Mads Bahrt

Nytolkning af cookie-direktiv er bombe under dansk succesforretning med trafikovervågning

Men selv hvis systemet skal slukkes, så er de penge ikke spildt, mener Michael Bloksgaard.</p>
<p>»Der er stadig nogle data, vi har fået hjem. Hvis du ser på, hvad vi har fået ud af det, så kan det sagtens retfærdiggøre investeringen. Men vi ville selvfølgelig stadig være kede af at slukke for det.«

Spørgsmålet er om de lovligt kan beholde data der er opsamlet på ulovlig vis?

27. januar 2015 kl. 11:58
Digital Post om børn sendes kun til mor

Generelt kunne det være en kraftig forbedring af digital post systemet, at man kan uddelegere adgangen, således "andre" kan sættes til at tjekke ens postkasse, ligesom den ved vejen.

Denne mulighed eksisterer skam allerede. Jeg har brugt det til at min faster kan hjælpe min farmor med at forholde sig breve fra det offentlige.

24. oktober 2014 kl. 14:24
Overvågningssoftware skal stoppe eksamenssnyd på Syddansk Universitet

Jeg har tidligere oplevet at SDU's IT service i andre sammenhænge har en manglende forståelse for hvad man kan tillade sig at kræve af adgang til studerendes egne elektroniske enheder. Dette udmøntede sig i at hvis en studerende skal have adgang til sin studenteremail på sin egen Android telefon så skal de give IT service MEGET udvidede rettigheder. Hvis man følger vejledningen på http://www.sdu.dk/Information_til/Studerende_ved_SDU/Campusguide/It/Mobil/SDU+e-mail+via+smartphone så bliver man mødt med kravet om at afgive følgende rettigheder:

-Slet alle data -Indstil regler for adgangskode -Overvåg forsøg på oplåsning af skærm -Lås skærmen -Angiv udløb for skærmlåskoden -Angiv kryptering af lager -Deaktiver kameraer -Deaktiver tastaturlåsfunktioner -Angiv kryptering af SD-kort -Gendannelse af adgangskode -Deaktivering af infrarød -Deaktiver tilslutning af SD-kort -Deaktiver adgang til Wi-Fi -Kontroller adgang til Bluetooth-funktioner -Deaktivere internetdeling -Deaktivere synkronisering med lokalt skrivebord

For uddybning af hvad disse rettigheder betyder, så se nedenstående screenshots.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/2593848/Rettigheder1.pnghttps://dl.dropboxusercontent.com/u/2593848/Rettigheder2.pnghttps://dl.dropboxusercontent.com/u/2593848/Rettigheder3.png

De benytter selvfølgelig næppe alle disse rettigheder, men det er godt nok tonedøvt at bede om dem i første omgang.

2. juni 2014 kl. 12:33
Regeringen skærer i Datatilsynets budget

Slettet igen...

1. maj 2014 kl. 15:02
Hver femte borger bliver fritaget for Digital Post

Hvis man på et senere tidspunkt mener man sk,al fritages er processen den fudstændigt samme, men nok med lidt kortere kø: Du skriver under på en tro og love erklæring og giver til din kommune.

Man kan sagtens slippe for at skulle eje en computer - det er jo netop et af de af kriterier som enkeltvis kan kvalificere til en undtagelse. Man kunne så ønske at det offentlige var lidt bedre til at kommunikere dette så der var knap så mange ældre der føler sig presset til at købe en computer udelukkende for dette formål.

11. april 2014 kl. 18:44
Underlige CPU'er

... men i fordums tid havde man også forskellige typer af middle-endian.

Jeg synes nu jeg konfronteres med det amerikanske MM/DD/YYYY datoformat rimeligt ofte....

9. april 2014 kl. 03:19
Gymnasieelev: »Jeg ved ikke, hvad Digital Post er, og jeg har aldrig hørt nogen tale om det«

Der er en MEGET lang forklaring på forskellen imellem e-boks og digital post som jeg ikke kan huske nok af til at forsøge at gengive den. Jeg er ikke engang helt sikker på at jeg forstod den da jeg fik den at vide.

Det væsentlige at vide er at du har digital post hvis du enten:

  • Har e-boks og derinde har valgt at du vil modtage post fra offentlige myndigheder.
  • Har været inde på borger.dk og oprette en digital postkasse der.
7. april 2014 kl. 13:32
Sådan ser det nye, vendbare USB-stik ud

Der er ingen der siger at der ikke kan være to (eller flere) stik i en telefon. Derved kunne Apple stadig fastholde en lightning connector, men også være kompatibel med alle andres stik. Hvis EU skulle lægge sig fast på nutidens USB Micro-B connector kan producenterne stadig sætte en C connector i. Min Sony Xperia Z1 Compact har et magnettilkoblet ladestik der er mere robust end USB Micro-B overfor slid og ikke kompromitterer telefonens vandtæthed. Den har også en Micro-B connector der gør at jeg kan oplade fra andres opladere (og debugge androidapps da magnetstikket ikke bærer data). Jeg er meget tilfreds med systemet da det giver det bedste fra begge verdener; kompatibilitet, vandtæthed og robusthed imod slitage.

