Flemming Frandsen

Windows Phone taber pusten med 3 procents markedsandel

Verden har ikke brug for at give MS et nyt monopol de kan misbruge, særligt ikke nu da vi endeligt er ved at slippe fri fra deres desktop monopol ved at skifte væk fra desktop.

Det kan godt ske at enkelte MS løsninger, isoleret set, ikke er teknisk tilbagestående, fejlbehæftede og tåbelige, men et hvert tilløb til at give MS nogen form for indflydelse på platforme skal stoppes, for det kan det firma ikke administrere.

Heldigvis er der mange der godt kan huske hvordan MS opfører sig når de får lov til at bestemme og derfor går det MS skidt i alle nye markeder.

14. februar 2014 kl. 15:05
Printere melder systematisk om fejl - men virker fint

Der må helt klart EU lovgivning til, når man kan tvinge telefonproducenter til at bruge USB for at undgå at ladere ender som elektronikskrot, så er det da klart at man må forbyde den tåbelige praksis med printere.

Det eneste der skal til er en simpel standard for hvordan blækpatroner skal udformes og meget store afgifter på alle printere der ikke virker med de officielle standard patroner.

Standarden bør naturligvis også tillade påfyldning af blæk på eksisterende patroner, så ugidelige producenter blot kan levere deres normale printere med patroner der er bygget til genfyldning af brugeren.

22. januar 2014 kl. 12:58
Dansk startup vinder pris på CES-messen

Du skal lige overveje at det her er et crowd-funding tiltag, så man er med til at betale for udvikling og produktion af de første 10000 enheder, derfor vil prisen altid være meget høj.

Hvis man i stedet, som Google og Apple, havde færdigudviklet produktet og bestilt 10000000 enheder hos kinamanden, så ville prisen naturligvis være meget lavere.

Selv hvis dette projekt går godt er det nok svært at komme i samme kategori som Google og Apple når man skal forhandle mængderabat hos kinamanden, men jeg tror alligevel version 2 bliver billigere end den første.

10. januar 2014 kl. 13:42
Dansk startup vinder pris på CES-messen

Hvis man har lyst til det kan man stadig nå at smide lidt penge efter projektet:http://www.indiegogo.com/projects/airtame-wireless-hdmi-for-everyone--2

10. januar 2014 kl. 13:03
Dansk softwarevirksomhed: Ja eller nej til EU-patenter betyder ikke det store for os

Det jeg læser er at Kresten, lige som alle andre, siger at patenter er en ulempe inden for den branche han kender til, men at der måske er en fordel ved dem i andre brancher.

Jeg har aldrig nogen sinde hørt nogen sige at patenter var en god ide for deres egen branche, så måske er patentsystemet en ulempe for alle brancher, så det burde afskaffes helt.

8. januar 2014 kl. 16:05
Nu kan du downloade alle dine Google-data med ét klik

Jeg har forsøgt at bruge takeout i et par uger uden at det virker, så det er altså ikke altid muligt at få data ud af Googles klør.

9. december 2013 kl. 09:48
Internetsamurai: TOR-blokade umulig i praksis

De eneste der rammes er de lovlydige borgere, som aldrig får en chance for at komme over gaden.

Jeg tror man i praksis ville se at rigtigt mange, ellers lovlydige, borgere vil ignorere lyset fordi det jo tydeligvis er i stykker og det vil føre til to store problemer for samfundet:

  • Man lærer borgerne at regler ikke er til for at overholdes, så masser af andre, måske ikke tåbelige, regler bliver overtrådt.
  • Man får et samfund hvor alle overtræder loven, så hvis man fra regimets side vil af med nogen, så kan man altid vælge at håndhæve de tåbelige regler over for de uønskede elementer.

Hvis jeg ikke i forvejen var overbevist om at Trine Bramsen er en helt igennem inkompetent tåbe, ville det være oplagt at konkludere at hun aktivt ønsker den anden effekt.

15. november 2013 kl. 09:32
Passwords duer ikke

For at kunne starte bootloaderen på en Pi skal den først kværne igennem en masse binært broadcom kode som skal hentes fra SD kortet.

Det binære kode bliver kørt af GPU'en og blandt andet sætter den kode RAM timings op, så CPU'en bliver slet ikke startet før GPU'en er færdig med sin magi.

