Martin Falck-Hansen

Tillykke med fødselsdagen - hit med flødebollerne!

Du har så valgt den "kalorielette" udgave af kage/flødeboller på bloggen ved at vise billederne af disse.

5. oktober 2012 kl. 10:42
Hobbitter og isbjerge i 3D: Film top og flop 2012

For mig virker 3D som en måde at filmselskaberne kan sikre sig at nye film ikke bliver optaget med håndholdte enheder i biograferne og efterfølgende distribueret via nettet. Dertil kommer at ved introduktionen af 3D til forbrugerne så skal de ud og investere i nye fjernsyn og dvd/blu ray afspillere der understøtter formatet.

21. januar 2012 kl. 11:09
Diskhygiene

Vaskemaskinen er vel det ypperste inden for diskhygiene - bare husk at køre den på skåneprogrammet :-D

7. december 2009 kl. 15:22
Din ATP koster 750 millioner kroner i it-drift

ja det fremgår faktisk af udbudsmaterialet at kravet skyldes persondataloven:

"Alle tilbudte ydelser, der omfatter behandling af personhenførbare oplysninger (persondata), hvor ATP er dataansvarlig, skal som udgangspunkt under hensyntagen til persondatalovens § 41, stk. 4 ske i Danmark. Hvor ATP ikke måtte være dataansvarlig, skal behandlingen ske under overholdelse af persondatalovgivningen i det land, hvor den dataansvarlige er etableret."

21. august 2009 kl. 11:39
Morgan Stanleys kiksede twitter-dødsdom

Jeg tror, at du har en pointe i at historien har det med at gentage sig... måske bare i bedre opløsning og online :-)

Dengang så man også Tv forskudt - men bare optaget på video fremfor på iPlayer. Istedet for at hente film på nettet, så lånte man dem af vennerne på VHS.

Da jeg læste artiklen, fik jeg den tanke at den var en form for "Kejserens nye klæder" - altså drengen der tør stille spørgsmålstegn ved de "nye, fine klæder"(*). Hvis historien gentager sig: dengang internettet kom frem så skulle alle firmaer være på nettet. Da Facebook blev populær, skulle alle firmaer være der.

Er det så ikke meget sundt at spørge sig selv om det giver mening, at være på alle nye tiltag (Twitter). Trenden er jo i dag at kigge konstant fremad (hvad vil blive næste facebook/google/youtube?) for at se de nyeste klæder og undlade at tænke over om de faktisk er der. Men det har nok næppe været tanken bag artiklen.

+1 for at nævne ZX Spectrum'en .. men det er nok lidt bekymrende at du stadig sidder og bakser med at slå skak-programmet :-)

(*) Dog mistænker jeg dem også for, at det var et "gratis stik" - hvis der havde været for meget negativ kritik så ville de altid kunne afvise det med at "det var jo kun en teenager, der skrev det". Hvis er kritikken er positiv, så har de fået deres navn ud.

16. juli 2009 kl. 14:44
Certificeret Scrum Master og hvad så?

jeg har flere gange ønsket at få den til trods for at jeg har et rimeligt godt indblik i Scrum og har kørt flere projekter med Scrum-agtige forløb. Jeg skriver "scrum-agtige" fordi det primært har det været den omgivende organisation som har bremset for en full-blown Scrum og f.eks. insisteret på traditionel projekt rapportering fremfor den dokumentation som Scrum projekter ellers leverer. Dertil kommer, at det kan være svært at praktisere "stop the line"-princippet om at gå tilbage og replanlægge når (ikke hvis) personer bliver taget ud til andre opgaver (læs: brandslukning).

CSM udemærker sig ved at deltagerne får et par dage med en underviser som ved meget om Scrum (Jeff er meget underholdende - jeg så ham på JAOO for et par år tilbage). Styrken og ulempen ved Scrum Practitioner er jo, at man skal have praktisk dokumenteret erfaring med Scrum. Det kan være lidt svært, hvis man arbejder et sted hvor der ikke køres Scrum.