4. april 2014 kl. 12:06
Sådan opdagede pendler problemet med rejsekortets ‘NFC-parathed’

Casper har en (nok ikke udtømmende) liste på sin hjemmeside: http://blog.bangbits.com/2014/03/rejsekort-scanner.html

4. april 2014 kl. 11:23
Far - hvorfor underviser skolen ikke i programmering?

En mulighed som jeg undrer mig over ikke er blevet nævnt er MIT App inventor. Den bygger på samme tanker som Scratch, men laver i stedet apps til Android telefoner og tablets. Jeg tænker at det kan gøre den mere nærværende at den er rettet imod en telefon/tablet platform der nok bruges mere af "nutidens børn og unge" end PC'en. Der er deiomd også en masse sjove muligheder i de mange sensorer og kommunikationsmuligheder er er i disse platforme.

Den er desværre stadig kun på engelsk, hvilket kan begrænse publikummet.

2. april 2014 kl. 11:01
Far - hvorfor underviser skolen ikke i programmering?

Da jeg var barn var det ikke sværere at komme til at programmere, tværtimod. Dengang var det første jeg blev mødt med når jeg tændte min computer at den præsenterede mig for en basic fortolker. I dag skal den normale bruger aktivt lede efter det for at finde muligheden for at programmere deres computer.

2. april 2014 kl. 10:54
Lærerne fik kun gavn af iPads i halvdelen af klasserne i Odder

Og modsat hvad Hans Andersen snakker om, så viser det sig også helt og aldeles at det er ligegyldigt hvad det er for en plade de har anvendt (men det er altid let at hade de store).

Hvis erfaringerne virkeligt viser at det er ligegyldigt hvilken "plade" der bliver anvendt, så bør kommunerne øjeblikkeligt stoppe med at købe IPads når de kan få Android for det halve.

22. februar 2014 kl. 00:49
GPL var en fiasko

[*] Med en 20 år gammel kodebase så kan man gætte på at mange nye udvidelser af gcc er kodet på en måde der ikke indbyder til kopiering.

Når man tænker over det på den måde så virker tæt kobling nærmest som DRM for kildekode... :-)

2. oktober 2013 kl. 12:32
GPL var en fiasko

I mit hus er der mindst 10 devices der kører på GPL-system dagligt. (Samlet set 0 der kører andre licencer dagligt)

Er du helt sikker på at din opvaskemaskine, mikrobølgeovn, ovn, TV, Stereoanlæg og intelligente elmåler ikke kører VXWorks, QNX, WinCE eller lign.?

1. oktober 2013 kl. 21:03
Java får kæmpe renæssance: Derfor skiftede Twitter fra Ruby on Rails til Java

Det er altså 3 år siden der stoppede med være et Sun Microsystems. Hvordan skal Sun erkende noget som ikke-eksisterende firma?

27. september 2013 kl. 10:12
Skal vi lave en mini-konference om debugging?

Dit indlæg forudsætter at der er tale om nyudvikling. Jeg kan ikke lige huske hvad kilden er, men jeg er en gang blevet udsat for den påstand at størstedelen af kodearbejde er vedligeholdelse af eksisterende systemer. Hvad hvis du skal arbejde med et 10, 20, 30 eller 40 år gammelt system hvor arkitekturen er ikke-eksisterende og den hyppigst forekommende instruktion er "G***-ordet"? Så hjælper det dig ikke særligt meget at sætte dig over i hjørnet og rokke frem og tilbage imens du messende gentager: "Det ville ikke være nødvendigt at debugge hvis arkitekturen var i orden."

Pointen er at det er ikke alt kode du skal arbejde med du selv har skrevet eller endda at nogen der stadig arbejder i firmaet har skrevet.

I øvrigt kan man også sagtens lave javakode med en voldsom accidental kompleksitet, det er bare nemmere i C.

4. juli 2013 kl. 10:15
Apple afslører ny stationær Mac Pro med 12 kerner og cylinderform

Hvis du ikke bryder dig om OSX, men gerne vil have hardwaren, så fjern OSX. Den Mac Book Pro jeg skriver dette på triple booter imellem OSX, Windows 7 og Ubuntu. Windows 7 er ret velsupporteret fra Apples side imens Ubuntu og det at have tre OS'er kræver en lidt mere customiseret opsætning.

11. juni 2013 kl. 09:31
Rigspolitiet: Kørekort-register hos CSC er blevet hacket

Kan vi så snart komme ud over den wrangforestilling at 4 cifre (som ovenikøbet skal indkode køn og som regel overholder et modulus 11 check) udgør nogen form for sikker identifikation?

6. juni 2013 kl. 11:27
Razer lancerer verdens kraftigste ultrabook?

Hvad er det for en Macbook der har knapper ved Touchpad'en? Er det ikke et par år siden de stoppede med det?

2. juni 2013 kl. 15:22