Med andre ord er RPI'en ikke en åben platform hvor man selv bestemmer hvad der skal køres.

Hvis man virkeligt skal vide hvad der bliver kørt, så tror jeg man skal have et standard Intel board med en coreboot i stedet for den lukkede bios.

13. november 2013 kl. 14:09
V og DF vil oprette digitalt rettighedspoliti

DF er jeg ikke så overrasket over, de har jo ingen holdninger der rækker ud over frygten for mindre hjemmehjælp og brune mennesker, men Venstre skuffer mig lidt.

Det er da ikke nogen liberal tanke at hjælpe dårlige forretninger med at overleve.

Den eneste valide liberale holdning til piratspørgsmålet er: "Lad falde hvad ikke kan stå", mao. skal man ikke lade staten vokse, blot for at kæmpe mod naturlovene.

En sådan korrupt ide kan kun være kommet fra flygtninge fra det danske korruptionsparti (liste C) som har bragt deres syge holdninger om støtte til deres venner i erhvervslivet, med sig fra den synkende skude.

Det er absolut ynkeligt at se Venstre agere talerør for anti-liberale holdninger fra dele af erhvervslivet der har mere brug for stram regulering end støtte fra staten.

8. november 2013 kl. 13:44
Svensk Nordea-mistænkt klarede frisag med klassisk hacker-alibi

Det er en meget farlig præcedens Ulf ønsker sig, for hvis det bliver muligt at dømme folk, blot for trafikken fra deres maskine, så vil der være masser af god grund til at køre via Ulfs maskine, hvis man skal lave noget griseri på nettet.

2. oktober 2013 kl. 12:47
Google forsøger faneblads-krumspring for at undgå gigantisk søgemaskinebøde

Naturligvis og det er sådan som det skal være.

Faktisk er der ingen grund til at tro at der skulle være nogen form for forklædning.

Hvis man ikke ønsker at søgemaskiner skal læse det data man udstiller via sin web server, så skal man skrive den instruktion i robots.txt, ikke sagsøge folk.

10. september 2013 kl. 09:08
Googles konkurrenter klager til EU over Android-misbrug

Fairsearch aka. MS kunne nemt skyde sig selv i fødderne hvis de får held med klagen, for hvis det er ulovligt at mobilproducenter bundler Googles tjenester med telefonerne, så er det vel lige så ulovligt at PC producenter bundler windows og andet MS software med PC'erne.

Tricket er selvfølgelig at Google ikke har monopol med Android, alle kan lave en telefon med Android, uden at tale med Google.

Måske skulle MS bare indse at de aldrig bliver gode til andet end spillemaskiner og blive ved den læst, det ville spare alle for en del vrøvl.

9. april 2013 kl. 14:56
eValg: Når næsetippen blokerer for udsynet

At sammenligne noget så ligegyldigt som sikkerheden omkring penge transaktioner med sikkerheden omkring valg er en sikker indikator på at man ikke har forstået problemet og alt man siger om emnet er vås.

Forskellen på penge og demokrati er at pengene blot kan føres tilbage, når man opdager en fejl og hvis skurken allerede har fået flyttet pengene ud af systemet så er det alligevel kun penge.

Hvis man stjæler blot et enkelt folketingsvalg kan man:

  • Ændre de efterfølgende valg så det bliver nemt for magthaverne at vælge resultatet.
  • Ændre grundloven, fordi man kan manipulere valgene.
  • Afskaffe demokratiet fuldstændigt.

Og der er ingen muligheder for at rulle transaktionen tilbage, ud over at nogen gennemfører et kup.

14. februar 2013 kl. 10:00
Derfor skal vi afprøve e-valg

Når nu samtlige eksperter i e-valg og IT siger at det er en dårlig ide at blande IT ind i valg, hvordan kan det så være at politikerne ikke gider høre efter?

Jeg synes os der forstår IT burde holde op med at protestere og i stedet lave det valgsvindel der skal til for at slippe af med det defekte politiske system, inklusiv grundloven der ikke fungerer godt nok til at sikre sin egen eksistens.

8. februar 2013 kl. 12:56
Min nye Intense PC - skal den køre 32 eller 64 bit Linux?

Jeg har ikke haft 32 bit OS'er på andet end mobiltelefoner og embeddede systemer i mange år, så drop du bare 32 bit, 64 bit virker fint.

