Lasse Poulsen

Dansk internetudbyder trækkes i retten for manglende DNS-blokering

Ifølge Jan Fritzen, der er fuldmægtig hos Spillemyndigheden, forholder man sig kun til spilleloven, og ifølge den bryder internetudbyderen loven ved at give adgang til et ulovligt spilsystem.

Så alle danske ISP'er er på kant med loven! Jeg kan da sagtens komme ind på de sider TDC blokere på deres net. Med mindre de blokere for alt andet end HTTP så kan systemet jo snydes ved brug af alternativ DNS eller VPN til et tredjeparts sted.

1. april 2014 kl. 14:16
Nordjysk landsby giver Google gigabit-baghjul

Jeg sidder pt. på en 100/100 Mbit og min erfaring er helt klart at indholds udbyderne ikke er klar til presset af private 100+ Mbit, det er ret ofte jeg downloader software eller musik med 200-600 KB/s... ikke lige frem de ~11MB/s der er mit teoretiske maks.

28. november 2011 kl. 09:43
Lenovo: Alea Iacta Est

Nu har jeg ikke lige læst Vista's EULA, men da jeg i sin tid forsøgte at på XP-licens-penge tilbage læste jeg HELE XP Home EULA. Jeg fandt at ud over det en par ting som jeg ikke kunne acceptere, bla andet:

De har ret til at tilslutte højst fem (5) ("Tilslutningsmaksimum") computere eller andre elektroniske enheder (hver for sig en "Enhed") til COMPUTEREN for at bruge SOFTWARENs tjenesteydelser udelukkende til fil- og udskrivningsfunktioner, Internet-informationstjenester og fjernadgang (herunder deling af forbindelser og kommunikationstjenester). Tilslutningsmaksimummet på fem (5) omfatter eventuelle indirekte tilslutninger ved hjælp af multipleksing eller anden software eller hardware, der samler tilslutninger.

Er det mig, eller kan det her tolkes som om at man ikke må tilslutte sig internettet med mindre du konstant har mindre end 5 forbindelser åbne? For TCP/IP er vel også en af "SOFTWARENs tjenesteydelser" (eller er det faktisk en BSD tjenesteydelser;).

Man kan da heller ikke slæge et hus til beboelse og så bag efter sige at man kun må bo der hvis man er dværg.

  • Lasse
8. november 2009 kl. 13:02
Microsoft: Lenovo-sagen er ikke vores bord

Hvis Lenovo for medhold i at de ikke behøver at tilbage betale et svarende beløb, så må hele aftalen vel betragtes som ugyldig! Hvilket så også betyder at man ikke behøver at overholde punktet der forbyder at "foretage reverse engineering, dekompilering eller disassemblering af softwaren".

Det var bare lige en strøtanke, men så kan det jo være at MS stopper med at være så pineligt tavse!

25. august 2009 kl. 18:38
Til krig mod Microsoftskatten

Da jeg for et stykke tid siden købte en Aspire One ville jeg også have refunderet licens pengene, og efter at have snakket med en del "uvidne" salgs medarbejdere og et par folk på MS licens kontor fik jeg langt om længe at vide at jeg kunne få pengene igen ved at sende computeren ind til Acer for at få fjernet windows. Jeg kunne så få 260.- tilbage for Windows XP Home licensen. Det hele ende med at Acer har fået en kunde mindre, og at jeg ikke fik mine penge tilbage. Kravet til at jeg kunne få pengene igen var nemlig at jeg selv afholde porto frem og tilbage, det ville løbe op i ca. 200.- hver vej...

16. august 2009 kl. 00:00
Fik virus fra fotoforretning

Om virus'en var der i forvejen eller ej er vel egentligt lige gyldigt. Det er muligt at få virus fra sådan en fremkalder maskine, jeg har set en på et tidspunkt med bsod så på den var der i hvert tilfælde Windows på. Så hvis den ikke er sikret ordenligt vil det kunne påvirke kunderne. Men er det ikke sund fornuft at scanne R/W-medier hver gang man kommer tilbage til windowsmaskinen.

24. november 2008 kl. 17:36
Svensk overvågningslov kan ramme Folketinget

haha... det er da på tide at der er nogen der holder lidt øje på med christiansborg!

...Men er det ikke lidt forudroligende at Telia ikke ved hvor deres data bliver sendt hen? jeg kender ikke så meget til large-scale datacentre osv. men det lyder underligt i mine øre.

25. juni 2008 kl. 17:16
Så er der topdomæner til alle

'options ndots:0' er sikkert en meget fin option i resolv.conf men det hjælper ikke på at DNS'en gir en forkert adresse (det kan nok også indstilles... men stadig..). hostnames uden . er jo altid blevet brugt som lokale domains. Jeg er helt enig med Kristian Ø. om at der skal være flere domainer, men så lad det være brancher! Danske firmaer skal bruge .dk engelske .co.uk europæriske .eu og internationale .com! sådan bør det være! og faktisk mener jeg også at DK burde have indført .co.dk, .edu.dk osv... Men som dansk firma at bruge .IT syntes jeg er direkte dumt - og det må da være irreterende for de italianere der ellers kunne bruge navnet bedre!

25. juni 2008 kl. 09:30
Internationalt hackerangreb rammer Danmark

@Ove: Det passer ikke at man i MySQL ikke kan modtage flere queries i en streng (PHP fanger kun det sidste hvis det var det du tænkte på). At seperere flere queries med »;« er vist ret amlen SQL så det burde alle SQL-servere kunne.

IIS, ASP(.NET) og MSSQL: Jeg ved ikke om dette er årsagen, men kunne man ikke forstille sig at en overflow fejl i IIS ville kunne give adgang til at køre ASP kode på serveren, og der i gennem få adgang til databasen? eller måske beuge ASP's MSSQL plugin direkte på databasen?

21. april 2008 kl. 23:43
Kampen om danske domæner spidser til

Jeg kan ikke se hvordan det skulle gøre nogen forskæld for GratisDNS.dk ol. andet end at de skal bruge en anden virksomhed til at registrere domainer for kunderne.

Personeligt er jeg godt tilfreds med DK-hostmaster, og det virker også fint at det “kun” er dem der står for registreringen af domainer. Jeg tror kun flere om buddet vil skabe forvirring om hvem der er ansvarlig i tilfælde af misbrug, whois ol.

9. april 2008 kl. 12:16