Ulrik Friis

Dansk ’muldyr’ skal betale 390.000 kroner for at hjælpe netbank-hackere

Stod der ikke, at hun kom fra Saxo Bank? I say no more!

29. november 2013 kl. 12:47
Åbent brev fra CSC-mistænkt: Undskyld, at min pc har voldt Danmark skade

Du har ikke læst politikernes nylige forslag om at fartbøder skal gives til ejeren, og ikke køreren, af bilen? :) Eller hvad med ejeren af en hund? Der vil være visse tilfælde hvor det vil være hensigtsmæssigt for retshåndhævelsen af gøre "ejere" ansvarlige.

Det er temmelig problematisk, at du bruger forkerte referencer. Det er IKKE politikerne der har fremsat forslag om at fartbøder skal betales af ejerne af bilerne, det er derimod politiet. Og det er for at gøre administrationen af opkrævningen af bøderne nemmere for politiet.

Politikerne har heldigvis afvist dette forsøg på at indskrænke retssikkerheden for at lette politiets arbejde.

9. oktober 2013 kl. 11:58
Åbent brev fra CSC-mistænkt: Undskyld, at min pc har voldt Danmark skade

Det går sgu stærkt her på forum med at domfælde. Det er fanme godt, vi har et retssamfund, for med de løse missiler vi har flyvende her, er der ingen garanti for retfærdighed. Simon nævner nogle ting der er værd at tænke - tænke - over.

Warg er/har været afhængig af hård narkotika, og han har boet mange år i Fjernøsten, hvor adgangen til dette er let. Hvis I har set filmen om de svenske pirater, ville I have et mere nuanceret billede af denne mand. En mand af hans kaliber har uden tvivl mange projekter igang samtidig, og ingen kan påstå, at han "selvfølgelig" husker at konfigurere alt efter alle sikkerhedsforskrifter.

Det virkeligt kritisable i denne sag er de firmaer, som har ladet dette ske. Har de måske husket at indstille alle firewalls og sikkerheden korrekt? De har i hvert fald ikke haft styr på sikkerheden. De er dog trods alt professionelle, hvor Warg må betegnes som en amatør.

7. oktober 2013 kl. 12:07
Tablet-krig i cockpittet: Surface 2 udfordrer iPad og Android-tablets i duel om luftherredømmet

Jamen så vis os regnestykket.

Sig mig skal du også mades?

På et mellemdistancefly bruger én passager på 75 kg 22 liter brændstof i timen. På langdistancefly lidt mindre. De 30 kg vil altså bruge ca. 9 liter i timen. Skal jeg også regne prisen ud for dig?

Måske du burde interessere dig lidt for naturkræfterne.

2. oktober 2013 kl. 14:23
Tablet-krig i cockpittet: Surface 2 udfordrer iPad og Android-tablets i duel om luftherredømmet

Hvor er ingeniørerne blevet af? Hvor meget energi skal der bruges for at løfte 30 kg op i 10 km's højde med en vertikal hastighed på ca. 60 km/t, transportere dem 5.000 km med 800 km/t for derefter at bremse deres fald mod jorden ifm. landing? Luftmodstanden må gerne sættes lavt.

Fis i en hornlygte? Næppe - der skal mere til. Og hvis nogen tror der så bliver smidt noget andet skrammel ind i flyveren kan godt tro om igen. Luftfartsselskaberne gør hvad de kan for at holde udgifterne nede.

Når man så har regnet lidt på det får man en ide om hvor meget brændstof der bruges i luftfarten.

En tablet vil naturligvis have sin faste (docking) plads i flyet med tilsluttet strømforsyning. Og så vil den være inden for rækkevidde og langt, langt, langt hurtigere at søge på/i.

2. oktober 2013 kl. 14:03
Styrelse kaldte brugere af elendig hjemmeside 'det sædvanlige klagekor’

Hvilket jo desværre kan tilskrives at inden for de seneste år er forholdet mellem djØFFERe og fagmedarbejdere skredet, så djØFFERne i dag udgør over halvdelen af staben.

Der introduceres her en ny formel for måling af inkompetence: Hvis antallet af DJØFer udgør over halvdelen af staben, så er inkompetencen total.

Skarpt set. Gad vide hvordan "fagmedarbejderne" har det med nu at arbejde i en totalt inkompetent styrelse.

25. september 2013 kl. 13:12
Sådan tog udviklere website som gidsel

Fordi man har sin forretning registreret i Cayman Islands kan man jo godt klare den fra sin bopæl i Hedensted.

23. september 2013 kl. 12:52
Sådan tog udviklere website som gidsel

...noget andet er at mobbe folk. Der er mange fordømmende ord, der bliver leveret her. Iværksætteren er nu så klog som han er, og vi kan bare konstatere endnu engang, at de(n) kloge narrer den mindre kloge.