Der er absolut ingen problemer i at køre 32 bit programmer på en 64 kerne, så det skal ikke holde dig tilbage.

Ud over at det er rart at kunne have store processer så er den vigtigste grund til at du har lyst til at køre 64 bit at du så kan fylde maskinen op med RAM og derved få mere disk cache.

Forskellen på at hente noget i RAM og fra disk er helt ufattelig stor, så hvis man gerne vil have performance så er det bedste man kan gøre at fylde maskinen med RAM.

7. februar 2013 kl. 09:21
Socialdemokraterne står fast: E-valg er bedre og sikrere end papirvalg

Lad os stifte et nyt parti.

Partiets formål er at omstyrte det nuværende demokrati ved hjælp af ikke-detekterbar valgsvindel.

Det eneste valgløfte er: "At afskaffe demokratiet", på den måde vil ingen raske mennesker stemme på partiet og en hver stemme kan derfor tages som bevis på svindel.

Enten må politikerne indrømme at de elektroniske metoder ikke er sikre og foretage et omvalg med den rigtige teknologi eller også vil partiet få absolut flertal.

Når vi har absolut flertal i folketinget og dermed total kontrol over valghandlingen kan vi indrette grundloven som vi ønsker, særligt kunne det være fint at få indført forbud mod elektroniske valg.

18. december 2012 kl. 14:15
Google smækker Microsoft en syngende Gmail-lussing

Der er da ikke noget underligt i a Google ikke vil blive ved med at poste penge i at supportere døende legacy protokoller der kun bliver brugt af en enkelt niche platform.

Der er masser af fine alternativer til ActiveSync, så det står MS og andre småspillere frit for at lade deres software bruge dem i stedet.

17. december 2012 kl. 13:07
Kan jeg slet ikke installere Linux? #UEFI

Jeg købte for nyligt en ux32vd fra asus, den kommer med windows 8 og en plade roterende rust: http://zenbook.asus.com/zenbook/?c=prime_ux32

Jeg har ikke noget at bruge forældede lagermedier eller OS'er til, så jeg pillede blot harddisken ud og satte min SSD i, det var ikke noget problem at starte Linux.

9. december 2012 kl. 14:17
Microsoft: Jubii, vi har solgt 40 millioner Windows 8-licenser på en måned

Det er klart at man nemt kan få "solgt" en vare som kunderne ikke kan slippe for at købe, hvis de ellers vil deltage i det moderne samfund.

Det er glædeligt at høre at windows skatten er blevet mindre, selv om det ville være bedre hvis man kunne slippe helt for at betale for noget man ikke kan bruge.

28. november 2012 kl. 14:22
eValg: Vis hvad I dur til ...

Den vigtigste egenskab ved et valg er at der er tillid til det og det kan man kun have hvis alle kan kontrollere at alt går rigtigt til.

Stemmeseddelen skal kunne aflæses og det skal være muligt at kontrollere at der ikke står noget andet end det man kan se, uden at stole på ekstra maskineri, det udelukker alle former for RFID, QR, stregkoder og andet der kun kan læses af maskiner.

Hvis man absolut vil blande maskiner ind i valghandlingen så kunne man gøre det ved:

  • Man får udleveret en stemme seddel, det er et lille stykke pap, det er lavet med varmefølsom overflade, på begge sider, lige som bon-strimler, men er ellers blankt.

  • I stemme urnen står en computer bootet på et FOSS OS, der kører software som har været til offentligt gennemsyn i tilstrækkeligt lang tid til at de tåbeligste fejl er rettet, computeren har en printer tilsluttet hvor man kan sætte sin stemmeseddel ind i toppen, så den kan printe ens stemme på pappet når man har truffet sit valg.

  • Stemmen er printet med menneske-læselig tekst, så vælgeren selv kan kontrollere at den er blevet lavet rigtigt.

  • Man tager nu sin stemme med ud og placerer den i stemme urnen uden for, den indeholder en læser som validerer stemmen inden den accepteres.

Fordelen ved at bruge computere er at man ikke behøver at trykke noget og man har resultatet meget hurtigt, men man skal bruge en masse penge på hardware som sikkert er forældet inden næste gang der er valg.

26. april 2012 kl. 16:54