Philip Munksgaard

Udvikler elsker Javascript: »Tilgængeligt, fleksibelt og på mange måder fascinerende«

Så du mener naturligvis også at al systemprogrammering bør foregå i assembler, ikke? C er jo bare endnu et abstraktionslag ovenpå, og assembler+linker må da være så langt rigeligt!

21. august 2019 kl. 13:20
Udvikler elsker Javascript: »Tilgængeligt, fleksibelt og på mange måder fascinerende«

Der er masser programmeringssprog der compiler til Javascript (Elm, Typescript, Purescript, CoffeeScript, etc.). Mht. SMLtoJs (udtales sml-toys) er det blot hjemmesiden der er nede. Compileren (eller transpileren, om man vil) findes på github (https://github.com/melsman/mlkit) og kræver ingen tredjepart for at køre. Koden der kommer ud er javascript filer som du inkluderer i din app.

20. august 2019 kl. 16:30
Udvikler elsker Javascript: »Tilgængeligt, fleksibelt og på mange måder fascinerende«

@Christian Nobel:

Man bruger såmænd bare SMLtoJs (www.smlserver.org/smltojs). Siden er nede i øjeblikket, men det virker udemærket, compiler direkte til Javascript og ja, jeg har brugt det professionelt.

20. august 2019 kl. 16:07
Microsoft: Rust kan løse hukommelsesproblemer i C og C++

Det er ret besværligt at fremprovokere undefined behavior i Rust. Manish Goregaokar (som er en del af rusts "core" developers) har skrevet en fin artikel om det her: Undefined vs Unsafe in Rust

Pointen er at man skal gøre sig umage hvis man skal producere undefined behaviors i (ikke-unsafe) rust, og det samme gør sig gældende for implementation defined og unspecified behaviors. Langt de fleste udviklere vil aldrig have brug for at skrive mere end en håndfuld meget overskuelige unsafe blokke, som man nemt kan sikre sig rent faktisk er sikre.

Helt principielt vil jeg også give Troels ret i at forekomsten af undefined behavior kun kan forekomme som resultat af (mangelfuldt) sprogdesign. Standard ML har så vidt jeg ved ingen udefineret opførsel. Det er primært C og C++ der har den slags problemer, og det korte og det lange er at Rust undgår/løser dem tilfredsstillende, lige som så mange andre programmeringssprog gør det.

30. juli 2019 kl. 15:39
Microsoft: Rust kan løse hukommelsesproblemer i C og C++

Jeg har ikke selv erfaringer emd embedded Rust udover lidt hobby-projekter på en STM32F3DISCOVERY, men der er en hel embedded Rust bog, og det er et af Rust-projektets fokus-punkter at sproget skal være en gyldig erstatning til C også på det område.

For mere info:https://rust-embedded.github.io/book/https://www.rust-lang.org/what/embeddedhttps://github.com/rust-embedded/wg

28. juli 2019 kl. 09:30
ITU-studerende scrapede åbne statsdata med python-script - og fik sin IP-adresse blokeret

Tak for uddybningen! Jeg er faldet over de der visualiseringer et par gange, men har aldrig helt forstået hvor de kom fra :-)

3. januar 2017 kl. 11:10
ITU-studerende scrapede åbne statsdata med python-script - og fik sin IP-adresse blokeret

Enormt fed visualisering, den minder meget om noget de lavede ovre på Information: https://www.information.dk/databloggen/2013/11/datasprint-resultaterne

Et spørgsmål, hvorfor ikke udvide funktionaliteten til også at kunne vise historiske data?

3. januar 2017 kl. 09:35
Skal Java også tillade nøgleordet 'var'?

Jeg ved godt at man gerne vil gøre Java sproget mere tilgængeligt, men jeg synes man skal tænke sig grundigt om før man indfører den her slags support i Java som man ellers hidtil har formået at holde rimelig clean og fri for popsmarte koncepter såsom var.

Jeg har svært ved at se hvad der er popsmart ved typeinferens. Hindley-Milner stammer oprindeligt fra 1969 og har været brugt i ML og lignende sprog siden da. Manglen på typeinferens har aldrig givet mening i statisk typede sprog som Java og C#.

10. marts 2016 kl. 13:36
lug.dk - linux eller læger?

Måske skulle man starte med at finde ud af om Læger uden Grænser overhovedet er interesserede i domænet. Der er trods alt mange meget bedre domænenavne de kunne bruge: msf.dk, lægerudengrænser.dk, osv.

8. september 2015 kl. 17:40
Hvad er det ideelle valgsystem?

Jeg er forundret over at ingen har nævnt approval voting. Basalt set går det ud på at man kan stemme på lige så mange kandidater man har lyst til, uden nogen form for prioritering. Det fjerner taktisk stemmeafgivning (jeg lader være med at stemme på parti X, selvom det er dem jeg er mest enig med, fordi de ikke kommer over spærregrænsen), man kan bruge det til at afgive netto-negative stemmer (jeg stemmer på alle andre end parti Y, fordi jeg ikke vil have dem med i folketinget), og du får altid det folketing som har den højeste approval.

Kombineret med en form for lodtrækning ved stemmelighed virker det, efter min mening, som den mest fair fordeling.

16. juni 2015 kl. 15:17
Far - hvorfor underviser skolen ikke i programmering?

Mon ikke de fleste lærer lidt programmering i skolen ?
Gerne lidt Maple, i de sidste tre års skolegang. Gymnasiet.</p>
<p>Har de brug for andet?

Det tvivler jeg stærkt på. Jeg blev færdiggjorde gymnasiet med matematik på A-niveau i 2008, og vi havde intet programmeringsrelateret undervisning overhovedet.

2. april 2014 kl. 11:40
Netværksfejl hos IBM skyld i Dankort-kaos

Skræmmende at NETS laver kritiske opdateringer i live enviroment uden backup og uden fall-back planer. O_o ... amatører ...

Men vel ikke særligt overraskende, når man tænker over hvem det er vi har med at gøre?

20. januar 2014 kl. 16:46
Passwords duer ikke

Personligt bruger jeg add-on'et RndPhrase til mine passwords. Idéen er at man sætter et seed i indstillingerne til RndPhrase, og når man så skal bruge et password trykker man først '@', efterfulgt af et nemt password (som godt kan være ens på tværs af domæner), hvorefter RndPhrase genererer et "sikkert" password baseret på ens seed, givne password og det domæne man er på.

Jeg har brugt i et par år nu og er ganske godt tilfreds, so far.

13. november 2013 kl. 23:16
IT-folk i dunkle kælderrum

Tak, Torben, for et af de mest fornuftige og jordnære indlæg i denne debat. Det hjælper som regel på klarsynet at have tingene lidt på afstand.

6. august 2013 kl. 01:35