Henrik Rathje

Næsten 100 krigsskibe har haft falske positioner i AIS-system

hmm... har du noget fakta på den sætning: " som f.eks. Vesselfinder eller MarineTraffic, og det er her der er nogen der "laver løjer med systemet", ved at lave falske signaler og undertrykke andre signaler." ?

Nu arbejder jeg med AIS hver eneste dag, har skrevet en AIS parser der kører i flere lande, og den henter data på alle fiskefartøjer (og andre) mm. og vi kan sammenligne med GIS data real time. Der ses i min viden ingen evidens på fake data fra de prof udbydere. SÅ hvis ud har evidens på det, så må du meget gerne fremlægge dem?

Vi servicerer AIS data i flere lande, med stor glæde for kunderne. Og ret stor datasikkerhed. Men ja, det ses "kun" som supplement til GIS data. Men dog et vigtigt supplement. Også fordi det er billigt, og der er mange data, så der kan plottes ret præcise ruter ud. Og sammenlignes med GIS data.

AIS data er flygtige, og ind imellem er der fejl, som skyldes systemets ariktektur. Men set over nogle timer så er de ganske præcise.

9. august 2021 kl. 08:07
ITU-professor: Amatøragtigt forarbejde gjorde EFI og Polsag til IT-skandaler

Det kan ofte benyttes når man har brug for systemer, der ikke kan 100% spec'es før man går i gang.

Mange offentlige myndigheder siger de kører agilt. Desværre gør de det ikke.. Typisk kører de "agilt".. med fast leverance dato, fast funktionalitet og fast pris... Hmm.. :-s

6. juli 2016 kl. 14:12
Søren Pind: Sessionslogning er for dyrt - vi skal finde en billigere model

Heldigvis er der mange muligheder for at forhindre overvågning hvis man er lidt teknisk kyndig. Og sessions-logning er jo som de fleste professionelle ved: 110% ineffektiv.. udover at de kriminelle bruger anonyme VPN uden logning osv, så er alene datamængden så stor at det får Politiet ALDRIG styr på.

altså udover at: en masseovervågning som denne er så forkastelig som noget kan være.. DDR go home.. Dk er meget længere!

17. marts 2016 kl. 14:16
Forsker om kryptoforbud mod terror: »Det svarer til at ville forbyde simpel anvendelse af regning eller matematik«

Det vil jo ikke fungere... eller jo.. lige så godt som:

"Kære terrorister

I må ikke dræbe folk I ikke kan lide!

  • Hilsen Europa"

i stedet trædes der i så fald IGEN på privatlivets fred!! Der er heldigvis uendeligt mange metoder til at kryptere som PET, NSA og lignende aldrig vil kunne dekryptere. Det bliver lidt mere besværligt at være borger.. men jeg er klar.

17. november 2015 kl. 14:20
Ny dansk-udviklet smartphone kommer til salg i juli 2014

ja det er fedt de prøver: og måske KOMMER den rent faktisk denne gang?..

jeg fortalte bare fakta.. "ulven kommer" er trættende.. især når et firma gentagne gange lover noget det ikke kan holde. Hvad så når den går i stykker?.. er deres support så lige så ringe som deres marketings styring?

Så: lad os vente med at kalde det negativitet indtil de rent faktisk leverer en vare, som fungerer og er konkurrence dygtig.. er den det, SÅ skal jeg gerne finde roserne frem og æde mine ord!

artiklen nævner en pris som vil gøre at den skal være markedets bedste for at kunne sælges. Så lad os se hvad den kan.

3. juli 2014 kl. 15:03
Ny dansk-udviklet smartphone kommer til salg i juli 2014

hmm.. både/og ikke?... at et OS fungerer betyder ikke at deres implementation/interface til det på hardware siden er velfungerende?

så det argument holder jeg fast i indtil det modsatte er bevist :-).. belært af min erfaring på området: IT udvikling af enhver art.

3. juli 2014 kl. 11:58
Staten arbejder også agilt – men ingen beviser for at det er bedre end ’vandfald’

Hvis du begynder med tæt samarbejde uden objektive udvalgsprocess og forudaftale pris og leverings betingelser, så har du svært ved at dokumentere der ikke foregår skumle ting på ledelses plan.

hmm... er ikke sikker på jeg er enig.. men måske jeg misforstår dig?

I en agil udvikling aftales jo netop mål og delmål løbende (pr. sprint), og hvis man virkelig ville så kunne man jo lave en kontrakt der kun gik på et givet antal sprints af gangen og så evaluere om man fortsætter? Så kan ikke se det blokerer for kontrol af leverandøren?.. tværtimod er det MEGET hårdere at udvikle til et agilt projekt.. og også mere krævende af organisationen.. der er ingen "free rides" i et agilt projekt.. er vores erfaring.

så jeg kan ikke se det ikke kan lade sig gøre.. har selv arbejdet agilt i det offentlige (nogle få gange) og det gik faktisk forbavsende fint. Problemet opstod da EU blandede sig.

