Lars Wive Marcussen

60 procent af de danske virksomheder forventer et kontantløst samfund om 10 år

Kom direkte fra 9 måneder i Hamburg, hvor ja ikke alle tog kort og dem der gjorde havde et mindste beløb, til nu på 4 måned i Stockholm, hvor jeg har brugt kontanter én gang, til et toilet besøg, men Sverige forsøger også at blive kontantløs fra 2023 Se https://sweden.se/business/cashless-society/Så hvis Sverige kan vise at det har skåret drastisk i den sorte økonomi, er det vel kun et spørgsmål om at partierne ser på om de får nogen kontanter til valgstøtte, inden Danmark også vil indføre det. Og jeg vil ikke savne kontanter til andet end at kunne give gaver til børn og låne en indkøbsvogn. Men kan de danske politikkere finde en samlet løsning på problemerne ? så finansinstitutioner ikke må blacklistte modtagere, små betalinger bliver helt/næsten gratis, rejsekortet kan levere et personligt regnskab som skat vil godtage, etc.

17. juli 2019 kl. 14:31
Opgør med dyre databasekopier af CPR-registret

Det nuværende CPR er ikke særligt moderne, men til gengæld dyrt at abonnere på. Kombit har sparet kommunerne mange penge og tid ved at have deres egen kopi som kommunerne kunne læse fra, men der er bare mangler i forhold til hvad vi forventer af en moderne database og brug i dagens Danmark og omegn. F.eks. er adresser på svenske og tyske statsborgere, der har arbejde i Danmark men bor hjemme noget man kan håbe at finde i hvad der minder om et note felt. e-mail-adresse ? Glem det. Og det kører et tegnsæt kun med a-z og æøå Samtidigt trænger det til en datavask, jeg er f.eks. registreret som at have skiftet navn (aldrig gjort) og have et ikke dansk tegn i mit navn og det mest eksotiske jeg har er altså et W. CPR kontoret har givet god service, men hvis staten ikke tør/vil modernisere det, så tror jeg at Kombit er det næste logiske valg til dette.

8. januar 2016 kl. 23:30
It-chef i DSB: Kun én medarbejder har adgang til omstridt billeddatabase fra grænsekontrol

Bed hele direktionen og bestyrelsen for både DSB og MobilePeople og evt trafikministeren om at få scannet deres pas og kørekort ind i systemet. Det skulle motivere dem til at sikre sig at systemet holdes sikkert. De kunne gøre et marketings stunt ud af det og gøre det foran pressen

6. januar 2016 kl. 11:01
Hvorfor evalg er dårligt - humor

Ligesom på de fleste andre offentlige systemer jeg har udviklet, sagde en eller anden mellemleder "ingen tekniske fejlbeskeder", så frasen "Der skete en fejl" dækker over : Du har en forkert browser; Dit ur går mere end 30 sekunder forskelligt fra vores KIKS server; Du tastede et forkert kodeord; Du kan ikke stemme på en person med specialtegn (inkl. æøå) i sit navn; Det er blevet sommer/normaltid siden vi sidst bootede vores server; Dit CPR# er blevet flagget i et eller andet register; Din PC er ikke sat op til dansk sprog (du er sikker en hacker); Vi supporterer ikke *nix OS'er (du er sikker en hacker); Der er sket en time-out på dit sikkerheds-token fordi da vi der kendte systemet testede i samme rum som serveren var 10 sekunder nok; Du stemmer på et parti vi ikke kan lide; Du har hvide tennissokker på i dine sandaler (du er sikker en hacker); Serveren er overbelastet; Din kommunes valgmaskine har ikke fået skiftet postnr siden de lagde sig sammen med nabokommunen sidste år; Der skete en fejl;...

