Thomas Wittenburg

Medie: Ny iPhone får NFC-chip

Øh, hvor efterlader det alle dem, der har en telefon uden NFC? Ny teknologi giver nye muligheder, og kræver nye investeringer. Det kan næppe komme bag på nogen. I øvrigt er der jo ikke tale om at udfase andre betalingsmidler, blot indføre et nyt.

1. september 2014 kl. 13:13
Er it-folk ikke kreative?

Man kan altid finde undertoner i ting man hører eller læser, hvis man ellers leder hårdt og længe nok. Pointen i Per Koguts kommentar er vigtigere, end hvordan hans ord kan udlægges hvis de gøres til gengæld for overfortolkning. Han efterlyser ikke multitalenter med Ph.D'er, men systemadministratorer, programmører og infrastrukturspecialister. Meningen er, at det er "hårde" kvalifikationer, der skal opprioriteres i it-uddannelserne. Om disse it-specialister så laver musik eller billedkunst i fritiden er inderligt ligegyldigt.

Det betyder ikke, at man per definition er ukreativ som sysadm, eller at der ikke er behov for kreative it-udviklere. Tværtimod. Han efterlyser såmænd bare it-specialister med et snævert fokus, fremfor en overuddannelse af generalister.

At gøre dette lille citat til genstand for en Trine Bramsen-tolkning er vist lidt over mål. Er vi virkeligt så snerpede i it-branchen?

4. december 2013 kl. 08:19
Dansk turbo-startup udfordrer Chromecast og Apple TV

Jo, du kan faktisk godt komme til at rende ind i DRM-udfordringer når du smækker et kabel mellem din computer og dit fjernsyn. HDCP hedder det: <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/High-bandwidth_Digital_Content_Protection"…;

Men det er møntet specifikt på devices der er i stand til at optage signalerne, eller sagt på en anden måde - apparater der ikke er på listen over godkendte. Det er jo ikke det, vi er ude i her. Indrømmet - det kan være en gråzone, men jeg ser ikke noget i Airtames produkt, der ligger op til at konflikte med HDCP eller DRM generelt.

27. november 2013 kl. 15:42
Dansk turbo-startup udfordrer Chromecast og Apple TV

DRM udtaler sig om distribution af indhold, og skelner derfor ikke mellem disse to situationer.

Der er ikke tale om "distribution af indhold", men visning af et skærmbillede. Airtame er principielt ikke anderledes end et kabel. Brugssituationen er endda identisk, bare tænk på når du forbinder din bærbare til en ekstern skærm via VGA. Der skal du vel ikke tage hensyn til DRM? Uanset hvilken skærm du ser indholdet på, arbejder du på én maskine.

27. november 2013 kl. 15:10
Ny Foredragspolitik

Talere der kommer til en konference gør det ofte af et par grunde; selv-promovering eller direkte eller indirekte job-funktion. Hvilken kategori er PHK i synes du ?

Typisk tager jeg til konferencer for at blive klogere. Det har en værdi for mig. Mon ikke de fleste konferencedeltagere mener det samme? Derfor betaler man typisk også for at komme til en konference og høre på folk, der som oftest er klogere på et felt, end en selv. Hvis jeg eksempelvis gerne ville vide noget om Varnish, kunne jeg jo vælge at tage til en konference hvor det var på programmet. Det ville jeg nok betale penge for. Så er det vel ærligt talt fair nok, at taleren får en del af kagen for at dele sine guldkorn ud.

Jeg er bange for at du forveksler salgstaler med foredrag.

16. oktober 2013 kl. 12:54
Ny Foredragspolitik

Hverken du eller andre på V2 er slet ikke I kategorien over personer som skal have penge for, at komme og tale.

En spændende brug af dobbeltnegativ sprogkonstruktion. Måske du vil uddybe: a) hvad du mener. b) hvad skal der til for at man er i ovenstående kategori? Jeg mener; stor faglig viden plejer da at være noget man kan sætte en ret konkret pris på.

9. oktober 2013 kl. 17:09
Bombetrussel lægger Digitaliseringsstyrelsen øde i 3 timer

Der står ingen steder at en trussel skal leveres mundtligt eller skriftligt. Men hvis vi - sprogligt - skal kigge på konstruktionen, så er der en mistanke om en bilbombe, og den mistanke bliver behandlet som en trussel. En trussel værende en ting, handling eller begivenhed, der potentielt er til fare for et større antal mennesker i den umiddelbare nærhed. Altså er der tale om en bombetrussel.

7. august 2013 kl. 11:35
Jeg døber dig, Harddisk1 i Stuepc2. Yeah, right.

Jeg er lige gået igang med at peppe hjemmenetværket op. Temaet er hård rock og heavy metal.

