Lasse Kristiansen

3 ufede pc-ting der heldigvis er døde

Jeg savner ikke søgningen efter specifikke drivers til stort set alt der fandtes. Printere, mus, scannere, skærme, tastatur, netværk, osv. Fuldstændig uforståeligt for den primære målgruppe, kunderne.

Jeg kan ikke huske én gang hvor jeg ikke blev hevet ind til [Indsæt selv familiemedlem]'s hjemmekontor under en familiefest for at lave deres computer fordi jeg utilsigtet havde fortalt jeg var inde for IT.

22. maj 2015 kl. 09:00
Facebook satser milliarder på virtual reality-brille

Iøvrigt...FML Fuck My Life eller Fix My Lighthouse?

Hvad med det mere skræmmende Facebook Modeling Language?

26. marts 2014 kl. 14:01
Professor: Offentlige hjemmesider bør ikke være omfattet af cookieregler

@Kristoffer Olesen

Spot on! Jeg har følgende problemer med loven:

  1. Jeg tror ikke loven har nogen som helst effekt. Oplysningerne fungerer nu som spam som folk automatisk ignorerer og klikker ja til. Selv jeg, som arbejder inden for dette felt, er helt holdt op med at læse kritisk på beskederne. Det er lidt ligesom de ændrede betingelser for brug af Apple store eller Google produkter (jeg har forsøgt at læse mig igennem de 79 sider betingelser men har givet op).

  2. Europæiske virksomheders digitale muligheder begrænses i forhold til resten af verden. Virksomheder i Europa gives færre digitale muligheder for at tilpasse brugeroplevelsen, optimere deres web sites og lave mersalg i forhold til eksempelvis USA. Det betyder bedre sites uden for EU, forøget konverteringsrater (højere overskud på digitale initiativer) og i sidste ende et prispres der kan tvinge EU virksomheder i røde tal og dermed ud af markedet.

  3. Der er rent legale problemer med loven. Er unge menneskers, eksempelvis 12-åriges accept af cookies gyldigt? Hvad med delte computere hvor en anden bruger har givet accept, - og accepten huskes. Eksempelvis internet cafeer, hoteller, offentlige biblioteker eller den delte iPad i hjemmet.

16. januar 2014 kl. 09:33
Tysk mistanke: Merkels telefon aflyttet af NSA

Det er sparsomt med det tekniske detaljer i forhold til, hvordan aflytningen skulle have fundet sted. Men nyhedsbureauet oplyser, at det tyske magasin Der Spiegel har fået fat i et dokument med Angela Merkels mobilnummer på

Var Spiegel ikke også det medie der fandt Hitlers dagbog, "århundredets" nyhed?

Det kan være de har ret, - men jeg afventer yderligere og lidt mere håndfaste beviser før jeg dømmer nogen som helst, også selvom jeg tiltror visse dele af den Amerikanske sektor det værste.

25. oktober 2013 kl. 08:10
Efter 6 måneder med Surface: Her er ønskelisten til 2'eren

Pen? Digitizer? 128GB?

Jeg har alle versioner af iPad, en Samsung Galaxy Tab 10.1 og nu en Surface RT.

Det er alle, specielt iPad og Surface, rigtig fine tablets. På min Samsung går programmerne ned, og ofte fryser den, men jeg er sikker på at senere versioner af Samsungs tablets ikke længere har disse problemer.

Men det at folk definitivt udnævner en enkelt tablet som den "bedste tablet" er efterhånden ved at være ret støjende. Det er lidt som at følge tråde mellem tåber der diskuterer Open Source vs. Closed Source. Det er fint nok at have en preference, men man BØR altså se på brugen.

Mine iPad's kan bruges af alle i hjemmet. Min datter var 2 år da hun fik min gamle iPad, og siden har hun brugt den. Når jeg sidder derhjemme og skal konsumere indhold, bruger jeg selv min iPad, fordi den er hurtigere til det formål, og fordi der eksisterer alle mulige brugbare mini apps. Til det formål iPad simpelthen bedre end mine andre devices.

Til arbejdsbrug er jeg ikke i tvivl. Min Surface lammetæsker mine andre devices, - milevidt. Produktet er skabt til at producere indhold, og der findes ikke noget federe end at klappe den ud og fortsætte med et word dokument, excel, eller sende emails. Surfacens kontakthåndtering og sammenkobling af kontakter med sociale medier er også virkelig god, - men er vel også den eneste feature hvor denne device slår iPad'en i privaten.

Det kunne være sjovt at få lidt brugsmønster på bordet. Når version 2 "Tester" disse devices, kunne de måske besvære os at fortælle HVAD de laver og HVAD de har testet dem op imod? FDM udnævner jo ikke den nye Porche til en dårlig bil fordi man ikke kan bruge den til transport af arbejdsmaterialer, vel? Måske vil 128 GB være nok for personer der ikke enter film og musik ned, men blot bruger den til arbejdsbrug?

Suk...

10. september 2013 kl. 08:47
Ny ejer af familedomæne: Urigtige oplysninger om forlig

Jeg er her enig i Morten K. Thomsen's kommentar.

Jeg syntes der ligger et problem i at man, - ud fra en mediemæssig dækning, - og ikke egne erfaringer, bruger Trustpilot. Jeg håber at Trustpilot vil slette indlæg der ikke er baseret på personlige erfaringer, for ellers bliver produktet utroværdigt.

