Ken Christensen

Google i søgelyset igen: EU-myndigheder vil åbne konkurrencesag mod Android

Problemet ligger i, at du ikke kan få Google Play og andre Google services uden at der er krav til ikon placeringer på startskærmen, Google som standard søgemaskine mm.

10. august 2014 kl. 12:20
Microsoft: 3 udgaver af Windows skal slås sammen til 1

Du har "altid" kunne vælge en anden Shell under Windows. Der findes sågar ports af *nix shells til Windows, herunder blackbox.

24. juli 2014 kl. 23:51
Windows 8.1 Update giver problemer: ’Værre end Vista’

Hvis det er OEM licenser er det heller ikke MS support der skal servicere dig. Det er en af ideerne ved OEM licenser.

Når det så er sagt: din pro licens, har den altid været en pro eller er den opgraderet via "Windows Anytime Upgrade"? Har du mediacenter som tilkøb?

22. april 2014 kl. 16:07
Windows 8.1 Update giver problemer: ’Værre end Vista’

Jeg synes det er interessant hvordan en Windows opdatering her får skylden for ligefrem at have afinstalleret hele 7 applikationer fra hans computer. Måske han har større problemer med sin computer, end en Windows opdatering?

Har smidt update 1 på alle mine maskiner, både i privaten og i firmaet og har ikke ramt nogle af de i artiklen beskrevne problemer og har også paint.net.

Med hensyn til hans fejlkode ang. hans produktkode - hvilken type produktnøgle er der anvendt? (retail? OEM_SLP?) Hvilken type maskine anvendes? (selv-bygget? Lenovo/Asus/... laptop med indbygget licens?)

22. april 2014 kl. 13:28
Region Hovedstaden når ikke at opgradere fra XP til Windows 7 inden support udløber - på Windows 7

Ja, hvad havde du ellers forestillet dig ?
Jeg quoter lige mig selv:

Fedt! Du har simpelthen analyseret SAMTLIGE applikationer der kører på servere i hele det offentlige system og har konkluderet at alt det software der eksekveres på deres servere, eksisterer i præcis den samme udgave, blot eksekverbart under *nix? det må være første gang i historien.

I et system som det offentlige, er det ikke at du kører ActiveDirectory og Exchange der er problemet, det er alt det der kører udover. Alle de systemer der gemmer oplysninger om dig og mig, budgetter og så videre.

25. marts 2014 kl. 10:21
Nets solgt til tre kapitalfonde for 17 milliarder kroner

Copenhagen, 24 March 2014 – Advent International, ATP and Bain Capital (the “Consortium”) have today signed an agreement to acquire 100% of the share capital of Nets from the existing shareholders, a group of 186 primarily Danish and Norwegian banks, for a cash consideration of DKK 17.0 billion, corresponding to a price per share of DKK 92.37

altså, det er aktierne der er solgt. Ejerne har derved ingen reel magt. Dog er det således i aktieselvskaber, at aktie indehaverne som regel er dem man lytter til, men de har ikke direkte adgang til nogle som helst data i virksomheden, altså skal ALT gå gennem bestyrelsen som i så fald bryder dansk lovgivning og bør straffes efter dette.

24. marts 2014 kl. 18:34
Nets solgt til tre kapitalfonde for 17 milliarder kroner

Det er ikke systemet, der er omfattet af Patriot Act, men ejerne af systemet. En amerikansk virksomhed er underlagt amerikansk lov, og da den specifikke lov eksplicit statuerer, at loven gælder udenfor amerikansk territorium, og har forrang for national lovgivning, så står en amerikansk virksomhed med valget om at følge amerikansk lov eller dansk lov. Da virksomheden, eller mere dens ansvarlige ejere, står til fængselsstraf for ikke at efterkomme Patriot Act, og kun kan retsforfølges efter dansk lov, såfremt de ansvarlige ejere udleveres til Danmark, skal man vist ikke være geni for at gætte, hvorledes de ansvarlige ejeres valg bliver, såfremt de bliver tvunget til at traffe et valg.

Bare fordi du har aktiemajoriteten i en virksomhed, er det stadig ikke dig der styrer virksomheden. Du har hverken direktør poster eller lign. Til gengæld kan du, over tid, udskifte bestyrelsen og plante de mennesker du mener bør styre virksomheden.

At NETS har solgt aktierne, gør ikke NETS til hverken en amerikansk virksomhed, eller datterselskab af en amerikansk virksomhed.

Altså, vil det i et sådan tilfælde, være ejerne som kontakter NETS og kræver dem udleveret - her kan man så håbe at direktionen har bollerne i orden og siger nej.

