Jesper Jepsen

Kovending i Helsingør: Elever starter skoleåret uden Chromebooks - lærerne fortsætter

Men MS vil jo have samme problem som google med data som ikke lagres så de sikres mod at amerikanerne myndigheder kan få fingerne i dem.

9. august kl. 10:12
Helsingør trodser Chromebook-forbud: Har sendt tusindevis af siders forklaring til Datatilsynet

Så mangler du lige resten for der er store mangler i dit setup.
Google Workspace for Education som er det produkt du skal erstatte. Længe siden jeg har rodet med OpenOffice men køre det men live samarbejde og redigering? for det er faktisk en ganske brugt mulighed i dag.

8. august kl. 11:28
Fra vred far til kommuner i krise: Få overblikket i Helsingørsagen

Drifter? har du tjekket et skole budget? IT drift er at købe maskiner og oprette brugere det er ALT.... der er ingen der bliver betalt for andet. De systemer skolerne bruger er kommunale/stats systemer ellers køber de adgang til i produkter forlagene laver. Der er ikke noget med at opdatere eller andet hverken fra en person der får timer til det eller fra andre steder. Hvorfor? nemt.. der er ikke penge til det.

1. august kl. 07:49
Fra vred far til kommuner i krise: Få overblikket i Helsingørsagen

Med den logik så kan vi jo sende IT folket ud og undervise 1 klasse i dansk og matematik for det skal de vel også kunne.. Programmering er totalt ligegyldig i en 1. klasse og jeg vil da gerne se de kloge IT folk få en 6 årig til at forstå datasikkerhed( må blive når de selv har fatte det emne) og etik... held og lykke med det både blandt IT folk og børn( satser på at børn nok nememre forstår etikken end IT folket) Problemet er at IT folket glemmer at vi taler ikke om 15-18 årige her men 6-7 årige og vi taler om grundskolen ikke en ungdomsuddannelse eller videregående uddannelse.

1. august kl. 07:45
Fra vred far til kommuner i krise: Få overblikket i Helsingørsagen

Du har aldrig stået i en 1.klasse og skulle have 25 blyanter til at fungere kan jeg høre.. Men igen fejler IT folket... de har netop IKKE lavet noget som opfylder de krav brugerne har men vil have brugerne til at indpasse sig til det de har lavet.

1. august kl. 07:40
Fra vred far til kommuner i krise: Få overblikket i Helsingørsagen

Skolernes IT afdeling? hvilken afdeling? vi taler om folkeskolen IKKE gymnasier osv. En folkeskole har INGEN IT afdeling det har allerhøjest en person der får timer til at vedligeholde IT.. Så Igen HVEM skal holde maskinerne kørende så de virker hver gang...

1. august kl. 07:39
Fra vred far til kommuner i krise: Få overblikket i Helsingørsagen

Igen er problemet hvem skal vedligeholde disse maskiner? Det er netop kernen i Chromebooks at eleverne kan tage dem fem og de virker... hver gang.. ingen skal tænke på at opdatere eller vedligeholde de enkelte maskiner. Lærene skal undervise IKKE lege IT folk. Desuden er der stor forskel på den tyske/norske og danske grundskole, så kan du komme med et system der virker hver gang som elever og lærere ikke skal bruge tid på at vedligeholde og som økonomisk er muligt for skolerne? Og som fungerer for en 6 årig...

31. juli kl. 08:40
KL kalder ansatte hjem fra sommerferie for at undersøge Chromebook-afgørelse

Kan læse at du ikke helt aner hvad der foregår i den danske grundskole... Vi taler om personer der er uddannet til at undervise i danske, matematik bla og som skal undervise 6-7 årige. Det er dem du vil have til at opdatere et eller andet stykke software... Hvorfor vender vi det ikke om og kræver at IT folk kan undervise i metallære for værktøjsmagere eller i det mindste kunne kode CNC styring og programmere en sådan? eller kan undervise i kriminalret for jurister på phd niveau? Måske fordi det ikke er det de er uddannet til og deres job er.

IT er på ingen måde anderledes end en hammer, det rager brugere hvordan den er lavet den skal bare virke hver gang( noget it folk har voldsomt svært ved at forstå) It person på skolen.. hvornår har du sidst tjekket et skolebudget? der er ikke råd til sådan en person og der er ikke nok at lave for en sådan person. Igen er du i en drømme verden der intet har med skolernes virkelighed at gøre.

