Allan S. K. Frederiksen

It-skandalen, der blev væk - en sommerferiehistorie

Ejendomsvurdering, det er Danmarks sidste formueskat. Hvorfor fjernes den ikke bare ? Man må kunne finde et andet beskatningsgrundlag end et guestimat på en ikke-realiseret værdi.

Jeg tror du vil kunne lide denne blog-post:Ejendomsvurderinger. Hvor svært kan det være?

Jeg er selv fortaler for at beskatte gevinsten ved salg. Dette vil i øvrigt muliggøre en progressiv beskatning, samt zoneinddeling for at ramme boligspekulanter i bestemte byer. Dertil kan der også gives en rabat for hvor længe man selv har beboet adressen. Det eneste problem jeg umiddelbart kan se er hvordan man håndterer "håndværkertilbuddene", hvor folk køber dem for at sætte dem i stand og derefter sælge dem med en fortjeneste, som ikke står mål med arbejdsindsatsen.

9. august kl. 20:14
Kovending i Helsingør: Elever starter skoleåret uden Chromebooks - lærerne fortsætter

Så er der selvfølgelig nogle alternativer man selv kan hoste, men det er vel egentlig en landspolitisk beslutning, om der skal lægges kræfter i helt at løsrive sig fra teknologi giganterne. Det er vel ikke noget som skal ligge hos en kommune.

Kommunerne har tidligere kunnet finde ud af at oprette Kommune Data, så de kan da bare lade KOMBIT starte et nyt datterselskab, som klarer opgaven. Alternativt kan de sende opgaven i udbud. De har haft flere år til det, så det må betegnes som fyringsgrund til en række ledende embedsmænd, at det ikke er sat i værk endnu.

8. august kl. 14:59
Helsingør trodser Chromebook-forbud: Har sendt tusindevis af siders forklaring til Datatilsynet

Google lever derimod af detaljeret profilering af deres brugere og målrettede reklamer. man har ikke et tydeligt kundeforhold som Google-bruger. Det virker sandsynligt at Google følger deres normale forretningsmodel også overfor skolebørn, nu eller senere.

Hvis ikke du betaler Google er du en del af deres produkt. Du er ikke en reel kunde, selvom du kan hævde du betaler med dine data.

7. august kl. 01:01
KEA sænker optaget på it-studiepladser efter tvangslukning af engelske studiepladser

Jeg har også efterlyst nogle tal i debatten som kører på ing.dk.

Jeg vil også gerne se tallene for de forskellige faggrupper, for der kan jo være stor forskel på dem.

2. august kl. 23:13
Mens vi venter på MitID

Det lyder som en sag for Konkurrencestyrelsen.

2. august kl. 21:09
Irsk datatilsyn vil stoppe for Facebook-data fra EU til USA: Meta truer med at gå

De gør nok ligesom MS og opretter dedikerede datacentre til EU borgere i EU.

At det så er lige meget da myndighederne i USA stadig kan forlange data udleveret. Så længe disse firmaer ikke flytter deres hovedsæde ud af USA og placerer det i et land som EU betegner som "safe haven", samt skifter til en børs i samme land, vil de være underlagt USAs lovgivning.

8. juli kl. 12:22
Stemmemaskiner i USA er sårbare over for cyberangreb 

Jo!

Du henviser til en artikel i en avis som er kendt for at støtte demokraterne og er ejet af Jeff Bezos, som har givet store donationer til demokraternes valgkampanger. Du kan ikke forvente at nogen af de medier som har støttet Biden, nu pludselig kan være neutrale. I det hele taget er det vist svært at finde nogen neutrale/objektive medier i USA (de eksisterer såmænd heller ikke i Danmark).

Ingen af dens pointer modbeviser filmens påstande, men formålet er også at så tvivl om alt. Artiklens alternative forklaringer er udokumenterede, så den har nøjagtig samme problem som den beskylder dokumentaren for at have. Vi kan kun antage at de viste personer i videoen også er i agttaget ved andre dropbokse.