Når det er sagt, syntes jeg at Advokatfirmaet har ageret uetisk, men igen er det baseret på 3 parts erfaringer, så det må være med dét forbehold.

31. maj 2013 kl. 14:34
Umbraco skrotter 4 måneder gammelt CMS

@Soeren, @Kasper, @Simon, @Niels,

I skriver at det kraever mod at tage den beslutning. Maaske, men:

En af mine gode venner har sat alt paa spil for at overtale sit firma til at skifte til MVC og dermed v 5. De ventede, taaldmodigt, gennem flere beta faser paa at produktet skulle saettes i luften. Saa blev det endelig, og de gik i gang.

Nu, 4 maaneder efter er de 3 udviklere klar til release og saa i dag fik de denne besked: "Udviklingen, fremskridtet stopper. De moduler i forventer at launche til version 2 af jeres site, bliver aldrig til noget, fordi ingen gider udvikle til en doed platform. I kan ikke backporte, og der er ingen dokumentation."

Jeg har talt med min kammerat i dag over skype og han er simpelthen soenderknust. 12 mandemaaneders arbejde er tabt for deres lille virksomhed, og det de regnede med at faa i deres version 2 af sitet bliver nok ikke til noget.

Mod at stoppe et nyt produkt, -ja. Men dumt at lade skidtet leve i 4 maaneder. Og kynisk ikke at stoette op om de der sidder i klemmen.

@janus. Det her kan simpelthen ikke vaere godt for noget Open Source CMS.

@Jonas Jeg tror altsaa det er generelt skidt for dansk software, saa medmindre du kan finde en hovernde post saa tror jeg du tagere fejl

PS: Jeg har selv leget med u5 og produktet har en meget smuk arkitektur og et rigtig godt api (har dog ikke laevet nogen professionel loesning paa den), og ville oenske at de havde haft endnu mere mod til at kaempe for produktet.

13. juni 2012 kl. 21:09
5 kommuner starter open source-klub for hjemmesider

Hvor er jeg traet af Version2's evige reklamering for Drupal.

Version 2 er uden tvivl Danmarks mest biased medie, og det er super frustrerende konstant laese om dette ene CMS, og altid uden nogen form for journalistisk vinkel, men blot positive historier.

Proev at lave en soegning paa de diverse CMS og bemaerk forskellen, baade i antal artikler og i titlerne. Sammenlaeg det med den generelle adoption af dette CMS i Danmark paa store viskomheder og offentlige institutioner sammenlignet med eksempelvis Umbraco, Sitecore, Adobe CQ5.

Jeg selv leverer (ogsaa) loesninger i Drupal, og det er et fint system, men kun til visse loesninger og derfor vil det vaere passende at faa bragt nogle andre historier end blot disse gengivelser af pressemeddelelser.

Tilsyneladnede er Version2's skribenter blottet for journalistisk stolthed.

26. april 2012 kl. 10:39
Open source-CMS langer ud efter open source-konkurrenter

Begge licenser er faktisk rigtige aabne OS licensmodeller, - og der er, efter min mening, lige store fordele og ulemper ved begge typer.

Note. Aqcuia er stiftet af Dries B, - som ogsaa er stifter af Drupal, saa naar der udtales fra den kant kan det betragtes som en Drupal udtalelse. Slet og ret. Det falder ioevrigt ogsaa godt i hak med, at hver gang Drupal paa en eller anden maade foeler sig forurettet, udlaegger de modpartens kommentarer som FUD. Det er faktisk lidt barnligt og traettende, for der kunne jo vaere noget om snakken eller i det mindste noget der var vaerd at diskutere. Og endnu mere traettende idet Drupal er et rigtig godt CMS (mit firma udvikler ogsaa til Drupal). Men det har jo vist sig en effektiv maade at stoppe kritik paa.

19. december 2011 kl. 15:04
Sitecore: Open source-folk råber 'FUD', når open source kritiseres

Det er en interessant diskussion der her rejses.

Jeg selv arbejder for en stor Amerikansk konsulentvirksomhed som leverer loesninger paa en raekke platforme, inklusive Drupal og Sitecore. Jeg er baade enig og uenig i "The Siren song...".

Henrik Winther Jensen's kommentar er vel egentligt karakteristerende for det Lars Floe forsoeger at sige? Henrik skriver: "Det burde ikke vaere noedvendigt at laese papiret overhovedet", for dernaest at udraabe det som FUD. I stedet burde han maaske laese dokumentet og henholde sig til de erfaringer som konsulenthuset har.

Der er et par stykker i traaden der rent faktisk forholder sig til artiklen, specielt Christian W og Niels H (selvom sidstnaevnte's sidste kommentar dybest set er unoedvendig).

Jeg mener dog at whitepaperets titel kunne vaere anderledes, eksempelvis "a system integrators experiences with OS", men det ville nok ikke have samme tiltraekning. :-)

3. november 2011 kl. 12:16
Det mener politikerne om open source i det offentlige

Det troede jeg simpelthen ikke: SF har bedst begreb om Open Source og nok det jeg selv vil betragte som en praktisk anlagt tilgang. Kudos.

Socialdemokraterne mixer derimod open source med åbne standarder... suk!

15. september 2011 kl. 15:01