Niki Nicolas Grigoriou

Hjælp forskerne med at gøre dansk valg-software open source

God ide, at gøre valg-software open source. Men det er ikke en opgave for universiteter at udvikle den. Gør det i stedet til krav og lad private virksomheder og aktører byde på opgaven - med krav om at den leverede løsning efterfølgende publiceres som open source.

2. maj 2013 kl. 11:41
Google Maps klar med indendørs navigation i lufthavnen, Ikea og Ishøj Bycenter

Hvilken teknologi, er et rigtig interessant spørgsmål. Jeg fandt følgende artikel og citat (på engelsk), som nogenlunde besvarer spørgsmålet.

"Google Maps product manager Steve Lee said the addition of indoor maps is the most significant addition to Google Maps this year. He said Google took a while to refine and optimize its location technology, which leverages GPS, cellular and Wi-Fi signals to help determine a person’s whereabouts. He said the process had to be optimized for indoor use and to be able to identify which floor a user is on, which changes what map they see."

http://gigaom.com/2011/11/29/google-turns-on-indoor-mapping-with-google-maps-6-0-for-android/

22. oktober 2012 kl. 12:11
Pas på nye privacy-regler: Datatilsynet får kæmpe bødehammer

Selv om jeg er repræsentant for "erhvervslivet", så mener jeg personligt, at de borgerrettigheder man får i forhold til dataregistrering er et kæmpe fremskridt.

At det er netop borgeren, der får rettighederne frem for en formynderisk institution, som skal forvalte borgerens interesser, er det eneste fornuftige i en tid, hvor tingene bevæger sig så hurtigt, som de gør i dag. Og at man som virksomhed får stillet større krav og skal tage ansvar for borgernes data på en helt anden måde, ser jeg kun som en fordel for de virksomheder, som allerede i dag behandler borgernes data ansvarligt - og selvfølgelig en ulempe for de andre.

Hatten af for EU - der her virkelig har taget fat i et område, hvor teknologien har gjort et Big Brother-samfund muligt og hvor den eneste vej til at undgå det, er styrkede digitale borgerrettigheder. Man kan håbe, at det direktiv, der vil berører politi og overvågning bliver lige så klart og tydeligt i styrkelse af borgerens digitale rettigheder.

Niki Nicolas Grigoriou CEO / Software Archtect

28. januar 2012 kl. 12:27
Agile metoder bedst til usikre og simple projekter

@Lars og @Morten med flere.

Jeg synes kommentarer bære præg af en antagelse om al systemudvikling foregår på samme præmisser og kun omfatter software. Sådan er det ikke altid. Lige præcis eksemplerne med fly og broer er komplekse systemer, som i høj grad har fysiske aspekter - og ikke kun består alene af software, som kan opdateres i næste "release". Så snart den slags fysiske aspekter indgår i de systemer man udvikler, så er agile metoder ikke svaret på alt.

Alex' eksempel med patientovervågning på intensiv afdeling på et sygehus kræver f.eks. at sensorer og software er udviklet og kliniks testet og valideret inden det tages i brug på patienter. Hvis man laver software, som styrer robotter og maskiner, så skal man sikre sig at f.eks. EU-maskindirektiv er overholdt i lønningen. Den slags systemkrav lægger op til en eller anden form for vandfaldsmodel. At man så med fordel kan bruge agile elementer indenfor de enkelte faser og ofte gør det, bekræfter kun at verden ikke bør ses i sort/hvid.

17. oktober 2011 kl. 11:53
Gammel nazifrygt spænder ben for det offentliges sky-planer

Som flere har kommenteret virker loven absolut relevant af hensyn til både sikkerhed og jura.

Hvis vi tillader at offentlige data at blive placeret i skyer hosted i andre lande, vil de pågældende data kun være beskyttet af det pågældende lands love. Det finder jeg personligt utilfredsstillende.

Helt at afstå fra at benytte cloud-computing af den årsag er en ringe løsning. Forslaget om nationale skyer - dvs. servere og data placeret indenfor landets grænser virker, som et fornuftig svar på udfordringen både med henblik på jura og teknisk sikkerhed. Jeg kan ikke se nogen grund til at private og offentlige leverandører ikke bør kunne leverer cloud-computing, hvor man garanterer at data forbliver indenfor landets grænser.