Jeg vil dog godt medgive dem at hvis der ikke blev brugt geolokationsdata til at fange forbryderne ved det omtalte skyderi, burde det ikke være medtaget. Det er jo rigeligt at de verificerer geolokationerne med video fra dropboksene.

Afslutningen af dokumentaren synes jeg også var unødvendig. Det blev netop nævnt at de satte ret strenge kriterier for hvornår de ville erklære nogen for en kurrer, for at der ikke skulle være nogen tvivl, så det var kontraproduktivt at demonstrere hvordan resultatet ville være blevet hvis man sænkede kriterierne.

Det der væsentligst for mig, er at den påviser at metoden blev brugt. Det må så være op til politiet at drive den videre efterforskning.
Så længe der ikke sker nogen efterforskning, ved vi heller ikke om hvor omfattende svindlen var og om den havde indflydelse på valget. Herved kan der ikke blive lukket ned for den skyttegravskrig som startede under Obama.

USA er så vidt jeg ved det eneste demokrati, hvor vælgerne ikke kan afkræves ID. Dette gør valgsvindel meget nemmere end i de fleste andre vestlige lande med lav korruptionsgrad.

2. juni kl. 02:32
Stemmemaskiner i USA er sårbare over for cyberangreb 

Jeg kan anbefale at du ser 2000 Muleshttps://rumble.com/v124geo-2000-mules-extended-trailer.htmlDinesh D’Souza dokumenterer valgsvindel via ballot harvesting.

  • det er i øvrigt kun nødvendigt at svindle i nogle få valgdistrikter for at ændre resultatet i en svingstat, hvor stemmetallene normalt er tætte.

En anden måde der svindles "lovligt" er via gerrymandering. Dette gøres dog af begge sider, selvom demokraterne er mest ihærdige med at beskylde republikanerne for det.https://www.vox.com/22961590/redistricting-gerrymandering-house-2022-midtermsArtiklen fra Vox medtog ikke den seneste retssag om gerrymanderinghttps://www.politico.com/news/2022/03/25/maryland-court-congressional-map-illegal-democratic-gerrymander-00020518

Den 16. juli kommer der en dokumentar på gaden af Lara Logan[1], hvor hun netop dækker valgsvindel som er udført af leverandørerne af stemmemaskinerne, via den originale stemmesoftware.https://selectioncode.com/

Hele det politiske system i USA er gennemkorrumperet og det gælder både for GOP og DNC. Politikere starter gerne som idealister, men hurtigt ændres de til at stemme det, som donorklassen ønsker de skal og det er normalt det modsatte af hvad der er godt for den brede befolkning og nationen generelt.

[1] Jeg kan anbefale Joe Rogans interview med hende, som dog især omhandler massevoldtægten på Tahir pladsen af hende, udført af sikkerhedsstyrker.

1. juni kl. 17:16
Minister fastholder: Politiet kommer ikke til selv at slette uskyldiges DNA

Man må forstå, at borgeren er til for systemet og ikke omvendt

Dette er jo filosofien bag fascisme, nazisme og kommunisme, i hvert fald set efter hvordan de har været implementeret.

Det her giver jo god anledning til at kigge på, om ikke en forfatningsdomstol er værd at bruge krudt på.

Nu er det ikke grundloven der er tale om brud på i denne sag, men ellers har vi længe haft brug for en uafhængig forfatningsdomstol, som selv kan tage sager op. Samtidig kunne der så indføres en straf for de der stemmer for en lov der bryder med grundloven, i fald de er gjort opmærksomme på at faren var til stede for dette. En passende straf kunne jo være at fjerne deres valgbarhed de næste 10 år, for en minister må selvfølgelig kræves dennes afgang, uden mulighed for eftervederlag eller ministerpension.

31. maj kl. 10:09
Uafhængige udviklere føler sig ramt: Apple fjerner apps, der ikke har været opdateret i to år

Appen til at justere mit gulvvarme anlæg har ikke været opdateret i lige knap 6 år.

