Henrik Strøm

Lovforslag: PET skal have adgang til passageroplysninger uden retskendelse

Jeg tror ikke der er nogen der mener at relevante myndigheder ikke skal have mulighed for at efterforske, men når disse myndigheder ikke skal have en begrundet mistanke, og ikke skal indhente en dommerkendelse, har det ikke noget med efterforskning at gøre, det er udelukkende et spørgsmål om overvågning.

Lad os beholde proceduren med dommerkendelse, således at der er sporbarhed i disse sager - det kunne jo være rart når folk på et tidspunkt vågner op, og vi kan efterforske hvem der har udleveret hvilke oplysninger om danske statsborgere til udenlandske efterretningstjenester, med hvilke politikeres velsignelse, og hvorvidt dette er sket på et lovligt grundlag.

Vi er jo nødt til at give myndighederne mulighed for at efterforske.

18. maj 2015 kl. 13:42
Tid til danske datacentre

Hvis man til tiltrække de interessante IT arbejdspladser er uddannelse måske det bedste sted at starte, fordi der er rigtig mange "ufaglærte" IT medarbejdere i Danmark.

Som det er i dag koster det 80.000 - 100.000 plus det løse, efter skat, at efteruddanne sig til bachelor og master niveau hver især. Nogle kan få arbejdsgiver til at betale, ellers er det rigtig mange penge.

Man kunne prøve at gøre det mere attraktivt at efteruddanne sig.

8. februar 2015 kl. 13:07
MobilePay misbrugt

De eneste der bruger sådan noget er vel efterhånden kun kriminelle? Hvilket formål tjener de ellers i dagens Danmark?

Man behøver ikke at være kriminel for at interessere sig for beskyttelse af privatlivets fred.

22. oktober 2014 kl. 12:57
Sølle interesse for tilbud om nyt CPR-nummer

Hvordan hænger det så sammen med en anden overskrift her på V2: "30-årig fængslet for læk af folketingsmedlemmers cpr-numre" Hvis man ikke mener det er noget problem at få lækket sit CPR nummer for os andre, hvorfor så for folketingsmedlemmerne?

4. oktober 2014 kl. 15:34
NemID-navnet kan tages som gidsel af Nets

I 2006 lancerede Assemble iflg. nemid.dk en tjeneste ved navn NemID .. og de har jo desuden domænet, grunden til at man var nødt til at anvende nemid.nu til statens tjeneste ved samme navn.

Hvis man så kigger på Patent- & Varemærkestyrelsens hjemmeside http://vmguidelines.dkpto.dk/aa/aaa/absolutte-hindringer/saerpraeg.aspx synes det ikke rigtigt at leve op til de krav der stilles .. men der gælder måske særlige regler i dette tilfælde?

28. august 2014 kl. 14:52
Nu melder Dropbox sig i priskrigen: 1 terabyte for 75 kroner

Office365 giver 5 x 1 Tb plus 5 officepakker til 800 om året, eller 80 om måneden... Synes ikke rigtig dropbox er attraktiv mere..

Jeg undrer mig dog over at deres Small Business Premium ikke indeholder custom domain på Outlook.com.

28. august 2014 kl. 14:36
Robinsonlisten nærmest ikke beskyttet: Samme lette password for alle – i fem år

Indholdet af listen er vel "normalt" blot en masse navne/adresser og dermed ikke noget "hemmeligt" - så et brugernavn og password er vel rigeligt?

Statistisk burde der da være en del personer med hemmelig adresse på listen, som ikke havde forestillet sig at informationerne blev behandlet så lemfældigt.

3. juli 2014 kl. 18:20
Rejsekort: Kravspecifikation fra 2003 tog ikke højde for at skulle skifte betalingskort

Nå man ikke havde fuld forståelse for dobbeltbogføringens principper og den absolutte nødvendighed heraf, så siger det vel alt.

Tak, men jeg er ikke idiot. Det samme gælder jo for masser af andre systemer, og forklarer på ingen måde behovet for de processer der anvendes.

Det er fx et system, der som det normale ikke altid opdatere i realtid.

Igen - det gælder også for andre systemer, og forklarer sådan set heller ikke noget.

30. juni 2014 kl. 16:06
Rejsekort: Kravspecifikation fra 2003 tog ikke højde for at skulle skifte betalingskort

De besynderlige egenskaber folk nævner her, sammenholdt med den vanvittige proces for skift af betalingskort, får mig til at undre mig over den datamodel de må have anvendt.

