Niels Grove-Rasmussen

Et centralt spørgsmål: Skal vi rydde op i it-systemet eller udvikle et nyt?

Enig. Undervejs er det også fastholde hvorfor systemer gør som det gør. Og hvad der undervejs er fravalgt, igen med motivationen for valget. Det er ikke bare belejligt for udvikleren der genbesøger et komponent efter 42 dage og skal have genopfrisket hukommelsen, men også for hurtigere og mere præcist kunne diskutere nye idéer i forhold til det eksisterende system.

17. juni 2019 kl. 20:55
Netværk i hus, hvor ?

Med et par gamere i huset er vi glade for kablede forbindelser. Det giver (mulighed for) lav latency og højt throughput. Gamere har typisk kun brug for stabil QoS til selve gaming-delen, men benytter ofte samtidigt også streaming til video/musik. Derfor benytter vi en generel løsning med enkel intern kabeling (1 Gb) og rimelig (100+ Mb) internetforbindelse.

12. juni 2016 kl. 23:21
COMALs historie

Da jeg sidst i 80'erne uddannede mig til folkeskolelærer, lavede jeg en afløsningsopgave til linjefaget matematik i form af et COMAL-80 program til deskriptiv stistik. Platformen var UniCOMAL på IBM PS/2 (Model 30). Jeg har nogle af disketterne liggende, men ikke noget diskettedrev... Opgaven var iøvrigt lige ved at blive afvist, fordi læreren ikke forstod koden (der naturligvis skulle afleveres på papir). For eksempel havde jeg brugt "dynamisk tildeling" med operatoren "+=", hvilket som udgangspunkt for vurderingen ikke var muligt... Senere blev jeg som vikar i grundskolen sat til at undervise en 6. klasse i COMAL-80. Denne gang Commodore 64 med delt diskdrev. Der var ikke noget materiale, så det kørte på rutinen ;-) Pigerne var lidt svære at motivere - en tælleløkke var ikke inspirerende.

6. april 2012 kl. 18:17
"Put your seatbelts on" - Powershell tager dig tilbage til 80?erne

Som MS' første reelle forsøg på en integrationsteknologi er PowerShell i version 1.0 interessant - men mest som prototype.

Det mest frustrerende som daglig administrator af SQL Server er imidlertidig de modsatrettede signaler og frigivelser fra MS: *) Til SQL Server 2008 er PowerShell implementeret som et mini-sys. Godt nok med egne CmdLets, men jeg mener ikke det giver mening at frigive specialudgaver af et integrationsværktøj. *) MS' overvågnings- og automatiseringsværktøj System Center Operations Manager (SCOM) forudsætter anvendelse af WSH (VBScript) på agent-klienterne. PowerShell kan ikke umiddelbart benyttes. Dermed skal en SQL Server 2008 installation downgrades med COM APIet DMO, som MS selv lagde i graven med SQL Server 2005. Jeg mener ikke det giver mening at MS går een vej med deres opvågningsplatform og en helt modsat vej med deres integrationsværktøj.

Jeg er fortsat meget spændt på om MS på et tidspunkt kommer med en klar melding om anvendelsen af PowerShell. Ikke bare inden for deres egne rækker, men også for andre platforme som UNIX eller z/OS. Indtil da er jeg fristet til at basere det meste af den daglige integration og automatisering på andet end PowerShell - selv om jeg dermed udelukker meig fra .NET.

2. oktober 2008 kl. 12:43
Hvilke operativsystemer bruger du? Og hvorfor?

Da Microsofts operativsystemer er hvad familien møder på arbejde og i skolen er vores maskiner Windows XP, Vista og Server 2003.

Den mest problemfri er faktisk en bærbar med Vista 32bit, mens den stationære med Vista 64bit stadig giver problemer med printerdriver.

XP på husets teenages maskine, primært fordi LOTRO (Lord of the Rings Online) ikke kunne med Vista - alligevel, men mulighedernes for at beskytte maskinen med en anvendelig almindelig bruger gør stadig Vista ønskværdig for en teenager.

Server 2003 er mest til udforskning, og skal snart erstattes af Server 2008, når jeg har fundet en passende anti-virus.

14. maj 2008 kl. 19:55