, hvis lovingen er sådan at man kan stoppe en konkurrents produkt?

17. august 2011 kl. 11:25
Skattesmæk: Skat jagter pc'er købt over bruttoløn

Nu kender vi jo ikke den konkrete sag, og så er det jo lidt svært at udtale sig om den. Men der har og vil til alle tider være personer der forsøger at udnytte skattereglerne. Det kunne jo være at der er ansatte i det firma der har fået stillet to computer til rådighed og har stillet den ene ind på børneværelset, og så er det vel ikke underligt hvis Skat mener at det er at udnytte multimedieskatten lige nok. Dermed ikke sagt at Skat ikke kan lave fejl, men lad os lige slå koldt vand i blodet indtil vi ved hvad sagen drejer sig om.

6. januar 2011 kl. 14:16
NemID kører fint: Kun 1 måned med mere end 0,1 procents nedetid

99.999% er måske nok opnåeligt, men formentligt også en del dyrere at drifte. Jeg kan godt leve med at jeg en gang imellem skal vente en time før jeg kan komme ind i min skattemappe, eller betale mine regninger i min netbank, og så kan mine skattekroner gå til noget mere fornuftigt end at få et par ekstra 9 taller på NemID's oppetid.

Jeg synes ikke NemID er en god løsning, men vi skal heller ikke skyde gråspurve med kanoner.

26. november 2010 kl. 11:43
Debatinvitation: Hvad synes du om rabat på multimedieskat?

Nu har jeg droppet de medarbejder goder for at undgå den dumme skat. Rabatten er ikke relevant for mig da min kone læser. Så jeg tar jeg bilen 30km på arbejde hver eneste dag i stedet for at arbejde hjemme nogle dage som jeg plejede....

Bruger du ikke mere på benzin, internetforbindelse og afskrivning på bilen end du sparer ved at fravælge multimedieskatten?

9. november 2010 kl. 11:25
Ikke hold i Operation X-anklager mod Skats håndboldglade it-chef

Tjaa, der er jo nok ingen røg uden ild som man siger. Men hvis man tror at OperationX laver neutral journalstik og ikke klipper som det passer dem, er man godt naiv.

Hvis I fik stukket en mikrofon op i hoved helt uforberedt, og blev spurgt "Vi har beviser for at du har haft fingerne i kagedåsen, hvad siger du til det?", så ville I også se ret skyldige ud, mens I stod og sagde øh, bø.

Prøv en gang at forestille jer hvordan det må være, at være stupenderet fra ens arbejde og politi anmeldt for forseelser der kan give fængselsstraffe på 2 og 6 år. Jeg tror ikke at Leif Schandorph næste gang han møder Morten Spiegelhauer slår ham på skulderen og siger "Go' værkstedshumor der". Når man beskylder folk for forsselser der kan give fængselsstraf bør man have beviserne i orden.

5. august 2010 kl. 16:39
Ikke hold i Operation X-anklager mod Skats håndboldglade it-chef

Bare fordi politiet ikke har kunnet grave nogle konkrete beviser frem, betyder det jo ikke at OperationX ikke har haft ret ...

Normalt er det god praksis at man er uskyldig indtil andet er bevist, en praksis OperationX ikke har været god til at overholde. Men nu mener du, at vi skal gå skridtet videre og erklærer personer skyldige selv om der ikke var konkrete beviser?

5. august 2010 kl. 12:30
Skat bruger en halv milliard på nye it-projekter

Tror du selv at et bud fra en mindre leverandør vil komme i betragtning?

Jeg er sikker på at Skat vælger den leverandør som de mener kan løfte opgaven og som er billigst. Men hvis nogen har gode bud på hvordan Skat kan bruge vores skattekroner bedre, så er jeg da sikker på at der mange der gerne vil lytte. Men tom kritik er der ikke mange der kan bruge til noget.

23. juni 2010 kl. 19:09
Skat bruger en halv milliard på nye it-projekter

Hvis du mener at du kan gøre det meget billigere, synes jeg da at du skal afgive et bud, næste gang Skat sender driften af et it-system i udbud.

23. juni 2010 kl. 12:41
Endelig: HTC Hero får Android 2.1

Nu kan jeg se at der bliver klikket på tommelfinger ned af ved de kritiske Android indlæg.</p>
<p>Jeg kunne godt tænke mig at vide lidt hvorfor?

Problemet med tumbs up/tumbs down systemet er at læserne giver tumbs up til de indlæg de er enige i, og ikke de indlæg der har mest relevans for emnet.

Jeg plejer at læse de indlæg med mange tumbs down, da de som oftest er de mest interessante, mens de med mange tumbs up ofte er indlæg der priser HTC, Google, Open Office, Linux eller andre der er konkurrenter til Microsoft eller Apple.

18. juni 2010 kl. 12:32
9 ud af 10 supercomputere kører Linux

Når man bygger en supercomputer så koster hardware delen mange millioner, og så er det ikke så vigtigt om man skal betale 0,- eller 200.000,- for styresystemet. Så mit bud er, at det ikke er prisen der får producenterne af supercomputer til at vælge Linux frem for Windows og andre styresystemer. Grunden til at de vælger Linux, er at det er open source og dermed kan producenterne skræddersy styresystemet til lige nettop deres hardwaresetup.

