Peter Hellwing

TDC logik

Lad os lige blive enige om at opsigelsesfrist og frigivningsdato intet har med hindanden at gøre

jf. teleloven §27 stk 2 (https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=161319#Kap7)

24. juni 2017 kl. 22:09
Offentlig database vildleder om internethastigheder

Derudover påpeger Hans Teglhus Møller, at man på sigt vil lave tre små, løbende opdateringer udover den nuværende årlige opdatering, hvor udbyderne vil få mulighed for at opdatere sine data.

Hvilket forklare hvorfor jeg endnu ikke kan se den lokale udbyder der kan levere levere både den billigste og den hurtigste pakke (anmeldt til styrelsen den 14. marts)

10. september 2015 kl. 11:19
NemID's nøgleviser ramt af designfejl

Jeg får det til kr. 33,-/år

jvf deres egen beskrivelse

"Nøgleviseren fås i sort og hvid. Den leverer nøgler i hele batteriets levetid, dvs. mindst 3 år."

købeloven sikre dig et minimum af rettigheder, men jeg vil mene at Nets med ovenstående har udvidet reklamations retten til 3 år.

28. februar 2014 kl. 14:40
DF: Giv udkantsdanskere bredbånds-fradrag på 15.000 kr.

Kan se at nogle har skrevet om priserne for at grave i storbyer, skal vi ikke lige vende os ud mod den virkelige verden?, en af mine lokale elektrikere siger at han betaler kr. 50,- pr. meter når han skal have gravet noget i jorden, (hvis der skal reetableres fliser koster det kr. 100,- oven i).

nu har jeg så set mit lokale elselskab lave fiber uden for byen, de graver ikke, de pløjer. det er helt vildt så langt de kan nå på en dag, det må være endnu billigere

22. januar 2013 kl. 10:16
TDC vil have staten til at kaste penge i hurtigt internet til Udkantsdanmark

Det er da rart at TDC har sådan et brændende ønske om at hjælpe de "isolerede husstande", kunne de ikke starte med at hjælpe staklerne i deres digitale udkantsdanmark (det tidligere DONG område).

Imens vil vi midtjyder så redde djursland (samt lidt nord og vest på)ved at opkøbe ELRO. Energi Midt er ved at være færdige med at rulle kabler ud, så nu fortsætter vi mod øst.

Lur mig om ikke Energi Syd og Midt også fortsætter uden for deres egne områder, når de løber tør for steder der kan pløjes et rør ned.

Pengene til nedgravning er ikke noget problem, dem betaler vi over vores elregningen og skulle vi komme til at betale et par hundrede ekstra for at hjælpe vores naboer i øst, så går det nok også, hellere betale vores eget selskab for at lave infrastruktur i Danmark, end blande staten og de frie markedskræfter ind i sagen

15. januar 2013 kl. 12:11
Hjælp! Hvor er min CAT-scanner?

Meget sødt eksempel, men det var bare leverandøren af den nye CT scanner der var ved at kører en lettere bedaget scanner ud (cardiac på under 20 sekunder!).

Hvis man har været lidt sammen med plejepersonalet, vil man vide at der ligger meget guld gemt i trackning af noget så simpelt som blodtryksmålere og blodsukkermålere, ikke fordi det bliver stjålet, men fordi en eller anden glemmer det på en stue.

Endnu være er det lidt større udstyr som f.eks Blære UL scanner, nabo afdelingens er defekt (den er dyr så de har kun en), så de kommer lige ind og låner, men glemmer at aflevere den, 30 minutter senere kan en stakkels ansat så bruge et kvarter på at løbe alle stuer igennem for derefter at spørge nabo afdelingerne om de har set den.

Hvor ville det være rart bare at slå op i ressource modulet på EPJ og bede om en cirka position (5-6 meter) på udstyret.....

