Der er flere kommuner i Københavnsområdet der nedlægger buslinjer, samtidigt med at man vil indføre vejanprisningsskatter, det hænger ikke sammen og det hænger slet ikke sammen for Udkantsdanmark, hvor der akdrig vil kunne opnås nogen rimelig dækning af offentlig transport, som vil gøre personbilen overflødig. Og så er der jo lige hele problematikken omkring overvågning. Hvis S og V vil have et oprør fra omegns- og landkommuner, som vi så det med Betalingsringen, så er det det rette sted at starte.
Afrika vil være det kontinent der sidst stopper befolkningsvæksten, af indlysende årsager.
Afrika er dog på rette kurs. Du vil fx. få svært ved at finde afrikanske lande hvor fertilitetsraterne stiger og ikke falder, men ja: de falder fra et meget højt niveau.
Bangladesh fx. er også flot på vej, og er faldet fra 6+ børn pr kvinde i 1980 til 2.0 i 2020.
Pga. begrebet "opfyldning" varer det længe før Afrika og Bangladesh når ligevægtspunktet mellem fødsel og død. Den seneste generation er den største og selvom hver kvinde kun får 2 børn i snit, så vil befolkningnen fortsætte med at stige indtil alle de ældre og mindre generationer er blevet erstattet med generationer, der er ligeså store som den nyeste.
Nu er tryktank og elektronik næppe revet ud af reaktorerne, så det burde være muligt at genstarte. Og selvom det skulle være tilfældet, så vil ny tryktank og ny elektrinik være langt langt billigere end at bygge nyt fra grunden, men hvis ikke der er en vilje, så er der jo heller ikke en vej.
Prøv at checke dine koordinater igen Jesper - og hold styr øst/vest denne gang. Hint: Vest er til venstre på google maps, hvis kortet vender rigtigt. ?</p>
<p>Der er ikke en godsbanegård - der er fire jernbanespor, hvoraf de to kan være brugt til midlertidig parkering af et tog. På google maps står der en mindre række af tankvogne (så vidt jeg kan se) i det sydligste spor.</p>
<p>Men hvis man kun har et længdekoordinat, kan man jo næsten altid finde noget interessant ved at scrolle op/ned på breddegraderne.</p>
<p>Så jeg holder fast i: Konspiration - - -
Stedet er det der på engelsk kaldes for en "marshalling yard", det er det sted hvor godstog sættes sammen før de sendes afsted, på en af sporene holder der 38 vogne uden lokomotiv. På dansk er det hvad man kalder for en godsbanegård. Hvis der er brændbare væsker i tankvognene, så vil et missil helt sikkert være istand til at sætte det i brand. Husker du hvad der skete på Kerch-broen, da en lastbil eksploderede på bilbroen? Tankvøgne på det nærliggende jernbanespor brød i brand og varmen delvis smeltede sporet og beskadigede betontracéen.
@Jesper: 23.921944 er vest for Lviv - og der er ikke rigtigt noget interessant</p>
<p>Men: Internettet elsker jo konspirationer, jo vildere jo bedre.
Ja...hvis ikke du mener en godsbanegård er interessant.
Det interessante er at det overhovedet ikke er tilfældet...</p>
<p>Koordinater på nedslag i Polen: 50.47 , 23.65</p>
<p>Koordinater Kyiv: 50.40 , 30.25</p>
<p>Koordinater Lviv: 49.83 , 23.94</p>
<p>Hvis du skal have det til at virke, så skal du smide alt efter kommaet væk.</p>
<p>Og hvis man har tænkt sig at ramme noget som helst, eller blot ramme i det korrekte land, så angives koordinater med en del større precision end ovenstående.
Når jeg kigger på Google Earth, så ligger 50,47 inde i Kyiv by, ikke langt fra centrum hvor kvartererne Podil og Youkovytsia ligger. Maydanpladsen ligger på 50,4509 og 23,65 flugter fint med et jernbaneknudepunkt lige øst for Lviv i forstaden Kamyanobrid.
Hvis man kigger på koordinaterne hvor missilet i ramte i Polen, så er det på længdegrad med den ukrainske by Lviv og breddegrad med Kyiv. Mit gæt, er, at der har siddet en russisk militærmand med et stykke papir med nogle koordinater han skulle sætte ind for de missiler Rusland afskød mod Ukraine og så er kommet til at indsætte Lvivs længdegrad og Kyivs breddegrad, begge er byer russerne beskyder, hvorved missilet så er end i Polen, ca. 8 km fra grænsen til Ukraine.