1. juni 2010 kl. 11:44
Folkeskolens test-skandale: Certifikat-bommert skyld i Cowis seneste nedbrud

Er det ikke her, den ansvarsfulde offentlige institution fyrer en utilstrækkelig leverandør?

Nu er det jo ikke gratis at skifte driftleverandør og man har ingen garanti for at man ikke vil opleve nedbrud hos en ny driftleverandør.

28. april 2010 kl. 10:47
CSC vinder trecifret millionordre hos SKAT

Hvordan kan I udtale jer om, hvorvidt et 3 cifret millionbeløb er meget, uden at kende besparelsespotentialet?

Når man sætte sådanne IT-projekter i søen, så ligger der som oftest en beregning bag, der viser at investeringen kan tjenes ind igen ved de administrative besparelser systemet giver.

23. april 2010 kl. 09:56
Erlang roterer

Jeg siger ikke at det ikke er en god idé, men når det kommer til sager at principiel karakter, som ligestilling, ytringsfrihed, skattesager og mange flere, så kommer pragmatiske løsninger ofte til kort.

5. marts 2010 kl. 13:32
Erlang roterer

F.eks kunne skat med et slag have halveret deres belastning, hvis de i lige år forsinkede mændenes årsopgørelse med en dag og i ulige år forsinkede kvindernes en dag.

Mon ikke der ville være et brokkehoved, som ville mene at dette var kønsdiskriminerende og en folketingspolitikker eller to, der ville tage det synspunkt op.

5. marts 2010 kl. 12:37
Multimedieskatten får 130.000 til at aflevere mobilen og den bærbare

Og det læser du så forkert!</p>
<p>Det er mange gange tidligere blevet fremført fra skat, at det sekund f.eks en bærbar kommer ind over matrikelgrænsen til den private bolig, så klapper fælden!

Strider dette udsagn ikke lidt mod dette udsnit fra Skats vejledning?

Det samme kan være tilfældet, hvis du har en bærbar computer, hvor computeren teknisk er indrettet således, at du fx kun kan læse en sikkerhedsmanual til brug for arbejdet og ikke kan benytte computeren i øvrigt.

Hvis du læser vejlednignen fra skathttp://www.skat.dk/getFile.aspx?Id=64622vil du se at der er andre eksempler på hvor man kan tage en bærbar hjem fra arbejde uden at det udløser multimediebeskatning.

10. februar 2010 kl. 10:53
Multimedieskatten får 130.000 til at aflevere mobilen og den bærbare

Helt enig.

Og jeg tror også at det er intentionen med loven. Problemet er at udforme loven således at den rammer rigtigt. Der er mulighed for at undgå multimedieskat, men det kræver lidt mere kontrol fra virksomhedens siden, end en erklæring om at udstyret ikke må bruges privat. Men det er altså ikke urimelige kontrolkrav og hvis der er virksomheder som ikke vil gennemfører disse, så er det ens arbejdsgiver man skal prikke til, frem for at håbe på at loven bliver lavet om.

Grunden til at multimedieskatten blev til tror jeg man skal finde i at ordninger som medarbejderbredbånd var blevet så udbredt, at det lignede skatteunddragelse. Jeg kan huske at der sidste år var en nyhed om, at også håndværker var begyndt at få aftaler om medarbejderbredbånd, det er svært at se hvilken arbejdsrelateret grund der skulle være til at de fik det.

10. februar 2010 kl. 10:46
Multimedieskatten får 130.000 til at aflevere mobilen og den bærbare

Hvordan kan du mene at sådan en bærbar har værdi privat ?

Ingen, og hvis jeg læser skats vejledning rigtigt, så vil den heller ikke udløse multimedieskat. Hvis jeg var den større danske virksomhed ville jeg dog nok forsøge at hente et bindende svar fra Skat først. Her er et udsnit fra Skats vejledning, så må i selv bedømme.

Multimedier med begrænset anvendelse Hvis et multimedie teknisk er begrænset, så det ikke længere kan bruges privat, kan du afkræfte formodningen for privat rådighed, selvom multimediet tages med hjem fra arbejdspladsen. Det kan fx være tilfældet hvis en mobiltelefon er indrettet sådan, at det er teknisk umuligt at foretage opkald eksternt, herunder private opkald; således at den kun kan benyttes til at foretage opkald internt i virksomheden. Du skal derfor ikke multimediebeskattes af en sådan mobiltelefon. Eksempel 1 Du er hjemmehjælper og har en PDA til rådighed, så du kan indtaste besøgsoplysninger om de klienter, du besøger en given dag. Efter hvert besøg/ endt vagt sender du oplysningerne til arbejdsgiveren via opkald til det samme nummer/de samme numre hver gang. Din arbejdsgiver har låst PDA'ens funktionaliteter, så der alene kan foretages opkald til arbejdsgiverens egne numre.

  • Du har ikke et multimedie til rådighed for privat brug. Din arbejdsgiver skal ikke føre yderligere kontrol med brugen af PDA'en.

Det samme kan være tilfældet, hvis du har en bærbar computer, hvor computeren teknisk er indrettet således, at du fx kun kan læse en sikkerhedsmanual til brug for arbejdet og ikke kan benytte computeren i øvrigt.

10. februar 2010 kl. 09:51