Min den snart er fortid i apples butik. ?

Det samme gælder appen til min vægt, som forbinder via BT.

Jeg tror der er rigtig mange simple apps til diverse gadgets som aldrig bliver opdateret. Hvilken opdatering behøver man til en app som blot fortæller en at vaskemaskinen er færdig, eller skal kunne tænde og slukke kaffemaskinen, eller modtage data fra vejrstationen?

30. april kl. 14:45
Tesla-stifter Elon Musk køber Twitter for 300 milliarder kroner

nøgleordene er: autentificere alle mennesker

Mon ikke blot han mener at alle mennesker skal have adgang til at få det blå mærke, som indikerer at personen er autentificeret.

En måde at gøre dette på er at kræve betaling for det. En overførsel på et lille beløb, f.eks. $5, og så verificeres afsenderen mod offentlige adressedatabaser.

Vil man ikke have det blå mærke, kan man blot undlade at betale.

29. april kl. 17:06
Tesla-stifter Elon Musk køber Twitter for 300 milliarder kroner

Her er det jo dig som leverer konspirationsteorien og endda en dårlig en af slagsen. Man skal nemlig være født i USA for at blive præsident, så det kræver en ændring af forfatningen at få adgangen. Det var jo derfor Trump m.fl. insisterede på at Obama skulle vise sin fødselsattest frem.

Musk skulle også afgive kontrollen med SpaceX og sikkert også andre af sine virksomheder, da de har kontrakter med de føderale myndigheder. The Boring Company har også kontrakter med flere stater, så den vil også være problematisk, da den også er afhængig af føderale godkendelser.

29. april kl. 16:55
Nu lænker EU tech-giganterne: Ny aftale stiller strenge krav og giver brugerne magt

Jeg mangler en klar definition på begrebet "desinformation" og beslutningsprocessen om hvad der skal erklæres for dette.

Er der noget perioden med COVID-19 har gjort klart, er det at det der er "desinformation" i dag, kan være videnskabelige fakta om et halvt år. Da der længe har været en replikationskrise indenfor videnskaben, kan nyeste forskning ikke lægges til grund for en vurdering. Kostrådene er f.eks. forskellige i de forskellige lande, så hvilket af dem er korrekt og hvilke er "desinformation"?

Når en politiker skriver noget der ikke passer på et reguleret SoMe, for at fremme vælgertilslutningen, bør dette vel også tælle med som "desinformation" og det endda af en grad som kan skade alle borgere og fremtidige generationer, da det kan betyde at der gennemføres uoprettelige beslutninger.

Hvis det er et statsligt organ eller EU som tager beslutningen om hvad der er "desinformation", kommer vi så ikke i konflikt med grundlovens paragraf om at der ikke igen kan indføres censur i Danmark?

28. april kl. 03:37
Om udflytningsplanen

En løsning kunne være at gøre det til et krav, at de videregående uddannelser kan garantere en studiebolig som kan betales for en SU og niveauet skal være så lavt at der også er råd til mad og studiematerialer. Boligen skal ligge i en fornuftig afstand fra studiestedet, hvilket vil sige ca. 30 minutter på cykel eller offentlig transport. Det står uddannelsstederne frit at etablere nye studiesteder hvor i landet de kan opfylde disse krav.

Dette vil også straks fjerne boligmanglen for studerende, da det samtidig skaber et incitament for kommuner til at etablere nye kollegier. Om nødvendigt kan lovgivningen til bygning af kollegier også ændres, så det står frit for kommuner og uddannelsesinstitutoner i fællesskab at bygge og eje nye studieboliger.

31. marts kl. 10:03
Twitter-bommert: Suspenderer brugere, der rapporterer om russiske tropper

NU er det pr definision kun myndigheder/stater som kan lave censur.

Forkert!

