Esben Damgaard

Tidligere generationer begyndte langt oftere at programmere før de fyldte 16

Jeg mindes også den blinkende markør på Commodoren som dejligt indbydende. Det var fantastisk let at lave sit første program. Det var helt klart derfor jeg startede med at programmere.

24. januar 2018 kl. 11:55
Regeringen: Nu skal det være slut med at digitalisere regelinfernoer

Skiftende regeringer har i flere omgange været fortalere for at reglerne på mange punkter bør forenkles, men det er for det meste kun blevet ved snakken. Dette initiativ er fint, men med mindre der rent faktisk bliver ryddet i de eksisterende love og regler vil de nye (digitaliseringsklare..) regler der bliver proppet ovenpå ikke gøre tingene meget nemmere.

16. oktober 2017 kl. 11:15
Kan ikke få Yousee til at fungere

Jeg kan ikke få alle kanaler ordentligt ind i Mythtv fra Yousee. Har prøvet http://www.sslug.dk/emailarkiv/teknik/2009_09/msg00197.html som nævnt et andet sted i dette forum, men det virker ikke for mig. Jeg får samme resultat, som er at nogle af kanalerne virker som om de ikke får stærk nok signal.
Har prøvet to forskellige steder i DK med Yousee. Stofa virker perfekt.

Som jeg forstår det har det noget at gøre med netværks id; Yousee følger ikke standarden.
Man kan pt ikke indtaste netværks id i Mythtv, men læste et sted at der er en patch til det. Har dog ikke lyst til at kompilere det hele selv.

Har andre dette problem og hvad gør i?

27. september 2016 kl. 15:01
Fra næste år vil Google Chrome sladre om alle ukrypterede hjemmesider

Det er meningen det skal være "belastende" så du netop sætter automatiserede scripts op. Det er alligevel den eneste rigtige måde at gøre det på da man alt for ofte ser folk glemme at opdaterer deres certifikater og så virker hjemmesiden ikke.

9. september 2016 kl. 11:41
Under Radaren

Jeg synes det var lidt synd for de 2 der blev fanget i går. De var muligvis ikke blevet fanget, hvis ikke politiet kendte deres nummerplade, og grunden til de kendte nummerpladen var fordi en kvinde i banken havde genkendt dem. Mon ikke hun ikke havde lagt mærke til dem hvis ikke der havde været en kameramand i hovedet på dem?

1. september 2016 kl. 09:00
Danmarks ringeste offentlige web-app ?

Altså i det mindste kan man se formen.
Tag dsb hittegods, her vil sitet gerne have en til at stoppe med at bruge internet Explorer(forståeligt) og bruge Chrome i stedet. MEN det gør den selv om om man bruge Chrome eller hvilken som helst anden browser .
<a href="https://www.dsb.dk/kundeservice/skriv-til-os/hittegods/efterlys-hittego…;
Og blev fejlmeldt 13-14 dage siden.

Jeg tror teksten er statisk. Formen kommer ikke frem, da du besøger den krypteret (https). Selve formen er en iframe med et link til en http side. Det bliver blokeret af Chrome (som fornuftig sikkerhedsprocedure). Du kan se formen her: http://www.dsb.dk/hgods/? eller bare fjerne s i https og det virker.

25. august 2016 kl. 13:21
3 ud af 4 videokameraer brugt i terrorsagen overvågede ulovligt - politiet vil ikke gøre noget ved det

Et lovligt kamera der filmer ens egen have kan også have gavn for politiet, hvis jagede folk flygter igennem/gemmer sig ens have.

17. februar 2016 kl. 11:20
Otte vilde Raspberry Pi-projekter

Jeg har lavet et simpelt script der tjekker én af boligforeningens vaskemaskiner (eller tørretumbler) om den kører eller er fri (den scraber en hjemmeside). Scriptet tænder så en rød eller grøn led. På den måde kan jeg sidde derhjemme og se på lyset om vasketøjet er klar til at blive hentet.

18. december 2015 kl. 11:08
Alarmcentral-appen kåret til 'årets bedste brug af geodata'

Man kan jo argumentere for, at hvis man skifter mellem platformene, kan man også glemme hvad man skal gøre, når det ikke er det samme.

Ja, og det svære er at finde ud af hvor mange flere eller færre der vil bruge app'en korrekt hvis det var forskelligt. Jeg tror klart der vil være flere, men håber da at de har nogle undersøgelser der viser noget andet.