I stedet for at efteruddanne lærerne så foreslår jeg at efteruddanne IT folket i at forstå brugerne. Brugerne er fuldstændig ligeglade med hvordan det virker og hvad det kræver bag facaden det skal bare virke.. lige som folk ikke aner hvordan bilen virker eller hvordan elektrikeren har lavet det så der er strøm i stikkontakt. IT folket skal levere et produkt der virker HVER gang ganske som alle andre håndværk skal hvordan og hvorfor rager brugeren.

25. juli kl. 10:20
KL kalder ansatte hjem fra sommerferie for at undersøge Chromebook-afgørelse

tvilver på MS bliver jagtet med tanke på hvor fedet ind i det offentlige (og efterretnings tjenesterne) de er og deres datacenter som ligger meget spøjst geografisk.. Nu kræver loven faktisk at der bruges IT i hverdagen så lærene kan faktisk ikke bare lade det stå

20. juli kl. 11:03
KL kalder ansatte hjem fra sommerferie for at undersøge Chromebook-afgørelse

et bud er offie365 som har nøjagtig samme problem som googles produkter... eller så sker der det simple at lærene lade dem stå fordi det tager for meget tid for at få dem til at fungere. lærene underviser børn de er ikke it folk.. computere skal være lige så nemme at bruge for en lærene som en blyant, er de ikke det så har itfolket fejlet og ikke løst deres opgave godt nok.

19. juli kl. 20:46
KL kalder ansatte hjem fra sommerferie for at undersøge Chromebook-afgørelse

og hvem skal vedlgeholde dem? den store fordel ved chromebooks er netop at lærene ikke skal bekrymre sig om opdateringer, vedligehold og alt andet de kan tage en maskine og bruge den. der til skal du have software der kan levere det samme som google workspace kan og som vedligeholdes og opdatetes, så har du alle integrationerne... hvilket linux system kan levere det? løsningen er ikke bare linux eller noget andet fra rodeskuffen.

19. juli kl. 16:54
Jobcentrenes it-systemer nedsætter borgeres kontanthjælp ulovligt

Tænk hvis der var et system hvor dem der tjente mest fik skatteprocenten hævet automatisk hver måned... helt utænkeligt ikke? Naturligvis er det til at lave et sådant system men det spare ikke penge for kommunen

25. maj kl. 15:27
»Nok er er nok«: Konservative i Region Sjælland vil skrotte Sundhedsplatformen

Flyt journal delen ud af regionerne og over i staten dermed skal der kun bruges et system og hvad der er leveret før til andre( regionerne) er ligegyldigt det her er en ny kunde. Stil krav til let immigration fra eksisterende, kram om data ikke forlader DK bla. Lad driften ligge hvor den gør i dag men ændre hvem de er der betaler.
Største farce er jo netop at der overhovedet er flere systemer i et så lille land.

17. maj kl. 15:43
Reformkommisionens forslag til videregående uddannelser

Skulle man ikke først se på om om der overhovedet er brug for så mange kandidater? At virksomhederne vil have dem er ikke det samme som der er brug for dem. Mange jobs kræver i DK kandidat men i udlandet besættes de af folk med bachelor. Skyldes det at den danske bachelor er for faglig svag? for så er problemet jo der og ikke omkring kandidat delen. Finder det forkert at man kan tage kandidaten uden erhvervserfaring inden for sit felt. Jeg så hellere at der var krav om nogle års erfaring og at uddannelsen var gratis og så var det op til virksomhederne( helt eller delvis sammen med staten) at betale udd. orlov enten til at læse på fuld eller deltid, eller man kan naturligvis betale selv. Men vil virksomhederne ikke spytte penge i videre uddannelse af deres folk er det nok fordi der ikke er brug for folk med den ekstra viden, fungere fint inden for håndværkere og lign.

Hvad angår karaktere.. start med at smide 50% af en årgang ud af gymnasiet og hæv det faglige niveau voldsomt. Dernæst brug vægtet gennemsnit så de fag som har betydning for den videre uddannelse er dem man bedømmer folk på. Afgør så om karakterer skal bruge til at sikre det faglige niveau eller som en simpel måde att sortere et bestemt antal folk fra, sidste kunne gøres ved simpel lodtrækning hvis det alene er antallet man bekymre sig om.

8. april kl. 09:14
Eksperter dumper Helsingør-forklaring: Google er ikke nødvendig i folkeskolen

Hvad er kriterierne for at de ikke dur i praksis?

At det virker ude i virkeligheden hver dag, hver gang... Når en lære skal bruge det skal det virke, når eleven tænder maskinen skal det virke ... hver gang UDEN der lige skal et eller andet. Uden der skal stå en hær af IT folk for lige at konfigure noget, opdatere osv. Det skal virke for slutbrugerne HVER gang. Handler ikke om økonomi men og praktisk anvendelse uden bøvl og ballade af folk som IKKE er eksperter på områder de ikke ved noget om men som er eksperter på det de laver... nemlig underviser og derfor skal deres værktøjer virke når de skal bruge dem uden de skal tænke over det.