24. marts 2014 kl. 17:02
Nets solgt til tre kapitalfonde for 17 milliarder kroner

Før var det underlagt dansk lovgivning og siden norsk... nu er det underlagt lovgivningen i USA som udelukkende beskytter USAs statsborgere.

De tjenester som NETS udbyder til danskerne, er stadig underlagt en serviceaftale mellem NETS, bankerne og eventuelle andre aktører.

Når NETS ikke længere er på danske / norske hænder, må disse serviceaftaler så bare sikre at data forbliver i DK og at man kan stå inde for sikkerheden.

At NETS "bagmand" om man vil, er Amerikansk, ændrer ikke på at Nets Denmark A/S er en dansk virksomhed, hvorfor de operererer under DANSK lovgivning.

24. marts 2014 kl. 11:53
NSA har taget kildekode fra Huawei

Meget af Huaweis code er åben, faktisk deltager medarbejderne i en masse åbne postlister. De forsøger ikke at skjule noget.</p>
<p>Prøv f.eks. at Google "Cai Zhiyong huawei". (Personnavnet er fundet på fuldt offentlige hjemmesider, derfor er det ikke forkert at nævne det)

At meget er åbent, er ikke ensbetydende med at man ikke skjuler noget. Microsoft har også en del opensource projekter, men det er ikke ensbetydende med at alt er åbent.

Jeg er slet ikke overrasket over at NSA har lavet massiv spionage imod Huawei, da de "altid" har haft et rygte for at arbejde sammen med den kinesiske regering og med så massiv en fod indenfor netværks udstyr, ville det da også være en fantastisk mulighed for Kina til at udføre spionage. Om der så er hold i den teori, det er NSA så måske kommet lidt tættere på at blive klogere på.

24. marts 2014 kl. 11:46
Netflix klager over ekstrabetalinger til netudbyderne

Kunne du ikke lige sende et af linkene.. Jeg har søgt med lys og lygte for at kunne få min XBMC (OpenElec) til at virker sammen med Netflix, desværre ser det ud til at problemet er at mono's implementering af Silverlight ikke har DRM understøttelse, da de ikke vil betale licens til M$.</p>
<p>At Android, Mac og iPhone kan betyder ikke at "Linux" som Ubuntu, Debian, Fedora osv. kan..</p>
<p>Men hvis du har et link på hvordan jeg kan få det til at virke, har du lige reddet min dag.. ;-)

Så skal vi i første omgang lige blive enige om hvad der gælder som Linux support. Hvis vi opstiller det på samme fod, som officiel Windows support er det altså at kunne se indholdet i din browser - ikke via dit mediecenter.

Søgning efter "Linux Netflix"

Mht at få Netflix indhold på dit mediecenter, er der en række problemer at tage højde for. Et af de store problemer er, at man som udvikler der anvender Netflix' API, KUN må give adgang til amerikanske brugere, jvf. Netflix API Terms of use

Territory. The Netflix API and Content are solely for use with and pertinent to the Netflix service available to subscribers in the United States. It is your responsibility to limit distribution of the Application to Netflix subscribers within the United States and/or to clearly disclose to end users that the Content provided through the Application only applies to the Netflix service offered in the United States.

Når det så er sagt, så tog det altså ikke mange sekunder at søge på "XMBC Linux Netflix" og finde et plugin der, angiveligt, virker.

24. marts 2014 kl. 09:16
Netflix klager over ekstrabetalinger til netudbyderne

Iøvrigt undre det mig at netflix acceptere at Microsoft blokere for kunder der bruger andre systemer end mac/windows...

hvordan er det lige at Microsoft gør noget som helst i den dur?

Netflix findes til stort set samtlige platforme, herunder Windows, Xbox, Playstation, div. SmartTV, ChromeOS, Android og div. Apple produkter. At Netflix i sin tid SELV har valgt at lave en klient baseret på Silverligth for at DRM beskytte deres datastream har intet med Microsoft at gøre. Desuden er der rigeligt med guides på nettet til at få netflix under div. Linux distributioner.

24. marts 2014 kl. 07:41
Epic åbner spilmotoren Unreal for 100 kroner - og en bid af kagen

CryTek har offentliggjort at deres CryENGINE kan bruges mod et abonnement på €/$ 9.90 og ingen royalties, http://www.cryengine.com/news/crytek-announces-its-cryengine-as-a-service-program

21. marts 2014 kl. 07:51
Hovedstadens sygehuse bruger 58 millioner på forlænget Windows XP-support

At flytte det hele over på Open Source er en reel løsning der kun kræver en investering her og nu.

