Christian Rasmussen

Det startede med et brag

Hej Yoel, tak for dit første indlæg. Jeg har med glæde fulgt med i jeres diskussioner (og dertilhørende historier) i ISP trådene. Ser frem til at følge bloggen.

Go' vind.

1. december 2015 kl. 21:28
Accenture om EFI: Kildekode under niveau og i strid med SAP-anbefalinger

Er det ok at sidde og smågrine lidt for sig selv, når SAP bliver omtalt som "standardsoftware". Altså, jeg ved godt hvad der menes, meeeeen...

25. september 2015 kl. 14:13
Database-brøler: Telia sendte 7.000 sms'er til tilfældige mobilbrugere

Sådan går det jo. Det er ærgerligt og en kende pinligt - men kunne være meget værre. Den fejl begår de nok ikke igen. Umiddelbart er jeg ret positiv over den grad af gennemsigtighed der er omkring fejlen. Ros til både Telia og underleverandør for ikke at pakke det unødigt ind.

18. juni 2015 kl. 07:08
Medie: Dekrypterede Snowden-dokumenter er i hænderne på Rusland og Kina

Det begynder så småt komme frem, at "journalisten" bag den oprindelige artikel blot adlød ordre og skrev hvad han blev bedt om. Omend han gjorde et elendigt stykke arbejde.

16. juni 2015 kl. 06:57
'It-fejl' i folkeskolens prøvesystem var planlagt af ministeriet

...synes jeg, at det er fantastisk læsning om, hvordan vi, som et IT-forgangsland, er i stand til at formidle vores penge.

Udviklingsbudgettet er én ting i sig selv. Jeg har aldrig set applikationen, så jeg skal ikke udtale mig om hvor lidt eller hvor meget, de har fået for de penge.

Jeg er til gengæld meget nysgerrig efter at vide mere om, hvad de DKK 18 mio i årlig drift dækker over? Er der ikke noget med mere indsigt i sagerne end mig, som kan forklare hvad den sum dækker over? Er det udelukkende infrastruktur til IT-drift eller dækker det også over en masse one-hit udgifter ifbm. afvikling af eksamener?

Hvorom alting er, så tror jeg ikke helt, at jeg forstår, hvordan sådan noget kan koste 18 mio DKK - og så ikke performe tilfredsstillende, vel at mærke.

19. maj 2015 kl. 07:16
Microsoft slipper første test af Office 2016 fri

Vær opmærksom på, at hvis du benytter dig af O365 og har en "Business Premium" eller "Business Essentials" så kan du ikke aktivere dit preview. Du vil fint få lov til at komme igennem tilmeldingen men ved aktivering af pakken efter installation, vil du opleve fejl.

Det fremgår ikke tydeligt af deres egne beskrivelser men man skal have en af deres Enterprise licenser - E3 eller E4.

17. marts 2015 kl. 07:40
500 kontakter Rejsekortets kundeservice om dagen

»To tredjedele har allerede anbefalet rejsekortet til andre. Det er jeg er stolt af. Antallet falder jo, fordi man ikke anbefaler et produkt til folk, der har det i forvejen,«

En naturlig forlængelse af denne logik må vel betyde, at deres ultimative successkrav må være at opnå at 0% svarer, at de vil anbefale det til andre.

Det synes jeg er prisværdig virksomhedsledelse.

19. november 2014 kl. 16:55
Derfor bruger jeg ikke feriesvar på min mail

Jeg forstår udemærket din argumentation og jeg har tidligere også haft et forbehold med at gøre brug af OOO. På min arbejdsplads benytter vi os af Exchange 2010 og den har givet mulighed for, at man, som afsender, bliver underrettet på forhånd, når man forsøger at sende en mail til en person der er sat som out-of-office.

Ret mig endelig hvis jeg tager fejl, men jeg har først lagt mærke til det efter at vi migrerede til Exchange 2010. Dog fungerer det vist også kun for mails der er sendes internt- men derudover er hele idéen med, at man kan reagere proaktivt på en out-of-office besked ganske god, synes jeg.

Jeg har absolut ingen idé om hvordan konkurrerende produkter håndterer denne problemstilling.

17. september 2012 kl. 12:22
Windows 8 udkommer den 26. oktober

Nogen der ved noget om hvornår den bliver tilgængelig på VLSC? - eller det bliver måske også først til Oktober?

19. juli 2012 kl. 09:50
DLNA ... er det den vej jeg skal med mit fladskærms-TV?

Hej Peter

Jeg skal ikke gøre mig særligt klog på hvorledes de forskellige producenter har formået at implementere DLNA men jeg kan fortælle lidt om, hvorledes jeg har gjort det.

