Jesper Jepsen

Kvalificerede ansøgere afvises trods desperat mangel på it-folk: »Det er ­tudetosset«

Lyder mere som problemet er forkælede unge mennesker der vil have alt lige uden for døren. Hvis man ikke er villig til at flytte efter en gratis uddannelse så er man ikke interesseret nok i området. Danmark er så lille at det er grotesk når folk der for det meste ikke er bundet af ejerbolig, børn, ægtefælle eller sygdom ikke vil flytte nogle få hundrede km. for at få en uddannelse. Lidt interessant er dette fænomen især udbredt geografisk til det østlige Danmark og til akademiske uddannelser generelt. Snakker vi de unge som tager erhvervsuddannelser så har de intet problem med flytte efter læreplads og skolegang langt fra "hjemme"( dog igen lidt vanskeligheder med at flytte hjemmefra i det østlige Danmark) Så taler vi her om nogle unge mennesker der ikke er selvstændige nok til at flytte hjemmefra, er så forkælet at at de tror at verden tilpasser sig dem og unge mennesker der mener at nogle få år et andet sted i landet er en dødsdom?
For så er problemet ikke uddannelserne men de uegnede unge ansøgere...

2. december kl. 08:45
Ole Tange: Fortæl din kommune, at der findes en løsning på Chromebook-sagen

Køber du et produkt du ikke aner hvad er? Hvis de vil slå sig op som et alternativ til Google Classroom så skal de vise at de kan levere samme eller bedre løsninger, eller de skal bevise at brugerne ikke har brug for det Google tilbyder... Skolerne har ikke IT folk der sidder og laver administrationen, vedligehold, drift af tingene så det skal virke 100% når som helst det skal bruges, det hjælper ikke at man kommer med løsninger som lærene, eleverne eller forældrene skal rode med det SKAL virke og HVER gang.. det er det der gør det så forbandet svært at komme med et reelt alternativ til Google... intet dansk firma har resourcerne til det, bare se Aula... har det en oppe tid på 99% Virker det HVER gang? langt fra... Hvad folk roder med hjemme eller på arbejdet er langt fra hvad kravene er til IT systemer/software som skal fungere i grundskolen, her skal det virke hver gang ellers spildes undervisningstid og der er ikke penge til att der render IT folk rundt og løser "små" problemer der forhindre 25 børn i at blive undervist. I virkeligheden er IT slet ikke moden nok til at blive brugt som de bærnede i undervisningen i grundskolen, det er simpelthen for fejlfuldt og giver for meget spildtid.

21. november kl. 20:49
Ole Tange: Fortæl din kommune, at der findes en løsning på Chromebook-sagen

Problemet er bare at det ikke er kunderne der skal bruge det... Kunderne er et skrivebord i kommunen som aldrig kommer til at bruge det.... brugerne er lærene, eleverne og de er IKKE med til at beslutte noget som helst.

21. november kl. 20:40
Ole Tange: Fortæl din kommune, at der findes en løsning på Chromebook-sagen

Ekstrem mangelfuld hjemmeside. Der står en masse ord på siden men meget lidt reelt indhold. Man siger man har et produkt men hvad er det egentligt produktet kan? Vi taler om at det skulle være et produkt der kan erstatte de ting Google Workspace for education i dag levere.. Men siden siger intet om det... Hvor er hele administrations delen af elever, klasser osv? Hvor meget vedligehold ligger pludselig på elver/lærenes bord? Med den side de har sat op så gør de et elendigt arbejde med at sælge deres løsning.

18. november kl. 18:58
Partier frygter akut mangel på it-sikkerhedsfolk: »Som jeg ser det, kan vi ikke gøre andet end at importere arbejdskraft«

Nærmere 5-6 måneder ifølge en bekendt der lige har været igennem møllen hvor de endda headhuntede ham men han endte med at måtte rykke dem for at få svar på om de ville eller ikke ville have ham..og her taler vi om en af det helt tunge IT virksomheder i DK

3. november kl. 20:34
Professor i it-sikkerhed om nedbrud hos DSB: »Det er kritisk«

Tag et kig på den svenske MSB seneste raport der netop ser på disse problemer og en del andre.. Prisen er 27 miliarder om året i 4-5 år for at bygge et robust civilt beredskab op og derefter lidt mindre for at drifte det og det er kun på stats niveau så der skal lægges kommune og regions til den regning.

