Thomas Hagedorn

It i skyen er lidt som at leje en bil – det er ikke billigere, men bare virkelig smart!

det sagde jeg vist ikke, med der er langt flere muligheder hvis man vil, kan og tør..

2. december 2014 kl. 15:36
It i skyen er lidt som at leje en bil – det er ikke billigere, men bare virkelig smart!

Overordnet helt enig, Cloud er ikke billigere set med traditionelle 1:1 briller.

Cloud handler i min optik ikke om mere, men om bedre.

Hvis man virkeligt forstår sine workloads til bunds, og ellers er villig til at automatisere og orkestrere sine serivces, til at være selvkørende, pro-aktive og autonome, ja så er cloud svaret.

Cloud værdien ligger i at kunne frigøre sin forretning fra begrænsende teknologier, strukturer, geografi og ikke mindst ens egne mentale begrænsninger om hvad der er muligt, så fokus kommer tilbage på hvad det egentligt er vi forsøger at opnå med det hele.

2. december 2014 kl. 09:51
Appelbaum: Anklager i hackersag forstår ingenting

Tænker på dna spor på tastatur som fks kan bevise der rent faktisk er mere end en der har betjent den... Det er da det mindste og hvad med fingeraftryk på diske mv... Har man slet ikke andet end bits at forholde sig til..?

12. september 2014 kl. 20:22
Appelbaum: Anklager i hackersag forstår ingenting

Jeg dømmer absolut ingen men synes blot at det er påfaldende at man efter en lignende sag, hvor man blev frikendt netop på grund af usikkerheden omkring hvem der har adgang til computeren, alligevel indlader sig på at have en ny stående med dårlig sikkerhed og dermed lander i samme situation... Enten er man decideret dum eller så udnytter man det helt bevist..

12. september 2014 kl. 20:18
Appelbaum: Anklager i hackersag forstår ingenting

Tænker at det da er det nemmeste alibi man kan fabrikere ?

Man sørger blot for at den computer man vil bruger til et angreb er piv åben, inficeret og tilgængelig for flere brugere så er den klaret...

Synes det lugter, men om det kan blive til ret meget andet end en go gang indicier tvivler jeg på anklageren reelt kan komme med..

12. september 2014 kl. 18:33
Faxe Kommune sparer stor licensregning ved skift fra VMware til Xen

Jeg kan kun sige jeg ikke deler din oplevelse af at specielt store virksomheder skulle have en dårlig support, og ikke skulle værdsætte deres kunder - Jeg har set sager hvor det er blevet fløjet eksperter ind i hobetal for at løse alvorlige drifts problemer, og har aldrig oplevet den ligegyldighed du nævner.

Og ja, det er den måde jeg køber bil på, jeg har også tegnet forsikringer og tager backup selv om at det selvfølgelig er helt tåbelig at sikre mig på denne måde...

4. februar 2013 kl. 12:30
Faxe Kommune sparer stor licensregning ved skift fra VMware til Xen

Nej software producenter giver normalt ikke erstatning på tab, men de har alle en produkt support garanti og stiller i betydelige ressourcer til rådighed for at løse eventuelle problemer...

mht. Special fremstillede tog og konsulent ydelser kan man jo godt lave en ordentlig kontrakt, som netop indeholder erstatnings muligheder hvis det løber af sporet så at sige - det kræver blot man laver den og ikke sover i timen ;-)

4. februar 2013 kl. 10:07
Faxe Kommune sparer stor licensregning ved skift fra VMware til Xen

Du misforstår mig, jeg agitere IKKE for et bestemt produkt men stiller blot spørgsmålstegn ved ikke at have en produkt leverandør med support ansvar...

Du skriver selv at man "blot" skal få fat i nogle kompetente personer og så er den fikset.. Nu ved ikke hvad den normale responstid er for at finde sådan en person, og er man på nogen måde garanteret deres hjælp.. nej, det er man ikke og deri ligger hele forskellen.

Ville du købe en bil på samme vilkår?

4. februar 2013 kl. 09:52
Faxe Kommune sparer stor licensregning ved skift fra VMware til Xen

Ja og de er altid noget bras.. ;-) men specielt til den ikke kommercielle version af Xen er der jo ingen support, og så er man altså noget skidt stillet som "kunde"

1. februar 2013 kl. 19:40
Faxe Kommune sparer stor licensregning ved skift fra VMware til Xen

Når man læser dette ..

"Xen-platformen fungerer som et godt alternativ til de kommercielle løsninger som VMware"

skal det så forstås som om man har valgt en ikke kommerciel Xen, og dermed har valgt at kører kommunens IT under den her licens og support disclaimer:

http://xen.org/download/disclaimer.html

Hvor der i uddrag står..:

"No Warranty of the Programs"

"Because these programs are licensed free of charge, there is no warranty for the program"

og

"Should the program prove defective, you assume the cost of all necessary servicing, repair or correction"

Ja så mener jeg nu man løber en risiko der hurtigt kan vise sig at løbe op i langt mere end det man umiddelbart sparer.

1. februar 2013 kl. 19:17
Opråb til it-branchen: Kun hvert femte projekt kan betale sig

Kan ikke være mere enig, men mener nu også denne del om baselines bliver tillagt lidt for ringe betydning..

"Den slags mål kræver selvfølgelig også, at man har målt på den nuværende situation, så man har en baseline"

Laver man "kun" baselines på baggrund af et kommende projekt er man allerede et beslutnings niveau for dybt, og vil reelt få et snævert og forsimplet beslutnings grundlag.

Baselines og den indsigt de kan give (hvis man ellers kan magte at overskue de store mængder af data) og om de services man leverer, bør være grundlaget for en samlet vurdering - som herefter gerne skulle pege i retning af de konkrete projekter hvor der kan hentes yderligere gevinster.