Jeg ejer et Sony fjernsyn som vist nok hedder KDL-5000W - eller noget i den dur. For et års tid siden eksperimenterede jeg også med mulighederne for at streame videomateriale direkte til skærmen. Jeg var omkring en håndfuld produkter til min kære Gentoo server. Jeg kan faktisk ikke rigtigt huske alle navnene på de applikationer jeg prøvede af men én af dem jeg bøvlede mest med hed vist MediaTomb. Dette var jeg blevet varmt anbefalet men kæmpede med at få et ordenligt billede ud.

I kraft af, at jeg også ejer en Playstation 3 kom jeg endelig omkring PS3MediaServer (http://ps3mediaserver.org/forum) der, som navnet antyder, er lavet til at streame indhold til en PS3. Gennem tiden, er denne dog vistnok blevet ganske kompatibel med mange andre enheder. F.eks. kan jeg ganske fint proppe et ethernetstik direkte i mit fjernsyn og browse min servers indhold og afspille det, uden at gøre det via min playstation.

For det meste, gør jeg det dog via min Playstation af en række simple grunde. Netværksinterfacet på mit fjernsyn er ikke hurtig nok til den måde PS3MediaServer fungerer på. Fjernsynet kan, så vidt jeg husker, kun afspille MPEG-2 materiale, så det serveren gør er at transcode materialet inden det bliver sendt. Alt materiale på 720p og derover fylder simpelthen for meget i MPEG-2 format til at det kan komme helskindet igennem til fjernsynet. Via min Playstation går det hele ganske fejlfrit - det ville ellers have været rart at kunne skippe det led men det må vente til fladskærmen skal skiftes ud med en nyere generation.

Mine erfaringer med PS3MediaServer er rigtig gode. Det virker mere eller mindre ud af boksen - især hvis du er indehaver af udstyr der i forvejen eksisterer konfigurationer til.

Hvis der skal hives noget svagt brugbart ud af ovenstående fristil, så må det være at undersøge hvilket netværksinterface der er på det fjernsyn du har med at gøre og være sikker på at det fungerer med den måde du har tænkt dig at gøre brug af DLNA på, hjemme hos dig.

-- Christian

30. november 2010 kl. 22:25
Powerline Ethernet netwærk og en gammel lejlighed

Hej kloge hoveder. Jeg står i den situation at jeg bor i en lejlighed af ældre model men hvor jeg godt kunne tænke mig at komme af med det rod af netværkskabler der slanger sig gennem lejligheden. Jeg har et wifi netværk som duer til det almindelige surfen osv. Fjernsyn, PS3 og min stationære plus det løse skal dog gerne kobles på via kabel. Jeg har derfor gået og spekuleret i om sådan et Powerline netværk vil fungere i sådan en lejlighed af ældre dato. Ledningerne er nok ikke hvad de har været.

Hvad siger i? Er det helt håbløst og hvordan kan man eventuelt teste det?

Med venlig hilsen
Christian Aarø Rasmussen

8. juni 2010 kl. 13:45
Nu er Office 2010 klar til download

"[...] fordi det traditionelle menu-system var blevet sløjfet."

...I get it :)

12. maj 2010 kl. 12:32
Dansk sikkerhedsspecialist i frontalangreb mod Androids unlock-mekanisme

Jeg er ikke sikker på jeg er helt med - snakker vi om det samme?

10. maj 2010 kl. 10:33
Dansk sikkerhedsspecialist i frontalangreb mod Androids unlock-mekanisme

Jeg er for så vidt enig med Carsten Eiram i Desires unlock-mekanisme kan være nem at bryde og jeg som sådan også enig i, at mekanismen er nemmere at bryde end den gængse 4-cifrede pin kode.

Nu er jeg den lykkelige ejer af den omtalte telefon og jeg har da også indset at det er nemt at gennemskue mønsteret baseret på de fedtede streger hen over skærmen. Det har jeg taget til efterretning og benytter selv et mønster hvor alle 9 prikker bliver brugt. Selvom det ikke er muligt at "gebruge" prikker så er det dog muligt at krydse sporene over hinanden, hvilket gør fedtfinger-sporet noget sværere at gennemskue. Jeg erkender at det dog vil være trivielt at prøve alle kombinationsmulighederne såfremt man har tid til det.

Jeg undrer mig bare over hvor meget sværere det ville være end en almindelig pin kode nu hvor det er en touch telefon. Hvis der nu istedet var et almindeligt 0-9 tastatur så man skulle indtaste en god gammeldaws pin kode, så ville det jo også være trivielt at spore fedtpletterne - det er jo stadig en touch telefon.

Jeg har ikke erfaring med hvorledes andre touch telefoner fungerer så jeg skal overhovedet ikke gøre mig klog på hvor vidt Desires mekanisme er hverken ringere eller bedre end hvad der ellers bliver brugt, men jeg tror dog på, mekanismen kan være ligeså sikker som alternativerne hvis man bruger den rigtigt.

Med venlig hilsen Christian Rasmussen

10. maj 2010 kl. 10:27