2. november kl. 17:48
ITB advarer ny regering: It-sikkerhed i sundhedsvæsenet har været »alvorligt underprioriteret«

Tro mig hvis du er ude i at 5 min afgør om en person lever eller dør så bruger lægerne IKKE tiden til at rode i noget som helst it system hvor der er person data. De gør det de er uddannet til nemlig at redde liv og det behøver de ikke persondata for at kunne gøre.

17. oktober kl. 11:57
Hvordan får vi Teknologiforståelse ind som fag i folkeskolen?

Et meget snævert syn på teknologiforståelse. At sætte lighedstegn mellem digitalt og teknologi er meget snæversyne. Snakker vi om teknologier eller om digitale teknologier? Der er en del mekaniske teknologier som ville være ganske sunde for folk at få en del mere forståelse for som intet har med digitale dimser at gøre. Desuden at tage det som som et fag oven i alt det andet som skolen skal kommer næppe til at fungere, hvad skal skolen så også undervise i? Diskussionen om alt det ekstra, vil kalde det almindelige færdigheder som du bør lære hjemmefra, er gammel og der er ikke grænser for hvad folk gennem tiden har ville læsse over på skolen, så start med at finde ud af hvad skolen kerneopgave er og derefter hvordan ( hvis) et nyt fag kan understøtte dette. Bare at kræve et nyt fag og bygge det det op giver ingen mening.

8. september kl. 12:22
Schrems II slår revner i Aula: Vil have ændret ulovlig AWS-aftale

Kræver lige at du skal bevise at at efterretningstjenesterne har krævet data udleveret.. hvilket de ikke skal oplyse så før du kan løfte bevisbyrden er sprøgsmnålet om bod ligegyldigt

7. september kl. 08:10
Kommunerne skal gå sammen om at håndtere GDPR og Google

De er ikke primært målrettet grundskolen men højere læreanstalter ifølge deres hjemmeside og at sammenligne en kontor pakke med Google workspace for education er som at sammenligne en cykel med en bil. Googles løsnig er meget mere end en kontorpakke. Og igen skal der ses på vedligehold og brugervenlighed for 6 årige ikke 18-20 årige
Google og MS tilbyder EN løsning der har alt ikke noget med at skulle sammensætte og vedligeholde, de levere bogen med alt ikke et bibliotek du skal plukke ud fra og selv lave din bog.. Husk at lærerne er uddannet til at undervise IKKE rode med IT. IT skal virke når de tænder maskinen HVER gang, hvordan og hvorfor det virker er ikke deres hovedpine.

5. september kl. 07:39
Hvad mener I med der er regler der skal overholdes ?!

Lidt morsomt med Dewey da han omkring "learning by doing" er 50-70 år efter det blev testet og brugt i storskala ( Boerkrigene) og mindst 20 år efter en af verdens største ungdoms organisationer blev grundlagt netop på princippet learning by doing.. Spejderbevægelsen og da det danske skolevæsen ikke har nogen tradition for at tage ting til sig det ikke selv har opfundet er det ganske logisk at learning by doing aldrig vil komme til at fungere i skole regi.

24. august kl. 10:20
Furesø Kommune har droppet Chromebooks: Risikoen var for høj

Nej, problemet er at data uanset hvor i verden de lagres kan tilgås af de amerikanske myndigheder hvis firmaet er amerikansk. Og selve OS'et kan også være et problem hvis det sender data som er kan identificere personen der bruger det. Så alt andet end clouden er ikke fredet.

23. august kl. 16:51
Kovending i Helsingør: Elever starter skoleåret uden Chromebooks - lærerne fortsætter

Men MS vil jo have samme problem som google med data som ikke lagres så de sikres mod at amerikanerne myndigheder kan få fingerne i dem.

9. august kl. 10:12
Helsingør trodser Chromebook-forbud: Har sendt tusindevis af siders forklaring til Datatilsynet

Så mangler du lige resten for der er store mangler i dit setup.
Google Workspace for Education som er det produkt du skal erstatte. Længe siden jeg har rodet med OpenOffice men køre det men live samarbejde og redigering? for det er faktisk en ganske brugt mulighed i dag.