For en open source løsning, vil modsat alle andre løsninger i verden, aldrig kræve opdateringer, tilpasninger, konsulenter, ændringer i alt ens software eller lign.

Med OpenSource er erhvervssupport selvfølgelig gratis på alle komponenter. Derudover findes der slet ikke problemer i at portere så store mængder kode til et andet operativsystem og "OpenSource" har ej heller flere forskellige licensformer der evt. kan koste knaster for udviklere af de store løsninger eller kræve de åbner deres kode til div. software løsninger. Alle leverandører af software til medicinalindustrien forstår er i øvrigt eksperter i optimering og drift af deres product under andre operativsystemer og de vælger selvfølgelig allesammen at understøtte alle grafiske window managere.

18. marts 2014 kl. 13:19
Hack Registreringsdatabasen og opgradér din Windows 8.1 - hvis du tør

Omvendt så kan man bare opgradere til windows 7 i stedet for.
Windows 8.x er en gigantisk lort

Fantastisk velargumenteret indlæg ...

Nu står det dig frit at nedgradere fra OEM licenser af Windows 8 PRO til Windows 7 eller Vista. kilde

Samt at du kan købe Windows 7 licenser frem til engang i Oktober.

Vi er mange der faktisk kan se ideen med de fleste ændringer i Windows 8(.1) herunder alle ændringerne til Explorer og kan se hvordan det gør nogle af vores opgaver nemmere, specielt når keyboard er det primære input! (alle de nye shortcuts)

Ontopic: Muligheden skulle vist være lukket igen.

7. marts 2014 kl. 12:20
Forbrugerrådet Tænk: Utåleligt at man ikke frit kan vælge styresystem til pc

Det var vist en lidt gammel grafik du hev frem der (3 mdr op til november 2013).

Jeg elsker at du selv hiver den frem - kig nu godt på tabellen over EU, det geografiske område DK befinder sig i.

Android + 3.4 iOS -3.9 Windows +3.9

USA: Android +6.0 iOS -7.7 Windows +2.0

Altså - iOS har tilbagegang, Android + WP har fremgang. Altså, er dit originale indlæg stadig forkert.

6. marts 2014 kl. 09:55
Forbrugerrådet Tænk: Utåleligt at man ikke frit kan vælge styresystem til pc

Siger ordet "mobiltelefoner" dig noget?
Efterspørgslen var der ikke fra Hr. og Fru Jensen, men nu er markedet oversvømmet med det. Det er en kunstig skabt efterspørgsel.

Nu ligger forskellen så bare i, at du i forvejen HAR et marked for billige bærbare - et market hvor alle kan købe en bærbar til ~2000,- Så for den helt almindelige forbruger skaber du ikke noget "nyt" - det eneste du gør er at udskifte Windows og evt. øge prisen

Det er faktisk ret så enkelt i min optik : Jeg kender flere, som skriver herinde og hævder at være upartiske, men da de reelt set er betalt af Microsoft, hvilket også afspejler sig i deres "argumenter". Men hey, det betaler regningerne.

Sådan går det når man ser alt sort og hvidt og ikke nuanceret. Men det kan du vel ikke gøre for.

Hvis du nu læser samtlige af mine efterhånden temmelig mange indlæg i både denne tråd og den anden relaterede tråd, har jeg på intet tidspunkt udtalt mig om "Microsoft er gud", "Microsoft er det eneste rigtige", "Microsoft Microsoft Microsoft..".

Jeg har, modsat flere andre herinde, fortsat min professionelle stolthed i behold, da jeg netop godt kan finde ud af, at som IT pro, hvad enten du er udvikler, sysadmin el. lign, så har du en "kasse" med værktøjer - værktøjer værende programmerings sprog, operativsystemer, osv. En kasse hvori du tager hvad der løser opgaven bedst.

Jeg er ikke fastlåst til "Windows" eller "Microsoft only" teknologier - jeg foretrækker dog Windows som mit everyday-skrivebords miljø, alene fordi det giver mig adgang til de værktøjer, apps og spil jeg bruger i min dagligdag. Min foretrukne IDE er Visual Studio, men jeg er fløjtende ligeglad om min database kører på en MSSQL eller mySQL. Jeg udvikler primært til .net, men vedligeholder endnu mine PHP og java kundskaber. Min router kører Linux og har en Linux VM på min hjemme-server. Jeg har tidligere dualbootet min bærbar med Windows og Ubuntu/Debian.

6. marts 2014 kl. 09:36