Såfremt man har ansat nogle i sit firma er det - sandsynligvis - arbejdsgiveren, der har ophavsretten. Hvis man entrerer med at andet firma som leverandør, skal man naturligvis sikre sig ophavsretten til det man betaler for. Hvis ikke - tja - så er det leverandøren/udviklerne der har den. De to udviklere på Cayman Island er næppe ansat i iværksætterens biks.

Jeg glæder mig til at læse interviewet med dem.

23. september 2013 kl. 12:47
Udviklere tager dansk website som gidsel: Giv os vores penge

Måske har de to udviklere retten på deres side? Det kan vi jo ikke vide noget om, når vi ikke kender aftalen mellem dem og firmaet de udvikler for. Vi har jo kun nogle udtalelser fra en "direktør". Måske er sagen den, at direktørens firma ikke betaler deres regninger fordi de ingen penge har eller fordi firmaet ikke kan finde ud af det. Det er set før.

Udviklerne har taget både kode og servere som gidsler - noget tyder på, at firmaet ikke har styr på det projekt.

Henrik Pedersen har allerede dømt udviklerne ude: Deres navne skal offentliggøres og de skal gøres fredløse. Tjuhej hvor det kører på det spinklest mulige grundlag. Lidt kildekritik efterlyses.

20. september 2013 kl. 13:19
Ordføreren og jeg

Også tak herfra. Du handler som en demokrat.

Modpolen er lobbyisme, hvilket jeg ikke tror du bedriver.

16. august 2013 kl. 11:36
Hysteriske kvindfolk!

Tak. Det var tiltrængt.

14. august 2013 kl. 13:02
Fætter og kusine i bittert forlig: Familiedomæne overdrages for 500 kroner

Vi kan hver især kun gøre hvad vi nu kan mht. at fraråde folk at bruge denne advokat.

Jeg undrede mig over hendes certificering i mediation. Iflg. hjemmesiden er hun certificeret af Crossing Cultures, der har sammenfaldende adresse med advokatvirksomheden. Og linket til en fast mediator, hun angiveligt bruger jævnligt er dødt. Hmmmm.

Dommeren viste til gengæld kompetence på området, da jeg tror han sparer Ulrich for en større regning.

Der kan selvfølgelig godt være der er for os ukendte familiemæssige årsager til striden, men alligevel vil jeg godt hæfte ordet forkasteligt på advokatens adfærd i denne sag.

30. maj 2013 kl. 13:24
Gerningsmænd bag angreb afslører: NemID sendt i sort for 10 dollar

Selvfølgelig er det de har gjort ulovligt, og sådan er det - MEN jeg mener at det tangerer det kriminelle at Nets har lavet et system for hele landet som er så sårbart - og sagen er at de åbenbart kunne bruge et 10$ værktøj.

Det ville nok hjælpe på forståelsen, hvis der bruges de rigtige ord. Noget er kriminelt i kraft af en lovgivning. Overtræder man loven er man kriminel - udfører kriminalitet.

Det er mig bekendt ikke ulovligt at være inkompetent. Men det er klart ulovligt at lægge NEMId ned. I et civiliseret samfund forfølger man kriminelle og søger at få dem straffet. I et civiliseret samfund har man imidlertid mængder af inkompetente personer, som har afgørende indflydelse på vores dagligdag.

Jeg går også ind for, at der skal sættes kompetente folk til at lave en intelligent afløser for NemId. Og hvem er det nu liiige der bestemmer sådan noget?

12. april 2013 kl. 13:08
Truer Telia med dagbøder: Skat kræver private oplysninger udleveret

Endnu et skridt er taget i retning af underminering af basale borgerrettigheder.

Det er egentlig utroligt at vi lader det passere. Men hvis holdningen er: "Vi har jo ikke noget at skjule, så derfor kan de tjekke os i hoved og røv alt det de vil" så er historiekundskaberne for dårlige. Magthaverne har det med at udnytte alle muligheder for at kontrollere os.

Magthaverne der kræver mere kontrol, strengere straffe, forbyder dig at gå med kniv, giver politiet tilladelse til at sætte dele af byen i undtagelsestilstand uden at en dommer skal blandes ind i det, kan sagtens se fordelene i at udnytte alle de elektroniske spor. Og de redskaber der stilles til rådighed for dem ved logning er unikke.

Er der virkelig ingen der kan se risikoen?

Nu behøver vi slet ikke religion for at holde folk på plads. Kontrol og overvågning af borgerne er nu overtaget af de elektroniske spor. Den elektroniske overvågning er nu så gennemført, at stort set alt, hvad du foretager dig bliver registreret og kan rekonstrueres, hvis du har en mobiltelefon og en email adresse.

Hvis vores børn skal have mulighed for at at sende et elektronisk brev, sende en sms til kæresten eller mor og far om noget dybt personligt eller foretage et telefonopkald uden at det bliver læst/lyttet til af tusindvis af censorer over hele kloden, så er vi altså nødt til at tage os sammen og få standset overvågningen. Vores børn bør have de samme borgerrettigheder, som vores forældre havde.