8. august kl. 11:28
Fra vred far til kommuner i krise: Få overblikket i Helsingørsagen

Drifter? har du tjekket et skole budget? IT drift er at købe maskiner og oprette brugere det er ALT.... der er ingen der bliver betalt for andet. De systemer skolerne bruger er kommunale/stats systemer ellers køber de adgang til i produkter forlagene laver. Der er ikke noget med at opdatere eller andet hverken fra en person der får timer til det eller fra andre steder. Hvorfor? nemt.. der er ikke penge til det.

1. august kl. 07:49
Fra vred far til kommuner i krise: Få overblikket i Helsingørsagen

Med den logik så kan vi jo sende IT folket ud og undervise 1 klasse i dansk og matematik for det skal de vel også kunne.. Programmering er totalt ligegyldig i en 1. klasse og jeg vil da gerne se de kloge IT folk få en 6 årig til at forstå datasikkerhed( må blive når de selv har fatte det emne) og etik... held og lykke med det både blandt IT folk og børn( satser på at børn nok nememre forstår etikken end IT folket) Problemet er at IT folket glemmer at vi taler ikke om 15-18 årige her men 6-7 årige og vi taler om grundskolen ikke en ungdomsuddannelse eller videregående uddannelse.

1. august kl. 07:45
Fra vred far til kommuner i krise: Få overblikket i Helsingørsagen

Du har aldrig stået i en 1.klasse og skulle have 25 blyanter til at fungere kan jeg høre.. Men igen fejler IT folket... de har netop IKKE lavet noget som opfylder de krav brugerne har men vil have brugerne til at indpasse sig til det de har lavet.

1. august kl. 07:40
Fra vred far til kommuner i krise: Få overblikket i Helsingørsagen

Skolernes IT afdeling? hvilken afdeling? vi taler om folkeskolen IKKE gymnasier osv. En folkeskole har INGEN IT afdeling det har allerhøjest en person der får timer til at vedligeholde IT.. Så Igen HVEM skal holde maskinerne kørende så de virker hver gang...

1. august kl. 07:39
Fra vred far til kommuner i krise: Få overblikket i Helsingørsagen

Igen er problemet hvem skal vedligeholde disse maskiner? Det er netop kernen i Chromebooks at eleverne kan tage dem fem og de virker... hver gang.. ingen skal tænke på at opdatere eller vedligeholde de enkelte maskiner. Lærene skal undervise IKKE lege IT folk. Desuden er der stor forskel på den tyske/norske og danske grundskole, så kan du komme med et system der virker hver gang som elever og lærere ikke skal bruge tid på at vedligeholde og som økonomisk er muligt for skolerne? Og som fungerer for en 6 årig...

31. juli kl. 08:40
KL kalder ansatte hjem fra sommerferie for at undersøge Chromebook-afgørelse

Kan læse at du ikke helt aner hvad der foregår i den danske grundskole... Vi taler om personer der er uddannet til at undervise i danske, matematik bla og som skal undervise 6-7 årige. Det er dem du vil have til at opdatere et eller andet stykke software... Hvorfor vender vi det ikke om og kræver at IT folk kan undervise i metallære for værktøjsmagere eller i det mindste kunne kode CNC styring og programmere en sådan? eller kan undervise i kriminalret for jurister på phd niveau? Måske fordi det ikke er det de er uddannet til og deres job er.

IT er på ingen måde anderledes end en hammer, det rager brugere hvordan den er lavet den skal bare virke hver gang( noget it folk har voldsomt svært ved at forstå) It person på skolen.. hvornår har du sidst tjekket et skolebudget? der er ikke råd til sådan en person og der er ikke nok at lave for en sådan person. Igen er du i en drømme verden der intet har med skolernes virkelighed at gøre.

I stedet for at efteruddanne lærerne så foreslår jeg at efteruddanne IT folket i at forstå brugerne. Brugerne er fuldstændig ligeglade med hvordan det virker og hvad det kræver bag facaden det skal bare virke.. lige som folk ikke aner hvordan bilen virker eller hvordan elektrikeren har lavet det så der er strøm i stikkontakt. IT folket skal levere et produkt der virker HVER gang ganske som alle andre håndværk skal hvordan og hvorfor rager brugeren.

25. juli kl. 10:20