Wi-Fi netværksnavn: Airbourne Min Win-laptop: Jimi Hendrix Min Ubuntu-laptop: Zakk Wylde Min kærestes laptop: Joan Jett NAS: Woodstock

Så mangler jeg bare at koble hunden på netværket. Han hedder Eddie van Halen.

19. februar 2013 kl. 10:37
Rygte: Apple på vej med intelligent ur

Nogle af de første til at kombinere ur og telefon var Sony Ericsson. Jeg købte sådan en laban her tilbage i 2007, og jeg elskede det ur. Desværre havde man brugt en ret tidlig udgave af OLED til displayet, hvilket betød at der efter et par år ikke var lys i displayet mere, og funktionaliteten således forsvandt.http://www.rakuten.com/prod/sony-ericsson-bluetooth-watch-mbw-100/203358573.html

12. februar 2013 kl. 10:58
Dansk super-Android på vej til butikkerne - i Asien

Kunne man ikke lade være med at bruge udtryk som topmodel og "super-Android", når vi dybest set ikke ved, hvad den overhovedet kan?

15. januar 2013 kl. 12:09
Den feudale IT-sikkerhed er på retur

Forrige år skrev Version2 om en ny it-sikkerhedsdoktrin i det norske forsvar. Der er helt sikkert en masse man kan lære ved at studere den slags tilgang til problematikken http://www.version2.dk/artikel/norges-enorme-cyberhaer-goer-op-med-klassiske-it-sikkerhedsdogmer-vaek-med-strenge

Dermed ikke sagt, at en sund og ansvarlig politik på området ikke også er på plads overfor medarbejderne. Men hvis medarbejderne arbejder godt med Dropbox, så er man i hvert fald nødt til at forholde sig til det.

9. januar 2013 kl. 12:06
Socialdemokraterne står fast: E-valg er bedre og sikrere end papirvalg

Når man stoler på det digitale log-in ved bankoverførsel, kan vel også stole på det ved et valg. Hvorfor ikke bare lægge afstemningen ud på nettet, så folk kan logge sig ind med deres digitale signatur og derved få deres lokale stemmeseddel frem på skærmen.
Selvfølgelig skal der fremkomme en printbar kvittering og en mulighed for at logge ind for ekstra kontrol. Når folk har tillid til at overvise tusinder af kroner den vej, skulle det også kunne lade sig gøre at foretage em afstemning den vej.
Folk der ikke ønsker at deltage i et digitalt valg kan så møde op på et valgsted, hvor der er hjælp at hente.

Forklaringen skal findes i ordet "hemmeligt" i sammensætningen "hemmeligt valg". Og hvis du ikke kan se fordelen i hemmeligt valg, så skal vi starte et helt andet sted.

18. december 2012 kl. 14:54
Det er en god ide at betale for indhold på Internettet

Hold venligst bibliotekerne udenfor. Det er en stats- (læs: skatte-) financieret ordning, der sender mange penge ned i rettighedshavernes lommer.

18. oktober 2012 kl. 09:44
Det er en god ide at betale for indhold på Internettet

Jeg tillader mig lige at blive hellig et øjeblik, selvom guderne skal vide, at det ikke altid forholder sig sådan. Men ærligt talt! Hvad med os andre? Os der i forvejen betaler for indhold over nettet, og som lever med et fattigere udbud på Spotify, Wimp, Play, Netflix, Lovefilm, indsæt selv flere, til trods for at der er et nærliggende overflødighedshorn af "gratis" indhold på alverdens torrent-sites? Skal vi virkeligt til at betale dobbelt? Trippelt, hvis vi regner medielicensen med. Nej tak! Kunne det være, at årsagen til, at danske film har svært ved, at tjene sig selv hjem er, at der simpelhen er for mange om buddet? Eller at kvaliteten er faldet i takt med udbuddet? Eller at folk ligger deres penge et andet sted, som eksempelvis Angry Birds og Wordfeud? Det hele er underholdning. Det bliver hevet ud af samme del af mit budget.

Jeg foretrækker betalingsservices, hvor man betaler for enten frit indhold, eller det indhold man faktisk forbruger. Tvungen beskatning lugter lidt for meget af en mastodontindustri, der skal have statsstøtte for at overleve. Jeg siger: Så lad den dø!

17. oktober 2012 kl. 10:37
Korte foredrag er gode foredrag

Der er i hvert fald ingen garanti for, at et langt foredrag er godt. Nogle af mine bedste oplæg/foredrag har været korte (6-18 minutter). Dermed ikke sagt, at man ikke kan være godt underholdt, får mange aha-oplevelser, og samtidigt lære noget nyt på 45 minutter. Men det kræver gode og underholdende oplægsholdere.

På dette års GOTO oplevede jeg alle begge ender af spektret, og lidt midt i mellem. Helt konkret står Jim Webber og Damian Conway nu som superstjerner i min foredragsbog :o)

3. oktober 2012 kl. 17:08
Bliver Office Multiplatform idag ?