Det største problem (og vel samtidigt en af de store fordele) er at for at køre agilt så SKAL man kunne acceptere at der sker en dyb påvirkning af kultur og processer i virksomheden/styrelsen/ministeriet.

Men det er jo en lang diskussion.. vedr. nærværende artikel så er overskriften jo kun vand på ignoranter og uvidendes mølle.. i virkeligheden er agil udvikling en stor fordel i projekter hvor problemstillingen er for kompleks eller ikke kan defineres 100%.. hvordan spiser man en elefant?.. en lille bitte bid af gangen :-)

3. juli 2014 kl. 09:26
Ny dansk-udviklet smartphone kommer til salg i juli 2014

Hvem vil købe en mobil som koster som en iPhone men aldrig har været på markedet, som med sikkerhed er buggy (som alle 1. generationer er)... ikke er noget der bringer noget nyt.. og fra et firma som i 3-4 år har lovet guld og grønne skove men intet har leveret?

any takers?

not me...

når de har lavet 3-4 modeller som er stabile og som er billigere end iPhone så kan vi se på om man gider teste en model... indtil da.. no way.

3. juli 2014 kl. 08:33
Staten arbejder også agilt – men ingen beviser for at det er bedre end ’vandfald’

At kalde staten for "agil" er nok at gå.. hmm... RET langt væk fra sandheden, og det er definitivt ikke korrekt at de arbejder agilt fuldt ud.

De bruger ofte dele af den agile tankegang, men på ledelses niveau arbejder man stadig ABSOLUT med fast pris, fast mål og vandfalds leverancer.. man forsøger så at indføre lidt agilt på udvikler niveau, iterations tankegangen.. men det bremses altid af daglige/ugentlige rapporter med excel ark der skal udfyldes til chefen, fast deadline med faste krav osv.

Nu er jeg ikke tilhænger af agil i alle sammenhænge, det er IKKE en "silver bullet".. men metoden har sin berettigelse mange steder.. man skal dog være bevist om at benyttes den forkert, så har den ikke store fordele frem for vandfalds modellen.

Så ja; se lige lidt nærmere på om K03 kan kaldes agil!?... jeg mener det ikke. Og jeg vil tilslutte mig:

"At man kalder K03 agil, må bero på uvidenhed om it-terminologi, paradigmer, erfaringer og lærdom (da det i modsat fald er i mod bedre vidende)."

well said!

3. juli 2014 kl. 07:46
Datatilsynet: CPR-nummeret er ikke en følsom personoplysning, men du må alligevel ikke offentliggøre andres

lav en lov hvor det tydeligt fremgår at oprettelse af lån, køb eller afbetaling eller lign. af varer er FORBUDT når de baseres udelukkende på CPR nummer..

case closed.

25. juni 2014 kl. 09:35
NemID virksomhedssignatur i problemer: Glemte at ændre webadresse i koden

utroligt det kan blive ved...

  1. kod
  2. test
  3. gennemgå test og evt. ret fejl.
  4. test
  5. fortsæt med 3 +2 indtil det er stabilt og testet i alle scenarier
  6. release

utroligt at staten overhovedet OVERVEJER at forny kontrakten. Magen til amatør organisation skal man åbenbart lede længe efter..

Har de ingen projektleder?.. har de ingen arkitekt?.. har de ingen testere?

Gad vide hvor mange fejl vi bare ikke har fundet endnu... men de gir vel bare skylden til "java".. come on.. get profressional!

25. juni 2014 kl. 07:47
Hvordan burde NemID have set ud? Hjælp Digitaliseringsstyrelsen med næste version

EU

PLEASE!!.. NEJ!... EU kan ikke finde ud at styre, udvikle eller vedligeholde software på noget niveau.. mange gode intensioner blokeres af bureaukrati, uendelige møderækker som fører til intet, total mangel på samarbejde ml. de forskellige "kontorer" osv.

Der er mange gode indlæg her, dejligt at mange har forstået hvor simpelt et sådant login kunne laves.

DESVÆRRE som mange nævner er NemID i den sidste ende styret af folk, som ikke har tænkt sig at udstille deres uvidenhed. Når ledere af et så stort projekt siger "go" til en applet baseret løsning, så ved man at slaget er tabt på forhånd. At de overhovedet overvejer at fortsætte med Nets siger endnu mere..

I rest my case..

20. juni 2014 kl. 08:16
CPR-Søren får bødestraf for at vise ministres cpr-numre

Jeg giver gerne en skærv til bøden, for det er da helt utilstedeligt.

Ja det er ufedt at offentliggøre CPR numre, men det er LANGT MEGET MERE latterligt at CPR numre godkendes som ID!! Og at udstede en bøde til Søren, som bare viser det ALLE hackere og ID tyve godt vidste! CPR numre burde IKKE være nok til at lave aftaler med.. det er jo en stor del af årsagen til alle de ID tyverier vi ser!.. stop nu det fis, og få indført et borgerkort med krypteret info, eller deres elskede NemID til at validere en låneaftale eller købsaftale med!

