Christian Selch

3 sender sms'er på 4G-nettet ud i intetheden

Jeg er den heldige ejer af en Nokia Lumia 920 hos 3, og har været ramt af problemet. Det lader dog til (i hvert fald for Nokia) at det kun sker når beskederne sendes hurtigt. For mit vedkommende lader det til at 3 beskeder inden for 30 sekunder resultere i at en ikke kommer frem, og skal sendes igen (hvorefter den går igennem).

Om problemet er mindre hos Nokia pga. bedre antenner end hos andre skal jeg ikke kunne sige.

30. januar 2013 kl. 20:37
Windows 8 Metro interface - tablets only?

Er operativsystemet ikke i vejen hvis man skal tilpasse sit workflow efter det?

I forhold til det, har det relevans hvad jeg skriver om at skifte workflow. Som Thomas Bundgaard, skriver det mere ordfattigt: hvilket OS kræver IKKE at man tilpasser sit workflow, den måde det fungere på?

Det er nok også mig der bruger et forkert ordvalg. MS mangler noget konsistens. De har nu siden XP så vidt jeg kan huske ændret en lille ting hvordan man kommer ind til ip settings et par gange eller 3. Man kan sige at det er en mindre deltalje og det er det sgu nok også. Men det er et symptom på at MS mener de ved bedre end jeg hvordan jeg løser de opgaver jeg har i løbet af en dag. Det gør de ikke og det er heldigvis meget få af mine opgaver der har noget med deres produkter at gøre. Men desværre er der stadig firmaer der mener at bare man har support for windows så behøver man ikke supportere andet.

Hvis man ikke eksperimenterede, testede og kom med nye forslag til løsninger var vi nok aldrig kommet videre fra de gamle DOS-dage. Hvis man forsætter med at gøre tingene fordi "sådan har vi gjort til nu" sikre vi at der ingen form for udvikling og innovation sker. Hvis vi ikke prøver noget nyt, finder vi aldrig ud af om vores nuværende løsning kan laves smartere. Jeg mener klart det er vigtigt at man prøver nogle nye ting - nogle gange rammer man ved siden af, og det bliver dårligere - i de tilfælde må man tilbage til tegnebrættet. Andre gange rammer man plet, og kommer ud med en løsning der er langt bedre en den man startede med. For mig at se, er de gange man rammer ved siden af, det værd når vi ser hvilke gode idéer dette har kastet af sig gennem tiden.

25. december 2012 kl. 00:42
Windows 8 Metro interface - tablets only?

Alle operativsystemer fordre en særlig form for workflow, og jeg arbejder forskelligt i dem alle (OSX, Linux og Windows har jeg alle brugt parallelt i en overgang). Det jeg mener er, at det er første gang i lang tid (for mig at se) det kræver en ændring i workflow at skifte til en ny Windows-versioner - tidligere har det kun være hvis man har skiftet OS dette har været nødvendigt.

Jeg er dog i tvivl om hvad du mener med "så er det 3. gang på 3 operativ systemer man skal tilpasse sig MS' one size fits all tankegang..." - Hvilke to andre Windows versioner, siden engang tilbage med '95, har krævet en ændring i dit workflow? For mig at se er de eneste steder jeg tidligere har skiftet workflows er når jeg har skiftet mellem Linix, OSX og Windows.

24. december 2012 kl. 12:13
Windows 8 Metro interface - tablets only?

Min klare erfaring med Windows 8 (baseret på en 2-3 måneders brug) er at det bestemt ikke er defekt. Det kræver en tilvænning, men jeg er blevet så glad for det på min bærbar at jeg ikke har lyst til at skifte tilbage til Win7, og skifter det ud også på min stationære over julen (der indtil nu har kørt Win7, i tilfælde af Win8 blev træls efter længere tids brug på bærbaren).

Det jeg tror rigtig mange overser, er hvor vigtige hotkeys er i Win8 i forhold til nogen anden Windows-version. Personligt var jeg også lige ved at smide håndklædet i ringen efter et par dage med Win8, indtil jeg satte mig ned og investerede noget tid i at lære de nye hotkeys, og inkorporere dem i mit workflow - siden da har det være en leg at køre Win 8 på min bærbar.