Hvis firmaers indtjening skal afhænge af indskrænkninger af vores borgerrettigeheder, så er det ikke borgerrettighederne der skal vige. Hvis Staten ikke kan skaffe sine informationer uden at krænke vores borgerettigheder, så skal Staten indhente sine informationer på anden vis. Finder vi os i det, er demokratiet på vej ud med badevandet.

Tjek lige disse to TED talks:

Malte Spitz og hans mobiltelefon:http://www.ted.com/talks/lang/en/malte_spitz_your_phone_company_is_watching.html

Rick Falkvinge og Piratpartiet:http://www.ted.com/talks/lang/en/rick_falkvinge_i_am_a_pirate.html

5. oktober 2012 kl. 12:17
Derfor tror dansk direktør fuldt og fast på Nokia og Windows Phone

Sikke da noget ævl. Det er da en glimrende omtale af et MS og Nokia produkt og et interview med en person, som arbejder med det. Man kan vel næppe klandre journalisten for at referere en optimistisk direktør? Eller de andre forhold om den der Windows fon. Helligbrøden går sikkert på det er MS der omtales. Puuuha, det må man ikke.

15. august 2012 kl. 11:38
EuroPark - når “don’t be evil” ikke er firmamottoet

Man betaler ikke en en bøde til et privat firma. Man betaler en afgift, et gebyr, et vederlag. En bøde forudsætter domsfældelse.

Parkeringsfirmaerne har uheldigvis fået "lov" til at opkræve afgifter af folk, som overtræder en aftale, som man indgår med firmaet det øjeblik man parkerer sin bil på "deres" areal.

Man parkerer altså ikke ulovligt men i strid med gældende regler.

Iøvrigt er parkeringsvagterne provisionslønnede...

15. maj 2012 kl. 12:42
EuroPark - når “don’t be evil” ikke er firmamottoet

Det er desværre noget sludder, Mogens. De kan - og de gør det - slæber folk i retten, hvor de får deres penge, hvis sagen er lige til. Mange af de sager, de har ført i retten er imidlertid ikke altid lige til. De kan også sagtens indberette dig til RKI for småbeløb, men RKI må til gengæld ikke videregive oplysninger om, at du er en dårlig betaler, hvis beløbet er under kr. 1.000.

Man kan - hvis man orker - holde dem hen i temmelig lang tid ved hele tiden at være den der sidst har svaret i korrespondancen. Sålænge der er en tvist om berettigelsen af deres krav, kan de ikke slæbe dig i retten.

15. maj 2012 kl. 11:48
Kan jeg låne et slips?

Øj, øj, hvor hvor sterotyperne florerer. Først er der hende den spejlblanke blogger, der ikke forstår mærkelig mandehumor og synes det er sexistisk, og så får sælgerstanden lige en nedladende bemærkning af Poul-Henning Kamp. At Poul-Henning skulle komme ind i denne type af sammenligninger, havde jeg godt nok ikke regnet med.

Jeg synes ikke denne kommentar er dig værdig, Poul-Henning. Jeg forsøgte at tage satirebrillerne på, men de dukkede helt til. Der er intet satire eller andet morsomt i dit indlæg. Det er simpelthen bare uforskammet overfor en befolkningsgruppe. Øv!

19. april 2012 kl. 13:34
Dells danske direktør: Vi er superkede af sexisme-kritik

Bloggeren Vejlø fik sgu da, hvad hun kom efter. Smæk for skillingen. Hun skriver (angiveligt) om "digital livsstil", og mente at en tur til Dell's roadshow måtte være det rigtige sted at mænge sig. Hun mødte "dybe stemmer snøret sammen af koboltblå slips" og havde meget svært ved at få øje på andre kvinder end PR pigerne. Og så skriver hun Gud-hjælpe-mig om Michael Dell: "Han er en af de helt store verdenskendte IT stjerner og så hygger han sig på plads nummer 41 på Forbes liste over millardærer. Jeg har placeret mig på første række for i håb om at det smitter bare lidt af."

Hvad har hun egentlig gang i?

Hvis hun skriver om "digital livsstil" så har hun i hvert fald helt glemt sit forehavende i sin forargelse over Mads C.

Det bekymrende er, at Nicolai fra Dell går ud og undskylder at en spejlblank blogger har fået optrinnet med Mads C. galt i halsen. Det ka' ske for enhver. Men Vejlø kender guddødemig Mads C. i forvejen, men alligevel bliver hun skolepigefeministfornærmet. Og det tørrer hun så af på Dell. Kors i hytten siger jeg bare.

Velkommen til den den del af IT verden der er befolket af dybe stemmer og med håbet om at blive udsat for sexchikane.

19. april 2012 kl. 11:52
Tidligere PET-chef: OK at PET holder tæt om trojanere

USSR var god til at spionere imod egne borgere, men USA slår dem med flere længder.

2. december 2011 kl. 13:26