10. februar 2014 kl. 14:14
Datalogisk moderapport: Danske it-folk er generelt velklædte

De dummeste udtalelser jeg har hørt i mit liv kom fra folk i jakkesæt og slips. THAT's a fact.

6. oktober 2013 kl. 21:54
Java får kæmpe renæssance: Derfor skiftede Twitter fra Ruby on Rails til Java

Det er altså 3 år siden der stoppede med være et Sun Microsystems. Hvordan skal Sun erkende noget som ikke-eksisterende firma?

nåå ja... så du forstod slet ikke hvad jeg skrev fordi jeg skrev SUN i stedet for Oracle?

come on... ja jeg er så gammel at SUN for mig stadig er højere i bevistheden end Oracle.. you got me.

bare til info: SUN benyttes stadigvæk om f.eks. deres servere: https://www.oracle.com/us/products/servers/overview/index.html

27. september 2013 kl. 10:27
Java får kæmpe renæssance: Derfor skiftede Twitter fra Ruby on Rails til Java

.. men jeg kan godt forstå at folk er vilde med Java. Som udvikler skal man bruge 100 linier kode på at skrive en funktionalitet som ville tage 5 linier at skrive med RoR - og det ser jo godt ud overfor chefen ;)

enig.. men der findes heldigvis flere gode frameworks i dag som kan klare boilerplate koden.. RoR er en.. foretrækker selv andre, men det bliver mere religion end fakta.

men ja: rapid development er et MUST i de kommende år.. kunder er P**** ligeglade med hvilken teknologi du bruger.. det skal bare gå stærkt, se godt ud, og være billigt at vedligeholde.. Hvis Java skal klare sig, så skal SUN indse dette og DROPPE de latterlige traditionelle tunge SOA tanker.. det er bare svært når Oracle sidder i den anden ende med deres tunge Weblogic arkitektur.. men de ved det godt.. men de tænker i penge og ikke i kvalitet.

det er vores opgave som arkitekter og udviklere at fokusere på ROI, og så vil de mastodontiske produkter dø ud lige så stille.. kan man håbe.

uhhh.. jeg får nok tæv nu af SOA tilhængere.. (forstå mig ret: SOA er fint, men de implementationer vi har idag er skod!).

27. september 2013 kl. 10:06
Java får kæmpe renæssance: Derfor skiftede Twitter fra Ruby on Rails til Java

tjoo... men der skrives jo: " I stedet begyndte Twitters programmører helt forfra i Java.".. så mon ikk de har skrevet noget java kode :-)

det bekræfter hvad jeg ser.. Java er på vej tilbage. yeyyyy..


START på rasen over mediepladder:

bortset fra hr og fru Danmark som jo spammes om det "usikre Java" i diverse blade mm.. Men her snakker vi om applets og ikke Java som sådan.. folk der bruger applets i dag er ofte selv ude om det...hov er det ikke det NemID bruger?.. nåå jo.. Java er ikke usikkert.. ikke mere end alle andre sprog.. som med alle andre sprog: kod ordentligt for hulen. Java er heller ikke langsomt.. browsere er langsomme, netværk er langsomt, dårlig ineffektiv kode er langsomt... Ikke Java.

STOP på rasen over mediepladder..


27. september 2013 kl. 08:18
Pornosider sikrere end almindelige hjemmesider

LOL.. det er sjaw!! :-)

18. marts 2013 kl. 10:42
Websphere-opdatering og langsomme pc'er bag midtjysk EPJ-bøvl

end fejl i server softwaren.. ikke at det ikke kan ske, men en "langsom" klient må ALDRIG "blokere" for andre.. det giver ikke mening, hvis det altså virkelig var det problemet var.. hvis det er, så skal arkitekten have bank, eller nok snarere styregruppen i projektet.

for os teknikere ville en mere uddybende analyse være interessant. Især når man til dagligt bygger/vedligeholder systemer med 2000+ simultane klienter/logins uden problemer... it can be done! ;-)

18. marts 2013 kl. 10:30
Nu kan du også få Google Chrome på iPad og iPhone

næ.. det ka man ikk..

Chrome på iOS er nu suiper cool med sync til pc bogmærker og historik mm... desværre er den lidt tung at starte op.. de låser lige 10 sek hver gang jeg starter den op.. men er til gengæld ret fed når den kører.. dog lidt langsommere til at rendere visse sider, og nogle sider giver den direkte op overfor.. så det er mere end et skin til Safari!.. for dens script håndtering er anderledes.. sådan virker det i hvert fald.. men gætter på næste version er bedre.. det plejer at gå stærk.

fed fed 1 version.

11. juli 2012 kl. 15:36