Overordnet set er systemet jo ikke mere kompliceret end mange af de løsninger vi alle sidder og arbejder med til dagligt. Der er en Bruger, et Rejsekort, et Betalingskort, en Rejse, en Rejseudbyder etc. etc. etc. og relationer mellem disse.

Der er så nogle vildt komplicerede zoneregler, men jeg har stadig svært ved at indse hvorfor det fx er nødvendigt at tjekke ind og ud for at skifte et betalingskort?

Havde man startet rejsekortprojektet med en ny, simpel zone- og rabatmodel, som brugerne også kunne gennemskue, ville man måske have haft et meget mere simpelt projekt, hvor man kunne bruge tiden på at indrette det så det fungerede for brugerne.

30. juni 2014 kl. 13:12
Ny Javascript-NemID kræver en engels tålmodighed på billig smartphone

Jeg tror at de helt har misforstået opgaven.

Den anvendte telefon er jo endda ikke så dårlig endda - så hvis ens telefon er mere end tre år gammel er det ikke Peer Gynt men Nibelungs Ring der skal anvendes som soundtrack.

27. juni 2014 kl. 15:23
Datatilsynet: CPR-nummeret er ikke en følsom personoplysning, men du må alligevel ikke offentliggøre andres

Det er korrekt - da jeg flyttede til Sverige, og fik udleveret mit svenske personnummer spurgte jeg om dette. Jeg fik at vide at nummeret ikke er at betragte som hemmeligt.

I Sverige har man et Identitetskort - med et kortnummer der kan anvendes til "analog" verifikation, og en chip/pinkode til digital brug. Ikke desto mindre kan man i praksis indgå bindende aftaler alene med sit personnummer, fx fitnessmedlemskab etc. Om det ville holde i retten tvivler jeg dog på, hvilket jeg til gengæld ikke kan sige om Danmark.

25. juni 2014 kl. 13:42
Rejsekort trækker i land på app-løfte

For mange er smartphones ikke en option, derfor er et simpelt Rejsekort et must.

Jeg mente ikke at man udelukkende skulle kunne anvende rejsekortet på en smartphone, det tror jeg ikke der er nogen der synes ville være en god idé.

Det synes jeg heller ikke jeg gav udtryk for - i så fald hermed præciseret.

5. april 2014 kl. 10:15
Rejsekort trækker i land på app-løfte

Det viser bare hvor lidt fantasi og innovationslyst der findes i det system.

I stedet for at lade sig begrænse af NFC, som ikke løser problemerne med at folk glemmer at checke ind og ud, ikke virker over Øresund, ikke kan oplyse priser på forhånd, folk skal stå i kø foran standerne etc., så kunne man jo tage udgangspunkt i at smartphones er udstyret med GPS, Bluetooth og Wireless LAN og ikke mindst evnen til at køre apps.

Jeg er sikker på at man kunne finde på nogle løsninger der var meget smartere og mere brugervenlige.

4. april 2014 kl. 08:29
Konkurrencestyrelsen: Ingen grund til at se på præinstalleret Windows-dominans

I så fald svarer det jo til at sige at Windows er gratis, da den også er med i prisen du giver for en maskine, og nyeste update (Windows 8.1) er en gratis opgradering

Næh, for hvis du vil opdatere Windows XP til Windows 8.1 skal du betale for det - hvis OS X ikke er gratis kan man argumentere tilsvarende for at Android ikke er gratis - og så kan vi have samme diskussion om hvorfor jeg ikke kan købe en given telefon uden Android.

8. marts 2014 kl. 16:12
Konkurrencestyrelsen: Ingen grund til at se på præinstalleret Windows-dominans

Denne kuvertregel skal gælde for alle. Også for Apple.

Du vil altså tvinge Apple til at tage penge for OS X som i dag er gratis?

8. marts 2014 kl. 15:31
Trine Bramsen overvejer forbud mod at bruge TOR

Det er netop dette der er kernen.

I den vestlige verden er tingene ved at blive vendt helt på hovedet:

  • borgerne har krav på at vide hvad staten og dens ledere foretager sig, men de folkevalgte prøver med tiltag som offentlighedsloven at gemme sig for borgernes demokratiske rettigheder for at se dem efter i sømmene
  • borgerne har krav på bekyttelse og ukrænkelighed, med mindre der er begrundet mistanke om at de fortager sig noget ulovligt - dette er almindelige og fornuftige principper i et demokratisk samfund, men vores politikere vil noget helt andet.

Siden 9/11 har hele den vestlige verden haft travlt med at ofre frihed for en flig af tryghed, på trods af at magthaverne er ude af stand til at dokumentere en positiv effekt af alle disse tiltag.

14. november 2013 kl. 11:27