21. juni 2011 kl. 14:32
Sikkerhedsfolk: Stuxnet har åbnet Pandoras æske

De fleste SCADA-systemer, der i dag anvendes i industrien kører på Windows.

1. november 2010 kl. 09:41
Julegave til kode-folket: Java 7 får closures og parallelisme

Tak for de mange eksempler på hvordan den samme kode kan skrives med mindst mulige anslag. Vi mangler stort set kun en Perl-version. Jeg synes, at eksemplerne illustreret problemet i introduktion af nye sprog-features ganske godt.

Java har som sprog efter min mening været kendetegnet ved at være simpelt, objektorienteret og meget stabilt. Allerede da Java kom frem blev det kritiseret for ikke have operator-overloading, generics og meget andet. Men fordelen var, at sproget var nemt at forstå og gennemskue.

Ovenstående kode-eksempler illustrerer ganske godt, at nye sprog-features kan spare tegn, men samtidig kan gøre kode sværere at læse og forstå. Hvilket jeg mener er en af de væsentligste kvalitet et sprog bør have.

Af samme grund er jeg ikke ubetinget begejstret for introduktionen af de nye features i Java 7. Men når det skal være, så er introduktion af closures, funktionstyper, konvertering af closures fra objekter med én enkelt metode gode tiltag. Introduktionen af extension methods ser jeg dog, som en ubehagelig overraskelse. Efter min mening en mis-feature i C#, som nu desværre også bliver introduceret i Java :-(

/Niki

3. december 2009 kl. 08:59
Rentokil flytter 35.000 brugere til Gmail - uden søvnløse nætter

Martin Howe mener ikke, at sikkerheden i Gmail og Google Apps er et problem, på trods af, at overførslen af email i Rentokils tilfælde er ukrypteret over det offentlige internet, og at et amerikansk universitet for nylig oplevede, at Gmail-konti stod pivåbne i 24 timer.

Ovenstående er stadig misvisende og mangelfuldt eller ligefrem forkert.

Reelt øger brug Google Apps sikkerheden omkring e-mails for mange mindre virksomheder, som ikke selv har kompetencer til at vedligeholde egne IT-systemer og den dermed relaterede sikkerhed. Sikkerhedsaspekter som backup, virus og hacking i IT-infrastruktur/servere håndteres af Google.

For større virksomheder, som har behov for et højt IT-sikkerhedsniveau, og som har kompetencerne og råd til at opretholde et højt IT-sikkerhedsniveau er brug af Google Apps og Cloud services ikke et skridt fremmad. Virksomhederne har ikke fuld kontrol med deres data og deres sikkerhed.

/Niki

14. oktober 2009 kl. 13:35
Kæmpebilleder i frimærkeformat lagde folketinget.dk ned - igen

Vi kan alle begå fejl. Og det er derfor vi tester.

Det virker ikke som om der udført tilstrækkelige performance-test af folketingets system i det her tilfælde. Når det samtidig går 'live' samme dag, som folketinget har åbningsdebat virker næsten overmodigt.

Jeg undres - hvad er der blevet udført af test forud for lanceringen, og hvordan har man vurderet risikoen ved at 'gå live' med et nyt system på en af de dage, hvor man på forhånd må kunne forvente større belastning end normalt?

/Niki

11. oktober 2009 kl. 16:58
Bug/issue tracking

Du bør også checke JIRA: http://www.atlassian.com/software/jira/

Den er dog ikke gratis.

/NNG

3. august 2009 kl. 13:07
Oracle: Java er vores vigtigste opkøb nogensinde

Sjov tanke: At Java kunne udvikle sig til en konkurrent til .NET-platformen.

Så vidt jeg ved er Java væsentlig mere udbredt end .NET.

20. april 2009 kl. 23:54
Microsofts FreeBSD fetish

Okay, hørt... Jeg tager mine ord i mig.

5. februar 2008 kl. 11:48
Microsofts FreeBSD fetish

Hej Poul-Henning,

Jeg er ikke den store Microsoft-fan, men jeg synes det lyder utroværdigt, når du påstår, at "Forskellen er nok, at Hotmail blev købt for at bevise at Windows var et lige så godt OS som FreeBSD og det viste sig ikke at være tilfældet."

Hvorfor skulle nogle købe Hotmail for at bevise noget om Windows i forhold til FreeBSD?

4. februar 2008 kl. 20:20