6. marts 2009 kl. 11:36
Læserarrangement: Vær med til at støve 25 år gammel computerkrig af

der er jo lavet en bedre computer (endda før C64) - Zx Spectrum :-D

3. marts 2009 kl. 13:22
Krisetid: kom nu op fra sofaen

mja - jeg tænker nu ikke på kurser og certificeringer. Mange gange kan man jo komme langt ved at hente artikler på nettet eller købe en bog. Evt kan man jo finde nogen i samme situation og lave en brugergruppe for det (og så er vi ovre i en af dem du havde skrevet på).

Målet er vel i sidste ende at vise for en eventuel arbejdsgiver at man ikke går i stå - samt at udvide sine egne muligheder/evner for et arbejde.

18. februar 2009 kl. 13:35
Krisetid: kom nu op fra sofaen

Jeg tror du har ramt plet med mange af tingene. En af de ting man jo også kan gøre er at lære noget nyt (et nyt programmeringssprog eller en ny disciplin - f.eks. test eller QA). Det vil jo dels signalere at man er villig til at lære noget nyt og dels give en større muligheder. Her er brugergrupperne nok en god måde at lære nyt på.

18. februar 2009 kl. 07:42
Øresundsbroen hacket af viagra-spammere

det var lige godt den stiveste ... ARGH :-)

5. februar 2009 kl. 09:59
Når dataloger leger med Lego - og turingmaskiner

Vi må håbe at de har en ordenlig underleverandør så de kan levere den uendelige mængde klodser som de skriver om.

Mon ikke aktierne i Lego går en smule i vejret på den baggrund :-)

29. januar 2009 kl. 13:50
Kan dataloger kode?

Joel Spolsky har skrevet om samme emne og hvorfor det er en dårlig ide at læreanstalter er gået over til Java:

All the kids who did great in high school writing pong games in BASIC for their Apple II would get to college, take CompSci 101, a data structures course, and when they hit the pointers business their brains would just totally explode, and the next thing you knew, they were majoring in Political Science because law school seemed like a better idea. I've seen all kinds of figures for drop-out rates in CS and they're usually between 40% and 70%. The universities tend to see this as a waste; I think it's just a necessary culling of the people who aren't going to be happy or successful in programming careers.

Altså det er en god ting, at der er et vist frafald på datalogi ... men det er nok svært at overbevise fakulteterne om. Men spørgsmålet er vel relevant nok: skal datalogi være noget alle skal kunne komme igennem, uanset om man har evnerne eller ej?

Still. CS is proofs (recursion), algorithms (recursion), languages (lambda calculus), operating systems (pointers), compilers (lambda calculus) -- and so the bottom line is that a JavaSchool that won't teach C and won't teach Scheme is not really teaching computer science, either.

Det er nok at sætte det på spidsen, men med et gran af sandhed i det. Jeg ved ikke, om det er at strække analogien og spørge om hvordan kvaliteten af undervisningen var, hvis der udelukkende blev undervist i f.eks. historien efter anden verdenskrig på Historie?

Læs evt hele artiklen her:http://www.joelonsoftware.com/articles/ThePerilsofJavaSchools.html

27. januar 2009 kl. 13:29
Hvordan håndterer man forskelle mellem teammedlemmer?

Infoq har også omtalt en nærliggende diskussion Handling Your Team's "Rotten Apple":

http://www.infoq.com/news/2009/01/handling-your-underperformer;jsessionid=3D086381DDC15A4E3A6C262D10FC25D9

I mange af de teams jeg har været en del af, har der været de personer som helst ville kode (og dermed var med til at bidrage mest til kode basen) og så andre som var med til møder bl.a. for at afklare krav, ændringsønsker og andet. Dertil kommer at man ikke bare kan kigge på de "rå" kodeliner for at sige hvem der bidrager mest. Visse dele af koden er mere kompleks end andre.

14. januar 2009 kl. 20:25
Syv krav til outsourcing-samarbejde

hej Peter

jeg kender det primært gennem vores indiske outsourcing partner som anvender SP-delen. Det er vist ikke så udbredt (endnu), men jeg synes - som du skriver - at det ser meget fornuftigt ud.

