Claus Gårde Henriksen

Rss
Personligt feed med nye kommentarer i tråde, du overvåger:
https://www.version2.dk/mit/0/kommentarer?token=HPnHcLYhJ8jCXC_UoTnfzqY2R9xpwMBmKONAZAek0jk

Kommentarer

Kommentar til Den ultimative smitteopsporing

1984

Er heller ikke MF stemme. Men endnu mindre en der støjer på bagsædet, mens regeringen prøver at rette bilen op med alle midler. Der tror jeg hun er i sync med de fleste. Journalister og opposition havde forudsigeligt 1984 kortet oppe, da virussen startede. Hurtigere end man kunne nå at sige oplag...
Kommentar til Minister træder vande i sag om behandlingen af skolebørns data

Ambitioner

Så længe det bliver tilbudt billigere/nemmere og er defaktostandard med sky løsningerne, rækker sikkerhedambitionerne ikke så langt når man presses i kommunen. Og kan man nu virkelig kritiseres for at hoppe på MS/Google? (ps: er nok en smule sarkastisk)

Tutanota

Blev imponeret af Tutanota og flyttede vores private konti. Men ja. Gpg/pgp er bygget ind i flere løsninger.
Kommentar til Minister træder vande i sag om behandlingen af skolebørns data

Generel Depressiv Pågående Retrospektiv

Og her kapre(de)s tråden som sædvanlig af en opensource tåbe, der frisk hævder børn og deres lærere alligevel burde lære at bruge åbne standarder og sikkerhed som man kan få med gpg/pgp og Libreoffice. Og Linux skrivebordet. Og så vil(le) tåben få læst og påskrevet, at det er der ingen der vil by...
Kommentar til Microsoft udvikler Desktop as a Service

Glæder mig...

til at bruge det indefra Linux desktoppen. Mon ikke der følger Office365 med i luksusudgaven, så man kan slippe for webversionen.
Kommentar til No More One-Man-Rule

Håndsved? > involver andre

Mærker du håndsveden inden du trykker på enter? Så er du en god admin. Tager du CMA/review 'gidsler' (vidner, chefer, kolleger) inden du trykker, er du ikke vag, men ansvarlig. Så kan man lave regler og bruge ITIL. Grundideen er den samme.

Hmm.

Forsvarsministeren må ind i sagen...
Kommentar til Microsoft bringer Linux GUI-apps til Windows

Re: Mens vi afventer MS-Linux

Kan vi ikke få lagt dette argument i graven Nej. For mig og flere er det ganske anvendeligt. Men klart de laver unikke features i windows versionen for at binde brugerne til den synkende skude. Vel også derfor Teams er bagud/nedprioriteret. De vil gerne stadig sælge windows licenser til fimaer o...
Kommentar til Microsoft bringer Linux GUI-apps til Windows

Mens vi afventer MS-Linux

er det da endnu et flot krumspring for at undgå dualboot på PCen. Men har du bare lidt teknisk kunnen, en halv time og 30 GB ledig harddisk kan du undgå det ved at gonke 'The real Thing' ind ved siden af Windows. Det tager 30 sekunder at reboote idag og office produkterne kører fint i en browser...
Kommentar til Eksperter advarer: 30.000 usikre computere på danske hospitaler

Men hvis man virkelig ikke kan/vil opgradere

Måske nogle der kører Windows 7 kan supplere artiklen med deres tricks til at humpe videre på W7 så sikkert som muligt?
Kommentar til Søgefunktion i Windows 10 ramt af fejl

Fascinerende

Fascinerende i denne GDPR privacy-aware tid, at søgninger på Kontrolpanel/netværk/mosteroda går gennem Bing før de åbner på min PC.
Kommentar til Endnu en grund til at opdatere Windows 10: RDP-servere også sårbare

Ekstra udveje er da et plus

Man skal selvfølgelig patche som leverandøren anbefaler. Men den øverste kommentar er nu ikke så tosset igen kan jeg sige, erfaringsmæssigt. 'Life will find its way', med en ekstra udvej.
Kommentar til Oraklet har talt

Ivrigt fantastisk term "IT-liderlig"

ser frem til den kommer i nudansk ordbogen. Så kan phk jo levere forklaringen.

Dualboot...

Kan man ikke dualboote Linux på maskinen som på andre gamle Macs? Eller har de mon helt fjernet muligheden på de nyeste. Vi har ingen problemer her ihvertfald. Libre kører selvfølgelig fint i Linux på Macbook.
Kommentar til Nem og gratis skygge-it: Vi putter emneord i skyen

Skygge IT nu flyttet til Sky

Det tvinger forhåbentlig IT afdelingen til at uddanne sig i Linux og server håndtering, så man stadigvæk kan have fuld kontrol og samtidig slippe billigere.
Kommentar til Goodbye Librem - welcome Librem

Fri igen

Fed artikel! Tilbage til gamle dages 'Sådan kom jeg op at køre på Linux'. Der skal bare lige knokles igennem, så er man igen fri som fuglen.
Kommentar til Sådan finder vi forsker-navne med Linux-kommandoer på Windows

God appetitvækker

Rigtig god demo. Og det er da kanon man kan få både i pose og sæk i Win10 efterhånden. Glæder mig også til MS laver en desktop environment til Linux og til at pc fabrikanterne skriver 'fabrikant recommends Microsoft Linux', udskift fabrikant med sed kommando.
Kommentar til Nyt værktøj lader dig køre din specialdesignede Linux på Windows

Det skal da prøves

Men det giver ligeså meget cool factor for mig som en elektrisk, appstyret æggedeler ville give. Har kørt min arbejds windows op med Virtualbox i lang tid uden problemer.
Kommentar til Det 'ukendte' styresystem, du møder overalt

Overbevisning = over beviset

https://youtu.be/bXEUFwH9_UM
Kommentar til Det 'ukendte' styresystem, du møder overalt

IT afdelinger vandrøgtet

Afledt af ovenstående kommentar om geninstallation. Jeg tror der kunne komme meget mere fokus på Linux i virksomhedederne mange steder. De mange års ensidig sats på MS strategi har gjort os en bjørnetjeneste, for hvordan udnytter man lige de mange Linux programmer og sikkerheden i Linux skrivebor...