Der er oprettet mere kapacitet på OL3 i dens byggeperiode end der er oprettet vind i Danmark - og så til færre penge end vi har betalt for alle vindprojekterne i samme periode. Og så forresten jamre Ørsted sig over manglende vind: 7,7 m/s i år mod 8,3 m/s normalt. Og sidste år var der også mindre vind end normalt. Da vindenergien er en faktor af den 3. potens af vindhastigheden, så betyder det at vindproduktionen er faldet med 20%.Bortset fra vindmølleprojekter, der stort set allerede er nået gennem pipelinen, forekommer det mig særdeles urealistisk, hverken at øge kapaciteten eller kapacitetsfaktoren af vind- og/eller vandkraft før vinteren er overstået.</p>
<p>Så langt tilbage jeg mindes, har vindmølleindustrien fungeret som følger:</p>
<p>kvartal: Primært opstart af ordrer.
kvartal: Flere ordrer opstartes end færdiggøres
kvartal: Flere ordrer færdiggøres end opstartes
kvartal fuld fokus på at færdiggøre alle de ordrer, der kan færdiggøres inden årsskiftet.
Rinse, repeat ....
Der er oprettet mere kapacitet på OL3 i dens byggeperiode end der er oprettet vind i Danmark - og så til færre penge end vi har betalt for alle vindprojekterne i samme periode. Og så forresten jamre Ørsted sig over manglende vind: 7,7 m/s i år mod 8,3 m/s normalt. Og sidste år var der også mindre vind end normalt. Da vindenergien er en faktor af den 3. potens af vindhastigheden, så betyder det at vindproduktionen er faldet med 20%.Bortset fra vindmølleprojekter, der stort set allerede er nået gennem pipelinen, forekommer det mig særdeles urealistisk, hverken at øge kapaciteten eller kapacitetsfaktoren af vind- og/eller vandkraft før vinteren er overstået.</p>
<p>Så langt tilbage jeg mindes, har vindmølleindustrien fungeret som følger:</p>
<p>kvartal: Primært opstart af ordrer.
kvartal: Flere ordrer opstartes end færdiggøres
kvartal: Flere ordrer færdiggøres end opstartes
kvartal fuld fokus på at færdiggøre alle de ordrer, der kan færdiggøres inden årsskiftet.
Rinse, repeat ....
Kun i kraft af at atomkraft ikke kunne levere. [/quote] Ikke levere? Ja selvfølgelig kan de ikke levere, hvis du lukker dem. Faktum er, at det var nogle af de mest profitable og veldrevne værker der er er blevet lukket af politiske årsager i USA, Sverige og Japan. Jeg har besøgt Brokdorf i Tyskland, som var et af de mest effektive værker i verden og som bl.a. nogle år havde årsrekort for mest strøm produceret på en reaktor.[quote]
Kun i kraft af at Japan og Tyskland har lukket en masse kernekraftværker.
OL3 er et prototype værk, prototyper er dyrere og tager længere tid. Hvis du vil kigge på et EPR-værk der ikke er blevet bygget som prototype, så kig på Kinas Taishan 1&2, pris pr. kW effekt: 14.750 kr.OL-3 skulle have leveret for strøm for 13 år siden og er stadigt ikke i normal drift.</p>
<p>Ringhals skulle have været i tilbage på nettet for et par måneder siden efter endt service, det er stadigt ude.</p>
<p>Gider ikke nævne alle de andre, men forudsigeligheden omkring Akraft er består mest af påmindelser om at man altid skal have en backup stående klar til at tage over.</p>
<p>Derved adskiller det sig ikke fra hverken Kul, Gas, Sol, Vind, Hydro, HVDC og Biomasse.
Med en kapacitetsfaktor på 90%, så svare det til en årsproduktion på 1.972,35 GWh, det svarer til en temmelig stor vindmøllepark. Forskellen er bare, at man altid ved hvornår og hvormeget der kommer fra KK, det gør min ikke fra møllerne.
Allerede i 2020 passerede el produktionen fra VE produktionen fra atomkraft., og VE leverer nu mere end 10% af verdens el. Og produktionen fra atomkraft stagnerer/falder og VE stiger nærmest eksponentielt. Investorerne ved godt hvad vej udviklingen går.
Kun i kraft af at Japan og Tyskland har lukket en masse kernekraftværker. Hvis ikke de havde gjort det, ville KK stadig være en stærre energikilde end VE. I øvrigt er de største VE kilder vandkraft og biomasse, ikke sol og vind. Og så tør jeg slet ikke tænke på hvormeget strøm KK ville kunne levere i dag, hvis man havde fortsat udbygningen i samme takt som i 70'erne og 80'erne frem til dags dato.