Patient tracking er nok det man på det etiske område kan kalde "spændende". problemet med "forsvundne" patienter, kan tit løses ret lav teknisk, man skal bare sørge for at patientdata er opdateret med det korrekte mobilnummer (det kommer lige så stille, efterhånden som EPJ bliver det eneste system hvor kontakt data er opført)

6. december 2012 kl. 15:17
NemID på egen hardware klar - men udenlandsk webshop har udsolgt

Jeg har forgæves forsøgt at finde noget data på K30 (hardware dimsen), hvis jeg kigger på billedet af den (http://boutique.gemalto.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/GEMALTO-B2CCORP-Site/en_US/-/EUR/ViewProductDetail-Start?ProductUUID=Mt8KAwOE6soAAAElBfEeUAux&CatalogCategoryID=&JumpTo=OfferList&ParcoursTracking=.Search.k30) er det da godt nok en lang og træls dims. personligt havde jeg regnet med noget lidt større end mine usb drev eller micro sdhc læsere, ikke noget der var 3 til 4 gange større.

23. november 2012 kl. 18:46
Plukket af Smølfebær

@Michael Lykke Hvis AP ikke har lavet et køb i nogle af sine programmer de sidste 15 minutter, er der automatisk spærret for køb (jvf det link han vedlagde). Det er vel ikke ens egen skyld at Apple ikke overholder hvad de lover?

23. november 2012 kl. 11:33
Så er Danmarks første 4G-brugbare telefon landet

Jesper har fat i noget interessant, eftersom artiklen handler om noget med mobiltelefoner, må man forvente at det omhandler iphone, ligesom tablet artikler omhandler ipad. Hvorfor skal Erik nu pludselig blande Samsung ind i det, Samsung er jo bare endnu en ligegyldig producent af de der underlødige android telefoner.

(dårlig fredags humor kan være indskrevet i ovenstående)

26. oktober 2012 kl. 13:08
Uni-C kæmper mod Skoleintra-nedbrud: Har ikke fundet fejlen

Og det giver hvor meget garanti for at mailen ikke ryger i plaintext mellem et par servere på vejen? Og giver sikkerhed for at afsenderen er hvem vedkommende giver sig ud for at være? :-)</p>
<p>(Jaja, det er ikke ligefrem statshemmeligheder der bliver sendt ud, but still...)

Jeg tror du missede pointen, jeg beskrev situationen hvor skoleintra er et post system uden adgang til andre post servere.

Kunne vi så ikke i det mindste få lov at hente og sende post på systemet med en mail klient i stedet for en web klient.

(så kunne man også få en lokal kopi der ikke selvdestruerer efter 3 måneder, (hvilken syg kunde har stemt for den funktion?))

21. oktober 2012 kl. 18:00
Uni-C kæmper mod Skoleintra-nedbrud: Har ikke fundet fejlen

Manglende understøttelse af e-mail: tja, den havde jeg ikke skulle komme på et medie som Version2, hvor brugerne da om nogen ved hvad reglerne for e-mail sikkerhed i det offentlige er. Folkeskolerne må ikke kommuniker på alm åben e-mail hvis den indeholder personfølsomme oplysninger.

De fleste brugere her på siden har formentlig en grundlæggende viden om internet kommunikation.

Med den omtalte viden, er man klar over at man godt kan kryptere sin kommunikation med en mailserver.

Nu er spørgsmålet så, hvorfor gider Uni-C i ikke lave et pop3/smtp/imap interface til skoleintra?

21. oktober 2012 kl. 15:15
Teleskejby .. Snart .. Open Source Telemedicin

eksportere (og importere) skidtet også data til RM-EPJ?, eller skal alle klinikere i RM (Region Midt), kigge i endnu et system for at sikre sig at de har alle relevante data på en patient?

(En eller anden brandmanager begynder snart at græde hvis du bliver ved med at sige Skejby Sygehus.)

