Peter Rosenberg

T-183d (and holding)

De fik jo lov at bruge det gamle posthus på Østerbro, til omlæggelse til deres museum: https://www.enigma.dk/. De har måske en kanal til P&T som kan genanvendes, til evt at lægge billet på Lyngby Radio's område.

mvh Peter

25. april 2021 kl. 11:25
Sådan bliver Cobol og Java til clean code på mainframen

Google, som nu snart når 25 år, har set det med Teknisk Gæld i deres 'mess' af Python code de havde... Læs om baggrunden for GO som lagde grunden til Google omlægning her:https://towardsdatascience.com/one-in-two-pythonistas-should-learn-golang-now-ba8dacaf06e8Den er noget biased, men baggrunden for Teknisk Gæld er stadig gyldig i mine øjne.

23. juni 2020 kl. 12:21
Chef for ejendomsvurderingssystem: »Man vidste ikke, hvilket projekt man stod med«

Javist, baseret på regelsættet man gav i 1980, som var ret så kompliceret har jeg hørt.

24. april 2019 kl. 14:49
Chef for ejendomsvurderingssystem: »Man vidste ikke, hvilket projekt man stod med«

Det tidligere ejendomsvurderingssystem ("den offentlige vurdering") blev lavet af I/S Datacentralen tilbage i start-firserne og mener det var dyrere end 81 MDK selv dengang (uden omregning til dagens dyrtid). Har man ikke samlet erfaringerne fra dengang ? Er der ingen "kontakt" med fortiden ?

24. april 2019 kl. 12:09
Skat håber ny arkitektur vil forhindre EFI-gentagelse

lade agiliteten ligge de mange opkrævningsformer (500+) ? Jeg mener lad systemet starte med antagelsen om: Der vil komme mange og de vil være komplekse, men start med de simple og især dem der giver hurtigst afkast i Statskassen. Så kan et fleksibelt (læg mærke til jeg ikke kalder det agilt) system, udvikle sig over tid til e forskellige Scrum leverancer.

21. september 2017 kl. 15:40
Sundhedsplatformen dumpet som EPJ-løsning i milliardstort udbud fra Region Syd

Hvem betaler for de INTERFACES der foreligger, samt konsekvens-indførelsen af de interfaces der ENDNU ikke er designet, udviklet og afprøvet (og baselinet) ?

16. august 2017 kl. 11:37
Praktikforløb for en datamatiker

I har vel allerede en vis standard for, een eller flere af:

  • Kodekommentarer (Prolog / Epilog)
  • Pseudokode, der kan afprøves ved skrivebordet
  • UML eller ObjectOrienterede Beskrivelser (UML er måske lidt vel stort at inkludere i 3 mdr forløb)
  • Jeres egen minimumsstandard. Skriver i på Engelsk eller Dansk osv... Skabeloner

Men ellers er det en god måde at starte op i en virksomhed på.

mvh

31. juli 2017 kl. 14:41
Lektor: Fremtidens kryptovaluta er anonym og har kighul til politiet

Se blot denne tråd fra 31 marts:https://www.version2.dk/artikel/eu-apps-skal-give-politiet-adgang-ellers-vil-vi-kraeve-bagdoere-med-lov-1075069Det er et stykke nede, hvor emnet om dommerkendelse bliver inddraget.

14. maj 2017 kl. 11:26
ITU-professor: Dårlig ledelse bærer en stor del af ansvaret for EFI-katastrofen

Enig med Kristians kommentar. Men det er nemt at sige "ledelsen fejler", så er det måske bedre at spørge "Hvor gik det galt første gang?" Mit bud er det skete (og det sker sikkert lige nu, igen) da ledelsen beder Konsulent rådgivere om hjælp til processen: At lave Business Casen for sig og starte udbudsforretningen op, og køre udbuddet for kunden. Derved, kan ledelsen starte med at vaske hænder inden noget som helst er sket OG enhver efterfølgende negativ konsekvens kan forklares med : Konsulenterne lavede det for os ! Og derefter kan udbudsvinder høre dette fra de til projektet udpegede kundespecialister: Udbudsmaterialet svarer ikke til det vi ønsker ! Ergo, skal det ende som noget sjask.