Det er netop censur når en udgiver eller enhver form for myndighed filtrerer i hvad der skal slippe i gennem til modtageren.https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=censur

Du taler udelukkende om statscensur i juridisk forstand og her er der i Danmark forbud mod at staten kan indføre en generel forhåndscensur, men der er skam stadig masser af censur for folk i offentlige stillinger i form af tavshedsklausuler. Dertil er der masser af lovgivning som gør mere eller mindre specifikke ytringer strafbare og disse håndhæves både lemfeldigt og politisk. For ikke at tale om alle de regler der er om hvem der må udtale sig om hvad for både offentligt og private ansatte.

Der har jo også været et par sager i nyere tid, hvor staten har fået nedlagt et fogedforbud mod at udgive nogle værker, af tidligere ledende medarbejdere i PET og FET, da man mistænkte at de kunne indeholde hemmeligtstemplet materiale. Her ønskede man netop at censurere disse inden udgivelsen.

Den almindelige brug af begrebet "censur" dækker også sletning og moderering i et forum. Både den automatiske som skal fjerne kommercielt spam og den manuelle som sker efter indlæg har været postet. I det sidste tilfælde kan det godt angribes for at være en forkert brug, da det kun bør betegnes som moderering.

27. februar kl. 19:47
Apple-krav til iOS-udviklere: Kommission på 27 procent på tredjepartsbetalinger

De vil sikkert tilføje mere spyware til telefonen, så de kan se om brugerne benytter betalingsfunktioner i apps og derefter trække penge på deres kort. De vil sikkert også forlange at der er tilknyttet et CC til enhver Apple brugerkonto.

9. februar kl. 00:13
Microsoft lover at tage sig sammen: Produkterne skal være nemmere at reparere

Ganske underholdende at Linus ikke klippede sin brøler ud, men det demonstrerer ganske fint hvilke problemer der er med at reparere diverse elektronikprodukter. Det er jo ikke kun MS som skjuler skruer.

Linus Tech Tips: Surface Laptop Studio Review Ended in DISASTERhttps://www.youtube.com/watch?v=2Wwbo731jOQ&t=765s

13. oktober 2021 kl. 13:28
Facebook vil lægge sine algoritmer frem til tilsyn

Jeg er ikke helt med... Mener du ikke, at handel med persondata foregår? Ville målretningen kunne foregå uden salg af persondata?

Jo der foregår et salg, men det er ikke nødvendigvis personhenførbare data som sælges. Der handles i stor stil med annonymiseret persondata, til brug for markedsanalyser.

De forskellige SoMe platforme, holder jo den personhenførbare data tæt på kroppen, for det er netop dens fordel overfor bannerannoncørerne, som ikke kan tilbyde samme præcision.

Der skal selvfølgelig nok være nogen som sælger personhenførbare data, men det er ikke de store spillere som jeg frygter her, men mindre spillere som forventer de kan slippe under radaren og f.eks. sælge til forsikrings- og/eller finanssektoren. Der er jo altid nogle rådne æbler!

13. oktober 2021 kl. 00:37
Facebook vil lægge sine algoritmer frem til tilsyn

... alle disse problemer ikke forsvinde som dug for solen, hvis man - som Zuboff foreslår - simpelthen gør al handel med persondata ulovlig?

Desværre ikke, hovedindtægten er fra målrettede reklamer og ikke salg af de persondata, som gør målretningen mulig. Hvis de sælger detaljerede persondata, så kan andre lave lige så målrettede reklamer som de selv og derved falder værdien af deres service overfor reklamebranchen.

Et forbud mod salg af persondata er kun første skridt, det skal samtidig føres ulovligt at høste persondata fra andet end eget site/domæne. Altså de skal være slut med at der høstes data via annoncer og diverse like/dele-scripts.

Det bedste ville også være hvis man forlangte at alle sites selv hostede de reklamer som blev vist hos dem, da det er eneste måde de kan sikre at de ikke forsøger at høste data (herefter bliver det også nødvendigt med en cost/bennefit beregning, om det f.eks. kan svare sig at hoste animerede reklamer med lyd).

12. oktober 2021 kl. 19:57