PHK, nu skriver du jo godt nok om Office, og det lader til, at du selv har en idé om, at det burde kunne lade sig gøre, at køre Office uden keyboard. Det er jeg ikke så sikker på. Jeg mener; man kan jo sagtens læse og redigere sine dokumenter, uden adgang til et rigtigt tastatur som et er i dag på Android og iOS. Men det er jo ikke ligefrem "heavy number crunching", der foregår på den måde. Jeg har svært ved at forestille mig en verden uden keyboard til de daglige større mængder tekstbehandling, (ville du selv bryde dig om at programmere i et rent visuelt miljø på en tablet?) og måske netop derfor er tabletten en underlig hybrid, når det kommer til databehandling og skabelsen af data. Til fremvisning af data er det jo derimod en genial formfaktor.

19. juni 2012 kl. 08:59
Anmelder: Samsung Galaxy S III er et performancemonster

Sony's opdateringssoftware virker heller ikke på min PC. Det kræver nemlig Windows og jeg har ikke Windows.

Jamen når du siger det på den måde, så beklager jeg da ydmygt, at jeg forventer, at et stykke Windows-software fungerer på Windows. Jeg er tydeligvis en it-analfabet.

Min telefon har Android 2.3.4 - den virker som den skal og er ualmindelig stabil. Jeg har pt. en oppetid på 130 dage.

Flot, men det har intet at gøre med det jeg skrev.

Jeg siger ikke, at opdateringer til Android er livsnødvendige. Men! Hvis kunderne stilles opdateringer i udsigt, og disse opdateringer udebliver, eller er unødvendigt besværlige at gennemføre, så har man som leverandør ikke levet op til den aftale som er indgået ved købet. Og så må man som køber gerne være skuffet. Synes du ikke?

1. juni 2012 kl. 18:37
Anmelder: Samsung Galaxy S III er et performancemonster

Det er let at sidde på sin flade r*v og bare kræve og kræve og kræve. Hvis jeg havde en kunde som dig, så havde han fået fingeren.</p>
<p>Du kunne også kaste dig over en alternativ ROM. Du er heldigvis ikke bundet til den hardwareproducenten medleverer. Så slipper du også for de softwarekomponenter som du ikke kan døje. Men nej, du vil bare kræve og kræve og kræve.

Klassisk eksempel på at gå efter manden i stedet for bolden. Jeg har jo ikke pisset på sælgerens bil eller kvalt hans hund, så prøv at køl lidt ned, og læs mit indlæg igen. Jeg beskrev en helt konkret oplevelse jeg har haft ved købet af en Galaxy S. End of story.

Når det er sagt, så kræver jeg rent faktisk, at de ting jeg køber fungerer. Eksempelvis at jeg kan køre Kies på min egen computer, og ikke må land og rige rundt for at finde et ti år gammelt vrag, jeg kan opdatere fra. Det ligger i lidt i købskontraktens natur, at man som kunde kan forvente at få det man bliver stillet i udsigt. Det må jeg indrømme at jeg ikke synes var tilfældet.

31. maj 2012 kl. 13:37
Anmelder: Samsung Galaxy S III er et performancemonster

ps. ang. HTC, så ser det da ud til, at min gamle desire HD får ICS her til sommer (og der er sgu da god service fra deres side)...

Er det virkelig? Tænk over det. Du venter i mere end et halvt år, på en opdatering af dit styresystem. Det er alt for længe, hvis du spørger mig.

Min største anke mod HTC, Samsung, LG og sikkert andre, er netop den utroligt lange vej til opdateringer. Men det giver mening. Det er jo en fremgangsmåde, som producenterne kan bruge til at tvinge (for)brugerne til at købe en ny telefon.

Værst af alt er dog Samsungs Kies software. Da jeg købte en Galaxy S var der lige kommet en opdatering til Android 2.2, men for at kunne installere den, skulle man installere Kies på sin pc, downloade opdateringen derigennem, og opdatere sin telefon via usb-kabel. Nå ja, og så kunne det ikke lade sig gøre gøre på hverken Win 7 eller Vista - jeg havde fat i både 32 og 64 bits versioner, så jeg var nødt til at låne en Win XP maskine for at opdatere min telefon. I øvrigt kunne opdateringen ikke lade sig gøre før jeg gendannede telefonen til fabriksindstillinger, så "opdatering" er vist et lidt luftigt udtryk i denne sammenhæng. Komplet installation af styresytem ville nok være mere rammende. Jeg håber for alle Samsung-kunders skyld, at det er blevet bedre.

Så FUD? Nej, smertelig erfaring!

31. maj 2012 kl. 10:00
4G tvinger Skyline til konkurs

Tak for tippet - jeg må lige forbi en Telenor-shop og have en tester med hjem.

10. maj 2012 kl. 23:24