12. maj 2017 kl. 11:35
Efter aftale-kollaps med KMD: Pensionskæmpe forsøger igen at købe it for 320 millioner

De typiske danske offentlige regelkomplekser er unikke, vildtvoksende, omfangsrige og fyldt med både indbyrdes selvmodsigende regler og huller i reglerne hvor der simpelt hen mangler noget.

Nemlig, og derfor kalder dette IKKE på en bedre måde at lave udbud og tilbud, men snarere at gå til rod-problemet, og styrke lovgiver (dvs. Jurister i stats- og regional-administrationen) som føder nye love, cirkulærer og bekendtgørelser. Disse 'folk' bør interessere sig for at skabe et juridisk (Domain Specific Language) sprog (med semantik og hele molevitten) der understøtter alle former for regler, hvormed de skal forklare sig reglerne INDEN lovgivningen bliver behandlet. Disse skal (og kan, hvis det er stringent) oversættes til kode, og dermed vil man kunne starte på noget der kunne ligne en regelbaseret 'motor'. Man kunne vel også lettere beregne konsekvensen af evt lovændringer mm, hvis dette bliver Domain Language baseret.

12. april 2017 kl. 12:33
EU: Apps skal give politiet adgang - ellers vil vi kræve bagdøre med lov

Jesper skrev, og tak for uddybningen, igen:

I øvrigt tror jeg ikke at de skumle efterretningstjenester (NSA. GCHQ, FE and friends) ville være tilfredse med den ovenfor skitserede model fordi den udelukker at alle borgere kan aflyttes af computere, som gennemsøger indholdet for bestemte ord.

Næh det tror jeg heller ikke. Men det er det skønne med en aftale, hvis det altså kan laves, at alle parter er lige utilfredse med den. Så hvis man sikrer sig, at denne protokol aftale, kun kan ændres ved consensus, så er vi der næsten, er vi ikke ?

31. marts 2017 kl. 15:50
EU: Apps skal give politiet adgang - ellers vil vi kræve bagdøre med lov

Tak Jesper, for den udvidede besvarelse. Egl. vil jeg sige at sålænge der er nationale grænser, er det ulovligt for andre jurisdiktioner, at aflytte på fremmed grund altså i Danmark.Det gælder også EU landene, vil jeg sige. Nu ved jeg jo godt, at sessioner krydser grænser, ligesom telefon-samtalerne kunne. Derfor vil jeg ikke kunne forhindre, aflytning i dette tilfælde, med mindre protokollen der skal åbne for metadata (aflytning) har indbygget, at kun med 'nøglen' fra godkendt Dommerkendelse, kan denne aflytning foregå ! Hvad mener du ? Alt er vel muligt i dette avancerede IT samfund, det er kun spm. om pris.

31. marts 2017 kl. 14:51
EU: Apps skal give politiet adgang - ellers vil vi kræve bagdøre med lov

Heino skrev:

Og fra et privacy synspunkt er det første trin mod indførelse af et totalt overvågningssamfund.

Well, der var derfor jeg fraskrev "glidebanen". Men hvis man indbyggede, denne meta-capability i Protokollen for kryptering, så man faktisk IKKE kunne få indsigt i andet end meta-data... Det var dér jeg ville hen..

31. marts 2017 kl. 14:38
EU: Apps skal give politiet adgang - ellers vil vi kræve bagdøre med lov

Som Jesper Lund skriver - kommenteret af Simon Rigét - Vi ønsker en løsning der tilgodeser alle.

Uden at se det som en "glidebane", kunne man starte med at tage udgangspunkt i Telefon aflytning (i gamle dage) og sige med denne parallel for Krypterede sessioner, hvis man kan lave en legal bagdør:

  1. En aflytning er kun tilladt, hvis der på forhånd opnås godkendt dommerkendelse.
  2. En aflytning, kan kun (det er her det nye kommer ind) afsløre meta-oplysninger, dvs. Afsender adresse, Modtager adresse, Tidspunkter (Start/Slut) og Sesssionsart (Protokol). Ville man så kunne løse denne næsten gordiske knude ?
31. marts 2017 kl. 12:51
Hvad bliver det næste vi slukker-tænder for ?