Det jeg tror manges problem er at de bare forventer 'mere af det sammen' når det kommer til Windows-opgraderinger lige som tidligere (95/98, Vista/7). Det har været sådan de sidste par årtier, og det forventede mange ville forsætte - det har formodenligt være indstillingen før folk har lavet deres reviews. Det er bare ikke tilfældet med Win8 - Win8 kræver en radikal ændring i ens workflow, da det ikke er som de forrige verisoner. Personligt har det vist sig at dette skift har været mere produktivt for mit vedkommende (baseret på min erfaring med bærbaren på farten) - det næste skridt er at se om dette også gør sig gældende på workstationen, hvor mange har råbt og skreget over Metro-interfacet er blevet dem 'påduttet'.

23. december 2012 kl. 18:10
Microsoft relancerer Hotmail som Outlook.com med integreret Skype og uendelig plads

Det lyder betryggende - alt andet ville også besværliggøre overgangen fra hotmail til outlook.com unødigt.

Rart at få bekræftet det ikke står så slem til som man kunne frygte - så kan med mere ro i sindet sprede budskabet om denne markente opgradering af Microsoft's webmail løsning.

1. august 2012 kl. 11:49
Microsoft relancerer Hotmail som Outlook.com med integreret Skype og uendelig plads

Hvis der er tale om, at man skal skifte email for at få fingrene i de nye funktioner, og ens originale hotmail/live/msn adresse gamle bliver nedlagt, lader det til at de har skudt sig selv i foden.

Jeg håber at Microsoft er klar over hvor stor en opgave det er at migrere fra den ene email-adresse til den anden, og tilbyder en form for email-forwarding til den nye outlook.com mail.

1. august 2012 kl. 11:42
Visa stopper for kortbetalinger med iZettle uden at oplyse hvorfor

Jeg er lidt betænkelig ved at man ikke skal indtaste pinkode ved betalinger via iZettle. Som jeg har forstået er en "underskrift" med sin pegefinger på iPhonen nok. Er jeg bare gammeldags?

De gange jeg har betalt over det har jeg skulle indtaste min pinkode som en helt normal terminal.

31. juli 2012 kl. 12:50
Sådan strikker Fujitsu kæmpe 20-gigapixel foto sammen under OL

Det må du undskylde - det er det med lige at læse hvad der står, og ikke hvad forventer/mener der står ;)

28. juli 2012 kl. 21:16
Sådan strikker Fujitsu kæmpe 20-gigapixel foto sammen under OL

Jeg tror der mendes den er "[...] med op til 16 kerner hver" i den forstand, at man sagtens kan få den i konfigurationer med færre tråde (jf. den datasheet du linker til)

27. juli 2012 kl. 16:53
13 Watt for en fin lille fit-PC3 #WIN

Et god bud på noget der kunne prøves af, er hvorvidt den er i stand til at afspille ting (som evt. skal omkodes) over DLNA, og hvor god den selv er til at sluge indhold man kaster efter den via DLNA. Hvis den f.eks. kan klare at afspille indhold streamet over DLNA vil den være en super partner til evt. et fjernsyn

Mvh Christian

2. februar 2012 kl. 01:07
Dropbox sagde nej til Steve Jobs: Nu er firmaet 22 milliarder værd

Microsoft har da en lignende løsning allerede i form af SkyDrive?

20. oktober 2011 kl. 16:40
Lynopdatering af PHP retter fejlramt udgave

Tirsdag skrev Version2 om en advarsel fra den officielle PHP-webside, php.net, om ikke at opdatere til PHP 5.3.7, og at fejlen forventedes at blive rettet i løbet af et par dage. Dagen efter, onsdag, er PHP 5.3.7 så klar.

Skulle nok have været:

Tirsdag skrev Version2 om en advarsel fra den officielle PHP-webside, php.net, om ikke at opdatere til PHP 5.3.7, og at fejlen forventedes at blive rettet i løbet af et par dage. Dagen efter, onsdag, er PHP 5.3.7 så klar.

Det giver ikke meget mening at sammen versionsnummer et genbrugt, og er heller ikke det der er sket jf. http://www.php.net/archive/2011.php#id2011-08-23-1

Mvh Christian

24. august 2011 kl. 15:15
Sådan formaterer du tekst i debatten på Version2

Det ser ud til det er et problem, når man quot'er en omgang kode (http://www.version2.dk/comment/172436#comment-172436) - den tager simpelthen ikke formatteringen med.