19. december 2008 kl. 08:13
Syv krav til outsourcing-samarbejde

Jeg tror at eSCM-CL (The eSourcing Capability Model for Client Organizations) er mere relevant end ITIL og ISO20.000 da den direkte adresserer problemer omkring at være en klient overfor en leverandør.

Se evt mere på:

http://itsqc.cmu.edu/models/escm-cl/index.asp

18. december 2008 kl. 13:39
Security by obscurity virker

Hvis det nu var en server der skulle anvendes af mange mennesker (f.eks. i en større organisation) så bliver det et problem at flytte porten fordi alle så skal være klar over en anderledes opsætning.

Det er vel et spørgsmål om at balancere mellem et standard system som er nemt at finde rundt i og hvor nemt det er at administrere. Du kan jo også omdøbe alle kommandoerne i linux til noget andet end standarden - men det gør det svært at bruge f.eks. standard installtionsscripts.

4. november 2008 kl. 12:27
Tænk World of Warcraft

Jeg hørte et foredrag på JAOO for et par år siden at det var den måde man bedrev projekter på i Google. (Mere interessant så var lederne også en "quest" altså noget medarbejderne selv valgte).

De blev netop stillet spørgsmålet om hvordan man fik folk på de "kedelige" projekter og svaret var at dels så var de så stor en organisation at det sjældent var et problem og ellers var der et belønningssystem.

Det kunne være interessant at vide om de stadig gør det på den måde.

27. oktober 2008 kl. 11:41
Har I styr på Scrum?

det er en meget interessant problemstilling at tænke over: hvor meget af processen skal man følge for at sige at man rent faktisk følger den. Det forudsætter naturligvis at man forstår de elementer der indgår - men også at der kan være gode og dårlige grunde til at man vælger elementer fra. Jeg har været med i et Scrum-projekt hvor vi nok fulgte Scrum 60-70%. En af de vigtigste elementer var at vi ikke stoppede et sprint for at replanlægge når ressourcer blev tildelt opgaver uden for projektet. Men jeg tror stadig at alle deltagerne opfattede projektet som en success.

Jeg synes at problemstillingen er interessant fordi det er et spørgsmål generelt hvad det vil sige at følge en udviklingsproces. Jeg tror mest af alt at jeg hælder til at det nok ikke et ja eller nej men et Sorites-paradoks (Tænk på en bunke sten. Hvis du fjerner een sten så er det stadig en bunke - men hvis du fortsætter med at fjerne een ad gangen så vil du på et tidspunkt ikke have en bunke tilbage).

3. oktober 2008 kl. 12:08
Karrierevej som specialist? Næppe...

Det er jo meget påfaldende at disse serier/film også oftest skildrer "nørder" som cola-/pizza glade drenge med briller som kun har et liv bag skærmen. Den danske serie "Ørnen" har jo en "nørd" som er atypisk - men det var oprindeligt meningen at han skulle have været stereotypen:

David Owe's part was originally meant for a "classic", overweight, chainsmoking, coca cola-drinking geek, but after his audition the part was rewritten to fit him. (fra http://www.imdb.com/title/tt0383164/trivia) Omvendt så tror jeg at flere firmaer efterhånden accepterer at det er i orden at være specialist og danner specialist-netværk hvor specialisterne kan få lov til at udfolde sig. Det sker vel også som en anerkendelse af at der er et reelt behov for den type medarbejdere (og Thereses renæssancemænd "kun" er en anden type medarbejdere).

9. september 2008 kl. 10:55
Succes i alle regnbuens farver: Spectrum

Først og fremmest en rigtig god artikel igen i serien.

Se Spectrummen var en computer - jeg ved ikke hvor mange aviser jeg bragte ud så jeg kunne få råd til vidunderet.

Nogle af de spil jeg husker bedst var adventure-spillene - bla Hobitten. Man kunne bruge mange timer på at diskutere hvordan man kunne komme videre i frikvarterene og så gå hjem og prøve.. oftest forgæves.

9. september 2008 kl. 10:02