9. december 2015 kl. 17:36
Hvorfor evalg er dårligt - humor

Der var flere der nåede det, men vi havde en off-by-one fejl, så liste A og første opstillede på de andre lister, kom ikke med på web-form'en

8. december 2015 kl. 20:04
Hvorfor evalg er dårligt - humor

Da DBA'en/sekretæren der stod for listen til papir stemmesedlerne, ikke var taget med på råd, skal de personer og partier der stiller op, selv nå at samle mindst 20.260 elektroniske underskrifter. (FB like's tæller ikke med) Vi forventer at der bliver samme antal valgmuligheder som den 3/12-2015.

8. december 2015 kl. 19:09
Hvorfor evalg er dårligt - humor

Udsendes kun til borgernes e-Boks, vi forventer at komme op på en stemmeprocent, som når der er menighedsråds valg

8. december 2015 kl. 18:00
Hvorfor evalg er dårligt - humor

Grundet versions problemer med NemId, har vi valgt at login bliver en drop-down box med samtlige CPR-numre, du skal bare scrolle ned og vælge dit eget, det var hvad vi kunne nå at få til at virke, nu vi ikke fik lov at udskyde valget.

8. december 2015 kl. 17:48
Skat skal lære it-studerende om offentlige it-projekter

Vi må håbe at de studerende også kan lære skat noget om IT-projekter. Såsom at aktiv lede efter fejl og rette dem, vurdere hvad brugerne har behov for, lave brugbarhedstest, etc. De trænger til det.

8. oktober 2014 kl. 22:09
CSC sagen

Jeg har siddet med nok offentlige systemer og rettet nok CSC systemer til at jeg med det samme tænkte. Selvfølgelig vil CSC ikke lade politiet se deres egne systemer, så vil der både blive krævet forbedringer og bodsbetaling. Er jeg den eneste med den mistanke ?

12. september 2014 kl. 19:16
Nu bliver rejsekort-standerne røde og grønne

Et grønt bælte & to røde ?

20. november 2013 kl. 18:18
Norsk myndighed omstrukturerer kæmpe it-projekt: 3 milliarder kroner dyrt projekt er langt sværere end ventet

Jeg var på projektet indtil maj og de 200 var inkl. testere, arkitekter, forretningsfolk/sagsbehandlere etc. Og NAV havde faktisk gjort sit forarbejde, og man havde besluttet at starte med et proof of concept med den mindst benyttede offentlige ydelse, der så i sommers skulle havde været evalueret før man besluttede om man gik videre. Der var dog ingen der troede at man ikke ville gå videre med projektet. Som jeg så problemerne var det nok som der forleden blev nævnt i en artikel fra GOTO at agile ikke skalerer godt nok. Selvom de forsøgte med et arkitektur team, hvor deltagerne også sad ude i scrum teamsne. De forskellige firmaer benyttede forskellige værktøjer (såsom apache libs)og ingen procedure for at genanvende dem, der var ikke en "lognings politik" og indtil jeg beklagede mig til en af NAV's arkitekter var der kun javadoc for omkring 15% af metoderne, etc. Og udviklingen var mere fokuseret på "nu skal vi levere noget nyt" end at det skal kunne vedligeholdes.

28. oktober 2013 kl. 20:32
Derfor skal vi afprøve e-valg

Tryk stemmesedlerne med et lille braille nr og stregkode ude for afkrydsningsfelterne. De blinde får en ekstra liste, eller "lydbog" der hænger i boksen med hvilket nr der hører til hvilken politiker/parti/liste og besked om at feltet ligger 2 cm til venstre for nr (eller har et braille-punkt i hvert hjørne af afkrydsningsfeltet). Ulempen er at det tager længere tid for dem at stemme og at sedlen bliver dyrerer at producere. Det kan jeg godt leve med. De handicappede der ikke kan nøjes med en seddel kommer ind i den boks, hvor der er en scanner der køres ned over kanten af papiret og ud fra stregkoden læser op hvem den står ud for, et lille hul i scanneren passer til afkrydsningsfeltet og man kan nu krydse af i det. Er dette ikke nok( for dem uden bevægelige hænder?) placer sedlen på et vandret "robotbord" og en MindStorm-robot kan køre ned over sedlen og læse op hvem den er ud for, når den handicappede giver "tilsagn" (stor rød knap i deres hånd, bevægelsessensor på hovedet, brokker sig mindst når navnet læses op) sætter robotten et kryds og verificere med scaneren. En tilsynsforordnet kommer ind og folder sedlen og lægger den i kassen (ikke 100% sikker løsning, men lidt må vi stole på dem). Vi skal stadig tælle sedlerne op, men noget tid skal journalisterne jo have lov at snakke den aften og stille ligegydlige spørgsmål til politikerne.