5. juli 2011 kl. 18:09
Test af kommentarsystem og tekstformatering

void brand(char buffer[]) {
srand(time(0));
for (int i = 0; i < strlen(buffer); i++)
buffer[i] = ((char) (rand() % 255) - 128);
}

Her har jeg quotet en omgang kode - den skulle også gerne være formateret når, jeg poster her

5. juli 2011 kl. 18:05
Back from Beta – hjælp med at gøre Version2 bedre

Hvor stemmer jeg - lige pt. er jeg ikke i stand til at lokalisere en knap der ligner at have den funktion, ud over anbefal

25. juni 2011 kl. 00:07
Velkommen til det nye Version2 - nu på Drupal

Jeg oplevede lige noget, her efter forrige indlæg var blevet afstedt:

Linket til jeres Android app i footer'er linker bare til markets forside (market.android.com) hvorimod iPhone app linket er direkte til applicationen. Dette bør nok fixes, hvis folk skal kunne bruge linket.

17. juni 2011 kl. 23:03
Velkommen til det nye Version2 - nu på Drupal

Hej

Jeg oplevede følgende på blog-siden: http://yfrog.com/ki6mxpDer er noget der tyder på, den ikke er helt glad for når beskrivelsen er lille.

Mvh Christian Selch

17. juni 2011 kl. 22:45
Motorola Xoom kommer til Danmark

@Nikolaj Brinch Jørgensen

[quote]du kan være sikker på at XOOM bliveropdateret i hvert fald det kommende år da det lige PT. er den officelle Google enhed.

Nej det kan jeg absolut ikke være sikker på. [/quote]

Det kan man, hvis Motorola agter at overholde hvad Google meldte ud tidligere på året (Eller slutningen af sidste år - er ikke 100% sikker på). Der står det skrevet at enhederne bliver opdateret i 1½ år (18 måneder) fra udgivelsen, så jeg vil mene man er godt sikret.

16. juni 2011 kl. 11:03
Motorola Xoom kommer til Danmark

Jeg sidder med min XOOM 32GB WiFi i hånden, købt hos Proshop. Yderligere forhandler Wupti den også, så den er i Danmark. Jeg skal dog ikke kunne udlukke at der er tale om import.

@Debatten:

Personligt er jeg rigtig glad for min. Jeg slap 4800kr for min hos Proshop og jeg har ikke fortrudt det et sekund! Synes det er utrolig praktisk at jeg kan tilslutte den mit fjernsyn, overføre ting til SD-kort i stedet for død og kridte skulle igennem min PC.

@NIKOLAJ BRINCH JØRGENSEN: Vedr. opdatering - du kan være sikker på at XOOM bliveropdateret i hvert fald det kommende år da det lige PT. er den officelle Google enhed. Efterfølgende, hvis de dropper den, skulle det undre mig om der ikke kommer en Custom ROM på lige fod med til Android telefon. Som eksempel kører min brors telefon, der er født med android 1.5/1.6 lige pt. 2.3!

9. juni 2011 kl. 01:16
Version2 på din mobiltelefon ? hvad vil du have?

Skal kommentarer vises på samme side som artikelsiden? Man risikerer at bruge en masse trafik på at sende debatindhold til brugeren, som kun vil læse artiklen. Omvendt vil det være sværere at linke korrekt, hvis kommentarer ligger separeret fra artiklen.

En rigtig lækker feature ville, efter min mening, være at de blev hentet til telefonen vha. f.eks. AJAX når man trykker på et links i bunden. På den måde henter man minimalt trafik som standard og kan efterfølgende hente kommentarer hvis det har interesse.

Med hensyn til billeder vil jeg sige det gerne skulle holdes på et minimum. Selve designet ville være at fortrække som en næsten ren CSS3 affære og uden alt for meget billede-grafik ud over logoet. Selve det design-mæssige udtryk må meget gerne forsat være lige så minimalisktisk som det nuværende.

Problemet i overstående indlæg (vedr. desktop åbner mobil-link) ville være rigtig rart at få ordnet. Evt. på sammen måde som ens telefon bliver sendt til mobil version bare omvendt.

Mvh Christian Selch

10. februar 2011 kl. 22:09