29. juni 2012 kl. 10:41
Skoler bruger millioner på interaktive tavler - og får dårligere undervisning

Skulle vi lige smide lidt fakta på bordet smartboard 77" kr. 10.990,- (norske kr.) 87" kr. 13.990,- (greentech.no)

derudover skal skolens pedel bruge 2 timer på montering og IT Chefen kan installere software på en halv time (incl. den tid han hjælper pedel med at holde tavlen).

Lære og elever kan generelt godt lide værktøjet. Jeg skal ikke redegøre nærmere for de pædagogiske udfordringer, det har jeg ikke forstand på.

25. juni 2012 kl. 23:16
Load balancing-udstyr giver IPv6-problemer for danske websteder

Til dem der ikke lige har styr på Nianet, så har de vundet en lille statsaftale som formentlig vil gøre dem til den største internetudbyder for skoler i danmark, de levere selvfølgelig også IPv6.

Uni-C levere forskellige ydelser til skolerne, bl.a. deres Uni-sikkerhed hvor de bl.a. hjælper skoler med at administrere deres cisco routere, det system er endnu ikke klar til IPv6, status pr. 16 januar:

"Vi har ikke nogen konkrete planer eller datoer på hvornår UNI-Sikkerhedsløsninger kan understøtte IPv6."

Udover at det jo er besværligt at understøtte IPv6 og det bliver svære for skolerne når de har 2 typer IP at forholde sig til, kommer konge argumentet her:

"Det der bl.a. holder det tilbage er at kunder med en TDC/Sektornet-linie har adgang til at få nye IPv4-adresser, da vi har en stor pulje modsat både RIPE og nogle af de nyere udbydere."

Det kan jeg ikke sige noget pænt til, så nu må jeg hellere holde med at skrive.

11. maj 2012 kl. 09:11
Kommunale it-chefer vil have hjælp til at tvinge digitaliseringen igennem

Er det bare mig, eller kræver det ikke at man faktisk kan kommunikere digital med det offentlige, før nogle begynder på det?

For et par måneder siden forsøgte jeg pas bestilling hos kommunen, der blev udfyldt elektronisk formular, vedhæftet billede og digitalt signeret med nem-id, afsendt elektronisk. Så manglede jeg kun at udskrive billedet og formularen for derefter at aflevere det i borger service. øhhhhh...... hvorfor mon jeg ikke gider det en anden gang?

mangler forresten også svar på min 14 dage gamle anmeldelse over hulivejen.dk, jeg skal åbenbart ringe for at der sker noget? (stakkels den motorcykelist der køre i det hul en mørk aften).

af de sidste 2 mail til kommunen er den ene mail ikke besvaret, den anden blev besvaret af et telefon opkald, svaret kunne lige så godt være sendt elektronisk (tæller IP telefoni med som digital kommunikation?)

Nå tilbage til artiklen: Jeg tror også på en gang pisk, jeg skal med glæde svinge den over den lokale kommunal direktør og hans slæng.

26. september 2011 kl. 19:37
NemID-login får forældre til at boykotte ForældreIntra

Login som standard står systemet til at generere brugernavne sådan "de første 3 bogstaver af fornavnet + de første 3 bogstaver i efternavnet + evt. et tal" De to skoler jeg har leget med, har valgt at læse lidt videre i vejledningen "Det er muligt, hvis skolen ønsker det, at bestemme brugernavne bestående af tlf.nr. Det gøres under Admin > ForældreIntra > Adgang til ForældreIntra."

Jeg kan ikke lige finde teksten, men jeg kan huske at systemet som standard har mor som "eget tlf"+a og far som "eget tlf"+b evt ekstra værge er vist "eget tlf"+c

Web skidt Jeg er stadig træt af at man skal bruge et webinterface for at se sin mail (og forskellige sider for hvert barn) kunne man få lov at hente sin post med noget standard secure imap/pop3?, (ellers kunne de i det mindste lade være med at slette ens beskeder efter 3 måneder.)

Jeg læser primært min mail på en lille smartphone webinterface mail var noget jeg forlod i forrige årti.

15. juni 2011 kl. 21:25