Vindmøller hører til ude på havet, så langt ude, at man ikke kan se dem fra land. Vi vi hverken have syns-og støjgenerne af dem på land eller tæt på kysten. I øvrigt er der meget mere vind ude til havs: Hvis middelvinden falder fra bare 10 m/s til 8 m/s, halveres energien i vinden. Det er det der sker på land og tæt på kysten.Derfor giver det ingen mening at anbringe dem på land.
Hvis du ikke kan lide de kilder, som jeg har fundet frem til ved en simpel google søgning, så kan du jo selv prøve. Søg på pollution from nuclear energy.
UNECE: Nuclear is the Lowest Carbon Electricity Source
- Nuclear power shows less variability because of the limited regionalisation of the model, with 5.1–6.4 g CO2 eq./kWh, the fuel chain (‘front-end’) contributes most to the overall emissions.
Altså det her er FN-studier fra 2020, du kan godt pakke dit "KK udleder meget CO2 vås" sammen.
Og så forresten: De 30 grader er i Fahrenheit, da den er en amerikansk artikel eller 16,6°C, men det har du selvfølgelig ikke gidet sætte dig ind i!
Og så er langt de flest uranminer overflademiner, hvor det siger sig selv at de ansatte ikke udsættes for store mænger radon.
Det gør det ikke af 3 årsager:Dine serviet beregninger ikke genfindes på salgsprisen pr kWh.</p>
<p>Salgsprisen eksister i virkeligheden, i modsætning til dine servietberegninger.
- PSO.
- Andelen af vind har de fleste steder ikke været højere end at andre energikilder og import kunne dække ind for vinden, når den ikke var der. Det kan ikke lade sig gøre i et scenarie med ren vind/sol.
- Danske vindmølleproducenter betales af tyske producenter for at kantstille møllerne, når det blæser kraftigt.
Name plate prisen er ikke interessant, idet KF for vind stadigvæk ikke er voldsomt høj, langt under halvdelen for KK.MEn Thor estimeres til 15.5 mia kr for 1GW inkl. ilandføring, eks. de 2.8 mia kr til staten, så det er ca. 15.5 mio/kr per MW name-plate rating. I tillæg højere kapacitetsfaktor og længere levetid.</p>
<p>Der er en grund til at Akraft taber terræn og VE vinder frem:
KK 92,6% KF
Havvind: 37% KF
Så de 1 GW vind svarer til 37/92,6 KK = 0,399568034557235 GW,., Vi runder op til 0,4 GW.
15,5 mia kr for 0,4 GW giver en pris på 38.750 kr/kW.
Shin Hanui 1&2 i Sydkorea kostede 39.550 kr/kW, men da det formentligt holder i 80-100 år mod 25-30 år for vind, så skal der tre generationer af vindmøller til for én generation KK. Og 38.750 x 3 = 116.250 kr, hertil skal lægges en LCOS på 1.375 kr/kW/år, så 90 års operation med 3 sæt vindmøller, hvis 20% skal lagres, koster 24.750 kr/kW og så er vi for Thor oppe på en pris på 141.000 kr/kW. Det er vidst en smule mere end hvad Hinkley Point C koster.?
Nej, det er Wish man bestiller det hos ?...og 1200km pipeline er ikke noget man bare bestiller på Alibaba.
Det har du allerede i dag, eller mener du at transportfradraget så skal hæves? Skal det så afhænge af hvor meget man har betalt i vejanprisning? Skal man gøre det mere uattraktivt at pendle? Det vil helt sikkert ramme de små samfund der kæmper for overlevelse, idet dyrere pendling vil gøre det mere uattraktivt at bo der. Jeg betragter vejanprisningen som københavneri af værste skuffe.Hvorefter man returnerer beløbet i form af transportfradrag. ;-)
Vejanprisningsskat er den dødeste sild siden brændeafgiften ("Forsyningssikkerhedsafgiften"), hvor man beskatter folk der pendler for at komme på arbejde.Der kan lægges forskellige afgifter, på forskellige vejstrækninger, således at de finansieres af road-pricing. Roadpricingen kan tage hensyn til bilens vægt og hastighed, og hvad at vejen der køres på koster i investeringer og at vedligeholde.
- Forrige side
- Nuværende side
- Side
- Side
- Side
- Side
- …
- 242
- Næste side
Jesper Ørsted