31. januar kl. 12:10
Eksperter dumper Helsingør-forklaring: Google er ikke nødvendig i folkeskolen

Skønt at nogle eksperter mener noget.. bare ikke om det de er "eksperter" i... Nemlig undervisning og folkeskole loven.

Her ser vi igen nogle som kloger sig i noget men ikke kommer med løsninger kun "det må i ikke"
Hvad er forkslellen på Google og MS når det kommer til at sikre data ikke udleveres? begge er amerikanske virksomheder som skal udlevere data hvis de får besked på det.
og ja der findes på parpiret en masse andre muligheder men i praksis dur de ikke ude i hverdagen, ellers kunne vi vel også kræve at alle i det offentlige ikke brugte produkter fra MS eller Goggle.. for der findes jo alternativer ( uanset hvor upraktiske de er) men så skal i høre hvor umuligt deres arbejde bliver hvis de ikke kan bruge produkter fra de to virksomheder.. så hvorfor så hellig når det kommer til skolen?

Kom med løsninger.. ikke kun "dur ikke"

31. januar kl. 10:28
Teenager kompromitterede Teslaer over hele verden gennem tredjepartsapps

Finder det da mere tåbeligt at Tesla tillader det..

18. januar kl. 15:41
Helsingør Kommune: Folkeskolen kan ikke køre uden Google

Du kan se.. men alt det du lister dur ikke i den virkelige verden ude på en skole. Du lister en række del elementer op men ikke EN løsning som skal virke fra 0. klasse og skal virke hver gang uden lærene lige skal sætte det ene eller andet op og ændre i indstillinger. Desuden så skal den løsning også lige kunne klare den virkelighed at det er ungernes egne computere som de også vil bruge til andet end skole ( her får du problemer med dine OS forslag)

Virkeligheden er i dag at du kan vælge MS eller Google for at få en samlet pakke der er enkel at bruge. Om du klan lide den sandhed eller ej ændre ikke på virkeligheden. Så.. igen igen.. kom nu med en samlet løsning der kan erstatte MS/Google på skolerne, jeg tvivler på den findes af den simple grund at der er ikke penge i det.

12. januar kl. 21:29
Helsingør Kommune: Folkeskolen kan ikke køre uden Google

Jeg må indrømme at jeg ikke ved om der skal grines eller grædes når man læser kommentaren, et er sikkert ingen af dem aner noget om at undervise i den danske folkeskole i dag. Man skulle tro at ingen er yngere end hulkort ud fra de groteske påståelser der kommer.

Når alle disse kloge IT hoveder er så kloge så kom dog med LØSNINGER... i påstår de findes men jeg kan ikke se et eneste forslag til en løsning.. måske lige bortset fra at skrue tiden 30 år tilbage...

Loven er som den er i dag fordi børn og unge skal have nogle kompetancer for at kunne begå sig videre i livet/på uddannelser. Dem mener folk åbenbart at de kan undværes.. de samme folk som meget hurtigt kræver at børn lære mere om IT i dag end før.. Kan i bestemme jer?

Jeg husker en tid hvor de danske skoler var oversmurt med MS Office og du lærte Word og ikke tekstbehandling.. hvor var i henne den gang?

Stortset alle der kommentere udviser en grotesk foragt for børn og unge og de undervisere som skal kæmpe med det rod i IT folk har skabt af systemer der er mere eller mindre håbløse.. og ja ja kom bare med "kravsspefikationen sagde..." den lugter af "jeg fulgte bare ordre" I aner intet om at undervise i grundskolen og hvilke krav der stilles, men brokke og hyle kan i.. og det er i fantastisk gode til.

SÅ igen.. Løsninger tak ikke jammer.

11. januar kl. 14:36
Efter hård kritik: Kriminalforsorgen indfører elektroniske patientjournaler i landets fængsler

Så løsningen egen lap mere oven på alle de andre lapper.. hvilket jo ikke er en løsning men er at pisse i bukserne for at holde varmen.

Løsningen vil jo være at have en og kun en patientjournal som kan tilgåes af dem der fagligt har behov for det. Meget meget få danskere har ikke haft berøring med en læge eller sundhedsvæsenet fra fødsel til grav så alle vil have en journal om end den kun siger at det her cpr. Nummer er født.

Det man har i dag er jo et sted mellem grotesk og korrupt.

20. december 2021 kl. 13:31