8. februar 2013 kl. 15:07
Skat logger borgere af uden varsel: »Åndssvagt tidsspilde«

Er dette ikke noget V2 kunne tage op, offentlige og andre samfundscentrale sider, der ikke fungerer ? Jeg har ikke været i stand til at skrive til dem (kontakt skat) siden sidste java hul/opgradering, hvis man har den mindste sikkerhed (script eller request blocking) får man en side med "Skat er midlertidigt nede", hvis man på deres hjemmeside klikker på et link til en anden offentlig institution (såsom virk.dk) bliver man logget af, selvom man åbner linket i et nyt faneblad/vindue. Antallet af andre adresser man skal igennem for at logge på er "høj" og inkluderer firmaer hvis ry er "tvivlsomt". Som systemudvikler på offentlige sites og med lidt erfaring i brugervenlighed krummer jeg tæer når jeg bruger mange af de offentlige sider.

22. januar 2013 kl. 07:44
Patentnytænkning

Det eneste problem jeg ser med dit forslag er at f.eks. i medicinal branchen skal et patent indtjene udgiften til de X forsøg og forskninger der ikke blev til et produkt.

25. september 2012 kl. 10:44
E-handels-mareridt for jysk apotek: Opdatering gav 90 % rabat på alle varer

Jeg har tidligere lavet systemer der advarede når priser/valutaer ændrede sig med mere end et (af kunden) angivet beløb eller procentsats. Det bør da være standard i et enterprise system at lægge sådanne kontroller ind. Men OK jeg har også haft projektleder der ikke kunne se relevansen af at jeg brugte en arbejdsdag på at sikre at kunden ikke kom til at sætte pundet til ca 1 kr, når de nu handlede for millioner om dagen. Et sådan system kan endda laves som en ekstern web-crawler, så hvorfor er det en historie vi hører igen og igen med nye ofre ?

13. juli 2012 kl. 17:37
Miracle-direktør i grineflip over statslig annoncehaj: Tilbyder gratis drift af millionopgave

Som familie PC supporter for en ægte DJØF'er (både af uddanelse Og arbejder i en statslig styrrelse i KBH) kom jeg sidste gang jeg skulle ordne en PC til at fortælle om dette fagudtryk ingenørder & IT folk har for alle porblemer i samfundet "DJØFFERE". Hvortil han grinte og fortalte at det udtryk bruger de også i styrrelserne og ministerierne for når tingene bliver for tåbelige, dyre og bureakratiske. Så måske kunne man spørge rundt omkring derude for at finde dem der kan hjælpe med at få lavet de smarte løsninger. Som konsulent ved jeg jo at :

  1. der i enhver kaotisk overvægtig organisation sidder nogle meget dygtige individer der holder tingene i live.
  2. Det gælder om at finde dem, for at kunne løse problemerne
  3. Hold dig altid gode venner med receptionisterne
23. september 2011 kl. 17:06
Kom og støt Poul-Henning Kamps retsag mod Microsoft-skatten

Det er jo et relevant, vigtigt og nutidigt emne. Og selv om det plejer at være ekstrabladet der kommer i retten, så er dette vel vær at skrive en artikel om, udover forventede den senere uddybende blog fra PHK

1. oktober 2010 kl. 21:05
Sommerkonkurrence: Hvad skal tablet-pc hedde på dansk?

Det er jo for langt at sige tavlette. Og om det hedder det ene eller det andet på dansk eller engelsk hjælper ikke noget, brugere og journalister skal nok få brugt & normaliseret det udtryk der gør ondt på os andre.

20. juli 2010 kl. 20:39