Viden er som bekendt magt, men hvem har den?

31. januar 2013 kl. 12:35
Ny malware kan sprede sig fra Windows til en virtuel VMware-maskine

Ja du er sikker på vSphere..

Det er inficering af virtuelle disk images på Mac/windows der er tale om og altså blot en udnyttelse af at det er muligt at mounte .vmdk disks på host OS'et og kopiere data ind på dem..

Det kan enhver gøre med et simpelt script, så altså bare en stor ekstrablads agtig overdrivelse i overskriften..;-)

24. august 2012 kl. 09:24
Nej! Tilvalg af skyen er ikke fravalg af it-medarbejdere

Helt enig og det er jo netop derfor uvidenhed på begge sider af bordet et stort problem.

Ideelt burde enhver virksomhed som benytter IT i en grad som har indflydelse på hvordan virksomheden kan agere, have en IT kyndig person i ledelsen.

Primært for at undgå de politiske kampe og "misforståelser" du nævner, men også for at være garant for at der arbejdes hen imod et fælles mål i virksomheden.

23. august 2012 kl. 12:11
Nej! Tilvalg af skyen er ikke fravalg af it-medarbejdere

Grundlæggende er omvæltninger og forandring vel sjældent noget en klassiske IT mand ser som en fordel, det nedbryder den omhyggeligt tilrettelagte struktur og skaber konstant nye ringe af udfordringer og kompleksitet i det store IT hav. Oveni det kan vi så lægge den altid lurende risiko for at blive overflødig når alle funktioner er blevet automatiseret – og jo der er IT folk der er blevet overflødige i tidens løb på den konto, men kun hvis de ikke ville, eller magtede at følge med i virksomhedens udvikling.

Vi må jo huske at enhver virksomhedens ledelse har et overordnet mål om konstant at optimere, udvikle og forandre virksomheden så den står stærkest muligt i konkurrencen – Forandring er selve vejen til økonomisk gevinst. Og derfor vil ledelsen altid udfordre IT folkene – det stopper aldrig og vil man være med, så er det altså spillereglerne.

Der er dog noget vi kan gøre for at bringe ledelsen og IT folkene tættere på hinanden og dermed lette processen og mindske modstanden, misforståelserne og alle myterne - og det er at tale det samme sprog. Ledelsen må i stigende grad kunne formulere sig i en begrebs ramme som er forståelig for IT folkene og modsat bør IT folkene skrive virksomhedsledelse og økonomi på pensum listen.

Et fælles sprog er den eneste måde vi kan bekæmpe uvidenheden, og den frygt den slæber med sig på, og for alvor tænke sammen og skabe en overskuds forretning – både mentalt og økonomisk fri for frygt.

22. august 2012 kl. 13:40
Dansk IT's alternativ til betalingsringen: Bliv hjemme!

Det reelle problem er jo at vi åbenbart synes det er helt fantastisk at koncentrere flest mulige arbejdspladser i en radius af 20 km fra rådhuspladsen.. kampen om parkerings pladser, skyhøje huslejer, dårlig luft og en masse ventetid i trafikken synes at være en lille pris at betale for at have domicil på en "lækker" city adresse..!!

Det skulle ikke undre mig om der var flere der pendlede udefra og ind, end indefor de 20 Km... egentligt ret så skræmmende idiotisk som vi indretter os ;-)

24. februar 2012 kl. 17:49
Aarhus køber 10.313 pc'er og sænker elforbruget til en tredjedel

hvorfor man ikke har valgt en virtuel desktop løsning..?

Var sådan en løsning overhovedet i spil, og hvis den var - hvorfor blev den så fravalgt?

14. oktober 2011 kl. 09:40
Tre hypervisorer på testbænken: VMwares vSphere kan brænde sammen

"it-test-firmaerne Login Consultants og PQR"..??

Det er altså tale om to konsulent huse som i gennem tiden har udført diverse sammenlignings tests og uvildige sammenligninger..

"I flere tests fandt forskerne faktisk.."..??

Konsulenter ja, forskere nej.. ikke at de ikke ved hvad de laver, men husk lige at de altså er konsulenter i et privat firma, som lever af at sælge løsninger og rådgivning.

29. september 2011 kl. 12:51
Fra én til nul: Nyt Folketing bliver uden it-folk

En ting er at de nævnte kandidater med IT baggrund ikke kom ind.. surt i sig selv, når IT nu er en videnstung branche og alle partierne stort set er enige om at vi skal overleve på viden fremadrettet.. .. men hvordan ser det ud, hvis man ser på hvor stor en % del af IT folk der er i arbejdsstyrken, kontra antallet af kandidater - er vi så under repræsenteret eller hvordan?.. Bolden er din Jesper..;-)

23. september 2011 kl. 08:35
Danmark markant bagud med cloud-teknologi

..nu er det jo lidt ligesom at sige at alle virksomheder har deres eget elkraftværk stående..! Nej vel..;-) Og jeg tør godt vædde med at de mange små, ender med at købe fra nogle få store i fremtiden, altså med mindre de har en meget god grund til ikke at gøre det.. Jeg får ihvertfald min strøm billigst på den måde..;-)

20. september 2011 kl. 18:42
VMware ændrer licensbetingelser efter kritik

Ja i gennemsnit er VMware vel blevet omkring 10 % "dyrere" iflg de konkrete beregningseksempler jeg har lavet indtil nu, men der følger jo også nye funktioner med i vSphere 5, og hvad de nye funktioner konkret er værd for dig er selvfølgelig altid til diskussion. Men bare at sige det er blevet dyrere er jo heller ikke helt fair.. Det kommer jo an på .. ;-)

10. august 2011 kl. 10:06