De skiftede cartridge

Er der ikke netværksadgang til C64'ere, på noget tidspunkt i 'togets' life-cycle ?

Går udfra jeg ikke er udsat for satire - jeg ér blåøjet, men går ud fra man ikke laver det nye signalnet med Commodore 64... ;-)

21. februar 2017 kl. 15:59
Hvad bliver det næste vi slukker-tænder for ?

Tak Carsten K for din reference til en DOT&E status for Testen af F35 fra Marts 2016. Det meste interessant der står i den - for at bringe debatten her tilbage på sporet - er følgende: " Separate from the DOT&E study, reports also circulated this week that a glitch in the F-35’s radar software interferes with the system’s ability to remain online during flight. That is, pilots are forced to reboot the plane’s radar periodically while in flight. For emphasis, pilots are having to regularly Ctrl+Alt+Delete the radar on the world’s most sophisticated warplane while in flight. " Så vi kan måske snart høre om Ctrl+Alt+Delete (aka Genstart) i de fly vi skal ha´ og som US Marines er nogle af de første til at benytte.

20. februar 2017 kl. 13:25
Hvad bliver det næste vi slukker-tænder for ?

PHK, er svaret at standarder ikke skal udvikles af firmaer (eller deres lobbyister) - da disse altid er drevne af andre motiver end robusthed og matematikkens (dvs logikkens) skønhed ?

15. februar 2017 kl. 12:59
Hvad bliver det næste vi slukker-tænder for ?

Tak Carsten K. jeg er enig, men nu inkluderer du også IDE'er hvilket jeg ikke har omtalt eller sågar noget imod. Det er et helt emne for sig, især når man kryber op ad software stakken (får vi CASE igen en dag ?). IDE'er handler nemlig om Maintainability , på godt dansk-engelsk, og er en meget vigtig komponent når man skal beslutte sig for et vilkårligt sprog. POSIX, den kerne del af UNIX der vist blev ISO certificeret (efter min hukommelse), ville kunne have udviklet sig til en OS standard, som f.eks. på Linux ville have skabt en OS standard der måske (set i bagklogskabens lys) kunne have minimeret det utal af varianter vi ser idag. MEN, sådan gik det ikke.

15. februar 2017 kl. 11:43
Hvad bliver det næste vi slukker-tænder for ?

Præcis PHK ! (du så mit spm var retorisk, håber jeg) Så man kan IKKE lave et programmeringsprog der 'omgør' et system på et mindre robust OS til en robusthed der er stærkere end det svageste led (i OS'et) det er bygget på. ADA, hvis vi skal snakke om eet, prøvede at skabe denne vel-afgrænsede lag-på-lag model, men kan ikke omgøre et dårligt OS eller HW for den sags skyld.

15. februar 2017 kl. 10:36
Hvad bliver det næste vi slukker-tænder for ?

ADA, blev nævnt, ligesom Operativ Systemer (Windows), C, C#, Python, VisualBasic etc... Nu kunne jeg være spydig, ikke overfor Jer der skriver her, men forklar mig lige hvorfor der opstår ca 50-100 nye programmeringssprog hver decade (se evt: https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_programming_languages#2000s) ? Mit bud, ikke på mit retoriske spørgsmål, men på Robusthed, er:

  • Programmører starter ikke med at programmere fra BIOS og opefter, de regner med et vist basalt grundlag er tilstede (OperativSystem eller OS) .
  • Hvis programmører ikke kender dette OS, så vil de blive lokket til at tro på API'erne fra OS-leverandøren er fejlfrie og sågar robuste. Det er her 'filmen knækker', og derfor ser utallige forsøg (sprog) der forsøger at udbedre den manglende agilitet, robusthed osv. i det underliggende OS !

I kender det alle sammen fra "gamle dage": Hvorfor kan man ikke kode imod en Access Database OG en Mainframe (DB2, IMS etc) , og lade en Transaction opnå atomicitet ? Nemlig, det underliggende lag giver ikke flere frihedsgrader fordi man koder med noget nemt ovenpå, snarere tværtimod. Så skip snakken om sprog, indtil man skaber robusthed i OS og den underliggende Hardware.

15. februar 2017 kl. 10:10