24. april 2015 kl. 13:22
Alarmcentral-appen kåret til 'årets bedste brug af geodata'

Jeg er stadig ret ked af at man ikke udnytter at man på Android kan starte app'en automatisk når man ringer normalt til 112. Jeg er ikke sikker på jeg husker at starte app'en hvis jeg står i en krisesituation. Har skrevet til dem, men fordi man ikke kan det på IOS, skal man heller ikke på andre. "Det skal fungere ens". Den beslutning er jeg imod.

24. april 2015 kl. 11:54
500 kontakter Rejsekortets kundeservice om dagen

»Hvis man sætter det op mod antallet af rejser, der er foretaget, så hver gang, der er foretaget 100, så er vi nede på 0,8 kundekontakter, og det ser man altså ikke andre steder i den kollektive trafik,« siger han

Nej det ser man ikke andre steder, for der handler det ikke kun om betaling, men om hele rejsen. Rejsekortet handler udelukkende om den lille del af rejsen der hedder betaling. Derfor er næsten 1% et ret højt tal.

19. november 2014 kl. 11:42
Statens digitaliseringschef: Privacy-interesserede bør bekymre sig om Facebook - ikke NemID

Er helt enig i at man ikke kan bruge efterspørgslen på en decentral nøgle til noget som helst. Mener Lars Frelle-Petersen da selv at den danske befolkning har forstået implikationerne af hele systemet og dets defekte opbygning?

8. august 2014 kl. 11:09
Ny NemID-malware går efter alle netbankkunder – ingen kan vide sig sikker

Var begrundelsen for at gå væk fra den gamle digitale signatur ikke til dels at man ikke kunne forventer at folk kunne holde malware væk fra deres computer? Her ville NemID komme som en løsning. Nu siger de til folk at hvis man vil være sikker på at NemID ikke hackes, så skal man holde malware væk fra sin computer. Præcis samme problemstilling som før.

2. maj 2012 kl. 11:28
Aarhus dræber myte: Så let rykker man 4 ud af 5 pensionister over på net-betjening

Jeg tvivler på at en befolkningsgruppe hvor utrolig mange slet ikke har været på internettet før, hvor over halvdelen er utrygge ved computere og færre overhovedet har en computer bare lige pludselig selv logger ind og benytter sig af selvbetjening på nettet. Men positivt er det i hvert fald. De har nok fået en del hjælp fra familien. Det ville være spændende at få af vide hvor meget de ældre selv har gjort for, og hvor stor en del familien (eller biblioteket) har. Det mest positive ved historien synes jeg er at de har gjort hjemmesiden enkel. Det er for mange ældre én af de største forhindringer. At finde ud af hvordan en specifik hjemmeside virker. Der er en masse bannere og information man skal abstrahere fra (og forskellige menu-systemer), som de ældre ikke er vant til på samme måde.

22. marts 2012 kl. 11:10
Endnu en 'Amanda' i politiet: Københavnske betjente giver vagtsystem ultimatum

Grundlæggende mener han, at Polvagt er et godt system, hvis ellers det virkede efter hensigten, og derfor er han varsom med at udråbe Polvagt til en ny it-skandale.

Så det er grundlæggende godt selv om det ikke virker efter hensigten?

26. januar 2012 kl. 11:54
10 PRINT "Tillykke med 30 års fødselsdagen Commodore 64!"

Jeg glemmer aldrig de morgener jeg har siddet som lille knægt og brygget på et lille minispil jeg loadede og gemte på de store floppydisks. Det var kimen til hvad jeg kan og laver professionelt i dag. Mit yndlingsspil er uden sammenligning Maniac Mansion. Har endda kunnet tage det frem for nogle år siden og gennemføre det igen. Holder stadig, måske dog lidt pga. nostalgien. Der er selvfølgelig også de dejlige spil som Paperboy, Sommer/Winter Games og Bubble Bobble der har taget mange timer. Som andre har sagt, så var lyd og grafik sparsomt, så hvad de fokuserede mest på i spillene var gameplayet. Det var de gode til.

Vi havde ligeledes mange hundrede disketter, men kun ét originalt spil. Et ringenes herre spil, som vi ikke rigtig syntes om.

10. januar 2012 kl. 14:51
Er du troende? Sverige anerkender fildeling som religion

Hvad er det du håber på?

Jeg giver lige et gæt for Søren Andersen. Jo flere beføjelser/bøjning af reglerne man giver de "normale" religioner, jo mere åbner man op for at troende af Kopimisterne må fildele. Da man ikke ønsker lovlig fildeling, bliver man derfor nød til at holde igen med at please de "normale" religioner.

9. januar 2012 kl. 12:49